Csak a bunkóság

2012.02.18. 11:22

Mostanság egyre többször van részünk abban az örömben, hogy magyar filmesekre figyel fel a világ. Tegnap óta Fliegauf Bence van soron: Csak a szél című, a 2008-2009-es romagyilkosságok által ihletett mozija a berlini filmfesztivál egyik esélyese.

Lenne? Lett volna? Történt ugyanis, hogy jött Balog Zoltán álomtitkár, és egy rettenetes bumfordi húzással belerondított az ünneplésbe. Hívatlanul, ormótlan, amatőr módon, a filmről szóló sajtótájékoztatón KIM méltóztatott szétosztani egy három oldalas (pocsékul fordított) sajtóanyagot arról, hogy a film – bár valós eseményeken alapul – csak fikció. Mert ez egy tök jó film, de csak egy film. És Magyarország azért nem olyan ám! A rendőrség például rettentő erőkkel nyomozott, a gyanúsítottak ellen vádat emeltek, egyébként meg: másutt is voltak ilyenek. Például Németországban! Úgyhogy nehogy valaki azt higgye. Továbbá, a magyar demokráciának története során "most van először Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkársága" (Hozsánna!). Magyarországnak pedig rendkívül "professzionális” (sic!) romapolitikája.

Sikerült is elérni, hogy a német sajtóban már nem Fliegauf, hanem Balog a téma.

A sajtótájékoztatón aztán rögtön kiderült: Fliegauffal senki nem egyeztetett, fogalma nem volt a szórólapokról. - szegény, törhette a fejét, hogyan is jelezze: "Oh, my god..." nem ő volt az az idióta, akinek a fejéből ez a manőver kipattant – anélkül hogy túl nagyot rúgjon a kormányba, amely egyébként a film költségeihez sokmillió forinttal járult hozzá. Végül annyit bírt kibökni: "Ez jellemző a mai Magyarországra". Hát, az.

Ahogy az események tovagyűrűzése is. A magyar nagykövetség ugyanis – hátha valaki még nem értesült a kormány világra szóló blamájáról – az egészre még rászervezett egy vitaestet is. Amelyen a filmesek nem vettek részt, a moderátor a filmet nem látta, viszont, bemutatták Balog Zoltánt „a romakérdésért felelős miniszterünket”, és hosszasan hirdették a kormány dicsőségét. Melynek során Balog egyébként azt állította: ő sem tudott a saját hivatali fejléces papírján kiadott pamfletről. („Lehet ezt még kínosabban?” – Berliner Tageszeitung, TAZ.de)

Az ügynek kettő tanulsága van:

Először, újabb bizonyítékot kaptunk arra, hogy a kultúra állami támogatása nem több mint szükséges rossz. Szükséges, de nagyon rossz is, mert – legalábbis nálunk – mindenkit, akit támogat, abba a gyanúba kever, hogy az aktuális kurzus kegyeltje. (Ha véletlenül mégsem tenné, akkor majd jön a következő kormány korrupció-ügyi államtitkára, és majd ő szétkürtöli, hogy az volt.) Tehát, ha már az ember kormánya pénzt ad a művészeknek, akkor ezt lenne szíves úgy adni, hogy ő lehetőleg ne látszódjék. Mert ebbe a közegbe ő egyszerűen nem való. Egy logó az Abspannban, aztán kuss. És szíveskedjék kerülni annak a látszatát is, hogy az adott műbe ő belealkotott. (Andy Vajna például bizonyára nagyszerű producer, de neki meg láthatóan a kormányzásról nincs halvány segédfogalma se. Különben megértette volna, hogy ami egy hollywoodi társproducernek természetes – tudniillik a végső vágás joga, amelyet az állam számára a támogatott filmek esetében kikötött – egy állami filmalap részéről csakis a legotrombább cenzúra lehet. Fliegauf kapcsán egyébként sikerült ezt a gyalázatot is megint a címplapokra katapultálni.)

Másodszor, a Zorbán kormány egy árva napig nem bírja ki, hogy világgá ne kürtölje a saját elementáris alkalmatlanságát arra, hogy ezt az országot bárhol, civilizált közegben képviselje. Még mindig nem értik, hogy ahelyett, hogy reggel és este arról ordítoznak, hogy milyen igazságtalan szegény Magyarországot támadni, miközben itt vannak ők, a nemzet, az igazság bajnokai, a műveltség mintaképei, satöbbi – egyszerűen csendben kéne már maradniuk. És egyszer ebben a nyomorult életben, kivételesen, könyörgöm, viselkedni.

Mert a Berlinalén – ha tetszik, ha nem – nem Balog Zoltán a roma szakértő, hanem Fliegauf Bence. Ahogy elnézem egyébként, valószínű, hogy azon kívül is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ghostwriter.blog.hu/api/trackback/id/tr224129190

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Groó Diana, Fabricius, Fliegauf és a kortárs filmművészet 2012.02.24. 11:04:41

Groó Diana 1973-ban Budapesten született, a Kazinczy utca környékén nőtt fel. Filmjeiben rendszeresen megjelenik a közép-európai zsidóság, mint téma. Származását élete fontos momentumának vallja. „A zsidóság – életem része; a származásom mi...

Trackback: Kulturális őrület: a kormány majd minden művet megmagyaráz? 2012.02.18. 22:19:06

Ami a Berlinálén történt, mármint, hogy A csak a szél c. Fliegauf Bence film bemutatója előtt az újságírók székére a Közigazgatási és Igaz­ságügyi Minisztérium fejlécével ellátott nyomtatványt helyeztek el, az egészen ritka kormányzati teljesítmény. A ...

Trackback: M. Péter György nyílt levele a magyarországi rasszizmusról Los Angelesből 2012.02.18. 21:34:43

"-Ez egy könyv?-Nem, ez a plafon."(példapárbeszéd egy életcentrikus orosz nyelvkönyvben)Kedves honfitársaim! Roma barátaim!Szomorú vagyok, szomorú, mint a farkatlan füles a szivárvány tövében. Lógathatnám kamillába csepegő orrom, de az áruló...

Trackback: Offenzívabb lesz a nemzetközi kommunikáció? 2012.02.18. 20:47:26

Uppppsz, csak nem működik a kormány eleddig rettenetesen béna nemzetközi kommunikációja? Talán most először nem megkésve, időben. Berlinben éppen sajtótájékoztatót tart Fliegauf Benedek a cigánygyilkosságok inspirálta filmjének kapcsán, erre az

Trackback: A Fidesz ellopta a showt Fliegauf Benedektől 2012.02.18. 14:00:39

Fliegauf Benedek romagyilkosságokról szóló filmje után, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szórólapot osztogatott a Berlinálén, jelezve Magyarországon nem ilyen súlyos a romahelyzet, a film csak fikció. Hát nem szánalmas?...

Trackback: A Fidesz ellopta a showt Fliegauf Benedektől 2012.02.18. 13:57:44

Fliegauf Benedek romagyilkosságokról szóló filmje után, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szórólapot osztogatott a Berlinálén, jelezve Magyarországon nem ilyen súlyos a romahelyzet, a film csak fikció. Hát nem szánalmas?...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes_ló 2012.02.18. 14:11:11

Nagyon jó eljárás volt ez a kormány részéről.

Lehetett volna jobb is, ha az anyagban fel lett volna tüntetve mindazon nem cigányok száma, neve, akiket cigányok öltek meg, raboltak ki, loptak meg cigánygyilkosságok előtt és azóta.

De ehhez mersz kellett volna, akárcsak filmet csinálni a kommunizmuus és cigánybűnözés áldozatairól.

Csakhogy az a magadfajtáknak tabu és természetesen film sem készülhet róla, mert nem csak jewwood, hanemm a "magyar" kultúrtámogatás sem finanszírozná, és egyetlen magadfajta forgalmmazó nem vetítené soha.

Ez pedig jobban jellemzi a helyzetünket, mint bármennyi kormánypropaganda.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.02.18. 20:21:08

nácik, megélhetési fajvédők, szélsőliberális köldöknézős "művész" értelmiség...

ezek hangosak Magyarországon... :(

arany_ember 2012.02.18. 20:25:30

Ennél még az is jobb lett volna, ha azt írod, hogy „első”.
Pedig azt is utálom.

Jack Potata 2012.02.18. 20:28:03

Éhes_ló, eszem a szívedet, mindent elnézünk neked, csak egyet szeretnénk kérni, úgy hazafiasságból: soha ne hagyd el a Magyarországot, sem fizikailag, sem digitálisan. A véleményed nagyon fontos a magunk fajtáknak, ezért ha mégis úgy alakulna, hogy utazol, szeretnénk, ha biztonságban otthon hagynád.

Dr.Betépett felhasználó 2012.02.18. 20:29:57

Igazi Magyar áldozatokról szóló igazi filmet AKAROK látni Magyarországon,ahol nincs hamisítás,ferdítés,csak úgy simába.
Azokkal ki foglalkozik? VELÜNK??????,

Éhes_ló 2012.02.18. 20:33:56

mno.hu/grund/a-romafilm-nem-kellett-a-kritikusoknak-1052738

Jack Potata: mondtam már valahol, hogy nem különösebben érdekel az amiért ajvékoltok?
Sőt.
Kellemes aláfestése bárminek számomra, mert az ajvékolásotok sokunknak azt jelenti, a dolgok nem a ti vágyaitok szerint történnek, ez pedig a magyaroknak csak jó lehet.

Húsleves 2012.02.18. 20:36:49

Te kedves, szimpatikus kék madár! Egyet magyarázzál már el nekem, csöpp lelkeddel, csöpp agyaddal! Hogy lehet, hogy 3 ciklusotok volt arra, hogy ne csak a pofátok járjon, hanem tegyetek bármit a cigányokért, és ezalatt nem tettetek semmit? Na jó, kivéve persze azt az idilli társadalmi közeget, amelyben például az a romagyailkosságsorozat történt, amelyért te a mostani kormányt fikázod. Meg ha jól emlékszem még egy nemzetbiztonsági szakértővel is megtámogattátok az ügyet, nehogy nehogy kontármunkát végezzenek azok a romagyilkosok.

nekemtökmind1 2012.02.18. 20:39:12

Lehet, hogy azért kellett ilyen szórólapokat osztogatni, mert Fliegauf elfelejtette promótálni, hogy ez a film, nem más, mint állami támogatáson készült divatos történetre, és témára felfűzött amatőr film.
180 millió ízlelgessük... ezt a Magyar állam azért fizette ki, hogy Fliegauf elmenjen Berlinbe,és bemutassa, hogy Magyarországon félni kell a cigányoknak...

És persze az a hibás, aki legalább 3 oldalban kicsit megpróbálta helyre tenni a dolgokat.

tomwar 2012.02.18. 20:41:43

@nekemtökmind1: @Húsleves: A poszt a merhetetlen dilettantizmustt roja fel, nem a film temajat boncolgatja.

Lóhering a fattyúlovag 2012.02.18. 20:43:18

Akinek ilyen barátai vannak, mi szüksége ellenségekre?

micsoda? 2012.02.18. 20:46:32

A poszt nagyon jó. Remek humorral irja meg, a pártkatona hűségét.

Éhes_ló 2012.02.18. 20:46:47

@tomwar: a mérhetetlen dilettantizmus az, hogy ezt a halom mocskot a magyarok adójából fizették ki.
A többi csak ráadás.

ajatrollah 2012.02.18. 20:55:50

@Éhes_ló: annyira mocsok, h a zsuri nagydijat kapta a film.

nekemtökmind1 2012.02.18. 20:57:21

@tomwar:

A dilettantizmus kisebb bűn, mint az amikor valaki felül egy divatos témára, kap az államtól 180M millió forintot, majd szándékosan nem beszél arról, hogy a film egy kitalált történet. Súlyosabbá teszi a dolgot az, hogy jelenleg a Német közvélemény köszönhetően a TAZ féle ferde és félre tájékoztatotó sajtónak Magyarországot valamilyen antiszemita országnak látja ahol félnie kell a cigányoknak meg a zsidóknak.

Az a baj , hogy Fliegauf, Tarr a magyar államtól kapott pénzen készített filmekkel járatják le az országot.
Ezek az emberek 0 ft-ot voltak képesek összeszedni, az állam mögéjük állt,hogy elkészíthessenek egy 1500 össz nézőszámot produkáló filmet és ők meg cserébe sportot űznek abból, hogy kritizálják azt az országot akinek a csecsén lógnak.

Na ez a gusztustalanság sokkal jobban fáj, mint a dilettantizmus.

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 20:59:54

Imádnivaló, ahogy néhány funkcionális analfabéta mélymarha tolakodva vetődik, hogy büszkén bebizonyítsa, nemhogy a csúnya-csúnya világot, de még a poszt nem túl bonyolult mondatait sem érti. De legalább a hívószavak megvoltak az automatikus-kényszeres reakcióval. :)

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 21:01:49

@ajatrollah:

Tudhatnád, hogy a kűfődi zsüriket is a puccsista hazaáruló ballibsikomcsizsidók irányítják. ;-)

ijontichy 2012.02.18. 21:05:42

Wow...
index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2012/02/18/fliegauf_kapta_a_zsuri_nagydijat_berlinben/
Holnap az mno meg fogja írni, hogy stikában ez volt a ZSENIÁLISSS!!! Orbán kurmány célja!
Marketinget csináltak a filmnek! :-D lol.

A magyar konzerv kétségkívül konzerválta magát, úgy 1940 táján. Pont ott tart agyilag. :-(

O. Kán 2012.02.18. 21:06:45

Ne bunkózz, te bunkó.

Éhes_ló 2012.02.18. 21:07:24

@ajatrollah:
kuruc.info/t/35/

Róluk és a többi soktízezer meglopottról, kiraboltról, megnyomorítottról, meggyilkoltról nem PC filmet csinálni.

Ez az AI-t sem érdekelte sohasem.

De megérdemeljük, mi fizettük ki ennek a mocsoknak a hányását amit a pénzünkért kaptunk a pofánkba,
Persze a magadfajták most erre lálapátolnak még pár vödörrel.
De semmi gáz, ez is segít az ébredésben.
Csak emlékezzetek az előzményeire, amikor fordul a kocka.
Mert fordul az, ha lassan is.

Hattory Hanzo 2012.02.18. 21:13:18

@nekemtökmind1: Ebből is látszik, mennyire képben vagy: 18 millió Ft volt az állami támogatás, nem 180 millió. Valamint az is elkerülte a figyelmedet, hogy jelen sztoriban a minisztériumnak nem sikerült igazán németre lefordítania az okos kis mondandóját.

cicmen (törölt) 2012.02.18. 21:14:44

@Éhes_ló: De megérdemeljük, mi fizettük ki ennek a mocsoknak a hányását amit a pénzünkért kaptunk a pofánkba,

Naná! Tisztességes adófizető dolgos ember nem lehet megélhetési téma!

rosztovgrof 2012.02.18. 21:16:05

A Kormány pamflettjéről az jut eszembe, amit még az MSZMP agit-prop. osztálya terjesztett, ti., hogy "Amerikában meg verik a négereket".
Ja egyébként a Szájer is ezt írta a biztos asszonynak, csak ott Hollandia volt a benchmark.

És még ők merik azt szajkózni, hogy nálunk nem volt rendszerváltás. Úgy tűnik, hogy egyes fejekben valóban nem (lásd szociális népszavazás!)

Anti Anyag (törölt) 2012.02.18. 21:18:07

Annyira nem kellene lelkendezni.

Erre a díjra azért itt nagyon senki nem büszke.

Balognak pedig tényleg nem kellett volna nyomulnia, Berlinben sem hiszik el, hogy a magyarok ölik a cigányokat. Még akkor sem, ha pc elhinni. A németek ugyanúgy továbbra sem fogják a cigányokat engedni letelepedni, ahogy a legtöbb ország sem. Ez a valóság.

sárkányfő 2012.02.18. 21:20:54

Megnyerte a zsűri nagydíját! Óriási!

Ezúton gratulálok a rendezőnek és a színészeknek a fantasztikus eredményhez.
És bár e díj nyilván az alkotókat ismeri el, egyúttal köszönöm, hogy dicsőséget hoztak Magyarországnak is, ma este jó magyarnak lenni :)

(A kattantakkal ne törődjetek, csak magukból csinálnak hülyét ma este is, meg nyilván bele akarnak rondítani a sikerbe, nem kell velük törődni.)

kifordított nagyanyó 2012.02.18. 21:22:49

Azért nagy marha ez a balog,még ha ez a film esetleg egy picit lejáratja az országot akkor is.

nekemtökmind1 2012.02.18. 21:23:57

@Hattory Hanzo:

igazad van, benéztem az összeget, ez egyébként a mondanivalómat nem befolyásolja,
állami pénzen készült.Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Közig"azgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Villamos Művek Zrt., a Paksi Atomerőmű Zrt. és az Eurimages."

A fordítás minőségéről addig csak a TAZ véleményét olvasom:) A dilettantizmust sem kérdőjeleztem meg, csak azt mondtam, hogy inkább dilettáns legyen valaki, mint olyan aki az első leendő alkalommal szembeköti azt akinek egyáltalán a létét köszönheti.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.18. 21:26:56

Persze, hülye posztíró.

Fligauf a romaszakértő. Mert az az igazság, hogy Mo-n gyilkolják a romákat, meg elnyomják. Miközben pont fordítva van, 1000 roma bünre jut egy rasszista elkövetés.

És mivel a berlini tisztelt közönségnek fingja sincs hogy mi az a cigány, ezért nem árt ha megismerik a másik álláspontot is.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.18. 21:32:09

Egyébként az állam tényleg dilettáns hogy pénzt adott erre a filmre. Ebből a zséből vehettek volna pár ezer repjegyet kanadába a cigányoknak, hogy mostantól inkább ott akarjanak felzárkózni.

komplikato 2012.02.18. 21:33:24

@sárkányfő: Tudtommal NEM színészek játszottak benne.

Kedves poszt író, szerintem meg annál szánalmasabb nem lehetett volna a KIM szórólapja, hogy tucatnyi különböző nyelvű nációnak csak német verzióban voltak képesek reprezentálni. Magyarul akkora parasztok, hogy azt hitték a Berlini filmszemlére csak németek mennek be???
És miért kell azt hazudni nincs itt ilyen?

