Amióta Schmitt Pál elkullogott a hivatalból, amelynek soha még a közelébe sem lett volna szabad engedni, azon töprengek: vajon érdekeljen-e, hogy ki lesz az utódja? Ha reflexből válaszolnék, azt mondanám, piszokul nem. Ha szenvtelenül gondolom végig, nem mondhatok mást, mint hogy nagyon is. Még akkor is, ha a felhozatal olyan, amilyen.

A kérdés nem az, hogy a narancsok pártpolitikust, vagy pártonkívülit választanak. Egyáltalán nem gondolom, hogy egy úgynevezett „semleges” jelölt – tudós, sportoló, vagy művész – eleve jobb megoldás lenne. Az, hogy egy elnök egy bizonyos politikai nézetrendszer mellett elkötelezett, erősíti, nem pedig gyengíti az alkalmasságát. A kérdés az, hogy az illető egy szolgalelkű nímand, vagy autonóm személyiség. Az, hogy mennyi vér van a pucájában alkalomadtán nemet mondani. Hogy a törvényalkotás farmotorja helyett kapunk-e valakit, akinek saját akarata, karaktere, értékrendje, lelkiismerete van.

Nézzünk végig az országon – a jobboldal (illetve: annak sajátosan magyar kiadása) mindent ural. Messze nem csak azt a szférát, amelyre politikai mandátuma feljogosítaná. Az még viszonylag természetes, hogy a Parlamentben – egy-két szórványos éjszakai bolhacirkusztól eltekintve – semmi sem történhet, ami a többségnek nem tetszik. A mi Országházunk nem a Westminsterben van, és épp most szórunk el milliárdokat arra, hogy a Kossuth teret külsőleg is visszaröpítsük annak a soviniszta diktatúrának a korába, amelyre a narancsuralom minden erejével hasonlítani akar. Az sem váltott ki tiltakozást, ahogy Orbánék 2010-ben a földdel tették egyenlővé az államigazgatást is. A polgárok többsége megelégedett azzal az önbecsapással, hogy amikor egyetlen egy kivétellel lecserélték a minisztériumok összes felső- és középvezetőjét (sőt…), „a FIDESZ nem csinált mást, mint amit a szocik is megtettek”. És nem is tudják – hiszen honnan is tudhatnák – hogy milyen feneketlen mélységekbe süllyedt a közigazgatás szervezettsége, kultúrája. A száznegyven „kiöregedett” bíróért is többen aggódnak Strasbourgban, mint itthon összesen. Mi pedig az ünnepen családostul csápolunk a vezérnek, hogy „nem leszünk gyarmat!”. A tizenhárom kiebrudalt rektorért, az idő előtt pályázatra kényszerített iskolaigazgatókért – néhány hivatásos okoskodón, firkászon, megélhetési ellenzékin kívül – senki sem szól. Havas Szófiáról ezerből egy, ha tudja, hogy kicsoda, és hogy kerül a neve pont most, pont ide. De Mészáros Antónia, Baló György, vagy a rég gleichschaltolt állami TV és Rádió több száz neves és névtelen újságírójának sztoriját is rég elfelejtettük.  Vasárnap esténként az M1-en vezényszóra Szeretünk, Magyarország – és ahogy manapság a reklámokat elnézem – hamarost kitalálják nekünk a nemzetiszínű ketchupot is. Mert ma már a magáncégek is azt hiszik, műmagyarkodniuk kell, ha el akarják nekünk adni a portékájukat.

A legtöbben úgy gondolják: jobb nem szembemenni azzal, ami történik. Elég kivonulni, és lenézni mindent aminek a politikához köze van. Egyformán gyűlölni Orbánt és Gyurcsányt, Schmittet és Gönczöt. És elég unottan elkapcsolni, amikor már a kereskedelmi híradók is gyávák ahhoz, hogy érdemben foglalkozzanak bármivel, aminek az ország sorsához valódi köze van. Azt hisszük, a független intézmények pusztulása a hatalom természetéhez tartozik. Azt hisszük, rendben van, hogy a vezető állást csak hatalom kegyeltje kaphatja meg. Ha pedig a saját főnökünkről van szó, csendben háttérbe húzódunk – és kivárjuk, kinél kell majd bevágódni. A gyerekeinkre gondolunk, és titokban felmentjük magunkat minden polgári felelősség alól. Némák vagyunk, és cinkosok. A végeredmény pedig az, hogy a magyar társadalom teljességgel képtelennek mutatkozik arra, hogy megakadályozza a saját leigázását. Erről pedig nem a Fidesz tehet.

Nem szeretem Áder Jánost, ezer és egy okból. De tiszta szívemből drukkolok neki, mert többet tehet értünk, vagy ellenünk, mint azt a legtöbben gondolják. Szeretném hinni, hogy nem akar báb lenni, nem hagyja magát – és az országot is újra – megalázni. Nem, ne hozzon talmi nyugalmat. Ne simuljon bele narancsuralom gépezetébe. Adjon példát – legyen független, és merjen konzervatív lenni. Mert a konzervatívok – ellentétben Orbán Viktorral – mindenek előtt demokraták. Hisznek a hatalommegosztásban, és a pártoktól független intézményekben. És bíznának Áder Jánosban. Szeretnék én is.

Naív vagyok? Hátha mégsem. Adja az ég, hogy a Viktátor most az egyszer alaposan mellényúljon.

A bejegyzés trackback címe:

https://ghostwriter.blog.hu/api/trackback/id/tr554424235

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Áder János beszélni angol (videó) 2012.04.14. 17:28:44

A Fidesz elnökségének döntése értelmében szinte biztosan Áder János lesz Schmitt Pál utóda. Most nem akarunk azon lamentálni, hogy mennyire lesz pártok feletti, ha kb. öt évet dolgozott a politikán kívül és huszonkettőt Fidesz képviselőként. Legalábbis...

Trackback: Kövér László szerint az ellenzéknek nincs helye a parlamentben 2012.04.14. 17:05:47

Ezt mondta Schmitt lemondása után: “… az önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek ebben az országgyűlésben.” Mit lehet erre válaszolni? Talán azt, hogy az MSZMP Központi ...

Trackback: Kalapjával tarháló koldusként ábrázolja Orbánt egy cartoonstock oldal 2012.04.14. 17:02:18

Most akkor ki miatt is van rossz híre Magyarországnak? Ki miatt kell szégyenkezni külföldön, ha magyarok vagyunk? A képet Marian Kamensky rajzolta, a drága miniszterelnökünkről készült karikatúra akár 1850×1550 pixeles méretben is letölthető, a mé...

Trackback: Miért nem állt szóba Obama elnök Schmitt Pállal Koreában a nukleáris biztonsággal foglalkozó csúcstalálkozón? 2012.04.14. 16:58:56

Állítólag ez a beszélgetés történt Obama és a titkára között, amikor közelített feléjük  Schmitt Pál: Titkár (súgva): – Ő a magyar köztársasági elnök (angolul: president). Obama: – A Magyar Köztársaság elnöke? (president of the Hungarian Re...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária 2012.04.14. 16:50:40

"Szeretném hinni, hogy nem akar báb lenni, nem hagyja magát – és az országot is újra – megalázni"

Senki nem alázta meg az országot.

Az ország vezetői aláztatták meg magukat.

hammer 2012.04.14. 16:50:56

Írd már meg, te szegény olvasatlan, műveletlen, történelemből felmentett posztoló, hogy mikor volt itt "soviniszta diktatúra"?
De ne az "egy óra múlva itt vagyok" vagy a "bors máté kalandjai" színvonalú ostoba bolsilibsi fröcsögést írjál, hanem történelmi tényeket ha lehet.

