Sötétben bujkáló

2012.11.26. 17:49

Talán már hallották, november 25-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pácinban, és a Győr-Sopron megyei Vámosszabadiban időközi választáson a Demokratikus Koalíció által támogatott független jelöltek nyertek.

Ha nem hallották, nem csodálom, a hírt keresve is alig lehetett megtalálni a vezető hírportálokon. Volt tegnap Forma 1, "végre" kiesett Zámbó Krisztián a legújabb tehetségkutatóból, és különben is a világ legnézettebb klipje lett a Gangnam Style, úgyhogy tényleg, érthető a dolog.

Mivel két viszonylag kicsi kistelepülésről van szó, az ember akár legyinthetne. A legtöbben fognak is. Az ilyen választásokon a jelöltek személye fontosabb tud lenni, mint hogy melyik párt  támogatja őket. Úgyhogy, ha valaki meg akarja magyarázni – akár másoknak, akár magának – hogy az egésznek semmi jelentősége sincs, megteheti. Ha ettől alszik jobban, lelke rajta. És én sem írnám még újra a remélt 2014-es kormányváltás forgatókönyvét. Egyelőre ez még csak egy, illetve két helyi eredmény. 

Ettől függetlenül tényleg kíváncsi voltam, hogy a szabad magyar sajtó mit kezd a témával. Az, hogy meglepődtek, azért enyhe kifejezés. A hitetlenkedés már találóbb, különösen ha az Indexre  gondolok, amely hétfőn reggel azt írta: a választás előtt a DK „eltitkolta” jelöltjeit a nyilvánosság előtt, és csak most, a győzelmet követően ugrik elő az árnyékból. Micsoda szemétség már ez, ugye, honfitársaim?! Lett is belőle rögtön pikírt blogbejegyzés a Varánuszon, meg egy halom acsarkodó komment a Gréczyblogon. Biztos lesz még több is.

Anélkül, hogy a bulit túl akarnám lihegni, szeretném megjegyezni, csak így halkan, a lap alján, hogy az Index híre nem igaz. Példának okáért, a DK a múlt csütörtökön sajtótájékoztatót tartott az ügyben. De arra ugyan ki figyelt oda? A kamerás meg mikrofonos emberek szépen megették a pogácsát, hazamentek, és csesztek megírni az egészből bármit. Nem törődtek a pénteki közleménnyel sem, amely most is ott van a DK honlapján.  

Újságíró Hölgyeim és Uraim, nem hibáztatom én önöket azért, hogy két kistelepülés időközi választásra nem küldenek ki rögtön műholdas közvetítőbuszt. De ha már elaludtak, akkor legalább bölcsen hallgassanak, és ne tegyék közszemlére a baklövést azzal, hogy ilyen könnyen lelőhető kacsákat indítanak el.  Aki meg mellényúlt, akár bocsánatot is kérhetne. Van rá felület, bőven. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ghostwriter.blog.hu/api/trackback/id/tr444926823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci0011 2012.11.26. 19:37:05

Jó látni a fideszt ahogy felül a szopórollerre,miután nemzeti mázzal leöntött fekáliát nyomat le az ország torkán évek óta.Mekkora önhittség és hozzá nem értés kell ahhoz hogy azt higgyék sikerülhet!?

kublerek · www.vasalobolt.hu 2012.11.27. 08:56:38

Remélem, hogy a FIDESZ egy belső forradalommal elzavarja Orbánt és a sleppjét.

bolondok közt viktor a király 2012.11.27. 09:27:26

@kublerek: Ezek a majom válogatott emberi. Ezek egy esetben fognak forradalmat csinálni, ha a majom nem adja meg nekik az alamizsnájukat. Pénzért még az anyjukat is megba..nák, látszik, hogy megvették őket kilóra.
Szavaznak, de fingjuk nincs, hogy mire.
Sza.házi, büdös bagázs.

2012.12.05. 10:04:16

Csak egy apró megjegyzés, miért volt a "független" megnevezés a szavazólapon? Miért nem vállalták fel, hogy a Demokratikus Koalíció tagjai és jelöltjei? Köszönöm, nincs több kérdésem!
süti beállítások módosítása