Külhoni magyaroktól hallottam, hogy 2011 tavaszán nemzetközi botránytól volt hangos a sajtó. Kivéve érdekes módon a hazait hovatartozástól függetlenül kussoltak a dologról. A vita tárgya pedig az volt, hogy az összes EU tagállamról forgattak egy háromnegyed órás riportot, nem ám turisztikai célzattal, és a magyarok persze sérelmezték, hogy elmúlt 15 év alatt ipari városokból nyomorteleppé vedlett városokat be merték benne mutatni. Állítólag a készítője meg is kérdezte, hogy mit kéne 45 percig mutogatnia Parlamentet meg a Halászbástyát? Az összes többi tagállam ezen röhögött, mi meg nem is hallottunk róla. Pedig vannak nyomortanyák, komplett döglött városok, olyan vidék ahol se normális se közmunka 80-100 kilométerre nincs.

cicmen (törölt) 2012.02.18. 21:34:55

Mostanság egyre többször van részünk abban az örömben, hogy magyar filmesekre figyel fel a világ.

Hurrá! Hazánk zsenijei! Szögi Lajos "kis malőrje" a szelesekkel biztosan nem lett volna ennyire érdekes!

Lucky Larry Silverstein 2012.02.18. 21:36:05

@Kompli: Persze, csak Magyarországon vannak nyomortanyák az EUban igaz, te nagyon hülye?

komplikato 2012.02.18. 21:37:46

@nekemtökmind1: A valóság nagyságrendekkel rosszabb az országgal kapcsolatban, mit amit kifelé a hírekkel, de akár riportokkal vagy sima filmsorozatokkal mutatnak. És ezt még határon túli magyaroktól is visszahallom, pedig nem laknak túl messze.

tomwar 2012.02.18. 21:39:22

@Éhes_ló: Ezek szerint lattad a filmet? Kerenyi munkassagarol is ugyanez a velemenyed?

sárkányfő 2012.02.18. 21:39:37

@Kompli: attól még hogy nem hivatásosak, attól még színészek, ráadásul egy részük gyerek. ha nem hitelesen játszottak volna, tuti nem sikerül ilyen jól a film. bőven megérdemlik az elismerést, és a köszönetet.

Martian (törölt) 2012.02.18. 21:40:10

"Egyensúlyt hozna az Erőbe", ha lenne emléknapja a dzsipóbűnözés áldozatainak is...

komplikato 2012.02.18. 21:40:33

@Silverstein: Te rasszista vagy. Ha a Disney egész estés rajzfilmet csinálna arról hol a gondolkodásodban a hiba, akkor is ignorálnád a valóságot, most álljak le ezen vitázni? Mondtam, hogy nincs? Azt viszont állítom, hogy sokkal szarabb a hazai helyzet, mint amikről az EU tudni vél ... És igen is az ország érdeke a valóság közeli kép, a most csődközeli országok voltak a legnagyobb vetítő gépek az EU berkeiben és a jelen állapotuk igen csak összefügg ezzel.

nekemtökmind1 2012.02.18. 21:40:37

@cicmen:

ez 100/100-as volt:) elképzelek egy olyan világot, ahol az állam pénzt ad arra a filmre melyben amatőr színészekkel eljátszatják Szögi Lajos utolsó napját, melynek a végén az üldözött cigány horda meglincseli.
Sajnos a Berlini sznobság az antiszemitizmusra vagy a rasszizmusra sokkal érzékenyebb, mint a valóságra. Vannak divatos témák, amiket muszáj díjazni. Ez ilyen volt.

nekemtökmind1 2012.02.18. 21:41:55

@Hattory Hanzo:

tényleg? Ebben az országban tényleg zsidó, és cigány üldözés folyik és diktatúra van ?
Elnyomják a sajtót?
Ne viccelj.

sárkányfő 2012.02.18. 21:42:30

Én láttam egy német filmet, amiben egy portás ölte a népeket. A német kormány nem jelezte, hogy ez csak egy film. Akkor most minden német portás gyilkos? :D

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 21:45:00

@sárkányfő:

Ne már, tényleg hagyták, hogy így lejárassák Németországot?!

Hattory Hanzo 2012.02.18. 21:46:12

@nekemtökmind1: Szerintem ma benézős napod van.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.18. 21:47:17

@nekemtökmind1: Nem a berlini sznobság. Ugyan már. A filmkritikusok (pl. Réz András), zsüritagok, esztéták stb. akik a sajtóban megszólalnak USA/Ném./Mo. 90% zsidók. Mindenki tudja, Hollywoodban 100% az arány.

sárkányfő 2012.02.18. 21:47:17

@nekemtökmind1:

Van egy hírem, a magyar állam már adott olyan filmre is pénzt, amelyben egy cigány a gyilkos, és megtörtént eseményre alapul.

A film címe: Szíven szúrt ország.
2009-ben készült, a veszprémi discós tragédiát dolgozza fel. Állítólag tervezik a film 2. részét is.

www.port.hu/sziven_szurt_orszag/pls/fi/films.film_page?i_film_id=101974

műproli 2012.02.18. 21:49:44

Mindenki tuggya hogy Orbán gyilkolássza a cigányokat magyarországon. Csak a cenzúra nem engedélyezte hogy ez belekerüljön a filmbe. De nem bír ám túljárni a művelt NYugat eszén!!!!!

nekemtökmind1 2012.02.18. 21:49:51

@Hattory Hanzo:

ja, sok a volt a munka,elfáradtam sikerült rossz bejegyzésre válaszolnom. Bocs, be is fejezem mára.

Lajosforras 2012.02.18. 21:50:13

ha valakit fliegaufnak hívnak és a cigányok szenvedéseiről csinál filmet,nem olyan meglepő a nagydíj. csinálja nyugodtan művész úr,legfeljebb kitermel még pár ezer rasszistát.

salamander 2012.02.18. 21:50:46

Na az index megint nem tagadta meg önmagát: A szélsőségesen (már-már jogellenes nézeteket valló) liberális és torz tájékoztatások kritika nélküli átvétele és a mellékelt "hozsannázás" is mutatja mennyire azok a buta és szándékos parasztok írogatnak itt, akik még nem vették le, hogy - az ő szava járásukkal élve - ez már nem trendi...

Örültem volna ha egy kurva mondatot is írtál volna - ha már filmet mutatsz be/reklámozol - miért jó az adott film.

Nem arra kíváncsi a veled egyet nem értő, vagy téged olvasó, hogy a díjakat - amit tudjuk mindig aktuálpolitikai témákat feszegető alacsony vagy nagyon középszernek adományozó PC bizottság mit tart jónak.

Ők a pénzt adományozó "globál" pénztanács? érdekeinek elvárásainak megfelelően dönt.

Napnál világosabb, soha sem jöhetett volna jobban a magyarellenes, faroknyalogató "európéer" bolsevikoknak Magyarország elleni kampányuk mellett egy magyarországi cigány gyilkosságokat "bemutató" díjazott filmalkotás. (Most, hogy Mohácsi Viktória is életveszélyes állapotba került azaz dolgoznia kellett volna).

Nos mi van pl.: Olaszországgal, ahol összegyűjtik a nomád életformát élő cigányokat, nyilvántartásba veszik, majd haza toloncolják őket... vagy mi történik monsieur Szarkoezy, Franciaországával azért mert szépen hazavágták a szabad tőke, áru, szolgáltatás és munkaerő vándorlás jegyében a cigányokat... vagy mi történik Kanadával amely lassan vízumkényszert szándékozik bevezetni a csőstül kitelepülő bűnöző életformát élő cigány kolóniákkal szemben...

SEMMI. (hogy miért arra egy új típusú közjogi berendezkedés ad választ)

Az Európai Unióban a lisszaboni paktum alapján megalakult egy új típusú jogi berendezkedés amelynek lényege az erősebb kutya baszik alapú demokrácia.

Ha már témánál vagyunk vajon a felháborodott "európai" "demokrata" bolsevik "tényezők" miért kussolnak a Benesi Szlovákia a palesztin humanitárius katasztrófa, vagy a török segélyhajó utasainak lemészárlása ügyében?

Miért nem lehet játszani a Farkasok Völgye c. trilógiát Magyarországon a mozikban?

Netán cenzúra volna?

Ennyit a jó filmekről és a szólás, valamint a sajtószabadságról és az alapvető emberi jogok utópiájáról.

***

sárkányfő 2012.02.18. 21:51:11

@milyen szép a Vértes, ó:

Képzeld hagyják, érthetetlen. Az egész családom retteg, ha csak meghallják azt a szót, hogy "német", és egyszerűen nem hajlandóak Németországba menni mert félnek a portás gyilkosok hordáitól.

Egyébként egy Amerikai filmsorozatban ("Dexter" a címe) maga a rendőr egy pszichopata tömeggyilkos. Az USA kormány soha nem cáfolta, hogy ez egy dokumentumfilm-sorozat lenne, vagyis ebből az következik, hogy beismerték, hogy ez a valóság. Borzasztó, egy ország, ahol a rendőrök ölnek életvitelszerűen... szörnyű hely lehet, oda se mennék soha...

azigazivideki 2012.02.18. 21:51:26

szellemírókám!

a posztod főszereplője a fiatal magyar filmes:
hu.wikipedia.org/wiki/Fliegauf_Benedek.

még csak véletlenül sem Bence!
hu.wikipedia.org/wiki/Bence
ami egy tök más név, mint a Benedek!
hu.wikipedia.org/wiki/Benedek

már a benned felhorgasult nagy gerjedelem és az esztelen düh elvakítja elmédet, csak a fröcsögés hallatszik, meg a billentyűk kattogása, egy qrva 10 mp-es guglizás sem fér bele, hogy lecsekkold legalább az alapinfókat, mi? meg a saját igazadról való szent meggyőződés, ami még a gyanakvás halvány árnyékát is kigyomlálja belőled, hogy valamit TE nem precízen, pontosan (szépen, ahogy a csillag megy..., tod :) tucc.
te, szellemírtószellemes író!
nem akarszte esetleg újságírnikérlek?
áááá...naez.

Carbonaro 2012.02.18. 21:51:31

Teljesen elszállt az a hozzáállás, ami az egész posztból árad:

1) A művésznek az állami támogatás egyszerűen jár, a pénzadó fogja be a pofáját, eleve örüljön, hogy a pénzét egyátalán elfogadták.

2) Attól, mert valaki készített egy filmet cigányokról, attól ő már nyilván rögtön szakértője is lesz ennek az egyébként rendkívül kompex társadalmi problémának - amikhez hasonlókkal azért valóban nagyon sok más országban is küzdenek, felemás eredményekkel.

Srácok, ha ezeket komolyan gondoljátok, akkor a valóságtól annyira messze jártok, hogy felmerül, van-e értelme egyátalán vitatkozni veletek.

Démonmac1 2012.02.18. 21:53:08

Abszolút álszent balfaszkodás ez a kormány részéről.
De ezt legalább nem az Azori szigeteken döntötték el.)

Pszt! 2012.02.18. 21:53:47

Miért nem lehet a fasiszta barmokat kitiltani a blogokról?

nandras01 2012.02.18. 21:54:19

elolvasva a kommenteket, felötlött bennem a kérdés, hogy vaj'h miért vannak egyesek annyira felháborodva, ha európában* meg merik állapítani, hogy magyarországon biz' nem is kissé erősen létezik a rasszizmus..?

*mondom európában.
tudjátok, kedves nemkicsit rasszista, viszont annál inkább bunkó barátaim, ahová ti soha nem fogtok bejutni...

Nomante 2.0 2012.02.18. 21:54:23

Manapság divat ekézni Magyarországot. Az új ellenség. Körülöttünk ugyanígy vagy rosszabbul bánnak a cigányokkal, sőt Nyugaton is ejropába. Nem mintha ez mentesítené a fajgyüliket, de ez van.

Viszont kibaszott álszent népség vagytok.

Mondjuk tényleg kár volt mosni a kezét a minisztériumnak, mert akinek nem inge nem veszi magára.

Másrészt ez csak 1 film, még talán izgi is lehet.

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 21:55:15

@salamander:

Nem lehetett volna rövidebben leírni, hogy nem értesz magyar nyelven? Értem én, hogy kell a napi mélyidióta hazugsághalmaz és meg kell ragadni minden alkalmat az előadására, de akkor is kínos, ha valaki ennyire képtelen eltalálni, hol miről van szó... :)))

sárkányfő 2012.02.18. 21:56:10

@azigazivideki:

Miért van benne a magyar emberben a "kötözködjünk tiszta erőből, ahol csak lehet, keressük a hibát és hisztérikusan kifogásoljuk" gén?

Megjegyzem ezúttal szépen leégetted magad. Bence nevezte át magát nemrég Benedekről Bencére, szóval a cikk teljesen oké.

Démonmac1 2012.02.18. 21:56:55

"Manapság divat ekézni Magyarországot."
Nem Magyarországot ekézzük, hanem a rasszista neonáci férgeket, azért az nagy különbség:)

komplikato 2012.02.18. 21:57:13

@sárkányfő: Ellenpélda a Kontroll elején az akkori BKV vezetőség betett egy kis nyilatkozatot, hogy ilyesmik valójában nem szoktak történni a BKV-nál. :D
Pedig szvsz egy évben több csúnya baleset is történik, a valódi ellenőrök meg tudnak érdekes dolgokat produkálni, ugye.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.02.18. 21:58:00

Na, ez a díj jópár %-ot hoz a Jobbiknak... :(

Bár igen, nem láttam a filmet. De ugyan miért lenne ez más, mint a többi megélhetési művész alkotása?

azigazivideki 2012.02.18. 21:58:26

@azigazivideki:

jaésmég:

1. a zindexen sincs egy ügyeletes szerkesztő, aki ne baszná ki a címlapra ordas hibával együtt ezt a szart, nanemnagycsoda, mi?

2.nemcsak a bunkóság, hanem a félműveltség, na az is qrvaártalmas!

további kellemes frecsegést...

Lucky Larry Silverstein 2012.02.18. 21:58:57

Arra is fog pénzt adni a magyar állam, és annak a filnek is reklámot csinálnak a berlini zsidók, ami a most már nemtudomhányadik szlovákiai magyarról szól, akinek elveszik az állampolgárságát, mert másik állampolgárságot vesz fel? És hontalan lesz ott, ahol 90 éve él(amikor se szlovákia, se szlovák nem létezett?). Ébresztő, faszért ad a kormány pénzt cigánysajnáltatásra.

Nomante 2.0 2012.02.18. 21:59:11

@Pszt!: Azért mert ez nem a kommunizmus ahol te meg a hasonszőrű barátaid állapítják meg, hogy ki mikor beszélhet.

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 21:59:29

@sárkányfő:

Ja, köszönöm, mostantól én is rettegek a német portásoktól. Biztos a nemzetközt irányító tudjukki-maffia terjesztette azt a filmet is, hogy lejárassák Németországot.

(Kiváncsi lennék, más országokban is megvan-e a mélybaromságnak ez a szintje, mint amit pár olvtársunk bemutat -- mondjuk a szlovákok tiltakoztak a Motel első része kapcsán, ha jól rémlik... :)

komplikato 2012.02.18. 22:00:25

@Pszt!: Azért mert ez "csak" egy blog, és az írója (még) nem annyira rasszista, hogy kitiltsa a rasszistákat ;)
Ellenben nézd meg pl. az Index videóit, ami témához tuti nyomulnának a rasszisták és nácik, azokhoz nem lehet hozzászólni. És még így is sikerült elbaszniuk a Charlie Chaplin-es cikket.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.02.18. 22:01:43

@azigazivideki:

www.origo.hu/filmklub/blog/dijak/20120218-berlinale-2012-csak-a-szel-arany-medve-fliegauf-bence.html

A magyar rendező ettől a filmtől kezdve hivatalosan is Fliegauf Benceként használja a nevét, az eddig megszokott Fliegauf Benedek helyett. Mint elmondta, születésétől kezdve Bencének szólítja őt mindenki, édesanyja is így szerette volna elnevezni, és csupán az orvosok nyomására keresztelték Benedeknek, miután váltig állították, hogy a Bence név nem létezik. A rendező a névváltoztatással szeretné elérni, hogy mind Magyarországon, mind külföldön ugyanúgy nevezzék.

Florette 2012.02.18. 22:02:55

@milyen szép a Vértes, ó: "Kiváncsi lennék, más országokban is megvan-e a mélybaromságnak ez a szintje"

ahol en elek ny-eu ban ott megvan, sot meg durvabb mint otthon.. sajnos

delvideki 2012.02.18. 22:04:30

Felnőtt embert, ha képtelen döntései következményeinek belátására, gyámság alá helyeznek.
Na ezt kellene ezzel az egész országgal tenni.
Mindenki aki azzal jön, hogy "de a másik..." egy újabb argumentum emellett.
Bencének meg gratulálok!

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 22:04:39

@azigazivideki:

Értem, hogy örülni kell annak is, hogy 'ennyi aggyal' el tudsz küldeni egy hozzászólást, de a wikipédia-cikkben is szerepel, hogy 'Jelenleg a Fliegauf Bence nevet használja' -- esetleg ha keresnél valakit, akinek magyar az anyanyelve és hajlandó magyarázni... ;-)

komplikato 2012.02.18. 22:05:17

@Silverstein: Az állampolgárság kérdés, ahogy eddig is, az országok belügye. Többes állampolgárság meg a legtöbb országban csak nagyon kivételes esetben jár. Szerinted erről miért csinálnának filmet?

Nyilván etikátlan szemétség, de ugye szlovákoknál éppen úgy etetni kell az ellenség képet és a kamu "mi majd megmutatjuk" képet, mint hazánk vezetőinek is saját "szép" oldalhajtásaik felé. Ráadásul néha olyan érzése támad az embernek, hogy ezek még direkt meg is beszélik ezeket ...

azigazivideki 2012.02.18. 22:05:46

@sárkányfő:

kösz az infót. OK, rendben, ez bennvolt télleg.
de legalább tökéletesen sikerült demonstrálnom a dolog metodikáját: a félműveltség és az elvakult fröcsögés által okozott vakságot : )
na mais megtudtam valamit (magamról is)
hátez.

komplikato 2012.02.18. 22:07:18

@Nomante 2.0: Ahhoz még kell vagy 10% "munka" ... :(

azigazivideki 2012.02.18. 22:07:32

@milyen szép a Vértes, ó:
igen, kiörültem magam, lsd. a másik hszben.
azért a hibára rögtön mozdul mindenki, ezt jó látni, ezt az éberséget : )

komplikato 2012.02.18. 22:09:29

@delvideki: "Felnőtt embert, ha képtelen döntései következményeinek belátására, gyámság alá helyeznek."
Néhány szellemileg magasan művelt és edzett emberen kívül lenne 7 milliárd gyámság alatt lévő ember? :)

sárkányfő 2012.02.18. 22:09:33

@azigazivideki:

Na most nagyot néztem, ilyen a valóságban is ritkán fordul elő, a neten nagy nyilvánosság előtt meg pláne: a hiba elismerése + önkritika. Gratulálok, ezzel megfordítottad a véleményem, kivívtad a tiszteletem.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.18. 22:10:40

@Kompli: Az állampolgárság kérdés, ahogy eddig is, az országok belügye. Többes állampolgárság meg a legtöbb országban csak nagyon kivételes esetben jár

Ehhez képest sok nk-i egyezmény foglalkozik vele. Egyik alapelv, hogy születéssel szerzett áp-tól megfosztani nem lehet.
Legtöbb országban? A többi országban, ami releváns(Ukrajna/Románia/Szerbia/Horv./Szlovénia) ez nem probléma. De nem jogi kérdés ez, hanem politikai: a szlovákok pont akkor hozták meg a tvüket, amikor a magyar született (értsd: a rengeteg már létező, cseh-szlovák 2s áp. nem jelentett problémát).