Elnök Úr 2012.04.14. 17:05:10

@hammer: Javaslom neked, hogy kicsit olvass utána a Horthy-rendszernek és rögtön meg fogod lelni a választ. (Az már egy másik kérdés, hogy az akkor egy több szempontból indokolható "radikalizálódás" volt, egy reakció Trianonra és egy védelmi mechanizmus a még nagyobb szélsőségek féken tartása érdekében)

bgp 2012.04.14. 17:13:09

@Elnök Úr: a mostani rendszer is reakciós rendszer

Gáborom 2012.04.14. 17:15:43

A magyar társadalom nemcsak most alkalmatlan arra,hogy megakadályozza saját leigázását, hanem az elmúlt húsz évben is az volt.
Így szépen leépült minden, ami termelést jelent, mert szépen kiszolgálták a nyugati érdekeket azok, akik ma is oda rohangásznak árulkodni.
Nem a fidesz jó, hanem minden ami eddig volt, csak rosszabb volt, mert hagyta lezülleni az országot morálisan, kultúrálisan és legfőképp gazdaságilag.

És a mai igen képzett (höhö) ifjúság meg írja a hülyeségeit ide a netre, mert fogalma sincs arról, mi is folyik itt 90 óta, mivé is lett Európa (pedig milyen klassz volt egykoron), és legfőképp:mi folyik most.
Nem dícsérem a fideszt és nem is védem, magyar politikust még nem láttam tisztesség/képesség/alkalmasság oldaláról megfelelőt, ők sem különbek.
De legalább megpróbálnak nem önként és dalolva besétálni a csapdába, amit egyre többen látnak már azok közül, akik önálló gondolkodásra is képesek, és hajlandók meghallgatni VALÓBAN a másik fél érveit is.

Kalmár 2012.04.14. 17:19:34

Primitív liberális rinyálás.
Ennyi hallataszik ki a szemétdombról, ahová kerültetek.
2014-re készítsétek az okos értelmezéseket, hogy miért kaptatok a pofátokra egy újabbat a szívlapáttal.
Sose fogjátok észrevenni, hogy nem valamilyen titokzatos jobbos összeesküvés áll a háttérben, hanem a ti semmirekellő, hiteltelen uszításotok.
Senki nem eszi.
Mindenki tudja, hogy köztársaság maradtunk.
Szabad a sajtó.
Szabad a vallás.
Szabad a választás.
Nincs dktatúra.
Stb.
Hiába öntitek tele a netet a hulladék ideológiai hazugságaitokkal.
Kilóg a lóláb!

fetyisob 2012.04.14. 17:19:58

kérdem én ! tényleg ennyit tud a fidesz? áderbandi a legkomolyabb jelölt? nem volt valaki más a rokonságban? egy olyan ember akkit a többség elfogad felnézz rá megbecsül!
miert nem orbán valamelyik kolykét válassza meg a fidesz?

Elnök Úr 2012.04.14. 17:23:13

@bgp: Azért ne hasonlítsunk össze egy nyilvánvaló és valós nemzeti érdeksérelmet, amikor 3,5 millió embert egyik pillanatról a másikra áttolnak más országoknak, amikor ezáltal szétcincálják egy ország infrastruktúráját és körülöttünk minden szomszédos állam kimondva, nyílt ellenségként terül el; azzal amikor 2010-ben kitaláljuk, hogy a világ magyarellenes, mindenki gonosz, gyurcsány maga a sátán és mi hirtelen szabadságharcot kezdünk vívni, csak épp ellenség híján. Saját magunk ellenségei vagyunk, nem más, nem a világ az ellenség, hanem a saját tudatlanságunk; amely nemzetnek ugyanis le lehet nyomni egy nyilvánvaló blődségekkel alátámasztott "szabadságharcot" a torkán, az nemes egyszerűséggel végtelenül buta, az amelyiknek meg nem lehet lenyomni a torkán, de mégis sz*rik az egészbe az meg egy gyáva, semmirekellő, életképtelen nemzet, amelynek értelmetlen a létezése.

baliquez 2012.04.14. 17:27:27

"Mert ma már a magáncégek is azt hiszik, műmagyarkodniuk kell, ha el akarják nekünk adni a portékájukat."

Nem hiszik hanem tudják, és nem nekünk műmagyarkodnak hanem a trikolor penészgúnyájú narancsnak. Másképpen igen könnyen nemzetiegyüttműködés-idegennek találtatnának és emiatt ellehetetlenítendőnek ítéltetnének. Plusz mivel cirka két évtizede egyre erősebben vannak belekényszerítve a simliskedésbe számlázásilag és a sunnyogásba bérszámfejtésileg így nem vágynak arra hogy - mint afféle politikailag megbízhatatlan elemeket - őket keresse fel a NAV az elsők között némi soron kívüli ellenőrizgetésre. Ezért műmagyarkodnak, nem jószántukból. Ellenségnek lenni semmiképpen nem jó üzlet, földútonfutóság lehet a mellékhatása.

rockjano 2012.04.14. 17:28:24

@Elnök Úr: Így van Elnök Úr.

Áder meg pont olyan lesz mint Schmitt volt, lényegében biztosan, és lehet hogy lesz majd néhány látványos és nem fontos kérdés amelyikben demonstratíve ellenáll, de a lényeg nem változik semmit.

Orbán sajnos nagyon jól ismeri a népét, a szolganépet...

ob.szerver 2012.04.14. 17:46:11

@Gáborom:

"Nem a fidesz jó, hanem minden ami eddig volt, csak rosszabb volt, mert hagyta lezülleni az országot morálisan, kultúrálisan és legfőképp gazdaságilag."

Ma MINDEN gazdasági mutató rosszabb mint két éve volt, a társadalom VALAMENNYI szegmense (demokratikus intézményrendszer, államigazgatás, önkormányzatiság, oktatás, kultúra, egészségügy stb, stb) romokban és sokkal rosszabb állapotban van mint amilyenben a kormányváltáskor volt.

Akkor mi is volt rosszabb korábban és ki is zülleszti le az országot?

safranek 2012.04.14. 17:46:57

Ader is FIDESZNYIK még akkor is, ha az utóbbi időben kicsit kiközösítették is. Ugyan úgy sorra fogja aláírni a törvényeket, mint SP tette. Esetleg néhány kevésbe fontossal kapcsolatban lesz majd látszat aggodása, hogy el vegye az élét az ilyen kritikáknak.

Szvsz, Orbán így áll bosszút. Nem volt jó nektek Pali Bácsi, na most majd jól megkapjátok! Nesze nektek ezt kapjátok ki! Ader János!

bruhahahahihihi 2012.04.14. 17:47:51

NEM TUDOM ELDÖNTENI, hogy melyik a nagyobb bunkó a Köteles Laci vagy ez...de hogy mindkettő egy BUGA JAKAB az biztos:))))
Semmi jó, és semmi demokratikus nem várható tőle...CSAK GYŰLÖLET ÉS a Nemzeti SZARCSIMBÓNAK A SEGGNYALÁSA!

Lajos bacsi 2012.04.14. 17:54:14

@ob.szerver: Képtelenek felfogni, hogy tahó dilettánsok seggét nyalják.

Azért kell szétbaszni a közlekedést meg az egyetemi rendszert, mert különben visszajönnek a ballibek? Eddig tart a tudomány jobbról.

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.04.14. 18:02:51

Ilyen semmitmondó, tahó iromány is régen volt már itt!!!!

dr. Bubó 2012.04.14. 18:05:54

naiv vagy... már késő... bármi is...