Frizuravarjú 2012.02.18. 22:10:47

Minden kedves könnyekig meghatódott majomnak szeretettel küldünk egy bűnöző cigány családot.
Örüljenek egymásnak. Nélkülünk.

Mr. Waszabi 2012.02.18. 22:11:47

Szánalmas. Köcsög ez a kormány és a fidesz is, egytől egyig. Ez látszik. Aki 2/3-addal képtelen kormányozni, ütre-hatra csak elbassza a működőképes dolgokat, de közben elvárja a köteles tiszteletet, ami szerinte jár, az köcsög. Itt reszketnek, hogy jaj, nehogy valaki kritizálja őket. Azon nem lehet segíteni, aki teljhatalom birtokában reszket az imázsáért, amit magának szart el. Magának csinálja, hát miért nem csinálja jobban?
Szegénységi bizonyítván újabb lapja volt ez a
szórólapozás.

salamander 2012.02.18. 22:13:10

@milyen szép a Vértes, ó:

Tisztelt tudja kicsoda...
Hogy milyen hosszan írok az legyen bocsánatos bűn. Neked bizonyára az irodalmi műveket is már rövidített formában adagolták, nehogy lesérüljön a kis egyszerű lapos fejecskéd. Talán humiliores szellemiséged gátol, hogy ne személyeskedj, hanem az adott témában károgj valamit - ha már írogatsz.

***

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 22:13:35

@sárkányfő:

Azért nem köll elájulni egy csepp normalitástól még akkor sem, ha valóban meglepően korrekt volt az olvtárs. ;-)

miro1 2012.02.18. 22:13:35

@Pszt!: Mit keresel akkor itt?

Lucky Larry Silverstein 2012.02.18. 22:14:59

@Dr. waszabi: Értem. Ha a te pénzedből csinálnak egyébként piacképtelen filmet (1500 néző), amiben téged kritizálnak annak is örülsz, ugye? Mert én kikérem magamnak. Vagy tetessék be a film elé hogy science fiction vagy pereljék vissza a támogatást.

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 22:16:21

@salamander:

És akkor megint nem sikerült felfogni, miről van szó. Sebaj, nem számítottam másra. :)

azigazivideki 2012.02.18. 22:17:13

@sárkányfő:
igaza van a vértesinek, nem kell elájulni, de ez a normális..., nem? hánem? naugye : )
mindenjót

Gáborom 2012.02.18. 22:17:57

Sajnos a romák mindig csak szavazógépeknek kellenek, meg a nemtudommé liberálisnak nevezett ,valójában felforgató jogvédők megélhetése érdekében.
Berlin,Németország és egész Európa nem érti kelet-európát, ami azért fura, mert a németeknek tán lenne tapasztalata a keleti oldalról.
Csakhát.....

A poszt jól írja, hogy a kormány most is béna volt - hogyismondják...ja igen: kommunikációból, viszont ha 180 milliót adott a filmre, akkor tán illene mégiscsak ezt is figyelembe venni.

A filmet meg kell nézni és azután kritizálni, azért a Berlinben díjazottak jók szoktak lenni, igaz, témájuk is általában egy vágányú - bár lehet,hogy én tévedek.

Örülni kell, hogy magyar alkotás lett díjazott, de etől még tény, hogy a roma kérdés mindig csak vagy így, vagy éppen úgy lőn tálalva, nem pedig egészében.

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 22:18:57

@Silverstein:

Tehát szerinted a szóbanforgó filmben a Fideszt kritizálják? :)))

dark future · http://www.andocsek.hu 2012.02.18. 22:19:00

"Melynek során Balog egyébként azt állította: ő sem tudott a saját hivatali fejléces papírján kiadott pamfletről."

Valószínűleg tényleg nem tudott, mert politikai pályafutása előtt a németajkú gyülekezet lelkésze volt, hibás fordításban csak nem engedte volna ki az anyagot.

Jól szervezett minisztérium lehet a KIM...

sárkányfő 2012.02.18. 22:19:11

@milyen szép a Vértes, ó:
hát én elájulok. az önkritika a legtöbb embernek még önmagában sem megy, nyilvánosan meg pláne nem. ráadásul minden félrehablaty meg hárítás-terelés, azonnal önfelmentés nélkül csinálta. szerintem ehhez kell egy volumen, amit én díjazok, pláne a mai magyar átlaghoz képest.

komplikato 2012.02.18. 22:19:42

@Silverstein: Oké, azért tegyük fel, hogy te támogatod a magukat magyarnak valló emberek hazai állampolgárságát. Meg tudod nekem magyarázni, hogy a már EU tagállamaiban lakó magyarok miért kapnak kb. 1000x könnyebben állampolgárságot, mint az aki nem túl szerencsésen az Ukrán vagy Szerb határon belül született? Mire fel ez a megkülönböztetés?

Mr. Waszabi 2012.02.18. 22:20:33

@Silverstein: ne keverj bele, hagyj ki ebből. Én csak a KIM nevetséges akciójához szóltam hozzá, a filmgyártáshoz nem. Nem is akarok. Köszi.
Emez pedig parasztság volt, nemzetközi plénum előtt. Ezek tán ne ugasson egyik se, hogy nemzetközi összeesküvés van, mert csak arról van szó, hogy arrogáns parasztok, akik magukat ássák el. Bocsánatot kérek a becsületes magyar parasztoktól, a szót a másik értelmében használtam!

2012.02.18. 22:20:38

teljesen egyetértek a kormány eljárásával.. kurvára uncsi, hogy ezt az országot folyton a szarba akarják mártani.. s most nem mondom, hogy a rendező inkább azok akik kapva kapnak az ilyen lehetőségeken

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 22:21:54

@sárkányfő:

valóban nem jellemző, de azért izé

mondjuk részemről ájuldozz, szíved joga ;-)

Lucky Larry Silverstein 2012.02.18. 22:22:43

@Kompli: Milyen megkülönböztetés? Lemaradtam valamiről?

komplikato 2012.02.18. 22:25:20

@Gáborom: " viszont ha 180 milliót adott a filmre, ..."
De nem. Lásd feljebb.

@Alec: Nem kell mártani, nyakig vagyunk benne. :(

@Silverstein: Nekem is fájt a Hídember sok sok milliárdos támogatása. A Kis Vuk c. szeméthalomról nem szólva. Ez a film három nagyság renddel kisebb pénzből készült.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.18. 22:29:59

@Kompli: A 2 általad említett film pénzt is hozott, nem 1500an látták.

De legfőképp: nem volt aktuálpolitikai tartalma. Tulajdonképpen nem is értem hogy hogyan, kitől kaptak erre pénzt. Szerintem további botrány várható az ügyben.

scsaba1 2012.02.18. 22:33:16

@műproli:

Na ez lehet már tudathasadásos állapot. Mer' Orbán az cigány, Orsósról magyarított Orbánra, minden MSZP szavazó kisnyugger tuggya.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.18. 22:33:49

Az a sok-sok milliárd meg ugye 1 milliárd volt.

sárkányfő 2012.02.18. 22:34:22

@Kompli:
Ez a film már most a többszörösét hozta vissza a teljes költségvetésének, mert egy ekkora díj akkora reklám az országnak is, amit aranyban lehet mérni, ráadásul ezek után egy ilyen díjjal több tucat ország fogja megvenni/forgalmazni a filmet, szóval még anyagilag is sikeres lesz. Hála a díjnak jó pénzt lehet érte kérni.

De ez nem csak a pénzről szól, ez egy nagy magyar siker, egy nagy magyar dicsőség az országnak, aminek minden igaz magyar örül...
az olimpiai aranyat sem pénzben mérjük...

kitiltott bögre 2012.02.18. 22:34:51

a film szar.a kormány meg egy rablóbanda.ennyi.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.02.18. 22:36:20

@sárkányfő: azt azért kifejthetnéd hogy ez mitől reklám az országnak...

Nuuk 2012.02.18. 22:40:23

Nem értem a felháborodást. Az lakosság jelentős része fantázia nélküli, a saját hasznát leső, a szabályokat megkerülni igyekvő, másokkal szemben bizalmatlan, önmagát kiskirálynak képzelő, beszűkült tudatú, állandóan panaszkodó, gyanakvó egyén. Persze jólesik verni a kipuskázott matekérettségivel a mellünket, hogy fú, hány ex-erzsébetvárosi zsidó nyert amerikai kutatásaiért Nobel-díjat, meg milyen menő dolog örülni pörköltszaftos trikóval a sörhasunkon a kajak-kenu aranyaknak.

Pont olyan kormányokat választott meg ez a nép, amilyeneket megérdemelt. Lehet itten álmodozni, hogy máshol milyen gesztusokra képesek a politikusok, hogy milyen komolyan veszik magukat, hogy kommunikálnak, lemondanak-e, ha tarthatatlan lesz a pozíciójuk, de az az igazság, hogy a Balkánon ez nem divat.

micsoda? 2012.02.18. 22:40:49

@Anti Anyag: Ki a cigány? Amikor a németeket kitelepitették, tudod Ők mik voltak? Magyar cigányok. Úgyis bántak velük. A ma hazajáró, és még élő kitelepitett németek, máig nem felejtik el.

sárkányfő 2012.02.18. 22:41:16

@endike: mitől reklám? a világ egyik leghíresebb filmfesztiválján egy magyar film kapta meg a zsűri nagydíját... ez valami hatalmas nemzetközi siker.

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 22:41:25

@endike:

Koncentrálj, drága endi, bármennyire nehéz is, ha egy eszkimó film nyer egy rangos filmfesztiválon, az jó reklám az eszkimóknak. (Mielőtt belezavarodnál, segítek annyit, hogy a fenti mondatban az 'eszkimó' helyettesíthető más népek 'nevével' -- de mindkét helyen kell!)

scsaba1 2012.02.18. 22:41:44

@endike:

Hehe, nagyjából én is tudom mondani a forgatókönyvét látatlanba is. :ásít:. Csak kint kajolják az ilyet, amiben megnácult rasszistákok vannak.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.18. 22:44:57

@milyen szép a Vértes, ó: www.thalia.hu/rolunkirtak/2180

Jó lenne ha nem 10 éves origós hivatkozás nélküli linket adnál. 2012 van.

dr kíváncsivagyok 2012.02.18. 22:46:27

@nekemtökmind1: Német közvélemény köszönhetően a TAZ féle ferde és félre tájékoztatotó sajtónak Magyarországot valamilyen antiszemita országnak látja ahol félnie kell a cigányoknak meg a zsidóknak.

Miért,... nem ? Itt , Ma , szabadon ordíthatják "emberek",...hogy el kell pusztítani a romákat-zsidókat....
Ezen nem a kormány önfényezése segítene,...hanem a HATÁLYOS törvények betartása,..betartatása !

Florette 2012.02.18. 22:46:57

@milyen szép a Vértes, ó: nem mondunk eszkimot mert az olyan mintha n*ggereznel!

komplikato 2012.02.18. 22:50:00

@Silverstein: Ettől, hogy sokan látták, a Hídember se jó film nem, se köze nem lesz a valódi történelemhez. Egyébként jogos, támogatása elvileg 1 milliárd körül, volt, a teljes költsége 1.8, de ugye annak egy része támogatás. Egy dokumentum filmre , de akár rövid filmekre vagy animációkra soha nem fognak annyian beülni. Meg hát akkor is ment az, hogy kiadták az iskoláknak vigyék a diákokat ezerrel a "kiváló" filmre.

dr kíváncsivagyok 2012.02.18. 22:50:20

@Dr. waszabi: Bocsánatot kérek a becsületes magyar parasztoktól, a szót a másik értelmében használtam!
Nem bocsánatot kell kérni,...hanem megfelelő szavakat használni : "bunkók" pl....azon csak a tényleg bunkók sértődhetnek meg !

komplikato 2012.02.18. 22:51:31

@nekemtökmind1: "Magyarországot valamilyen antiszemita országnak látja ..."
Jut eszembe mi van azzal a felméréssel, hogy alakosság nagyobb fele rasszista? Mert akkor vetíthetnek itt sokan, sokkal rosszabbul állunk, mint a "döglődő nyugat" lakói.

scsaba1 2012.02.18. 22:53:17

@milyen szép a Vértes, ó:

Igen, amennyiben az eszkimó filmben nem bájosan pislogó fókabébiket vágnak félbe kétélű recésfejszével az eszkimókok. Az odatévedő belga kutatócsoportot meg a legelőítéletmentesebben lövik hasba nagy kaliberű sörétes puskával, majd süllyesztik őket a jég alá, hogy a kisállatok preparálására szánt 96%-os tüzes vizet megszerezzék tőlük. Nos -kedves Vértes - ez nem jó reklám az eszkimókoknak. Mer' az eszkimókok kicsiny népe eldugva él Észak jégmezői mögött, és a kiművelt népek ilyen, és ehhez hasonló alkotásokból tájékozódik felőlük. Itt senki sem az eszkimókokkal szimpatizál, hanem a csillogó szemű fókabébivel, meg a lemészárolt belga kutatócsoporttal...

tölgyes 2012.02.18. 22:53:39

Én azt gondolom, hogy nagy siker az, ha egy magyar film nagydíjat kap. Azt is gondolom, hogy a díjakat a poltika szolgálatába szokták állítani a díjosztók. Ez sem baj, csak jó ha az ember tudja.Én pl nagyon örültem Kertész díjának, bár azt a díjat nálánál jobb írók nem kapták meg, mert akkor éppen nem úgy fordult a politikai érdek..:(

@micsoda?: Önnek sok igazsága van, de bizonyára azt is tudja, hogy a németek kitelepítése összefüggésben volt azzal a Benes-dekrétummal, amit még ma sem kifogásol a művelt Nyugat.. aki úgy egyébként most éppen aggódik a cigányokért.. és egyben nem tudja őket elviselni.

Szóval egy ilyen furcsa kétszínű világban élünk.

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 22:54:48

@Silverstein:

Úgy érted, a költségvetési adatok változnak az idővel? Nem akarsz újra nekifutni a dolognak? :))

Az agyonhivatkozott thalia.hu-s linknél bonyolultabban mármint.

www.origo.hu/itthon/2002101123milliardba.html

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 22:59:10

@scsaba1:

Mármint csak azok a fesztiválgyőztes filmek számítanak reklámnak, melyekben mindenki békésen ugrál a réten lepkékre vadászva? A román kormány mondjuk felháborodott a '4 hónap, 3 hét, 2 nap' kapcsán és rohant tiltakozni, hogy az nem a román viszonyokat tükrözi? Vagy nem voltak hülyék és a nézőket se tekintették annak?

tölgyes 2012.02.18. 23:01:01

@scsaba1: A Nanuk az eszkimó az olyan film volt. Sára Sándor Cigányok c. filmje is olyan volt, hogy abból jobban meg lehetett érteni a dolgokat..:)

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:01:42

@Kompli:

Ha jól látom, a Hídember teljes költségvetése 2.2 milliárd volt, amit szinte egészében az akkori kormány finanszírozott 'egymilliárd+a többi' felbontásban, amire a sok versenyző lelkesen hivatkozik is addig, hogy 'egymilliárd', a vége valamiért lemarad mindig.

Hattory Hanzo 2012.02.18. 23:01:48

A Lángoló Mississippi, a Fekete Vidék, az Amerikai História X akkor az USA rossz hírét keltette? A Football Factory rossz fényt vetett Angliára? Tényleg ennyi idióta van ebben a szerencsétlen országban?

Anti Anyag (törölt) 2012.02.18. 23:03:21

A libsik adtak egy olyan filmnek díjat, amely megfelelt elferdült értékrendjüknek.

Ezt úgy ábrázolni, hogy igen jelentős magyar siker, na ne hülyéskedjünk.

Magyar siker az, hogy a neppertől veszel jegyet, annyira jó film, de erre a kutya nem fog bemenni.

Elköltöttek egy csomó pénz arra, hogy magyarországon a cigányoknak van rettegni valójuk. Ezen mindenki kínjában röhög. Főleg azok, akik cigányok közelében laknak.

draft22 2012.02.18. 23:04:25

@Silverstein: Te már csak tudod , biztos a rokaonaid lehetnek. Mit kompenzálsz haver?

scsaba1 2012.02.18. 23:05:34

@Kompli:

A magyar mindig befogadó nemzet volt. Ki-ki nézzen körül a saját családfájában. Magyar, sváb, tót, lengyel, szerb és még ki tudja hányféle vér keveredik bennünk.

Ha meg valóban rasszistákok lennénk, akkor hetente gyulladna fel egy-egy putri a helyi érdekű Ku klux klán szervezésében. Évtizedenként mindenhol menetrendszerűen kitermelődik néhány idióta, de mi még ebben sem hozzuk a nemzetközi sztenderdet.

Behajtó70 2012.02.18. 23:07:08

Kedves Blogger!

Rá kéne már ébredni, hogy aki művészkedni akar, annak meg kell teremtenie a saját anyagi forrásait. Ha meg nem tudja, akkor az állam - a mi adóforintjainkból - csak bizonyos feltételekkel ad, és nem engedi, hogy a saját ajtónk elé piszkítson az önmagát holtig kereső liberális "művész"!

Vége annak a korszaknak, amikor lementetek a csehóba, vagy éppen vadászgatni, és összemutyiztátok az államtitkárral, hogy de jó lenne pár milliárdnak a seggére csapni, biztos megnézné a filmet pár fizetett statiszta!

Ez a hányás, amit idedobtál, vérlázító pofátlanság.

Pont olyan, mint a semmirekellő, gyűlölködő politikátok!

És ha e senkiházi szerint "Ez jellemző a mai Magyarországra", akkor fogadjátok meg gyurcsányotok tanácsát: el lehet menni, és főként: nem kell az állam pénzén úri-murit tartani, és legfőként: nem kell a saját házatok elé szarni, a kenyéradó kezébe harapni!

------------------
senkiházik!

draft22 2012.02.18. 23:07:08

@Anti Anyag: Te magyar vagy??? miéret járatod le Magyarországot??? Slota fizet?? Ez itt Magyarország tanuld meg haver, te egy mocsadék komcsi Fideszes komcsi vagy, magyargyűlölő, trianon-okozó fégeg vagy áll-jobboldali vadbarom. Világos??

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:08:34

@Hattory Hanzo:

Biztos voltak amerikai szerencsétlenek, akik tiltakoztak az említett filmek miatt, mivelhogyrosszszínbenmutassákbeamerikát. ;-)

draft22 2012.02.18. 23:08:59

@scsaba1: Téged talán, nekünk magyaroknak nem kellett volna befogadnunk.

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:11:25

@dalida:

Nem kellene ezen a szinten, plánem olyanokkal, akik nem adtak rá okot, akad itt épp elég mélymarha...

scsaba1 2012.02.18. 23:11:56

@milyen szép a Vértes, ó:

Nem, hanem amelyek a valóságot mutatják. Amely kontextusba helyezi a történéseket. Hagy ne kelljen már megmagyaráznom, hogy mit jelent ez.

tölgyes 2012.02.18. 23:11:56

@Anti Anyag: Díjat azt adnak nekik, de a szomszédságukba nem hajlandóak beköltözni:( mint ahogy KGY (SZDSZ) mondta mikor a szomszédságába cigány család költözött, hogy ezek is miért nem inkább HP (SZETA-SZDSZ) szomszédságába költöztek:(

scsaba1 2012.02.18. 23:13:59

@dalida:

Jaj, te most aztán jól odamondtad... Csak ennyire telik? Hol van a libber szellemi fölény, ombre? :)

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:14:28

@scsaba1:

Tehát azok a filmek számítanak jó reklámnak, melyek a valóságot mutatják be megfelelő kontextusba helyezve az estébé? De most komolyan? ;-)

sárkányfő 2012.02.18. 23:15:45

@Anti Anyag:

Hiába erőlködsz, nem fogod tudni elvenni a magyaroktól ezt a nagyszerű sikert.

draft22 2012.02.18. 23:16:04

@milyen szép a Vértes, ó: Ezekkel a műmagyar a alakokkal csak így lehet. Tanulják meg hol a helyük. Ez itt Magyarorsazág és nem a Fidesz-Jobbik kommunista banda országa. Ez a magyarok és az itt élő nemzetiségek hazája, nem ezeké a frusztrál egyedeké, akinek a magyarság annyit jelent, hogy ő nem cigány (vagy még nem tud róla)

salamander 2012.02.18. 23:17:32

@milyen szép a Vértes, ó:

Nos úgy látom, hogy te a holdon élsz úgy valóban nehéz...
Nézd tovább a győzike-showt.

Jó éjszakát kívánok.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.02.18. 23:18:17

@sárkányfő: igen, ha a film igaz és jó képet fest Mo-ról

ha a film rossz képet fest Mo-ról akkor az nem jó reklám Mo-nak

ha a film rossz képet fest és még hazug is, akkor se jó reklám

draft22 2012.02.18. 23:18:40

@scsaba1: Libber főlény az mi???
Mitől félsz haver?

draft22 2012.02.18. 23:19:31

@sárkányfő: Nem fogja főleg egy nem magyar nem fogja.

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:21:00

Tavaly pl. ez kapta a legjobb forgatókönyvnek járó díjat:

www.imdb.com/title/tt1787127/

Remélem, kiakadtak az albánok.

tölgyes 2012.02.18. 23:21:35

@milyen szép a Vértes, ó: A reklámot az IGAZ filmek csinálják, amelyek képesek a nézővel megértetni azt amit korábban nem látott tisztán. Sára Cigányok filmje ilyen, A Nanuk az eszkimó ilyen

Frizuravarjú 2012.02.18. 23:22:01

Minden kedves könnyekig meghatódott majomnak szeretettel küldünk egy bűnöző cigány családot.

Örüljenek egymásnak. Nélkülünk.

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:22:06

@salamander:

Előfordul, hogy eltalálod, miről van szó, vagy legfeljebb véletlenül?

scsaba1 2012.02.18. 23:23:24

@dalida:

Főlénynek egy ismeretlen életforma vezetői magatartást tanúsító egyedét hívjuk.

Amire te gondolsz az a fölény.

sárkányfő 2012.02.18. 23:25:01

A pénzről:

A magyar kormány kötelessége a magyar művészet finanszírozása, épp úgy, mint az oktatásé vagy az élsporté. A magyar egy kultúrnép, nem egy lepukkant afrikai ország vagyunk, hanem egy európai civilizáció, amelyik büszke a kultúrájára és igényli annak fenntartását. Na jó, nem mindenki, de mégis...

Fliegauf egyike a kevés, nemzetközi szinten már eddig is nagy sikereket elérő, világszínvonalon dolgozni képes alkotóinknak. Éppen ezért a filmre szánt pénz egy része nála jó helyen van, amit most ismét bebizonyított.

Ez nem egy debreceni stadion 12 milliárd közpénzért, egy olyan csapatnak, amely csapatot az égvilágon sehol sem jegyzik világszinten, amely csapat nem hogy nem tudna megnyerni egy európai/nemzetközi focibajnokságot, nem hogy nem nyerne semmiféle fődíjat bármilyen nemzetközi versenyen, de valószínűleg az első komolyabb csapattól is kapásból megalázó vereséget szenvedne, és hozna újabb szégyent a magyarokra is.

kertészrobi 2012.02.18. 23:25:02

Kedves Fliegauff Úr!
Mostanság külföldön igen jól hangzik lejáratni Magyarországot! Igen jól mutat a szociknak és a liberálisoknak a saját fészkükbe szarni és becsmérelni hazájukat. Kérdezem Öntöl, mikor készit filmet a cigány suttyók által legyilkolt öregekről? Mikor készit filmet az országrészek életét tönkretevő állandó jellegű lopásokról? ÖN beállt azon alattomos árulók sorába, akik a rasszizmust élesztik ebben az országban. Aki dolgozni szeretne és képes volt alkalmazkodni tán hétszáz év alatt, nincs félnivalója Magyarországon. Félnivalója a dolgos embereknek és a védtelen öregeknek van, akik a napi munkában elfáradva nem tudják éjszaka vigyázni javaikat. Hazug alattomos ember Ön Fliegauff!

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:26:06

@tölgyes:

Az 'igaz' film a jó reklám?

(Van, hogy nehéz elhinni, hogy ezeket komolyan gondolhatja bárki is, de igyekszem hozzászokni.)

scsaba1 2012.02.18. 23:27:22

@milyen szép a Vértes, ó:

Elszállt egy hosszabb kommentem. A lényegét nagyjából Endike is leírta. Nagyjából.

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:28:03

@Frizuravarjú:

Bűnöző cigánycigány, vagy a magadfajta fehércigány? Bár végülis mindegy.

tölgyes 2012.02.18. 23:29:49

@milyen szép a Vértes, ó: Ami nem IGAZ az nem művészet, az szemét.. Persze ezzel is lehet sikert aratni, de az a siker mit ér???Mit ér a hazugság, a becsapás, a lopott holmi??

Ha csak nem ezt tesszük mércéve.. De akkor ezt be kell vallani!ITTEN kérem hazugságverseny folyik..:).. vagy ezt kell a felelős értelmiségnek kimutatni..:)

sárkányfő 2012.02.18. 23:30:19

@endike:
én értem, hogy a sok buta ember magából indul ki, és azt hiszi, a világ is buta, és ezért ha a világ lát egy filmet arról, hogy nálunk megöltek egy cigány családot, akkor a világ azt hiszi, nálunk folyik a holokauszt 2.0, de könyörgöm: ez abszurd. azért mert nálunk sok hülye van, azért a világon a népek nem fogják azt hinni, hogy nálunk cigányirtás van.

De most komolyan.

Béláim.

A leghíresebb spanyol rendező Almodóvár. A filmjei tele vannak melegekkel, transzvesztitákkal, leszbikkel, extrém figurákkal. Most akkor ezt hiszitek, hogy a világ azt hiszi, hogy fél Spanyolország homoszexuális/transznemű/hisztis különc?

Ha valami ebből a nonszensz értelmezésből tanulságos, az egyesek rossz lelkiismerete... amit belevetít a film általa képzelt fogadtatásába...

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:32:59

@scsaba1:

Oké, a jó reklám az, amikor egy olyan film nyer, amely jó dolgokat mond az országról jól. Egy jó országról. Ha olyan nyer, amely igazat mond, de az nem jó, esetleg nem mond igazat, az nem jó reklám.

Én meg csendesen tűnődöm, vajon hány éves korig lehet elhinni ezt a marhaságot, meg egyáltalán ki az, aki még nem hallott arról, hogy a játékfilmek néha a fantázia birodalmából is szerepeltetnek elemeket. (Oké, Endiből kinézem, nem az eszéért szeretjük, meg nagyjából 10 éves érzelmileg, de másoktól erős kicsit.:)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.02.18. 23:33:06

@sárkányfő: szerintem ez rossz hasonlat

álmódóvárnak nem az országáról, hanem a környezetéről gondolom ez alapján hogy azokkal van teli

draft22 2012.02.18. 23:33:44

@scsaba1: Remek látom megtanultad a magyart, mint idegennyelvet... grat, de ez még nem elég ahhoz, beleszólj a dolgainkba.

tölgyes 2012.02.18. 23:33:51

@sárkányfő: A világon természetesen sok hülye van.. arányaiban kb. annyi mint nálunk... Továbbá sokféleképpen lehet valamit ábrázolni.. Lehet hőst faragni bűnözőkből és áldozatokból, vagy akár hősökből gonosztevőt.
Lukács anno a Déry vita kapcsán mondta: egy valamire való művész bármikor tud igazolni egy hazgságot.

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:34:26

@tölgyes:

Ez picit a kommunista művészetszemléletre emlékeztet...

Tehát akkor pl. Bosch szemét.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.18. 23:35:30

@milyen szép a Vértes, ó: Nem arról volt szó, hogy mibe került a film. Hanem arról, hogy a magyar állam mivel szállt be. Az pedig 1 mrd, igaz, úgysem tudod mi a különbség a ktgvetés és a támogatás között. Szóval részemről ennyi.

sárkányfő 2012.02.18. 23:36:30

komolyan kezdem azt hinni, hogy a magyarok egy része az amerikai filmek alapján azt hiszi minden amerikai férfi izmos, minden amerikai nő dögös, és mindnek világít a fogsora...

de legalább emlékeztettek arra, hogy egy olyan nép tagja vagyok, mely nép más tagjai pénzt gyűjtöttek Isaura szemműtétére...

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:36:37

@endike:

James Cameron meg terminátorokkal kávézik nap-mint-nap. Kezdesz elszállni, drága Endi, le kéne pihenned lassan, nem?

tölgyes 2012.02.18. 23:37:23

@milyen szép a Vértes, ó: Háát amennyiben Arisztotelesz kommunista volt aakor talán van némi igazsága

Ha Boscht a hazugsággal kapcsolatban megemlíti, akkor fogalma sincs a művészetről:)

scsaba1 2012.02.18. 23:37:35

@milyen szép a Vértes, ó:

Előfordulhat, hogy nem éppen a legjobb, de legalább igaz.

Vajon a film boncolgatja azt a kérdést is, hogy az néhány fiatalember, akik szerint remek ötlet kiválasztani találomra egy faluszéli cigányházat, majd az ott lakókat akkurátusan lelövöldözni/felgyújtani, vajon hogyan lépett rá erre az útra. Mit láttak, mit tapasztaltak, milyen sérelem érte őket vagy a családtagjaikat, hogy a felmerülő kérdéseikre ezt a kurva rossz választ adják. Mi történt húsz év alatt Magyarországon, hogy meg lehet azt csinálni, hogy ártatlan cigányembereket lövöldözzenek le egyesek, vagy éppen fényes nappal Olaszliszkán meglincseljenek egy tanárt.

Amennyiben ez is kibontásra kerül a filmben, akkor hamut szórok a fejemre. Mert lehet, hogy nem lenne szép film, de legalább igaz lenne.

sárkányfő 2012.02.18. 23:37:38

@endike: te tényleg ezt gondolod?? :DD

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:39:40

@Silverstein:

Talán ha kerítenél valakit, aki tud magyarul és hajlandó magyarázni, felfognád, hogy az volt odaírva, hogy 2.2 milliárdba került a film ÉS szinte teljes egészében az állam finanszírozta -- több részletben, illetve ürüggyel.

salamander 2012.02.18. 23:40:52

@milyen szép a Vértes, ó:

Hát ha nem találtalak volna - többek között téged is telibe -, nem írogatnál mindenféle ostoba személyeskedő glosszákat nekem... :D

Bizonyára lenyűgözne, hogy te mit értettél meg az általam írt kritikából... Mindazonáltal végtelenül örülnék, ha a továbbiakban nem részesítenél kitüntetett figyelemben.

***

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:40:59

@tölgyes:

Ha Bosch 'igaz', akkor annyira tág értelemben használod a szót, hogy a jelen kérdéssel kapcsolatban nincs igazán értelme.

tölgyes 2012.02.18. 23:42:21

@scsaba1: Vagy hogy a franciáknak megyar vezető értelmiségiek levelet írnak és egy gyilkosokból álló kampánia befogadására búzdítja őket:(.. vagy TGM rasszizmust kiált be sem várva a hír részleteit, amiből kiderül, hogy két cigány fiú szurkálta egymást..:(

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:42:46

@salamander:

Nagyon telibe talált, alighanem ezért jegyeztem meg, hogy ha már eltalálni se sikerült, miről szól a poszt, legalább lehetett volna röviden ökörségeket írni.

Ügyes meglátás, gratulálok!

Lucky Larry Silverstein 2012.02.18. 23:45:14

@milyen szép a Vértes, ó: Mivel erre vonatkozó adat nincs, hadd röhögjelek arcon...:D

Linkemben világosan benne van, hogy 1 mrd az állami támogatás a film 2.2 mrdos ktgvetéséből. Mostanra a többi kommentelő már felfogta, neked is illene.

sárkányfő 2012.02.18. 23:45:41

@milyen szép a Vértes, ó:

2.2 milliárd egy olyan Széchenyi-filmre, mely ugyan a haláláig kíséri el a főhőst, de amelyből nem derül ki egyértelműen, hogy Széchenyi öngyilkos lett... csak azért, mert a megrendelő/alkotó nem szívesen szembesül olyan ténnyel, amely a vallásos hittel ütközik, és ez számukra fontosabb, mint a történelmi hitelesség...
ami nem tetszik, azt elmismásolják...

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:45:54

@tölgyes:

Az Amerikai História X készítőinek nem írnál egy levelet, hogy miért nem pedzegetik a harlemi bűnözést?

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:49:43

@Silverstein:

A 'linkedben' minden hivatkozás nélkül oda van vetve, hogy 'egymilliárd', ami való igaz, tényleg kaptak egymilliárdot, majd, amikor elfogyott, akkor a még -- egy forrás se említ egy más érdemi szponzort sem.

tölgyes 2012.02.18. 23:51:02

@milyen szép a Vértes, ó: Nézze .. a népmesében van ezüst színű paripa, amelyiknek arany a patkója és gyémánt a patkószöge..parazsat eszik..És a mese mégis igaz, mert a benne ábrázolt viszonyok valóságosak.. Nincs ebben olyan nagy elvontság.. 7-10 éves gyerekek ezt már egész jól értik:)
Másnak a művészettel kapcsolatban nincs értelme beszélni. F. nem ítélkezik Nanuk felett, mert az nyersen eszi a fókát, megpróbálja megérteni és mi csodáljuk Nanuk leleményességét, tehetségt és csodáljuk az embert, aki képes azokhz a zord viszonyokhoz alkalmazjkodni.
A magyar cigányságról is lehet olyan filmet készíteni, amelyikben nem vetődik fel a rasszizmus mint nézőpont, mint amit bizonyítani szeretnénk.. és ami ezzel együtt szólhat rasszistákról és a rasszizmus ellen kűzdőkről... A művészetben mindez egyszerre jelenhet meg... ha az művészet... Persze ideológiákat is lehet szolgálni, ráadásul még azt is lehet szolgálni hazúg és igaz módon..de hát ettől jó a művészet és szép a világ:)

scsaba1 2012.02.18. 23:51:09

@milyen szép a Vértes, ó:

De játszunk el a gondolattal: Megnyerem a lottóötöst és megfilmesítem az olaszliszkai esetet. Semmi öncélú művészkedés, nincsenek lassítások, nincs megható zenei aláfestés. Csak leforgatnám, úgy, ahogy volt dokumentarista tömörséggel, esetleg oldalanként 10-15 perc háttér.

Elhiszed, hogy engem ezért itthon képletesen keresztre feszítenének a keresztre feszítésre mindig kapható elhatárolt elhatárolódók? György Péter éhségsztrájkba kezdene. TGM rituálisan kopaszra borotválná magát. Az egymást segítő segélyügyi segélyszervezetek beperelnének....

Lucky Larry Silverstein 2012.02.18. 23:51:11

@milyen szép a Vértes, ó: Most nézem, Keller állította, hogy 2.2 volt az állami támogatás. Szóval, ennyi. Bebizonyítani soha nem tudta, ahogy a többi vádját se, így a ballibek szépen elásták. A 2012es tudomány állása szerint viszont a ktgvetés volt 2.2, az átm pedig 1(szádbarágva 1.2 piaci alapon lett finanszirozva).

tölgyes 2012.02.18. 23:53:01

@milyen szép a Vértes, ó: Én nem értem hogyan kerül ez ide. Nekem az USA-ról megvan a véleményem.. mint ahogy az filmművészetükről is megvan a véleményem.

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:53:34

@scsaba1:

Hajrá, csináld, a többi majd kiderül. Ennek persze semmi köze a kérdéshez, de azért elfogadjuk ügyes terelésnek. :)

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:55:04

@Silverstein:

ügyes, kár, hogy nem a Keller-vádakról volt szó és nem csak ő állította -- de sebaj, ha ettől jobban érzed magad...