álamcsőd és véres belháború... csak ez mos6ja le...

tarquinius 2012.04.14. 18:13:34

Kár összevissza szolganépezni. Egyszerűen mindenki szeretne normális életet élni, erről pedig kinek-kinek
lehetnek különböző elképzelései.
Sem a jobboldaliság, sem a konzervativ értékrend lényege nem az, hogy mindent le kell tarolni és minden hatalmat meg kell ragadni, azután központilag mindenkinek előírni, hogy mi, merre, meddig, mi helyes és mi nem. Ez a diktatúrák lövése, amelyeknek meg mindenhol vannak népes támogató gárdái.
Ki egzisztenciális félelemből, ki lelkesedésből,ki meg csak a győzteshez való tartozás kellemes érzése miatt áll be valamilyen uralkodó irányzat mögé. Ha nekem előírják, megengedik hogy bármikor ihatok egy pohár vizet, az nem szabadság és nem ugyanaz, minthogy fogom a poharam és megyek a csaphoz vizet inni, amikor csak nekem tetszik. A jelenlegi sajtószabadság, vallásszabadság stb. kérdése valahogyan most így áll. Senkinek nincs oka a lelkesedésre, mert egy egész ország lakossága nyomorodik el napról napra. Ezt az is láthatja, akit nem érint. Lehet szép lózungokat hinteni, de az össztársadalmi felemelkedésnek vagy legalább a szinten maradásnak nyoma nincsen.

Kerek négyszög 2012.04.14. 18:36:45

NAGYON JÓ POSZT, TELIBE TALÁLTA A LÉNYEGET!

Nem csoda, hogy a diktatúra lelkűek nem győznek köpködni!

A legnagyobb szégyen az, hogy a magyar embereket, családokat nemzetközi demokratikus szervezeteknek kell megvédeni ettől a debil elnyomó narancsnyik hordátol.

Ez az igati szégyen!

fetyisob 2012.04.14. 18:37:19

egy társadalom motorja a gazdaság!
a rendszerváltás ota töretlenül fejlödöt!
mindenki érezhette ! mig a 80 as években hiány gazdasag volt addig a 2000es evekre elértük a nyugat europai szintett ! persze keresetekben nem de árukinálatban lehetösegekben szabad utazásban igen! 2012ig folyamatosan nöt az utak forgalma abenzin árakkal együtt! 20év után eloszor viszont azt látom hogy kevesebben autoznak az utakon! 20év ota elöször hallom az emberek többsegetol hogy nagyon szarul megy!20év ota most megy a legtöbb cég az országban csödbe! nekem ezek az infok szamitanak !nem azok melyek a pártok altal finanszirozott médiákban jelenek meg!
aki ezt nem látja az vagy a jelenlegi hatalomtol kapja a pénzt vagy csak ostoba...
azt hogy a fidesz ellenzékben mindent megigert : a nyugdijak magannyugdijak védelmét a benzinér jövedéki adojanak csokkenteset pitiáner hazudozásnak tünik az mellett amit politizálas szintjén müvel ez az alcsuti grund focicsapat!
magyar ember ennyire hülye sajnos..

dr. Bubó 2012.04.14. 18:38:15

1012 év feudalizmus + fides = álamcsőd + belháború

Kalmár 2012.04.14. 18:50:27

@ob.szerver: "Akkor mi is volt rosszabb korábban és ki is zülleszti le az országot?"

A baloldal.
Sokkal rosszabb volt az, hogy:
- ész nélkül osztogatták a rokkernyugdíjat pazarolva az adónkat.
- a segély és a szülés együtt, munka nélkül nyújtott megélhetést egy primtív rétegnek, pazarolva az adónkat és dologtalan, igénytelen vegetálást biztosítva némelyeknek.
- csak mi adóztunk elmebeteg módon. A multik és a bankok luxusprofiton dőzsöltek az árfolyam nyereséggel és adókedvezményekkel, kifosztva ezzel a dolgozó polgárságot.
- Eőszakos bűnözők uzsoráztatták a cigányságot, tartósan nyomorban és rabságban tartva őket.
- Nem voltak állampolgárok a határon túli honfitársaink.
- Mocskos rabló manyup kapta a nyugdíjjárulékom egy részét. Levette a kezelési költséget, majd odaadta az államnak kamatra mert persze hiányzott.
- Megduplázták az adósságot.

stbstbstb

Minden területen elindult egy fentartható fejlődés. Sok pénzéhes hiéna harcol az eddigi zsákmányért. bankok, külföldi cégek és a kutyáik....
Bajnai, LMP, Szocik, Chon B. stb
Leszarom, ha nem érted.

hammer 2012.04.14. 18:54:01

@Elnök Úr: Horthy rendszere az egyik utolsó többpárti választást megengedő, konzervatív, lengyel és zsidó menekülteket befogadó és az utolsó pillanatig megvédő ország volt. A legkevésbé sem volt "soviniszta diktatúra", műveletlen balos hülyegyerekek...!!!

Elnök Úr 2012.04.14. 19:01:38

@hammer: az a fajta többpáriság ahol a végeredmény előre elrendelt, azt azért ne emeljük piedesztálra... A sovinizmus meg masszívan jelen volt abban a korszakban, nem csak a nacionalizmus, de mint mondtam ennek nyilvánvaló okai voltak. Ettől függetlenül a messiáskomplexus által vezérelt (a törekvést, hogy a szélsőségektől látszatválasztásokkal mentse az országot legnagyobb jóindulattal ennek lehet hívni) egyedi rendszer, Gömbös miniszterelnöki kinevezésével egyértelműen megbukott.
Legközelebb próbálj meg olyan dologban kötözködni, amiről legalább halvány fogalmad van, a történelemnek ezen részéről eléggé hiányosak az ismereteid.

ősbölény 2012.04.14. 19:05:22

Áder nyilvánvalóan rendkívül rossz választás a kormánypártok saját szempontjai szerint is. Mégpedig azért, mert igen rossz az arculata.
1. Orbán két arcából (a harcos és a kedélyeskedő) csak az előbbit hordozza, annak is egy komor, elszánt, kifejezetten ellenszenvet kiváltó változatát.
2. Nem tud egyetlen egy idegen nyelvet sem. Mint Losonczi Pál elvtárs. De ma már a diplomáciában nem elfogadott a tolmács közreműködése, különösen nem olyan szereplők számára, akik a diplomáciának a PR-oldalát testesítik meg (amilyen a magyar, kormányzati felelősséget nem viselő államelnök). Ez mindenkinek azt sugallja, hogy a személyes kvalitás nem szempont a mai magyar kormány számára.
Épp ezért rejtélyesnek találom ezt a választást, ha ez tényleg igaz, akkor mnélyen titkolt személyes kombinációk, a kívülállók számára kiismerhetetlen személyes viszonyok és kényszerek állhatnak a döntés hátterében. De ez mindenképpen hátrányos lesz a kormánypártok számára.

Rwindx 2012.04.14. 19:17:13

Nahát, nahát. Mik vannak, diktatúra mi? :D :D

Intizar 2012.04.14. 19:26:44

@hammer: Az. Valóban, nyilván a határtalan demokráciában ment tönkre szegény Horthy. Meg a zsidómentésben. Épp csak négy zsidótörvényecske született atyai védőszárnyai alatt, potomság. Ha egyszer igény volt rá. Végül is csak a teljes vidéki zsidóságot hagyta kinyírni. Saját kezűleg biztos soha egy pofont se osztott ki.

notib 2012.04.14. 19:47:11

Gostwriter: egy apró kiegészítés, az államigazgatás tönkretételét az MSZP-SZDSZ bűnszövetkezet kezdte meg, 2/3-os TÖRVÉNYNEK, KORMÁNYRENDELETTEL történt felülírásával, a KORMÁNYTISZTVISELŐI válogatott káderbanda létrehozásával, Viktorék most csak befejezik amit Ők elkezdtek, ha ezt nem vetted, vagy nem akarod észrevenni, akkor ugyanolyan gazember vagy hülye vagy, mint Ők....

wotan 2012.04.14. 19:48:13

@Elnök Úr: A Horthy rendszer SEM volt soviniszta diktatura. Az Orbán KORMÀNYZAT még kevésbé. A tévkövetkeztetésed (=hasonlóság) abból ered, hogy mindkét emlitett kormánynak egy VERT HELYZETBEN lévö országot kellett menteni. Legyetekszivesekugyangondoljatokutánna nem lehetséges már ezer éve ebben az országban. De ehhez képest azért ugye nem tombol a diktatúra? Tessék csak Rákosi elvtársra gondolni, és utánna diktaturázni a jelen kormányra! Ugye vicces az összehasonlitás?

-JzK- 2012.04.14. 19:49:52

A balliberális tetvek erkölcsileg lezüllesztették az országot: www.hirado.hu/Hirek/2012/04/14/11/Ki_fizeti_a_diplomat__Prostituciora_adja_a.aspx
A ballibsi kispolgár senkiházik gondolkodjanak el, hogy az ő lányuk, feleségük lesz a következő.

EZ az ami fontos, nem azt, hogy melyik Fideszes mit bakizott. Még mindig ezerszer inkább egy bakizó legalább többé-kevésbé konzervativizmusra legalább törekvő kurzus, mint az idealizmusról és a jóra való törekvés deklaráltan lemondó, sőt azt lezülleszteni kívánó nemzetáruló moslék banda, vörös gyilkosok és öngyülölő liberális hordák.

És NEM, kurvára NEM számít, hogy most épp nyugaton a devianciákat piedesztálra emelése az uralkodó kurzus, amikor Szent István királyunk a nyugathoz csatlakozott, akkor ezzel nem azt mondta, hogy szolgalelkűen BÁRMIT vegyünk át, ami nyugaton épp divatos kurzus, akkor is ha az nyilvánvalóan undorító és gyalázatos és szar.

kitartas.mozgalom.org/publikaciok/domokos-endre-janos-kulturalis-forradalom-%E2%80%93-nyugati-kultura-alkonya

Elnök Úr 2012.04.14. 19:55:00

@wotan: Én egy büdös szóval nem mondtam, hogy diktatúra van és azt meg pláne nem, hogy az Orbán kormány soviniszta diktatúra (ellenben a hánytorgatott Horthy-rendszer igenis abba hajlott át a fasiszta Gömbös kinevezésével), szóval örülnék, ha nem adnál olyan mondatokat a számba, amiket nem mondtam. Az, hogy bizonyos elemek, főként kommunikációs elemek a soviniszta diktatúrák ellenségkreálását idézik, az már egy másik tészta, ettől függetlenül ahhoz hogy diktatúráról beszéljünk sokkal de sokkal durvább dolgok kellenek, ez még előjátéknak is csak kevéske. De az irányvonal nem jó, mert ezek a vonások jóhoz nem vezetnek.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.14. 20:03:32

@hammer: A rengeteg elcsalt vezetés, a leváltott vezetők, az állampárt íze szerint kihelyezett felsőházi tisztek (akiknek egyetlen érdeme, hogy a fajvédők hülyeségeit rendre visszadobták), a csendőri veretések, az alsóosztály iránti érzéketlenség és a historizáló romantika mind közös vonás a Horthy-rendszer és Orbánia között. Egyéb kérdés?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.14. 20:04:10

*Elcsalt választás, elnézést, előre gondolkoztam egy tagmondattal.

notib 2012.04.14. 20:13:00

@Intizar: lehet szidni Horthy-t, de ha Rákosiéknak, Kádáréknak, tovább megyek, a mai politikai "elitnek" feleannyi gerince lett volna, lenne, akkor nem tartanánk ott, ahol most....

mikor mert egyetlen pillanatig is ellent mondani a gengszterváltás előtti "elit" a nagy Szovjetuniónak ???

és a "magyar holokauszt" amikor kizárólag a SZÁRMAZÁSA (magyar, német)
alapján vittek el több százezer magyar
embert a felszabadító Szovjetunióba, a kényszermunka, a megsemmisítés céljából (Gulag), amikor volt pofája a magyar kommunistáknak azt üzenni a Szovjetunióba, hogy tartsák ott a "malenkij robot" elszenvedőit, fasisztákra itthon nincs szükség, bár odáig nem jutottak el, mint a bulgár kommunisták, akik felajánlották, hogy Bulgária tagköztársaságként csatlakozna a nayg Szovjetunióhoz, de ez már a ruszkiknak is sok volt....

mikor mert a valóságban, nem duma szintjén, ellent mondani a gengszterváltás utáni "elit" a németeknél, szovjeteknél sokkal veszélyesebb rablótőkének és intézményeinek....

így történhetett meg az ország lerablása, rablóprivatizáció, a magyar ipar, feldolgozóipar, kereskedelem felszámolása, az ország eszement eladósítása....

az se volt azért egy kis égés, amikor a biztos többségben levő MSZP-SZDSZ bohócok képtelenek voltak megválasztani a saját emberüket (Szili Katalin)....

ugye azért Göncz papa se volt akárki, aki bármit aláírt, amit az SZDSZ javasolt, soha egyetlen SZDSZ törvényjavaslatot nem ellenzett...

eddig 2 elnök volt, aki értett is ahhoz amit csinált, az Mádl és Sólyom volt, de az se tetszett az ilyen bohócoknak, mint Intizar....

ob.szerver 2012.04.14. 20:16:24

@Kalmár:

"Minden területen elindult egy fentartható fejlődés."

Igazán? Na akkor mondj konkrét példát a fejlődésre. Számokat lécci, ne a fidesz agitprop lózungjait.
Az orbánrezsim pusztítása és rombolása, amely az élet valamennyi egyértelműen számszerűsíthető. Lassan írom, hogy értsd: ma MINDEN gazdasági mutató rosszabb mint két éve volt. Nem fenntartható fejlődés van, hanem fenntarthatatlan pusztulás, általános elszegényedés, minden területre kiterjedő hanyatlás és a társadalom széles rétegei számára teljes kilátástalanság. Kivéve persze, ha a klientúra tagja vagy, mert akkor persze tetszik ami itt folyik.

nósumifan 2012.04.14. 20:19:24

@Gáborom: "hajlandók meghallgatni VALÓBAN a másik fél érveit is."
Ezt a fideszre értetted?
Ugye nem mondod komolyan?
1 Általában nem hallgatják meg.
2 Ha meghallgatják, lesz@rják.

"megpróbálnak nem önként és dalolva besétálni a csapdába"
Ez alatt azt érted, hogy jellemtelenül adják a hülyét itthon is és külföldön is? Utolsó, útszéli stílusban, mindenen és mindenkin átgázolva.
Lerombolva mindent, ami működött, azt is!
Még annyit: nincs jogod gúnyolódni az ifjakon!
De így, hogy téged ennyire megvezettek, különösen nem!
Üdvözlettel:
egy már nem annyira ifjú

Intizar 2012.04.14. 20:25:02

@notib: Nem tudom, honnan veszi az arcátlanságot, hogy bohócnak minősítsen, nyilván annak képzel mindenkit, aki nem ért önnel egyet. Ez is egy stílus, csak nem éppen úriemberhez illő.
Nem tudom továbbá, mi köze van az ön által fölemlegetett gaztetteknek ahhoz, hogy a Horthy-rendszer demokratikus volt-e. Áldemokrácia volt, és ezen az sem változtat, hogy a háború után közönséges és brutális diktatúra következett.
Mádl úr esetében nem vettem észre semmi különös kiválóságot, de ő legalább nem hozott szégyent a posztjára. Sólyomot nagyra becsültem, ha nekem kellett volna elnököt választanom, rá szavaztam volna.
Göncz úrról én is úgy tudom, hogy nem dobott vissza egyetlen törvényt sem. Ön szerint melyiket nem lett volna szabad aláírnia? Avagy egyszerűen gazfickó volt, mivel SZDSZ-es?
Szeretem az ilyen kulturált történelem- és politikaszemléletet.
Ha pedig azt óhajtja, hogy a jövőben valamennyire is komolyan vegyék, legalább a magyar helyesírást próbálja megtanulni. Azt, hogy Horthyt, úgy írjuk, hogy Horthyt. Semmi értelme a kötőjelnek.