Lucky Larry Silverstein 2012.02.18. 23:56:12

@milyen szép a Vértes, ó: A film hiv. oldala szerint NKOM + MAL Rt. támogatta a filmet.

scsaba1 2012.02.18. 23:57:25

@milyen szép a Vértes, ó:

Tudom, hogy entellektuel divat imádni AH X-et. Bár szerintem elég szar sablonos film volt csúna nácikokkal, alapvetően jófej fekákkal, megtérő bűnössel... :ásít:

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:57:29

@tölgyes:

valahogy ugyanúgy 'kerül ez ide', mint a cigánygyilkosságok kapcsán készült film által megkapott díj után előtekergő 'bezzeg a cigányok'-giliszták

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.18. 23:59:27

@scsaba1:

Nem emlékszem, mennyire jó, nagyon rég láttam, de ugye a minőségének semmi köze a kérdéshez (ügyes próbálkozás azért), ha úgy tetszik, nyugodtan írj a helyére bármilyen, a rasszizmusról szóló filmet/művet.

scsaba1 2012.02.19. 00:01:10

@milyen szép a Vértes, ó:

Felvillantottam egy ellenpontot, de minden bizonnyal nincs köze a kérdéshez... ;)

Ja egyébként akkor mondjál öt számot 1 és 90 között. :)

sárkányfő 2012.02.19. 00:02:05

@scsaba1:

A veszprémi gyilkosságot megfilmesítették. Címe: A szíven szúrt ország. A gyilkos egy cigány, ahogy a valóságban is az volt.

Íme a film oldala:
www.port.hu/sziven_szurt_orszag/pls/fi/films.film_page?i_film_id=101974

Állításoddal ellentétben:
- senkit nem feszítettek keresztre
- György Péter nem éhségsztrájkolt
- TGM nem borotválta magát rituálisan kopaszra
- A segélyügyi segélyszervezetek senkit sem pereltek be

És akkor most örüljünk együtt, hogy a valóság cáfolta az előítéletes rémképeidet, és választhatsz: vagy hagyod, hogy a valóság kijózanítson, vagy keresel magadnak másik paranoiát.

tölgyes 2012.02.19. 00:05:09

@milyen szép a Vértes, ó: Én olyat sohasem írnék. Ezzel együtt lehet a cigányokról igaz filmet csinálni. Még erről a szörnyű és felháborító gyilkosság-sorozatról is lehet filmet csinálni. A kérdés csak az, hogy a film hazug, vagy nem..
Lehet filmet csinálni az etniakai előítéletekről és azok akiról is.. a kérdés megint csak az, hogy hazúg-e vagy sem.. Képes e dolgokat valós,, lényegi összefüggéseiben megmutatni.. ezna kérdés.

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.19. 00:05:20

@Silverstein:

Életszerű, hogy a MAL Rt. 1.2 milliárdot adott, nemdebár? De ha megtudod, mennyit adtak és azt levonod a 2.2 milliárdból (számológéppel mondjuk), akkor megtudod, mennyi az, amit nem ők adtak.

scsaba1 2012.02.19. 00:05:37

@milyen szép a Vértes, ó:

Te dobtad be. Az AH-x-nek és a harlemi bűnözésnek mennyi köze van ehhez? (Másrészt a legtöbb blog az első 100 komment után átalakul egy kötetlen beszélgetéssé, amelynek a témája már csak gyengén kapcsolódik a poszthoz. Csak azért mondom, hogy ne lepődj meg)

salamander 2012.02.19. 00:06:05

@milyen szép a Vértes, ó:

Tisztelt "milyen szép a véres"
Ahogy elnézem igazi liberális gyerek lehetsz akivel a süketek párbeszéde igen magas szinten művelhető. (Mintha jeleztem volna, hogy nem kérnék kitüntető figyelmedből.)

***

Lucky Larry Silverstein 2012.02.19. 00:08:19

@milyen szép a Vértes, ó: Az az igazság hogy írhatnál vmi konkrétumot, tekintve, hogy én igyekszem, és már 2 ponttal vezetek. A 2 Origo cikkedben semmilyen szám nem szerepel a teljes ktgvetésen kívül, pedig 2002ben(amikor a 2 cikket írták) ugye az egész gépezet azon dolgozott, hogy bebizonyítsa.

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.19. 00:08:46

@tölgyes:

Hát azért előkerült a kommentekben pár, cigányok kapcsán hírhedté vált régebbi ügy, és, őőő, hogyan is mondjam, nem csak mások voltak... De legyen ez mindegy.

Persze, lehet a kérdésről őszinte és komoly filmet csinálni és lehet hazug propagandát -- az viszont nem tiszta, hogy ennek mi köze a poszt témájához.

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.19. 00:11:40

@Silverstein:

Első origos cikk, amit belinkeltem:

"A millenniumi filmprodukciók közül a Bánk bán és a Hídember kapta a legnagyobb támogatást. A Bánk bán 766 millió, a Hídember több mint 2 milliárd forintos dotációja filmszakmai körökben feszültséget keltett, mivel az állam többet fordított erre a két alkotásra, mint a magyar játékfilmekre összesen, amellett, hogy a tárca még tucatnyi filmet támogatott."

A második:

"Hat, különböző - mindig egyre nagyobb összegről szóló - költségvetés készült a Hídemberre. Az első terv szerint 1,5 milliárd, a hatodik alapján már 2,218 milliárdba került a produkció. Ezt a végleges, hatodik költségvetést a kormányzati ellenőrzés során sehol sem találták meg, csak a még 2 milliárdról szóló ötödik változatot.

A vizsgálatok során az is kiderült, hogy a filmet először döntően magánpénzből készítették volna, az állam a költségek alig egyharmadát vállalta volna át. Időközben azonban döntés született arról - az NKÖM előző vezetésének határozata alapján - hogy százszázalékig állami finanszírozású lesz a produkció. Közbeszerzései pályázatot azonban ezek után sem írtak ki minden idők legdrágább magyar filmjére."

sárkányfő 2012.02.19. 00:12:34

@tölgyes:

A filmet Magyarországon még nem mutatták be, most film az ősbemutatója Berlinben. Tehát még nem is láttad a filmet, de már látatlanban azt sugallod, hogy talán hazug a film... nos, a filmet nem tudom milyen, de hogy te milyen vagy, azt már látjuk...

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.19. 00:13:44

@scsaba1:

Úgy érted, miben hasonlít az, ha a körvonalakban a cigánygyilkosságok kapcsán készül filmről van, akinek annyi ugrik be, hogy 'bezzeg Olaszliszka', illetve az, ha valaki az AH X kapcsán 'bezzeganégerek'-ezik? Nemmondommeg.

scsaba1 2012.02.19. 00:16:41

@sárkányfő:

Azt ugye vágod, hogy az iróniának nincs explicit nyelvi jele, viszont az erős túlzásokból lehet következtetni rá?

Visszatérve a valóság kőkemény talajára: az a film kapott bőven hideget-meleget (nyugodtan elolvashatod a port.hu-s linkeden a kritikákat is), reggeli beszélgetősműsorokba ment a hiszti, berlinálés díjra nem is számíthatott. Meg úgy általában: magára valamit is adó entelektuel természetesen nem is látta, ha meg véletlenül igen (természetesen ismerősnél, félig-meddig kényszerítve), akkor a véleménye lesújtó a "filmről".

Viszont a nép (az istenadta) valamiért szereti.
(Erre természetesen a felvilágosult entelektuel egyből rávágja, hogy igen, mert a népek rasszisták, erről kérem kimutatás is van)

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.19. 00:18:51

@scsaba1:

Az ugye 'megvan', hogy annak sincs semmi köze a pont általad felvetett kérdéshez, hogy ki hogyan fogadta ezt a filmet?

sárkányfő 2012.02.19. 00:25:33

@scsaba1:
"Azt ugye vágod, hogy az iróniának nincs explicit nyelvi jele, viszont az erős túlzásokból lehet következtetni rá?"

Igen, én vágom, ezért is ironizáltam, kár hogy te nem vágod...

A film kapcsán semmiféle hisztire nem emlékszem. Az általad túlzó módon megfogalmazott űberhisztire pedig egyáltalán nem. Berinben nem is indult, talán nevezni kellett volna, vagy Cannesbe, én biztos vagyok benne, hogy olyan nagyszerű minőségi filmet csináltak, hogy magasan verte volna a nemzetközi mezőnyt.

aritus 2012.02.19. 00:27:52

@sárkányfő: "én biztos vagyok benne, hogy olyan nagyszerű minőségi filmet csináltak, hogy magasan verte volna a nemzetközi mezőnyt. " :)))

parduc1 · http://pctrs.network.hu/clubpicture/8/2/_/fekete_parduc_12_820391_42200.jpg 2012.02.19. 00:32:37

A liberálisok s szocliberálisok által a cigány kártya kijátszása, nem más, mint a közrendre, a közbiztonságra vágyó társadalmi többséggel szembeni nyílt uszítás.

Nem utolsó sorban ennek a politikának következtében vált a cigány bűnözés krónikussá s Olaszliszka és a Cosma-gyilkosság után csak idő kérdése volt, mikor pattan el a cérna néhány barom agyában.

A gyilkosságokat tulajdonképpen nem ez a néhány sorvadt agyú követte el, hanem azok a balliberális értelmiségi csoportok, aki slaggal locsolták s locsolják az olajat a tűzre 20 év óta."

Nehéz, sőt, nem is lehet ezzel a diagnózissal vitázni.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.19. 00:32:51

@milyen szép a Vértes, ó: Ez most komoly? A sajtó meg nem merte átvenni, ugye? Miafasz az az mkdsz?

sárkányfő 2012.02.19. 00:34:02

Na jó, lassan megyek aludni.

Búcsúzóul tisztázzuk: Ekkora díjat nem minden nap kap egy magyar film. Sok ország, még európai ország is, már azt is hevesen ünnepelné, ha egy filmjüket csupán a versenyző filmek közé beválogatták volna. A Berlinalén megnyerni a zsűri nagydíját, ez óriási siker. Siker az alkotóknak, siker az országnak.

Minden igaz hazafi, mindenki, aki nem csak szavakban, de lelkében is magyar, az ennek örül. A rendezőnek, a színészeknek, az alkotóknak pedig elismerés és köszönet, hogy dicsőséget hoztak a hazának.

scsaba1 2012.02.19. 00:34:08

@milyen szép a Vértes, ó:

Legnagyobb tisztelettel: sárkányfő dobta be a Szívenszúrtat, hogy TGM mégsem borotválta kopaszra magát.

Erre mondtam, hogy valóban nem, természetesen nem gondolom, hogy TGM kopaszra borotválná magát, viszont a film kapcsán ment a hiszti, minden létező fórumon hogy elmélyíti a cigányok és a magyarok közt a szakadékot, gyűlöletet kelthet, rossz fényben tünteti fel a becsületes cigányembereket, megnézi az ember kétszer és hajlamos lesz megnáculni etc...etc.

Ezzel szemben az ordóval felruházott Csak a szél természetesen nem, mert ugye senki sem gondolhatja azt, hogy Magyarországon sörétespuskával felfegyverzett szabadcsapatok garázdálkodnak. Meg akkor most a Navarone ágyúi miatt is tiltakozzanak a németek? ;)

Gaius Plinius Secundus 2012.02.19. 00:34:12

A tudjukik propaganda sohasem alszik, különösen ha esetleg jobboldaliak vannak kormányon valahol, különösen ha olyan jobboldaliak akiket még nem a tudjukkik irányítanak. Elfogadható jobboldal csak a neocon jobboldal akik támoagtják a tudjukki őshaza kérdését. A tudjukkik imádják a kisebbségeket, díjakat alapítanak, alapítványokat pénzelnek, iskolákat nyitnak csak hogy a nem-tudjukkiknek rossz legyen. A kisebbségek számukra a "useful idiot" kategória. Elfogadható filmtémák: drogos tudjukkik, lezbikus/biszex/degenerált tudjukkik, degenerált/rasszista nem-tudjukkik, szegíny elnyomott kisebbségek. Ezzel minden évben stabilan nagy a nyerési esély.

kurgan 2012.02.19. 00:35:21

röhej a köbön. ez olyan, mintha teszem azt az amerikai nagykövetség mondjuk a 24 kapcsán közleményt adna ki, hogy Jack Bauer valójában nem létezik...
a cikk minden szavával egyetértek.

noviktornoparty 2012.02.19. 00:36:35

ajánlom mindenki figyelmébe a Katonában játszott, Tersánszky és Grecsó nevével fémjelzett Cigányok című darabot. Megoldást nem nyújt, de nem is ez volt a célja: hihetetlenül pontos kórkép a jelen Magyarországáról. egész egyszerűen hibátlan, ahogyan felnagyítva és kifigurázva mutatja be minden szereplő gyengeségét, helyzetét és látásmódját, kezdve a romáktól a budai hegyekből jött jogvédőn keresztül az esettől rettegő rendőrig. zseniális.

scsaba1 2012.02.19. 00:39:38

@sárkányfő:

Akkor lehet, hogy mi párhuzamos valóságban élünk.
Olvasd el a kritikáit!

Az indexes cím is beszédes: "Lett volna film, ha cigány helyett magyar szúr?"

Én örülök, ha IGAZ a film. Ha n+1-ik, valósággal gyér kapcsolatot ápoló szenvelgés, akkor meg nem örülök.

parduc1 · http://pctrs.network.hu/clubpicture/8/2/_/fekete_parduc_12_820391_42200.jpg 2012.02.19. 00:40:06

A magyarság befogadó nemzet, s a 99 %-a nem rasszista, s nem antiszemita, nem náci és nem fasiszta, ám reagál egy fenntarthatatlan állapotra, amit a fennmaradó 0,5 % úgy "értelmez" s gerjeszt a médiában permanensen, hogy mocskolja az egész magyar nemzetet, lerasszistázva, lenácizva, lefasisztázva, leantiszemitázva, a másik 0,5 %, ugyancsak gyógypedagógiai kezelést igénylő rész miatt.

noviktornoparty 2012.02.19. 00:46:05

@parduc1: az a baj, hogy nem reagál. mert az nem reakció, hogy utálom a cigányokat. mert ez a helyzet ma, főleg kelet-magyarországon, ahol tiszavasvári lévén ezt megtapasztaltam elég vastagon. ennek a szemléletnek megvannak az okai (valós okai), azonban tényleges megoldási javaslatot senki nem dolgozott ki. lehet, hogy nem volt szerencsés, ahogyan a baloldali kormányok viszonyultak a témához, de még mindig több az, ha beszélünk róla, mint a Fidesz ne is beszéljünk róla és ilyen egyébként nincs is magyarországon politikája.

házipálesz 2012.02.19. 00:48:41

Köszönöm szépen ezt a gyönyörű filmet Flieglauf Asztalrarakomalábamriportközben Bencének, illetve ezt a gyönyörű posztot mindazok nevében, akik ezen kicsiny, de értékteremtő, ám jogtalanul üldözött és elnyomott magyarországi népcsoport áldozatai voltak.

Köszönöm Szögi Lajos és családja nevében, köszönöm Solymosi Miklósné, Erzsike néni (az utolsó hétesi magyar) nevében, köszönöm a megkínzott és levágott nemi szervű miskolci bácsi nevében és köszönöm mindazon százak, (ezrek?) nevében akik eddig feláldozhatták életüket ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy ezen kis, bár szapora népcsoportnak kevésbé kelljen rettegnie a magyarságtól.

Köszönöm, hogy az adómból ismét sikerült lejáratni eme kis országot mind a film készítője, mind politikusaink által.

És végül köszönöm a saját nevemben, mert részben ezen kis népcsoport által létrehozott élhetetlen környezet miatt arra nevelhetem a három és hat éves fiamat, hogy meneküljenek ebből a porfészekből, illetve mert halálom napjáig dolgozhatok, hogy elegendő segélyben részesülhessenek, hiszen nekem nyugdíjra már úgysem fogja futni. Hacsak nem az ő munkájuk utáni TB befizetésekből... (muhaha :)))

sárkányfő 2012.02.19. 00:50:05

@scsaba1:
Nem olvastam a kritkáit, de linkeld be melyik szórja a szemed, elolvasom.

De mond, esetleg, arra nem gondoltál, hogy egy kritikának igaza is lehet? Hogy egy film esetleg nem sikerült túl jól? Tudod a legtöbb film gyenge, a jó film ritka mint a fehér holló.

A cím valóban érdekes, azt a Simon nevű focistát is egy discóban ölték meg, és abból nem lett film, pedig az egy viszonylag híres sportoló volt.

kurgan 2012.02.19. 00:51:41

@parduc1: a nagy fenét. a gyűlölködés elég általános jelenség errefelé.

sárkányfő 2012.02.19. 00:53:25

@házipálesz:

Szembeállítani Szögi Lajos tragédiáját a megölt cigányok tragédiájával, egymás ellen kijátszani ártatlan emberek leölését, halálát, az valami olyan fokú gusztustalan aljasság, hogy fogadd őszinte megvetésemet.

kurgan 2012.02.19. 00:55:41

@házipálesz: a kormányzati fehérbűnözést ezekszerint komálod? gondolok itt az adódömpingre, elbaszott törvényekre, bürkoráciára, félrekezelt romaproblémára, mert ezek miatt élhetetlen elsősorban az ország.. az általad felsorolt bűneseteket egyébként fehér bőrű magyarok is szép számban elkövetik, de ezt te is tudod jól.

Gaius Plinius Secundus 2012.02.19. 00:56:35

@sárkányfő:

Lol, pont ez az amit Fliegaufsteinberg is csinál, csak valamiért az díjat kapott. Vagy akkor az már nem "kijátszani ártatlan emberek leölését" címmel megy?

parduc1 · http://pctrs.network.hu/clubpicture/8/2/_/fekete_parduc_12_820391_42200.jpg 2012.02.19. 00:56:46

kurgan · hornazem.blog.hu/ 2012.02.19. 00:51:41

Szamárság.

Egyesek akarják a gyűlölködést belénk beszélni.

Nem sikerül.

házipálesz 2012.02.19. 00:56:54

@sárkányfő:

Ez nem szembeállítás, hanem párhuzam. A Te megvetésed nekem viszont őszinte elismeréssel ér fel, úgyhogy: köszönöm!

sárkányfő 2012.02.19. 00:59:28

@Gaius Plinius Secundus: hol állította ezt ő szembe a Szögi Lajos targédiájával, te szerencsétlen?

@házipálesz: nem csodálkozom, még le annyi gerinced sincs, hogy vállald, pedig tagadhatatlan, ott van feljebb.

noviktornoparty 2012.02.19. 00:59:30

@házipálesz: csak hogy tudd: a jogászként legutóbb utamba került két, védtelen, idős emberek sérelmére elkövetett bcs elkövetője hófehér magyar ember volt. szép dolog kiragadni 1-2 esetet, de a bűnözés nem bőrszín vagy népcsoportfüggő, sokkal inkább szociális rétegspecifikus.

parduc1 · http://pctrs.network.hu/clubpicture/8/2/_/fekete_parduc_12_820391_42200.jpg 2012.02.19. 01:00:38

A liberálisoknak s a szocliberálisoknak a "cigány kártyával" történő játszadozása, nem más, mint a többséggel, a közrendre és közbiztonságra vágyó társadalommal szembeni nyílt uszítás.

Nem utolsó sorban ennek a politikának következtében vált a cigány bűnözés krónikussá, s Olaszliszka és a Cosma-gyilkosság után csak idő kérdése volt, mikor pattan el a cérna néhány barom agyában.

A gyilkosságokat tulajdonképpen nem az a néhány sorvadt agyú követte el, hanem azok a balliberális értelmiségi csoportok, aki slaggal locsolták s locsolják az olajat a tűzre 20 év óta.

Nehéz, sőt, nem lehet ezzel a diagnózissal vitázni.

noviktornoparty 2012.02.19. 01:02:42

@parduc1: szóval szted a cigánygyilkosságokat is liberális politikusok követték el. akárhányszor írod be ezt a butaságot, akkor is ostobaság marad. bár a hozzád hasonló korlátolt embereknek megfelelő táplálék :)

parduc1 · http://pctrs.network.hu/clubpicture/8/2/_/fekete_parduc_12_820391_42200.jpg 2012.02.19. 01:03:45

@parduc1: javítás...

A liberálisoknak s a szocliberálisoknak a "cigány kártyával" történő játszadozása, nem más, mint a többséggel, a közrendre és közbiztonságra vágyó társadalommal szembeni nyílt uszítás.

Nem utolsó sorban ennek a politikának következtében vált a cigány bűnözés krónikussá, s Szögi Lajos agyonverése, Olaszliszka és a Cosma-gyilkosság után csak idő kérdése volt, mikor pattan el a cérna néhány barom agyában.

A gyilkosságokat tulajdonképpen nem az a néhány sorvadt agyú követte el, hanem azok a balliberális értelmiségi csoportok, aki slaggal locsolták s locsolják az olajat a tűzre 20 év óta.

Nehéz, sőt, nem lehet ezzel a diagnózissal vitázni.

Gaius Plinius Secundus 2012.02.19. 01:04:28

@sárkányfő:

Nem állította szemben, simán csak megélhetést csinál mások halálából.

De hát a steinbergek már csak ilyenek nemigaz.

Ja tudom, ő csak "felhívja rá a figyelmet" estébé

házipálesz 2012.02.19. 01:04:52

@kurgan:

Természetesen, hogyne örülnék neki. Egyensen "élveztem" a magányugdíjpénztári pénzem lenyúlását, az égbe szökő törlesztőrészleteket, a külpolitikai balfékeskedéseket stb. stb.

De egy dolgot ne felejtsünk el egyik kutya, másik eb. Ez nemzeti színekbe öltözteti magát és úgy nyomorít meg. A másik vörösbe és kékbe. Nincs különbség.

parduc1 · http://pctrs.network.hu/clubpicture/8/2/_/fekete_parduc_12_820391_42200.jpg 2012.02.19. 01:05:09

noviktornoparty 2012.02.19. 01:02:42

Már megbocsásson, de nagyon ostoba jogász lehet maga, ha azt olvasta ki az írásomból, hogy "a cigánygyilkosságokat is liberális politikusok követték el."

scsaba1 2012.02.19. 01:05:30

@kurgan:

Ez csak a kicsiny, de annál büdösebb blog.hu kommentrengetegét olvasva tűnik úgy.

Mondtam már: ha valóban gyűlölködőrassistákok lennénk, akkor hetente gyulladna fel egy-egy ház, összehugyoznánk a pilisszentkereszti szlovák házat meg nem hívnánk fellépni a falunapra Fekete Pákót és Bódi Gusztit.

Ez hülyeség. Aki elfogadja az _alapvető_ normákat, az nálunk otthonra talál és talált.

sárkányfő 2012.02.19. 01:07:48

@parduc1:

A cigány-kártyát a Jobbik játssza ki rendszeresen, az egész ország előtt sok éve, sőt erre építették fel az egész pártot. Ha azt mondod, a Jobbik felel a cigányokkal szembeni általánosításért, egy egész nép kriminalizálásáért, megbélyegzéséért, és erre az eszmei talajra épülve jött létre a cigánygyilkosok terror-csoportja, akkor abban van valami, bár én azért a gyilkosok személyi felelősségét sem vetném el.

noviktornoparty 2012.02.19. 01:08:14

@parduc1: igazad van, politikus ÉS értelmiségi :) ettől még butaság :)

sárkányfő 2012.02.19. 01:10:03

@Gaius Plinius Secundus:

Te nagyon hülye, ha valaki pénzt akar, akkor kommersz filmeket csinál, ő speciel pláne meg is tehetné, még világsztárokat is kapna hozzá, ahogy az előző filmjébe már kapott is...

Az a kretén, akire reagáltam, az viszont valóban szembe állította egymással a kettőt, erre építette fel az egész kommentjét.

noviktornoparty 2012.02.19. 01:10:22

@scsaba1: ezzel a baj csak az, hogy egy tényleg problémás kisebbség miatt általánosságban árad gyűlölet a cigányság irányába. mert a gyűlölet létezik: 15 évig éltem Tiszavasváriban, tudom miről beszélek.

parduc1 · http://pctrs.network.hu/clubpicture/8/2/_/fekete_parduc_12_820391_42200.jpg 2012.02.19. 01:12:28

Ki kell mondani,amit már mindenki tud, hogy egyes, magukat liberálisnak nevező csoportok s áljogvédők nem akarnak, de nem is képesek objektívnak lenni: a rasszizmust, az antiszemitizmust stb. a megfélemlítés az elhallgattatás, az elfojtás politikai bunkós fegyvereként használják a közrendre, a közbiztonságra, a megélhetés biztonságára vágyó társadalmi többséggel szemben.

A gyűlöletet s az ellentétet - a kisebbségi jogvédelmet eltorzult s elfogadhatatlan védőpajzsként maguk elé tartva - valójában ők szítják.

Nagyon alattomos, sunyi és mocskos magatartás ez.

parduc1 · http://pctrs.network.hu/clubpicture/8/2/_/fekete_parduc_12_820391_42200.jpg 2012.02.19. 01:14:50

sárkányfő 2012.02.19. 01:07:48

Maga ezt a szamárságot komolyan is gondolja?

/Kuncze Gábor szófordulatával élve: Jobbulást kívánok magának./

parduc1 · http://pctrs.network.hu/clubpicture/8/2/_/fekete_parduc_12_820391_42200.jpg 2012.02.19. 01:27:22

A romákat érintő kritikát elmondó embereket ért liberális "szellemi" korbácsütések kapcsán jutott az alábbi az eszembe:

A mondatok, a szavak füzérébe öntött gondolatok cenzúrája, hamar a gondolatokat megfogalmazó ember cenzúrázásához, végső soron annak fizikai kiiktatásához vezethet, mert a gondolatok nem cenzúrázhatók, csak a gondolatokat megfogalmazó ember.

Nem a mindennapi valóságot gondolatban, majd mondatokban megfogalmazott igazságot kell kiiktatni, hanem azt a torz valóságot, amelyből megfogalmazódott a gondolat.

sárkányfő 2012.02.19. 01:27:23

@parduc1: még annyi IQ-d sincs, hogy felismerd, neked tartottam tükröt?

És most koncentrálj, itt a "válasz" gomb:

parduc1 · http://pctrs.network.hu/clubpicture/8/2/_/fekete_parduc_12_820391_42200.jpg 2012.02.19. 01:32:54

sárkányfő 2012.02.19. 01:27:23

Maga, nekem, tükröt nem képes tartani...

Nem veszi észre?

beyo 2012.02.19. 01:58:23

vérlázító ami itt a kommentek szintjén megy.
Fel kéne már végre nőni. Ma magyarországon az emberek annyira elbutultak, hogy el kelljen nekik magyarázni, hogy a filmek általában nem feladat a valóságot objektíven ábrázolni, hanem szubjektív módon az alkotó véleményét tükrözi. Objektivitás egyébként sem létezik ember által szerkesztett anyagban. Ez esetben viszont nincs kétségem afelől, hogy abszolút létező szándék volt élethű szituációkat és élethelyzeteket produkálni.

A KIM reakciója egyébként szánalmas és jellemzően orbáni...

Örülök, hogy nemzetközi szinten is bemutatkozhat egy olyan film, ami felhívja a figyelmet arra a problémára, ami ellen ma ebben az országban szociális munkások százai folytatnak sziszifuszi küzdelmet és amivel vidéken élő romáknak és nem romáknak kell nap mint nap szembe nézni.

VT22 2012.02.19. 03:54:31

Megint egy futtatott indexlibsi blog. Meg lehet nézni, a többi bejegyzés hozzászólásszáma alapján a kutya sem kíváncsi rá, aztán mégis haverpajtási alapon megkapja az index címlapos megjelenést.

Na, pont ilyen fliegauf is Berlinben. Közpénzből.

algi 2012.02.19. 07:52:58

Nem értem. Dokumentumfilm kategóriában indult a film?

tamatomi 2012.02.19. 07:58:50

@sárkányfő: Ezen aproságok - amivel egyetértek az utolsó szavadig - nem zavarják a fenti hozzászólókat.
Amugy a kormány részéről az égés/eljárás már tisztán orbáni, MINDENT igy kezelnek és szentül hiszik ez igy jó...

Nem véletlenül állunk ugy ma külföldön is mint ahogy, eddig ezt senki nem tudta alul mulni, így talán értelmetlen a dolog, - mert nem vezet sehova - , de huszáros....

avionics 2012.02.19. 08:07:48

A blog természetesen szubjektív. Tűzoltóért kiált és gyújtogat. Amíg őszintén nem nézünk szembe ezzel a kérdéssel, amíg ezt a hatalmas társadalmi problémát nem kezeljük úgy ahogy kezelni kéne, semmi de semmi nem fog történni. Javaslok ghostwriter kollégának egy "gyurcsányi" beköltözést egy 8 fős roma család mellé, amolyan tapasztalatszerzésre. Aztán fusson neki egy jó kis blognak. Ha túléli persze...

Bambulka 2012.02.19. 08:23:52

Elolvastam a hozzászólásokat - mennyi indulatot váltott ki egy film, amit még be sem mutattak Magyarországon. Egy hely ahol a "liberális" és a "baloldali" szitokszó - szerencsére Európa nem ilyen.

Measurer 2012.02.19. 08:30:32

Az Aranymedve dijat a Taviani testvérek "Caesarnak meg kell halni" filmje kapta. A film szüzséje: Rabok játsszák el Shakespeare Julius Caesar drámáját. Büszkék lehetünk Fliegauf magyar-német-francia koprodukcióban készült "Csak a szél" alkotására, Ezüstmedve dijat kapott. A film a roma kisebbséghez tartozók magyarországi üldöztetéséről szól. www.spiegel.de/kultur/kino/0,1518,816182,00.html

tomwar 2012.02.19. 08:33:54

Megint megkerdezem: ki latta?

hhh. 2012.02.19. 08:34:29

Nahát, az eredeti indexes cikket már rég nem lehetmentelni.
Vajon miért?

hhh. 2012.02.19. 08:47:42

A díjjal kapcsolatban pedig: nemrég volt egy indexes tudósítás a kultúra finanszírozásával kapcsolatban, ahol maga a tudósító foglalta össze a dolgokat valahogy így (bocs, most nem fogok linkeket keresgélni):
- két alapvető táborra lehet osztani a támogatásért sorban állókat. az egyik szerint a külföldi, neves díjakat kapott művészeket kell támogatni, a másik szerint pedig a külföldi díjaktól függetlenül, a magyarországi viszonyokra referáló és az itteni igényeket kielégítő alkotásokat kell támogatásban részesíteni.

avionics 2012.02.19. 08:59:43

@tomwar: Teljesen mindegy ki látta! "A film a roma kisebbséghez tartozók magyarországi üldöztetéséről szól." PUNKTUM Mi akik itt élünk nap mint nap megéljük hogy mennyire üldöztetve vannak. Ahol én lakom ott is üldözik őket. Márciusban ki kell költözniük a bérelt lakásból mert nem fizetnek érte. Ha látom őket, véletlenül éppen mindig dohányoznak. Szegényeket még az ág is húzza. Pont a cigi drágult legjobban.

fidesz = házmesterek pártja 2012.02.19. 09:15:47

Mégis mit várhatunk egy fideszestől?

fidesz = házmesterek pártja 2012.02.19. 09:16:45

@VT22: nyilaskám! Ha nem tetszik, ne olvasd! (egyik elvtársadtól idéztem egyébként :D)

AbuBakr 2012.02.19. 09:19:14

Nagyszerű, remélem mihamarabb bemutatják eme nagyszerű alkotást valamelyik földi sugárzású televízióban! Mindig jól jön pár plusz százalék a jobbiknak :)

fidesz = házmesterek pártja 2012.02.19. 09:19:37

@avionics: valahogy mégis teli a net, a magadfajta, tetves, rasszista, szarháziakkal... Neten - leszámítva, egy fajtádbéli provokátort - még nem találkoztam olyannal, hogy cigányok uszítottak volna magyarok ellen. Azt viszont rendszeresen látom, hogy kis hazánk nyilasai rendre uszítják az embereket a cigányok, a zsidók, meg a "magyarellenes" (értsd: nemnáci) emberek ellen.
Szóval örülnék, ha inkább a kurvaanyátokkal foglalkoznátok.
Arról nem beszélve, hogy semmivel sem vagytok jobbak, mint azok a cigányok, akik valóban nem hajlandóak tisztességesen élni.

Borenbukk 2012.02.19. 09:24:11

@kertészrobi: Robikam, egyem a szived! Fel vagy haborodva, mert az orszag lejaratasa, hogy itt ciganyokat gyilkoltak a ciganysaguk miatt, majd (lejarato) filmet kovetelsz arrol, hogy itt nenikeket is gyilkolnak.

tomwar 2012.02.19. 09:29:46

@avionics: Akkor a filmet hagyd ki, ugy is csak osszezavar.
A bejegyzes egy filmbemutato kapcsan tortent vaskos kommunikacios hibarol szol. nem masrol.

Amit pedig leirtal, pontosan deklaralja, hogy igenis van ciganyuldozes hazankban.
Ahogy ciganybunozes is.
Bar valamiert minegyiket tagadni szoktak.

avionics 2012.02.19. 09:32:27

@al kotmány aláiro álamfö - alias másolo gépp: Bocsánat ha tetves rasszista szarházinak tűnök. Azon nem csodálkozom hogy még nem találkoztál rasszista cigánnyal. Ki kéne mozdulnod a budai villádból. Ha pedig hozzászólsz valamihez mosd ki a pofádat...

avionics 2012.02.19. 09:40:33

@tomwar: szó sincs vaskos kommunikációs hibáról... csak arról hogy mit gondolnak erről a bukott szoclibek... javaslom te se hagyd ki a filmet... aztán majd lehet elmélkedni róla

tomwar 2012.02.19. 09:52:15

@avionics: Szerintem meg de.
Es Berlinben keves a bukott szoclib.
Ha egy filmet egy miniszterium egy rangos nemzetkozi filmszemlen magyaraz, raadasul egy silany kiadvannyal, az ciki, ego, stb. Finomabban megfogalmazva oriasi kommunikacios hiba.
Kb. mint a Kontrollban a BKV vezer eloszava.

A filmet meg valoszinuleg megnezem, nem mondok se velemenyt se iteletet latatlanba.

-- dr kotász -- (törölt) 2012.02.19. 09:52:38

Hibás a cím, mert nem csak a bunkók.
Ahogy a posztban is szó van róla Berlinben szerencsére megismerhették Magyarország hivatalos véleményét is.

kitiltott bögre 2012.02.19. 10:01:40

@-- dr kotász --: hélo.az nem Magyarország hanem a kormány véleménye.

Húsleves 2012.02.19. 10:08:05

@tomwar:
Én már egy csomó amerikai filmet láttam, ami így kezdődik: "A film kitaláció, bármilyen egybeesés a valósággal, valós személyekkel, kizárólag a véletlen műve". Ebből én arra következtetek, hogy nyugaton is fontosnak tartják előre eloszlatni a félreértéseket, ha van okuk feltételezni, hogy az emberek kapcsolatba hozhatják azt a valósággal. Márpedig ez a film kapcsolatba hozható a valósággal, hiszen történtek romagyilkosságok. Ugyanakkor a film maga kitalált történet, maga a rendező is ezt nyilatkozta.
Ezért van létjogosultsága annak, hogy külföldi barátaink Paul Lendvai, Konrád György, TGM meg a holokausztipar egyéb nagyságai által alaposan előmosott agyacskájában eloszlassuk a félreértéseket.

isssti 2012.02.19. 10:08:25

@avionics: Csak igazolásként: XII-ik kerületben nőttem fel: BUDÁN (csak így nagybetűvel, a Szabihegyen -tutti helyen).
És igen, énb is mindig azt mondtam: mért bántjátok a cigányokat, semmi baj velük!

Aztán Miskolcra kerültem egyetemre és jött másfél év Diósgyőr albérletben: nos, azóta tudom, milyen félni a villamoson (vagy az utcán) sötétedés után (sokszor előtte is) - igen, csak és kizárólag a romáktól.
Azóta a kép is árnyaltabbá vált..

Kár, hogy a magyar ún"liberális jogvédők"-nek nem adatik meg ez a tapasztalat - pedig erős a gyanúm, lenne rád módjuk: csak gyanakszom, megelégszenek a Helszinkibizottságnál és hasonló "alapítványoknál" felvett vaskos apanázzsal..

avionics 2012.02.19. 10:08:45

Nekünk magyaroknak, így a kormányunknak igenis kötelessége elmondani az igazságot. Az is rasszizmus ha egy egész népet rasszistáznak le. Persze én magyarokról beszéltem... Rangos filmszemle... ebbe is bele lehet bukni. Főleg ha tényleg megismeri a közönség az igazságot. A titkosszolgálati kapcsolatokat, a régi bevált, de nyugati világ által nem ismert kommunista módszereket. Ha erről is megemlékezik a film, megsüvegelem.

narmer 2012.02.19. 10:09:06

@Gaius Plinius Secundus: Hát valójában így néz ki a helyzet.Az külün öröm, hogy egy filmrenedező akinek semmi felelőssége nincs a cigányok irányában jobban ért a romapolitikához, mint az a heroikus hülye, aki a hátára vette az egész cigánykérdést és ebbe nagy valószínűség szerint bele is rokkan. Balogh Zoltánba belerúgni külön, speciális kielégülés.

dr. Bubó 2012.02.19. 10:11:04

alkalmatlan gerinctelen maffia kormány...

isssti 2012.02.19. 10:13:19

@al kotmány aláiro álamfö - alias másolo gépp: Megjegyzem: kommented utolsó másfél sora merő nettó rasszista, cigányellenes náci uszítás - a ti világképetek szerint.
Akkor már meg kellene próbálni következetesnek lenni...