-JzK- 2012.04.14. 20:26:14

@Member:
"...az alsóosztály iránti érzéketlenség..."

Khm, ezt inkább pontosítani kell. Az eddigi alkotmány meg a mostani Alaptörvény is kimondja, hogy az állam csak az önhibáján kívül magukat eltartani képtelenekről köteles gondoskodni.
Na most, akikről szó van, azok nem önhibájukon kívül vannak ott, hanem azért mert lumpenelemek, a szociális hálón élősködő nemzetellenes szabotőrök, cigánybűnözők, etc.

micsoda? 2012.04.14. 20:27:34

Minden tekintetben jó poszt!!
Azért azon lehet gondolkodni,hogy a kárpótlási törvény milyen kormány alatt született. A törvény segitett szétverni a mezőgazdaságot, az ipart, ráadásul, csak az nem kapott kárpótlást aki nem akart. Az ország eladósodásához sok köze van.

-JzK- 2012.04.14. 20:27:44

@-JzK-:
Egyébként Jézus megmondta, hogy "szegények mindig lesznek köztetek", továbbá a Bibliában az is benne van, hogy "aki nem dolgozik, ne is egyék" - tehát az arra méltatlanok kirúgása a szociális hálóból keresztényi kötelezettség is, nem csak gazdaságpolitikai racionalitás.

A ballib által nagyonszeretett Bajbai is azt mondta, hogy túl sokan ülnek a szekéren, és túl kevesen tolják. Ennek az élősködésnek véget kellett vetni.

nósumifan 2012.04.14. 20:31:16

@Kalmár:

Fanatikus
Agyatlan
Senkiházi
Zemberevő

Fosszájú
Idegbeteg
Demagóg
Elmeháborodott
Sz@rházi
Zérójellem
Eszement
Seggnyaló

Ennyi jutott eszembe - a teljesség igénye nélkül - rólad és a kormányodról.
Röviden: olvasd el lefelé a kezdőbetűket.
Válasszal ne fáraszd magad. Fölösleges.
Már mindent tudunk rólad.

tonypek 2012.04.14. 20:38:30

Schmitt sem alkalmas sem méltó nem volt a KE -re. Áder sem az, csak egy párt katona. Ha nem találnak egy köztiszteletben állót, az szégyen és megaláztatás lenn az ország részére.

nósumifan 2012.04.14. 20:42:19

@Kalmár: a legnagyobb pazarlás az, hogy enni kapsz, te szerencsétlen...

Lacdelo 2012.04.14. 20:44:00

A Fidesznel kartekonyabb part meg nem volt Magyarorszagon hatalmon (legalabbis a rendszervaltas ota). :(

nósumifan 2012.04.14. 20:53:16

@tonypek:
Igazad van.
Én azt gondolom, komoly, önmagára és becsületére igényes, jellemes ember ma el sem vállalná ezt a pozíciót.
Idáig jutottunk.

puffatag 2012.04.14. 21:06:19

szerintem az testesíti meg a nemzet egységét, akinek a mostani kormány a legtöbb közpénzt adja, hiszen ezzel szolgálja a közjót... tehát SIMICSKA LAJOS legyen a köztársasági elnökünk

nósumifan 2012.04.14. 21:08:21

@notib:
Hemzseg a tévedésektől, amit mondasz.
Konkretizálnád, amiket állítasz?

Dallas (a kitiltott) 2012.04.14. 21:09:34

A post jó, de sajnos Áderben nem lesz ennyi bátorság. Sose volt, hisz mindent a fürernek köszönhet. De nem is értem, hogy lehet egy ilyen semmirekellő pártkatonát ilyen pozícióra emelni.
Kalmár: leszarom, h érted e. Te egy leszarni való balfasz vagy.

magyar ember teli szájjal 2012.04.14. 21:15:55

Az Úrhoz fohászkodsz Orbán Viktor ellenében??? Nahát!

nósumifan 2012.04.14. 21:17:01

@puffatag: "...édes, jó Lajosom..."?
:-)))

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.04.14. 21:20:56

Ébredj magyar, hí a haza...

Május elején zavarjuk el ezt a bóvlista bandát!

Emberek és polgárok térjetek észhez, ez a megosztó , bóvlista, világ szégyene, orbáni fideszes, nemzeti szar politika, hová vezet?

Simlis snitt után a K Áder János jobb lesz?

Orbán - Gyurcsány takarodj!!!

debildevil 2012.04.14. 21:24:00

index.hu/belfold/2012/04/13/kirugtak_havas_szofiat_a_janos_korhazbol/
hvg.hu/itthon/20111214_havas_szofia_fizetese
"Havas Szófiáról ezerből egy, ha tudja, hogy kicsoda, és hogy kerül a neve pont most, pont ide. "
Ezért a mondatért kár volt. Ha a fenti két cikket elolvasnád, talán inkább az jutna eszedbe Havas Szófiáról, hogy a szocik sincsenek túl az öntisztuláson. Szerintem egyre reménytelenebb.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.14. 21:58:02

@-JzK-: Azért bocs, de akik akkoriban generációk óta cselédek voltak valami ingyenélő úrnál, aki csak jó herében képződött és ezért született jó helyre, azok sehogy sem önhibájukból lecsúszottak. Szerintem ma sem várható el egy lumpen családba született gyerektől, hogy agysebész legyen. Nem véletlen, hogy nagy ügyvéd- és gyógyszerészdinasztiák vannak, gondolj bele.

hammer 2012.04.14. 22:01:55

@Elnök Úr: Halvány fogalmam...? Ez a kutatási témám, te szegény, pökhendi, okostojás :) Semmit, ismétlem SEMMIT sem tudsz... Csak fröcsögsz. Jó éjt Ostobenkó!

SzöZö 2012.04.14. 22:02:43

Jó a post, de abban téved, hogy Áder bármiben is ellent mondana a kis vezérnek. Nincs gerince, egy fideszes droid, mi itt sok fideszt védő.
Ennél a pártnál az elmúlt húsz évben senki nem okozott több kárt Magyarországnak.

SzöZö 2012.04.14. 22:03:59

Jó a post, de abban téved, hogy Áder bármiben is ellent mondana a kis vezérnek. Nincs gerince, egy fideszes droid, mint itt a sok fideszt védő.
Ennél a pártnál az elmúlt húsz évben senki nem okozott több kárt Magyarországnak.

hammer 2012.04.14. 22:04:40

@Member: De édes... Itt egy libsi kékharisnya...:)? és milyen okoska...! József Attila pedig komcsi volt ugye hülye...? Na csá! Félművelt, olvasatlan, előítéletes, bunkó libsik vagytok itt nagyrészt. Rá fogtok b@szni, de nagyon, de akkor már késő...:)!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.14. 22:12:02

@hammer: Sokat olvastam, éppen a XX-XXI. század nemzeti kérdései a szakterületem, éppen ezért nem kezdtem el személyeskedni, ahogyan te tetted. Ha a XIX. századi értelemben használtad, valóban, nemzeti liberális vagyok, de ma már inkább konzervatív.

villamos alóli kacaj 2012.04.14. 22:14:25

Szerintem OV azért szavaztatja meg Gyomorkeserű Jánost, hogy ne kelljen neki egyedül szomorkodni a sarokban a külföldi fogadásokon, illetve nem fogadásokon.