Húsleves 2012.02.19. 10:19:12

@narmer:
"Hát valójában így néz ki a helyzet.Az külün öröm, hogy egy filmrenedező akinek semmi felelőssége nincs a cigányok irányában jobban ért a romapolitikához, mint az a heroikus hülye, aki a hátára vette az egész cigánykérdést és ebbe nagy valószínűség szerint bele is rokkan. Balogh Zoltánba belerúgni külön, speciális kielégülés."

Engem érdekelnének a részletei is ennek a sommás megállapításnak. Abból hogy te kielégülnél attól, ha belerughatnál Balog Zoltánba, sem róla, sem a rendezőről nem tudtunk meg semmit, csak rólad.

tomwar 2012.02.19. 10:21:07

@H
úsleves: Ahogy irtad: a rendezo is nyilatkozta. Ennyi, es nem tobb boven eleg szerintem.
Esetleg az altalad emlitett egysoros bevezeto.

Az eloiteleteket nem lehet eszervekkel oszlatni. Se az altalad emlitetteket, se a tiedet.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.02.19. 10:26:01

Mind az összes (Balog, nagykövet) nagyon meg akar felelni Viktornak. "Jajj mit gondolhat a vezér, mi lehet a véleménye, mire vágyik a témában, mitől örülne a kicsi szíve és fekhetnék nála kicsit jobban? Jajj, buzgolkodjunk egy kicsit, nehogy úgy tűnjön mintha..." No ebből a mentalításból lesz ilyen eredmény.

narmer 2012.02.19. 10:33:18

@Húsleves: Megtisztelő, hogy ennyi mindent tudtál meg rólam, mivel hogy én semmit nem írtam magamról, de ettől az emberismerettől le vagyok nyűgözve.De, ha nem erről van szó, akkor súlyos szövegértési zavaraid vannak.

prolee 2012.02.19. 10:38:52

A film teljesen rendben van, a témaválasztás is abszolút nyerő, mert ma nagyon trendi kisebbségek szenvedéséről és holokausztról művészkedni, ráadásul jól meg lehet élni belőle és a zsé felnyalása után ugyanúgy le lehet szarni a problémát, mint a művészkedés előtt.
Az irányzatok változnak. Volt idő, amikor a Jud Süss volt a trendi, meg az eugenika és a ma demokráciából mindenkit kioktató nemzetek rabszolgát tartottak, gyarmataikon emberek millióit zsákmányolták ki az éhhalálig, stb.

Emberekre nem lehet vadászni, ez alap, vitának nincs helye.
Balog meg ostoba volt, amikor elkezdett cetlit osztogatni.... Inkább azt firtatnám, vajon miért érezte úgy, hogy cetlit kell osztogatnia. .... Ide gondoljon mindenki azt, amit akar.

Részemről inkább témát ajánlanék egy új filmhez Filegaufnak. Íme a forgatókönyv:
Borsodi kisvárosban él egy 73 éves, nyugdíjas védőnő. '45 után egész családjával együtt egy szál ruhában kergették el a tanyájukról a családját, egyik rokonuk protestáns lelkész volt, a paplakban húzták meg magukat. Dolgoztak, mint az állat éjjel-nappal, vettek telket építettek új házat, bebútorozták, biztonsági tartalékot gyűjtöttek, úgy, ahogyan egy felelősen gazdálkodó családtól elvárható. Csak közben kissé elrepült az idő és a látástól-vakulásig végzett munkában elmaradtak a párkapcsolatok, a három gyerek nem házasodott meg, nem lettek utódaik. A szülők meghaltak, két testvér meghalt, csak a védőnő él még ma is a szép nagy kertes családi házban. Védőnői nyugdíja röhejes, de nem ijed megsemmitől, mert tud gazdálkodni, ért hozzá, szereti csinálni, biokertet alkot.
Ha nem szeretné, akkor is meg kellene termelnie az élelmiszerét, mert lisztérzékeny, ami gazdagoknak való betegség.
A védőnő egyedül él, ápolgatja a kertjét, nevelgeti a tyúkjait, szeretgeti egyetlen társát, a kutyáját és templomba jár. Már alig tud járni, mert súlyosan érszűkületes, de tudja, hogy mozogni és dolgozni kell.

Aztán egyszer csak elkezdenek eltünedezni a tyúkjai, a földből a zöldség, a krumpli.
Lopják... Egyre gyakrabban... Majd minden nap... Végül megölik a kutyáját, mert zavarja a kényelmes lopást... Már úgy járnak a kertjébe, a tyúkólba, mint a közértbe, csak itt nem fizetnek.

Telefonálgat a rendőrségre... most jöjjenek, mert itt vannak a kertben. Ismeri őket, a nevüket is megmondja. Persze nem jönnek, nem tesznek semmit, mert egyszerre sosem visznek 20.000 forintnyi értéket.
Végül megunja a rendőrség, ráförmednek, hogy ne telefonálgasson és menjen be a házba, mert ha kint hadonászik a görbebottal, még valami baja eshet és azt magának köszönheti.

Néhány évig még küzd a kertjéért, az ennivalójáért. Aztán feladja. Már nem ültet semmit. A spájz és a hűtőláda is kiürült már. Rizst eszik (az a legolcsóbb) és félérett gyümölcsöt a fáról. Addig kell enni, amíg el nem lopják. Lényegében éhezik, mert a nyugdíja a rezsire megy el.

Erről is csinálj filmet Bence, akkor majd nem kell cetlit osztogatni a hülye Balognak, mert mindenki érteni fogja a kerek egész problémát.

A főszereplő elérhetőségét meg tudom adni. Ha mész hozzá, vigyél egy üveg lekvárt, örülni fog neki.

fidesz = házmesterek pártja 2012.02.19. 10:40:40

@isssti: te ótvaros náci féreg! Legalább az anya(????)nyelveddel ismerkednél meg, mielőtt beleugatsz! :D
Szánalmas, hogy pont a magyarkodó gyökerek nem képesek egy magyar mondatot sem értelmezni... :DDD

Húsleves 2012.02.19. 10:40:42

@narmer:
Gondolom olvassák még rajtam kívül egy páran az újabb értelmes hozzászólásodat. Drága narmer! Még mindig nem tudom, hogy min alapul az kérgi reprezetáció a agyadban, ami alapján kijelented, hogy a filmrendező jobban ért a cigánykérdéshez mint Balog Zoltán. Továbbra is csak rólad tudok annyit, hogy 1. kielégülést jelentene számodra ha belerughatnál Balog Zoltánba 2. ideges leszel, ha azt kérik, magyarázd meg amit állítasz.

Húsleves 2012.02.19. 10:41:25

@narmer:
Türelmesen várom a válaszodat, jó dolog olyanoktól tanulni a toleranciát, mint te.

fidesz = házmesterek pártja 2012.02.19. 10:42:25

@Húsleves: balog egy fideszes. Ez egyet jelent azzal, hogy az arca óriási, esze meg annyi, mint egy galandféregnek.
Akkor miről is beszélünk? :D

Húsleves 2012.02.19. 10:50:03

@al kotmány aláiro álamfö - alias másolo gépp:
"balog egy fideszes. Ez egyet jelent azzal, hogy az arca óriási, esze meg annyi, mint egy galandféregnek.
Akkor miről is beszélünk? :D "
Nézd, én azt gondolom, hogy te azért kommentelgetsz blogokban, mert hiszel valamiben. Akkor most megkérdezem: te úgy érzed, hogy az ilyen kommentek előreviszik azt az ügyet, miben hiszel?

narmer 2012.02.19. 10:51:07

@Húsleves: Drágád neked az a bizonyos galandféreg, amihez Balogh Zoltánt oyl szeretettel hasonlitgatjátok itt. Ha nem érted amit írtam ne fárdj további rejtvényfejtésekkel.

Anti Anyag (törölt) 2012.02.19. 10:52:55

"Csak ez a két utóbbi díj tízezer eurót jelent, persze nem elhanyagolható "forradalmi kormányunk" 18 millió forintos támogatása sem."

A film amúgy azért simlis, mert a támogatási trendeknek megfelelően nem a rendszeres cigány támadásos eseteket mutatja be, nem kell valamiféle anyagi okra gondolni, alapjuk a cigányok rasszizmusa, hanem az egyetlen db. olyan esetet, amikor cigányokat öltek.

Na ez bassza mindenki csőrét, hisz ez olyan, mintha a nácik korszakban játszódó filmben azzal sokkolnák a nézőket, 2 zsidó hogyan nyuvaszt ki egy szabadságon lévő német katonát.

Húsleves 2012.02.19. 10:54:28

@narmer:
Semmi baj, nyugi, ígérd meg, hogy nem teszel kárt magadban. Gyakran érzed úgy, hogy nem értenek meg?

Húsleves 2012.02.19. 10:55:11

@narmer:
Ja, és a kérdésemre is válaszolhatnál, ha már ennyire szeretsz írogatni.

-- dr kotász -- (törölt) 2012.02.19. 10:57:52

@kitiltott bögre:
40 000 000 Forintos kérdés: a kormányt ki választja?

(Most abba nem menjünk bele, hogy most éppen nem is akármekkora többséggel, mert ez részletkérdés.)

kitiltott bögre 2012.02.19. 11:00:46

@-- dr kotász --: az per pill-márahogy a dolgok állnak ebben banánköztársaságban-mindegy.

kitiltott bögre 2012.02.19. 11:03:38

@prolee: ilyen főszereplő kb. negyven van a tarsolyomban.ergo,simán lehetne akár egy mostanság divatos realityt is forgatni belőle.

Darth_Vader 2012.02.19. 11:04:58

Gondolom Szögi Lajos és Vladimir Cosma családjának is a kedvenc filmje lesz. Liberális gyökér fleigauf !

Mister Gumpy 2012.02.19. 11:07:31

@scsaba1: Ha az eszkimók csinálnak erről filmet, ráadásul jót, akkor az bizony jó pont is lehet nekik. (Nem láttam Fliegeauf filmjét, a nevét se tudom leírni biztosan, csak az értelem megkívánja, hogy kiegészítsem mondandódat. Persze, a téma rossz reklám. De hát ez van, ez a hazánk.)

narmer 2012.02.19. 11:11:42

@Húsleves: Na figyelj Sügér!
1. Azt hiszem, hogy Filegauf Benedek nem ért jobban a cigánypolitikához, mint Balogh Zoltán, bármennyire is ezt sugallja a cikkíró. 2. Nem tetszik, hogy Baloghot durván pocskondiázzátok, szemmel láthatóan licitre téve. Remélem érthető voltam.Van egy harmadik üzenetem is szórakozzál a barátnőddel, a barátnőd barátnőjével vagy akivel akarsz,ezekkel a vulgár pszichológiai zagyvaságokkal. Pusztán a véleményemet közöltem, de akik örökké a türelemről szónoklnak rögtön a legócskább személyeskedésbe kezednek. Te is ezek közé tartozol, úgy, hogy ülj le a vasárnapi ebédhez és edd meg szépen a húslevesedet.Jó étvágyat!

szemtanú 2012.02.19. 11:12:17

Elnéztem ezt a három cigány embert, akiket - a hitelesség kedvéért - kivitt magával a rendező Berlinbe. Sugárzott a boldogságtól mindegyik, talán először és utoljára jártak külföldön. Gondolom kaptak szép gázsit is a szereplésért.
De, mi lesz holnap? A rendező úr vajon tartja velük a kapcsolatot, mondjuk két év múlva is. Vagy ezzel a filmmel le lett tudva a cigány probléma? A gázsi elfogy, a dicsőség a rendezőé, de mi lesz velük?
A legaljasabb dolognak tartom, amikor valaki saját hasznára felhasználja mások baját, mint egy aktuális témát, majd amikor a pillanat elmúlik, elegánsan tovább lép.

Mister Gumpy 2012.02.19. 11:17:11

@Félkegyelmű: Feltételezem, legalábbis remélem, hogy az illető családoknak nem az lenne a válasza az ő tragédiájukra, hogy ártatlan családokat mészárolnának, ha tehetnék. Tehát aligha van bajuk Fliegauf filmjével. Hogy nem a kedvencük, az lehet. De képzeld, ilyen van, és rendben van, ugyanis a világ, a nácikkal ellentétben, sokszínű. Én se nézek nácikról filmeket szívesen. Cigányokról se. Magyarokról se.

kitiltott bögre 2012.02.19. 11:17:15

@-- dr kotász --: érdekes nem érdekes,ez van. egyszerűen nem vagyok hajlandó eltűrni hogy egy tolvajokból álló szektaszerű szervezet nyilvánítson véleményt az én nevemben.

kitiltott bögre 2012.02.19. 11:19:49

@-- dr kotász --: érdekes,nem érdekes,ez van. egyszerűen nem vagyok hajlandó eltűrni hogy egy tolvajokból álló,szektaszerű szervezet nyilvánítson véleményt az én nevemben.

Advanced Flight 2012.02.19. 11:20:35

Ugyan már, fel lehet fogni ezt a jó oldaláról is.:-) Amíg nyugatiék azt hiszik, hogy Mo-n csak a barnultaknak van félnivalója, addig a vörösesszőke, szeplős Günther bátran jön ide költeni az eurót. Ha aztán városnézés közben, a zsinagógából kifele igyekezvén Kolompár Marlonbrandó leszúrja, hát így járt. Hír szerencsére nem lesz belőle, többi Günther meg se tudja :P

csorsza 2012.02.19. 11:28:06

@sárkányfő: talán van ok-okozat a két eset között. És nem a cigánygyilkosságok miatt volt Olaszliszka (és itt az olaszliszkai eset jelképként értelmezendő).

Aljas, gyáva gyilkosságoknak tartom ezeknek a cigányoknak a lesből lemészárlását, rohadjon az elkövetőkre a műanyag lakat.
De az arányokkal baj van, mintha sokkal kevesebb cigány sokkal több ilyen aljas gyilkosságot követne el. Nem tudok tapsolni Fliegauf ezen filmjének díjaihoz, sajnálom. Még az is eszembe jut, szégyellem, h vajon mennyire tudatosan akarta ezzel a témával a nyugati nagyon demokratikusak kedvét keresni?

Dr.Betépett felhasználó 2012.02.19. 11:29:53

@scsaba1: Mind a 150-200 ottlevő szereti? Hmmmm. Ez nem a NÉP !

Dr.Betépett felhasználó 2012.02.19. 11:38:24

@sárkányfő: Magad nevében nyilatkozzál meg baba.Dicsőség!!!!!! Besza-behu.

-- dr kotász -- (törölt) 2012.02.19. 11:42:32

@kitiltott bögre: Hát ha te így gondolod, az a te dolgod. Az elsöprő többség viszont nem így gondolja, és amíg ez így lesz, addig sajnos ezt el kell viselned. A demokráciában ti. a többség akarata érvényesül.

Dr.Betépett felhasználó 2012.02.19. 11:43:44

@sárkányfő: Vazze ,inkább feküdtél volna már le! Mi az hogy szembeállítani??Nem történt meg??Hol van a film róla?Vagy ezt nem kell ország-világ előtt megszellőztetni?Elképzelhető hogy többen nézték volna meg,mint a szeles filmet.Sőt.Nagyobb indulatokat váltott volna ki.

nu pagagyí 2012.02.19. 11:48:25

A cigánygyilkosságok ragyogóan kifejezik, hová durvult Magyarország. Egyes hozzászólók hangneme mindent kifejez, bátran a gyilkosok mellé ülhetnének, a társadalom közönye pedig megmagyarázza miért jutottunk ide. Ezek az események nem történhettek volna meg egy normális országban, de ha történik is hasonló, az a helyszínelő, aki nem ismerte fel a nyilvánvaló jelekből, hogy gyilkosság történt már rég nem lenne a testületnél. Az igazságszolgáltatás sem csordogálna évekig, bátorítást adva más egzaltált hülyéknek.

Dr.Betépett felhasználó 2012.02.19. 11:49:59

@sárkányfő: A cigány-kártyát a cigányok játsszák.CSAK. Ha a Jobbik szól róluk,baj.
Ha filegaufsteinberg,akkor jó.Hogyis van ez?
Egyik sem hazudik,akkor miért a különböző megitélés?
HáHHÁÁÁÁÁÁá,rasszizmus.

szmoker (Homo Trollicus) 2012.02.19. 11:54:30

@sárkányfő: "Te nagyon hülye, ha valaki pénzt akar, akkor kommersz filmeket csinál"

Te nagyon okos, miért csinálna kommersz filmeket, amikor állam bácsi állja a cechet akkor is, ha piacképtelen, értéktelen, nézőmentes "művészfilmeket" készít?

Ja, amikor meg nem fizetik, akkor a Bélus haverjával együtt sírják tele a médiát, hogy nincs píz...

Szalahadin 2012.02.19. 11:55:44

@szemtanú:
"A legaljasabb dolognak tartom, amikor valaki saját hasznára felhasználja mások baját, mint egy aktuális témát, majd amikor a pillanat elmúlik, elegánsan tovább lép."
Azért ebben a műfajban nem Fligeauf lenne az első, gondolj Spielbergre és a Schindler listájára. Jövőre nyilván pont annyira fogják érdekelni Benedeket/Bencét mindegy, minek hívja magát, mint Spielberget a tényleges túlélők.