SzöZö 2012.04.14. 22:14:41

Olvasva Member és a többi magát jobbosnak tartó hozzászólásait, egyre büszkébben vagyok ballibsi.

SzöZö 2012.04.14. 22:16:04

Javítok.
Olvasva @hammer és a többi magát jobbosnak tartó hozzászólásait, egyre büszkébben vagyok ballibsi.

ledo76 2012.04.14. 22:42:20

@Gáborom: Így van, nem kell mindennek lefeküdni, ami nyugatról jön, kell egy erőteljes magyar érdekképviselet. Csak ehhez kellett volna egy hiteles, ésszerű gazdaságpolitika, amitől az ismert okok miatt (előzmények, válság) nem lett volna kánaán, de egy felfele ívelő stabil pályára állt volna a gazdaság. Utána lehetett volna pofázni, sőt a válságadóknak (persze azt is átgondoltan kellett volna csinálni), sem lett volna különösebb retorziója.

dennisthemenace 2012.04.14. 22:48:49

@Kalmár: Cseszd meg a határontúli honfitársaidat, oreg. Ott szavazzanak, ahol élnek.
A manyup dumát látom, beszoptad a vezírtol.

2012.04.14. 22:52:11

Az Index egy totális balliberális szócső lett! Új Péter valszeg ezért lépett le innét. Ehhez már nem adta magát!

A poszthoz szólva a magam véleményét röviden azzal fejezhetem ki: Remélem az új államfő mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az elkövetkező években még a bűzős szagát is kisöpörjék az országból az itt 8 évig regnáló liberalizmusnak!

miro1 2012.04.14. 23:02:05

@Elnök Úr: Nézzük csak meg közelebbről azokat a „független”, illetve „magyar-szakértő” jogászokat, akik az elmúlt két évben elmarasztalták a magyar jogalkotás egyes fejezeteit:

Christoph Grabenwarter, osztrák jogprofesszor. Hanna Suchocka, 1992-től a liberális Demokrata Unió miniszterelnöke Lengyelországban. Kaarlo Tuori, aki Pokol Béla tanulmánya szerint „a ’80-as évek elején egy marxista elméleti álláspontról kiindulva jutott el a jog eltérő szintjeinek megfogalmazásához”. Jan Velaers, a sajtószabadság „specialistája”, belga liberális értelmiségi, hazájában politikai botrányhős. Wolfgang Hoffmann-Riem, aki 1999-ben az SPD (szocdem párt) jelöltjeként került a Szövetségi Alkotmánybíróságba (Bundesverfassungsgericht) Németországban. (Schröder alatt az SPD – hasonlóan a Gyurcsány-kormányhoz – neoliberális elveket követett.)

Tehát egy volt-marxista jogtudós, két liberális ex-politikus, és egy szociáldemokrata értelmiségi által jegyzett, nem az Európai Unió intézménye által készített jelentésre hivatkozva próbál ismét beavatkozni a magyar belügyekbe az Európai Bizottság. A demokrácia védelmére. No persze!

Nincs ebben mégis egy kis politika?

Kalmár 2012.04.14. 23:03:16

@nósumifan: A kurva anyád te büdös görény

ledo76 2012.04.14. 23:03:34

@Lindalinda: És az ő bűzüket ki fogja kisöpörni? Mert rendben, hogy a szoclibek elkúrták, de a Fidesz kapott egy nagy lehetőséget amivel nem élt, sőt...

Kalmár 2012.04.14. 23:04:50

@ob.szerver: Például a nyugdíjkassza hosszú évek után először egyensúlyban van. Nem kell hozzá sok gugli, hogy megtaláld.
Örülsz?

Kalmár 2012.04.14. 23:06:52

@dennisthemenace: Ez a hazuaáruló, liberális söpredék eszmeisége.
Szerecsére kihalóban lévő, megvetett férgek vagytok.

nósumifan 2012.04.14. 23:16:25

@Kalmár: :-))))))
Frappáns válasz!
Előkerültek az észérvek...
Átlagos fideszkocsog stílus.
Fröcsögjél serényen, abból lesz a béred!
:-)

ágica1 2012.04.14. 23:51:47

Naív vagy drágám!
Mi meg bégető barmok.
És a gondolkodó emberek nem tudnak sehová kivezényelni tv-székházromboló fizetett barmokat -egyszerűen nem a világunk.

dennisthemenace 2012.04.14. 23:57:18

@Kalmár: Elobb fogtok ti kihalni, mint azok akiket nem lehet nemzetiszínre festett szarral etetni, ócska pojácák frázisaival itatni.
Manj harcolj te is az Eu ellen, tele van liberálisokkal.

Hegseztő Hegesztő 2012.04.15. 00:02:04

"A mi Országházunk nem a Westminsterben van, és épp most szórunk el milliárdokat arra, hogy a Kossuth teret külsőleg is visszaröpítsük annak a soviniszta diktatúrának a korába, amelyre a narancsuralom minden erejével hasonlítani akar."

A cikkíró kifogása a Kossuth tér átépítése miatt szamárság. A Kossuth teret és a repedezett aszfaltját, és az elöregedett teret már régen fel kellett volna újítani. Hát hogy nézett ki a felület a pl. tisztavatásokon, állami ünnepségeken? A tér teljesen le volt amortizálódva, a sok hülye parkoló autó látványával együtt. Teljesen méltatlan a műszaki és esztétikai állapota a Parlament épületéhez.

A sovinizmus, nem sovinizmus kérdése is szamárság. Lehet vitatkozni azon, milyen politikai címkékkel ideologizáljuk az átépítést...

És mennyibe került a Nyugati pályaudvari szanálás, ott a Lehel téren, a dicsőséges vörös szegfűs kormány emlékezetére.

És mennyibe került az a romhalmaz az Üllői úton, ahol nem is olyan régen katonai akadémia állt. Nem a dicsőséges vörös-szegfűs kormány hagyta ott?

dennisthemenace 2012.04.15. 00:05:00

@Kalmár: "Csak annak a statisztikának hiszek, amit saját magam hamisítottam."

Sir Winston Churchill

Parajpuding 2012.04.15. 00:35:20

Ez kulcsmondat:
"a magyar társadalom teljességgel képtelennek mutatkozik arra, hogy megakadályozza a saját leigázását"
Tökéletesen igaz. Lényegében mindegy, hogy butaságból, fásultságtól képtelen.

Ami pedig Ádert illeti: pártkatona, zorbáncsicska, fideszdroid...mindegy hogy nevezzük. Azt és úgy fogja tenni, amit a vezére enged neki. Mégha néha prüszkölne is egy kicsit, végül meghajlik, elvégre le lett kötelezve. Szóval a blogíró kérdésére: Naív vagyok? IGEN.

gerdo 2012.04.15. 01:54:21

Naiv vagy. Ader egy partkatona es elkotelezett hive a vezernek. De alapvetoen lenyegtelen, hogy mit hogyan csinal. Az elnoknek minimalis hatalma van. A megvalasztasanak egyetlen "pozitivuma" mindossze bban rejlik, hogy reflektorfenybe kerul orbanisztan epitesenek ujabb allomasa. Az igazsagszolgaltatas, az alkotmanybirosag, a jegybank, stb utan ujabb hatalmi ag kerul orban kozvetlen iranyitasa ala. Ezzel mindenki szamara nyilvanvalo tettek: a forradalom kompromisszumok nelkul folytatodik, eszuk agaban sincs megallni amig nem uraljak a tarsadalom minden szegletet.

Es ha ez az orszag meg emlekszik ra, hogyan tort ki a kommunista rezsim szoritasabol, talan erteni fogja ader jelolesenek uzenetet.

Kalmár 2012.04.15. 07:28:52

@nósumifan: "Fanatikus
Agyatlan
Senkiházi
Zemberevő

Fosszájú
Idegbeteg
Demagóg
Elmeháborodott
Sz@rházi
Zérójellem
Eszement
Seggnyaló"

Figyelj, te büdös görény. Ezeket írtad nekem.
Hogy van pofád az "észérvek" szót leírni???

Kalmár 2012.04.15. 07:38:16

@dennisthemenace:" Manj harcolj te is az Eu ellen, tele van liberálisokkal"

Nem kell. Szétrohad tőletek.
Egyébként nem meglepő, hogy a kormány offenzíváját EU ellenesnek bélyegzitek.
A ti Eu felfogásotok fényévekre van attól, amiért a Fidesz harcol.

NEm ellene. Érte. Egy normális, egyenrangú nemzetállamokból álló szövetségért.
Sajnos szerintem utópia, mert túl sok pénzt veszítene ezzel a világ pénztőkés hatalma. Egyszerűen nem engedhetik meg nekünk, hogy kimásszunk az adósságból.
Engedelmes adósrabszolgákra van szükségük, akik nem találnak ki önállóan semmit, ami megzavarná az idológiai vonalat és szépen sorba veszik fel a hiteleket a régi hitelekre, egyre lejjebb süllyedve.
Ma már a munkánk utáni szja 90%-a az övék. Ez a tét.
Vakok vagytok, hogy tapsolva nyaltok a kifosztóitoknak és gyűlölködve köpköditek azt aki ki akar törni a rácsok közül.

ob.szerver 2012.04.15. 07:41:38

@Kalmár:

"Például a nyugdíjkassza hosszú évek után először egyensúlyban van."

Egyensúlyban?
Elloptak és nyomtalanul elfüstöltek 3.000 milliárdot a nyugdíjrendszerből. Még a legostobább fideszbaromnak is tudnia kellene, hogy ezzel + kieső befizetésekkel + hozamaival 10 év múlva, amikor működni kezdett volna a manyup, legalább 10.000 milliárd fog hiányozni a nyugdíjrendszerből.
Egy egész nyugdíjasgenerációt nyomorított meg és semmizett ki a fideszcsürhe.
Remélem a tagja leszel.

biedermann 2012.04.15. 08:09:56

Kesernyés fanyalgás,rosszul fogalmazott mélabú.
Mit tett a baloldal azért,hogy ebben az országban valami pozitív történjen?Soha semmit!
Utánuk csak a megszámlálhatatlan halott maradt és a liberalizmus büdös illata.

Hegseztő Hegesztő 2012.04.15. 08:25:22

@ob.szerver:
Miféle hozamokról beszélsz, Kiscserkész?

Az egyik családtagom kapott 600.000-et 10év után, a másik családtag ugyanannyi befizetett összegért, ugyancsak 10 év után, mindössze 15.000 –et, egy másik biztosítónál.
Ebből még vond ki az évenkénti inflációt 10 évre vonatkoztatva.

Ha nem ugrunk bele ebbe az IMF által javasolt, nyugati banki és bizt.társasági vircsaftba, még ma is kapnánk 13. havi nyugdíjunkat, amit Fecó elvett.
Korábban már Medgyessy adóztatta meg a nyugdíjakat 2007-től. Addig a kereset és a nyugdíj nem adózott összevontan.

És nehogy már valaki felvegye, bárhol a világban, a befizetett nyugdíjjárulékot! Ez egy virtuális pénzösszeg, de nem a széfben várja a nyugdíjast.
Arról nem is beszélve, hogy az adósságállományunkat évi 360 milliárddal növelte a felvett kölcsön, amivel a nyugdíjkasszát finanszírozta az állam.

És csak jelzem, pl. Ausztráliában addig egyáltalában nem kapsz nyugdíjat, míg a megtakarításodat el nem szórod..

(Igaz, az is kap pénzt, aki sohasem dolgozott)
.

bruhahahahihihi 2012.04.15. 08:36:16

Ki kell mondani: EZ MÁR DIKTATÚRA, AMIT MEG KELL SÜRGŐSEN DÖNTENI.
Ez a "Hűbéri Diktatúra"...a Nemzeti Szar törpe és a Fidesz Banditák mottója:" AKI NINCS VELÜNK AZ NINCS"
Emberek nemcsak ébresztő, hanem fel is kell már kelni!!!!!!!!!!

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2012.04.15. 08:42:01

A fidesz banda a szocikon szocializálódott, ugyan olyanok csak "okosabbak", sunyibbak, ravaszabbak, gőgösebbek, pofátlanabbak, jellemtelenebbek, álszentebbek példaképeiknél.

Miért vennél állampapírt, államkötvényt?
Ez a banda mindent megtehet, mi a garancia a pénzedre, hogy nem veszik el ha úgy tartja a kedvük?

Készülj a májusi tüntetésekre, itt az idő mert ez az ország többet érdemel!

ORBÁN BANDA TAKARODJ!

dennisthemenace 2012.04.15. 09:41:06

@KÁder János ősfideszes a "nemzeti egység" embere?: Okosabbak???
A szocikkal szóba álltak mindenutt, ezek meg csak "állnak a sarokban".

ob.szerver 2012.04.15. 09:53:08

@Hegseztő Hegesztő:

"Miféle hozamokról beszélsz, Kiscserkész?"

Mivel a kommentedből süt a közgazdasági fogalmatlanság, ezért azt hagyjuk. Csak egyvalami, amit talán megértesz:

Arról vitatkozhatnak szakközgazdások, hogy nemzetgazdaságilag a manyup előnyei vagy hátrányai a jelentősebbek.
De arról már nem lehet vitatkozni, hogy a meglévő manyup felszámolása, 10 év megtakarításának hónapok alatt történő elfüstöláse olyan bűncselekmény volt a nemzet ellen, amelynek évtizedeken keresztül érezhető hatásai lesznek.

béla a görög (törölt) 2012.04.15. 10:02:28

Tévedésben vagy.
Tévedésben azt illetően, hogy mennyire vagy'unk' vagy nem vagy'unk' tisztában a napi politikával. És tévedésben azt illetően, hogy erre lesz-e válasz vagy beletöröd'ünk'.

Ádert meg leszarom. Mind személyét mind a személyiségét.

Kalmár 2012.04.15. 10:22:06

@ob.szerver: Álmodban lehet, hogy így van. Sok szakember viszont azt tartja bűncselekménynek, hogy létrehozták.
Nagyon helyes és elengedhetetlen volt a felszámolása. Jelenleg 300 milliárd nyugdíjkassza kiesést spórolunk vele évente. Fenntarthatatlan rendszer volt eszméletlen megas költséggel, és bizonytalan jövővel, mert semmilyen biztosítás nem védte a vagyont.

Kalmár 2012.04.15. 10:26:48

@ob.szerver: És persze ne feledjük, hogy akik összedobták az a 3000 milliárdot, most azok keresnek jobban. Sokkal értelmesebb dolog annál hagyni a pénzt aki megkeresi. Majd én tudom, hol spóroljak a nyugdíjamra jobban mint a kisbuzi brókerek, akik öszedöntötték a viágot. Már megint...
Ja, és birkázd otthon a hülye fajtádat te ostoba segg.

Kalmár 2012.04.15. 10:28:42

Bulgária privatizálta a nyugdíj vagyont.
Portugális most készíti a jogszabályt rá.
Lesznek még követőink ebben is, mint a bankadó és multiadóban. Pont emiatt lőnek ránk, minden lobbi erővel, a pénztőke emberei.

kzoltana 2012.04.15. 11:49:44

Keljfeljancsi, Áder Jancsi!
Magyar fejlesztésű politikai játék videója látható itt, jobb, mint a Barbie!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2054_keljfeljancsi_ader_jancsi
Nem talpra, magyar!

Lacdelo 2012.04.15. 12:22:10

A Fidesznel kartekonyabb part meg nem volt Magyarorszagon hatalmon (legalabbis a rendszervaltas ota). :(

Lacdelo 2012.04.15. 12:45:51

Magyarorszag a gazdasagi es tarsadalmi osszeomlas hatarara kerult a 2 eves Fidesz kormanyzasnak koszonhetoen. :(
- Inkompetens gazdasagpolitika SZJA egykulcsositasa, vallalkozok sanyargatasa (banki kolcsonok befagyasztasa, minimalber megemelese).
- Magyarorszag kulfoldi tekintelyenek teljes lerombolasa - EU ellenesseg.
- Elrontott tarsadalompolitika - szegenyseg es nyomor elmelyitese es a gazdagok favorizalasa.
- Demokracia kiherelese (AB kiherelese, birosagok lefejezese, Media Tanacs egyoldalusaga= lasd Klub Radio)
- Korrupcio allami strategiaba valo beepitese (lasd Angyan oligarchazasa, 20%-os fideszes politikusok szabadrablasa, kozbeszerzesek atlathatatlansaga).

Az is csoda lenne ha a Fidesz kormany kihuzna 2014-es valasztasokig. 2014-ben a le kell valtani ezt a kormanyt bal vagy jobb uj/regi demokratikus partokkal.

Ha nem lesz IMF megegyezes, akkor Magyarorszag gazdasagi ongyilkossagot fog elkovetni a Fidesznek koszonhetoen.

no successful 2012.04.15. 13:02:42

@légycsapó:
"A legnagyobb szégyen az, hogy a magyar embereket, családokat nemzetközi demokratikus szervezeteknek kell megvédeni ettől a debil elnyomó narancsnyik hordátol. "

Engem ne védjen meg senki, mert nem kértem meg rá. Nekem is van egy két problémám a jelenlegi politikai és gazdasági irányvonallal, (pl. szociális családtámogatási rendszer fenntarthatatlansága) de meggyőződésem, hogy a jelenlegi kormány a kevésbé rossz.

dr. Bubó 2012.04.15. 13:06:26

mizumizu? nemsoká kész a zöld pardon... fű füvön nem marad...

címlapos halálhír ma sem volt? nem baj... senki sem él örökké...
majd az őskori szintről ujra kezdjük...

kel álamfő? dr. kÁder János, a savanyú? iktatták már? mint TOLLFORGATÓth ?

Breaking!: Újabb plágium! Az alaptörvény több mint 80%-a egy észak-koreai politikus által a 80-as években írt alaptörvénnyel egyezik meg!

(lábjegyzet: és a kommentemben is vannak forrás megjelölés nélküli részek, de mivel ezt ideírtam, így már nem is aktuális a megjegyzés)

rajnaig 2012.04.15. 13:32:05

Nos, Horthyval kapcsolatban azt ugye elég nehéz lenne eltagadni, hogy miközben a Tanácsköztársaság Stromfeld Aurél tábornokkal megpróbált jobb alkupozíciót kiharcolni a Trianoni diktátummal szemben, addig Horthy a román hadsereg élén tört rá Budapestre, miközben a szeretett Székely légió nemes egyszerűséggel dezertált. Azt is tudjuk pontosan, hogy ki írta alá a Trianoni békeszerződést. Ami a szabad választásokat illeti persze szabadon be lehetett ikszelni bárkit a Horthy érában, aztán a csendőr aki a szavazó mellett állt szelíden nyakon vágta a szerencsétlent puskatussal, ha esetleg olyasvalakire óhajtott volna szavazni, aki nem éppen szimpatikus a politbürónak, aztán kapott egy újabb válaszadási lehetőséget. Ugye azt sem szeretnénk elhazudni, hogy a Horthy rendszerben menetrendszerűen zártak börtönbe és végeztek ki embereket politikai indokok miatt (ha nem lenne ismerős Schönhertz neve keress rá). A fehér terrornak Horthy kormányzósága kezdetén több mint hétezer ember esett így vagy úgy áldozatául, ennek egytizede pusztult el a vörös terrorban. Ugye a nagy zsidómentésből is az lett a végére, hogy a négyszázötvenezer elpusztított zsidó honfitársunkból négyszázezret Horthy kormányzósága idején gyilkoltak le és csak ötvenezer jutott Szálasira (aki egyébként elfogadta a nyilvánvalóan hamisított kitöltetlen svéd útleveleket, tehát bizarr módon nagyobb embermentő volt, mint Horthy). Ezek a tények a Horthy rendszerrel kapcsolaban, minden egyéb csak giccskultusz.

Hegseztő Hegesztő 2012.04.16. 01:01:50

@ob.szerver:

Ok! Megadom magam, igazad van, Kiscserkész vagyok..

De, akkor milyen alapon vizionálod a 10.000 milliárdot 10 évre előre, ha minden rendben volt?
Ugyanis lassan kiürült a Ny. kassza. Már Fecó is elkezdte terelgetni vissza az embereket az állami ny.kasszába. Valami oka csak lehetett erre?

Hegseztő Hegesztő 2012.04.16. 02:11:47

@rajnaig:

Na, na! Azért a 1919-es események statisztikájával óvatosabban.
Hol olvastad a 7000 főt? Melyik anyagban?
Elfogadnék egy hivatkozási lábjegyzetet, mert érdekel a téma?
Előre is kösz!

Más:
Tudjuk, történelem nem ismeri : mi lett volna, ha?
Mégis úgy gondolom, hogy a szerencsétlen Schönherz Zoltán talán jobban járt, mintha a néhány év múlva AVH Rákosi Mátyás és Farkas Mihály Andrássy út 60 sz. alatti lévő központi kínzókamrájában végezte volna. Őt legalább az ellenségei ölték meg.
Mert Rákosi kivégeztette azt a néhány ellenállót és kommunistát, aki megúszta a háborút. Ha nem előbb, hát később. Egyrészt irigységből, másrészt meg egyszerűen árulónak és Horthy kollaboránsnak titulálta őket, mert életben maradtak... Megmenekültél, tehát kollaboráltál… Ezt a módszert is Szovjetunióból hozta Rákosi.…

Az is lehetséges, hogy Schönherz, látva a személyi kultusz kialakulását és disznóságait, mondta volna: nem ily álmot ígértél anyám.. Akkor meg ez lett volna számára főbenjáró bűn..

A forradalom felfalja gyermekeit..

Azért azt se felejtsük el, bár ez Schönherzre és családtagjainak nem gyógyír, hogy
a Rákosi és Kádár-i diktatúrák kivégzettei, mártírjai nem búcsúzhattak el családjuktól, nem írhattak és üzenhettek az utókornak, mint ez Schönherz Zoltánnak módjában volt. Tudom, ez sovány vigasz.
Rákosiék és Kádárék mielőtt kivégezték a szerencsétlen áldozatot, előtte jól összeverték és összetörték többnyire a csontjaikat is. Az exhumálásokból ez világosan kiderült.
Tudjuk, Magyarország miniszterelnökét, Nagy Imrét és társait még koporsóba sem temették, hanem arccal lefelé , kátránypapírban , szöges dróttal összekötve földelték el a saját elvtársaik, egykori párttársaik.

Hát ez lett a szerencsétlen sorsú, kommunista Schönherz Zoltán álmából…
süti beállítások módosítása