2012.02.19. 11:56:39

Látom a kommentek már elmentek minden irányba, úgyhogy nekem se kell ragaszkodni a posztban felvetettekhez. Nekem az a véleményem, hogy a rendező magasról tesz a cigányokra, talált egy tuti témát, ami miatt a filmje mindenképp nagy visszhangot kap, ezért választotta. A cigánytéma menő, szeretik a fesztiválok, szeretik a jogvédők, támadni nemigen lehet, mert aki megteszi, rögtön mocskosnáci lesz, és minden támadás csak magasabbra emeli a rendezőt. Ez már magában disznő dolog szerintem, ha Filegauf eddig is szociálisan érzékeny figura lett volna, azt mondom, rendben őt ez érdekli, ez esetben az elfogultság sem probláma. De nem, neki ez egy nyerő taktika volt. És kimegy, viszi a cigányokat, hordozza őket körbe, mint a véres kardot, és tegnap láttam, amint azt nyilatkozta, hogy őt sokkolta anno a támadások híre, és éjszakánként felriadt, mert nem tudott miatta aludni. Na ezért a kurva anyját. Klasszikus exploitation.

nimonic 2012.02.19. 12:01:04

Követelem az azonnali egy vagy egy se pártrendszer bevezetését, a szólásszabadság azonnali megszüntetését, az internet cenzúrázását, az oda való irkálás technikai lehetőségének azonnali kiiktatását!
Ez az áldozat eltörpülne a várható társadalmi haszon mellett.
Kipróbáltuk azt is, hogy milyen nem beszélni szabadon, majd azt is hogy milyen.A magyar társadalom bebizonyította, hogy jobban áll neki a szájkosár. Ha valaki kételkedne, az olvasson blog-kommenteket!
Magam részéről boldogan elnémulok örökre, ha cserébe többé másokat nem kell véletlenül se meghallanom. Ezt hoztuk ki a demokráciából.Nem jött be, van ilyen.

Darth_Vader 2012.02.19. 12:02:07

@Mister Gumpy: Óriási na, szavamra mondom pazarul frappáns válasz.... Szerintem ne erőlködj tovább.

Szalahadin 2012.02.19. 12:05:37

Nagyon valószínűnek tartom, hogy ha Szögi Lajosról készülne egy hasonló film, lehetne szakmailag akár sokkal jobb is, mint Fligeauf filmje, semmifél díjat nem kapna. Azon roppant egyszerű oknál fogva, hogy nem illene bele a "fasiszták által üldözött kisebbség" előregyártott sablonjába. Ha pedig ebbe nem illik bele, senkinek ne legyenek illúziói, ezeknek a figuráknak sem képességük, sem szándékuk nincs új sablont gyártani, ilyen helyzetre a maguk egybites módján az elutasítással tudnak csak válaszolni.
A nyugati ballib értelmiség és művészvilág teljesen buta és primitív, a már említett egybites módon gondolkozik sok dologról.
Gondoljunk arra, mekkora zavart okozott, amikor Wajda filmet csinált Katynról. Először nem értették, zavartan forgolódtak, majd elutasították azzal, hogy "nem hiteles". Roppant zavaró volt, mert az ő döbbenetesen egyszerű, a több évtizedes agymosás eredményeképpen rendkívüli módon beszűkült gondolkodásuknak csak egy olyan második világháborús film felelhetett volna meg, amiben a németek, esetleg a japánok a gonoszak. Döbbenetes volt akkor ráébredni, milyen sötétség honol a nyugati fejekben a második világháborúról...

Mister Gumpy 2012.02.19. 12:11:39

@Félkegyelmű: Jól van na, naív vagyok, belátom, de a remény hal meg utoljára, reméltem, hogy azért hívod magad Félkegyelműnek, mert ismered a korlátaid, nem pedig, mert büszke vagy rá.

kitiltott bögre 2012.02.19. 12:27:17

@-- dr kotász --: ezzel az elsöprő többséggel vitatkoznék.a saját tapasztalataimból kiindulva ugyanis a jelenlegi kormányt támogató választópolgár csak itt a neten létezik.

Measurer 2012.02.19. 12:32:31

Az arte-tv riportja szerint :

"Fliegauf szeretné bemutatni országának dekadenciáját és széthullását, melyben senki sem kisérli meg, hogy cselekedjen."

www.arte.tv/de/Just-The-Wind/6392184,CmC=6379110.html

Nem mégis annak van igaza, akinek programja van, aki próbál tenni is valamit?

sárkányfő 2012.02.19. 12:34:54

@szmoker (Homo Trollicus): azért nagyeszű, mert a kommersz filmekből nagyon meg lehet gazdagodni, és éppen a pénzre hivatkozott az, akinek válaszoltam. Bence nyugodtan forgathatna külföldön, meg amerikában is simán, tele van ajánlatokkal, ha csak a pénz érdekelné már régen akcófilmeket vagy tinivígjátékokat forgatna nemzetközi sztárokkal és dőlne hozzá a sok pénz.

sárkányfő 2012.02.19. 12:37:42

@csorsza: ok-okozat? miért, a lemészárolt családok, a leölt kislány ugyan milyen okot adott arra hogy kivégezzék? milyen okról beszélsz barátom? gondolkodj már egy cseppet.

fidzsi 2012.02.19. 12:43:25

Tisztelt kommtársak! Mivel itt már többről, mint egy filmről van szó, én is "kitekintek".
Nem láthattam még, és őszintén szólva nem is
biztos, hogy megnézem a filmet. Helyettem majd
az a sok-sok tízezer-vagy százezer- ember megnézi, szerte a világon, és persze kis
hazánkban. Ha csak a köztársaságért és sajtószabadságért küzdő polgártársaimat veszem.
máris egy szép számot sejtek. És akkor Európánk
rengeteg igaz, kulturált demokratájáról még nem is beszélek. Szóval tuti a siker.
Amúgy: most, hogy az egész európai sajtó tele van ennek a jelenlegi rendszernek szerfölött jogos és méltányos bírálatával, ez
a művészeti alkotás is jól jön.Amúgy (2):
ha művészünk még megemlítette volna az itteni
zsidóság jogos rettegését-kivéve engem, de én
hülye vagyok teljesen- tán még az arany medvét is megkapta volna. Kicsit felületes volt a lelkem. Jól jött volna az arany maci
a köztársaságért küzdő demokratáknak. Persze,
ahogy olimpiákon mondják: az ezüst is szépen
csillog.
Amúgy (3):Azt egy picinykét furcsállom, hogy egy kedves kommtársam kifogásolja a Vajna gyerek által megkívánt végső vágás jogát.Ti. nevezett még-nyilatkozata szerint- nemzetközileg ismert forgatókönyv írókat is hozatna a szakmát tanítani. Persze lehet, hogy ez az Orbán-bérenc fiú, rosszul/rosszindulattal látja nemzetközileg
nagyra becsült filmkészítőink szakmai tudását. Ráadásul belegázol orbánosan az alkotói szabadságba. Ez a fazon nincs tisztába/téve/ az igazi demokrácia lényegével. De jól megkapja a világszerte -nézők tíz-,sőt százezrei által - tisztelt és megbecsült Tarr Bélától.
Úgyhogy, hajrá!
Tisztelettel.fidzsi, droid.

Szalahadin 2012.02.19. 12:58:49

@sárkányfő:
A Csorba Róbert nevű kislányról beszélsz? Vigyázz, mert ha így utólag lekislányozod, kiránthatod a gyufát, te leszel a következő gádzsó, aki közelebbről is megismerkedhet majd a "különállás kultúrája" fedőnevű nagykéssel.

sárkányfő 2012.02.19. 13:22:09

@Szalahadin: a gyógyszereid vasárnap is be kéne venni, nem csak hétköznap...

Csingiz 2012.02.19. 13:25:29

@Szalahadin: Apropos Katyn. Ezt én valemelyest árnyalnám.
A Katyn cimű filmet az Oscar díj odaítélésénél az USAban beválasztották az év 5 legjobb idegennyelvű filmje közé. Ez nagyjából megfelel egy Ezüstmedvének. És ez a film volt az egyik legjobb film 2007ben az amerikai kritkusok megítélése szerint:
www.rottentomatoes.com/m/1207748-katyn/

Dr.Betépett felhasználó 2012.02.19. 13:46:27

@sárkányfő: Nekem is tetszik,és egy karakter választja el a belépett felhasználótól.Capisci?

Dr.Betépett felhasználó 2012.02.19. 13:47:43

@nimonic: el lehet innen menni,ahogy ecceri elnökünk mondta volt.

gnme 2012.02.19. 13:59:40

Balog Zotya' már megint?

Ki a fa' az?

A neszűrbe még nem volt. Tehát Balogzotya egy üres retorikai fordulat.

Dr.Betépett felhasználó 2012.02.19. 14:10:33

Egy kis nézegetnivaló.
Csak azért,hogy hallgattassék meg a másik fél is.A Magyarok hozzáállását kicsit megérteti a vak,süket,és néma csapattal.
romagyilkosságok:

barikad.hu/node/15298

gnme 2012.02.19. 14:17:54

együtt dolgoztam egy pékkel, aki elvágta a nyakát egy barnának tóalmáson

láttam a méhtelepen a neszűri telek oszlopait, a szomszédék kivették egyik éccaka, azt bevitték délelőtt .. ott röhögtem rajta, ennyire amatőr módon lopni :-) a szomszédtól

noviktornoparty 2012.02.19. 14:35:30

@Dr.Betépett felhasználó: te tényleg ennyire ostoba vagy? meglepne ha azt mondanám, hogy tízszer ilyen hosszú listát tudnék írni hófehér magyar emberek által elkövetett hasonló bcskről? meglepne, ha azt mondanám, hogy a lista hitelességéről finoman szólva sem vagyok meggyőződve (egyről a tisdzavasvári sírrongálásról speciel tudom, hogy idióta fehér diákok követték el)? meglepne, ha azt mondanám, hogy a bűnözés és annak bizonyos, a listán sűrűbben előforduló típusai nem népcsoport, vagy rasszspecifikusak, hanem szociális rétegproblémák?

Húsleves 2012.02.19. 14:47:25

@noviktornoparty:
A szociális rétegproblémák viszont jelentős részben etnikum-specifikusak. Ezért van az, hogy a nálunk a rasszizmus kezelésében jóval nagyobb tapasztalattal rendelkező Amerikában nem tekintik fajellenességnek azt, hogy a rendőrség tipikusan feketékre jellemző bűncselekményekről beszél. Nálunk viszont aki cigánybűnözésről beszél, azt megbélyegzik a toleranciabajnokok. Pedig csak akkor lehetne az etnikai konfliktusok ellen tenni, ha úgy kezelnék a cigányság szociális körülményeit és integrációját, hogy egyrészt javuljanak az ő körülményeik, másrészt kisebb legyen az általuk elkövetett bűnözés, és így csökkenjen a velük szembeni ellenszenv. Ezzel szemben a jogvédők eddigi "integrációs" gyakorlata eddig garantáltan csak gerjesztette a feszültségeket.

noviktornoparty 2012.02.19. 15:04:29

@Húsleves: sztem azért bélyegzik meg őket a cigánybűnözés kifejezésért, mert az a kifejezés ostobaság. beszélhetünk romákra inkább jellemző bűncselekményekről (lopás, rablás stb.) és elkövetési módokról (nagyobb publicitást kapó, agresszív viselkedésből fakadó bcs.ek), viszont ez nem csak abból fakad, hogy ők romák. vannak szociológiai, kultúrantropológiai és kriminológiai okai is, melynek egy része ugyanúgy igaz a hasonló körülmények között élő nem roma elkövetőkre is. ezért butaság a cigánybűnözés kifejezés.

Húsleves 2012.02.19. 15:22:35

@noviktornoparty:
Ez csak a szavakon lovaglás. Ha fiatalkorú bűnözésről beszélünk, akkor sem azt értjük alatta, hogy a fiatalokra általában bűnözők, hanem azt, hogy a fiatalkorúakra jellemző bűnök.
És a probléma az, hogy - bár te most éppen elismered, hogy a cigányokra jellemző bűnözés áttételesen létezik - amikor viszont tenni kellene ellene, akkor a jogvédők és a liberálisok hangosan belekapaszkodnak abba, hogy a cigányok nem bűnözők, a szociálpszichológiai vonatkozásról pedig mélyen kussolnak. Enbnek a következményeként aztán környezettanulméány nélkül, álszent módon integrációra hivatkozva úgy telepítenek be cigányokat, hogy az garantáltan feszültségekhez vezet. A feszültségeket aztán úgy seprik a szőnyeg alá, hogy leépítik ott a rendőrséget, az etnikai konfliktusokat igyekeznek az "integrációt" elszenvedő magyarok fajgyűlöletének beállítani, és értelmes riportfilmeket készítenek, amelyben a pógármester kijelenti, hogy "a bűnözés nem nőtt, csak az emberek úgy érzik". Aztán amikor robban az időzített bomba, akkor odamennek az álszent jogvédők ilyen táblákkal, hogy "a megfélemlítés is erőszak", ahol az emberek tényleges erőszaktól szenvednek.
Majd ilyen helyzetben próbáld ki a "szociológiai, kultúrantropológiai és kriminológiai" érvek hangoztatását a toleranciaipar képviselőivel szemben, és pillanatok alatt fasiszta leszel.

noviktornoparty 2012.02.19. 15:52:38

@Húsleves: több barátom dolgozik a Helsinki Bizottságnál és gyakorlatilag ugyanúgy vélekednek erről, ahogy én. persze nem kétlem, hogy van olyan jogvédő, aki erősen túlzásokba esik sajnos.

egyébként újra ajánlanám mindenkinek a Katonában játszott Cigányok című előadást. Ritka jól eltalált társadalmi tükör romáknak, jogvédőknek, rendőröknek, rasszistáknak egyaránt.

nu pagagyí 2012.02.19. 16:06:28

@Húsleves: A "cigánybűnözés" kifejezést gyűlöletkeltéssel, megbélyegzéssel kötötte össze a Jobbik. Emlékszünk a vonulgatásokra, ártatlanok megvádolására (Kiskunlacháza). Véletlenül sem lehetett másként érteni, mint felbújtást erőszakra és sajnos volt aki így is értette. A cigánygyilkosságokban pszichikai társtettes a szélsőjobb.

gerdo 2012.02.19. 16:19:49

@Dr.Betépett felhasználó: Ostoba vagy. Statisztikarol hallottal mar? En is ossze tudnek allitani egy listat a kopaszok eroszakos cselekedeteirol de epeszu ember nem foglalkozna vele mert baromsag. Nem a ciganyok jelentik a korlatot, te sajat magad!

gerdo 2012.02.19. 16:27:27

Amugy orulok a dijnak es grats a stabnak, rendezonak. Remelem hamarosan lathatom a filmet. Vegre valami ami rairanyitja a figyelmet arra, hogy az eddigi felzarkoztatasi strategiak nem mukodnek, es hogy a Magyarorszagon peldatlanul eros idegengyulolet/rasszizmus ellen tenni kell. Amig nem keso.

juliska1960 2012.02.19. 16:49:21

@prolee: És még mennyi Emberhez elmehetnének! Mert mi havonta 'élünk 40ezerből' és nem naponta. Nekem volt valamikor egy kis üzletem amit két-hónap híján húsz évig üzemeltettem. Egy katasztrófa és tragédia fejezte be a pályafutásomat. A húsz év alatt 14 betörés Egy rablás közúton történő közlekedésveszélyeztetésével, és olyan kiesebb dolgok hogy raktár ablak betörések, villanyóra lekapcsolások, súlyos személyes fenyegetések nincsenek benne. Érdekes módon minden elkövető egy bizonyos népcsoport tagjai.Engem miért nem kérdeztek meg az üldözések kapcsán? És igenis ki kell mondani hogy cigányisztánban cigány bünözés van, volt, de reméljük hogy nem lesz mindig.És még 51 éves vagyok.

Dr.Betépett felhasználó 2012.02.19. 16:52:04

NEM vagyok "fajgyűlölő".Ostoba sem vagyok.
Életem során a négy barátomnak mondható ember közül kettő cigány.Tisztelem Őket (nagy Ő ),és tudom a problémájukat.Nem ezekről az emberekről beszélek.Arról a kihízott 12 éves cigány takonyról pl.aki előtt le mertem ülni idős fejjel a buszon.A végállomáson,amikor már mindenki leszállt,le akart lökni a buszról.Erőnek erejével.Ismert ember voltam a környéken,és égett a pofám,ha valaki meglátta volna,hogy egy ilyen ipari hulladékkal erőlködök a buszon,nagyon szar lett volna.Többet nem írok,mert minek?Gondold át.
@gerdo: Ez,és társai,mikor délután ,amig nem voltunk otthon,a frissen tatarozott lakásunkban,(aznap költöztünk be...)egy üvöltő cigánykurva tartotta maga elé a poronyát,hogy ne merjünk hozzáérni,mert ők elfoglalták a lakásunkat.Amíg leharcolt volt,addig nem kellett nekik.A készre!!!!!Hát tudod,rasszista lettem.Nem a rendessel van a baj,de ne tagadjuk,hogy 10-ből 1 az.Esetleg kettő.Cső.

nu pagagyí 2012.02.19. 17:06:18

@Dr.Betépett felhasználó: Nem túl életszerű, amit írtál (hazugság?).

nu pagagyí 2012.02.19. 17:10:32

@juliska1960: Csak nem? Meglettek az elkövetők?

nu pagagyí 2012.02.19. 17:17:18

@fidzsi: Ez a film rólad is szól, legyél büszke magadra. Nélküled valószínűleg nem készült volna el egy ilyen film.

Pikk 2012.02.19. 17:20:48

Készült a Cosma gyilkosságról is film, rekordidő alatt de szerintem esélye sincs arra, hogy valaha valamilyen díjat kapjon.
A cigányokkal kapcsolatban pedig eddig minden kormánynak mulasztása volt/van. Életfogytiglani munkanélküliség és mindenféle felemelkedési lehetőség kizárva.

Dr.Betépett felhasználó 2012.02.19. 17:26:55

@nu pagagyí: Ez a színtiszta igazság.Nem tudom,miért magyarázkodok itt neked.A szar éppen az életszerűsége volt.De tudod,ha Te Budán élsz,ezekkel a szemét dolgokkal csak a filigensteinberger félék filmjében találkozol.Ha egy kicsit sikerült megingatnom Téged a fene nagy cigánypártolásodban,már megérte.Legyünk objektívak.De azt hiszem,erre hiába is gondolok.

Dr.Betépett felhasználó 2012.02.19. 17:29:57

@nu pagagyí: Lehazugoztál.Felejts el,ezt senkitől nem tűröm el,még a monitor mögé bújva sem,kispöcs.

sárkányfő 2012.02.19. 17:30:28

@csorsza:
te írtad:
"talán van ok-okozat a két eset között."

mond, hogy kéne ezt szerinted érteni?

A MEDVE NEM JÁTÉK! · http://kigondoltam.blog.hu 2012.02.19. 17:36:56

Bezzeg a cigányok által nap mint nap véghezvitt tanyasinéni-kiablás megölésről, üzletszerű betörésről nincs libsi filmecske!

Kurva anyád!

fidzsi 2012.02.19. 17:39:04

@gerdo: Kedves kommtársam! Úgy gondolom, hogy
igen csak vigyázni kéne a címkék osztogatásával, különösen népek, népcsoportok
esetében. Egyik oldalról ostorozott a cigány bűnözés predikátum, majd ugyanerről az oldalról már mint egy nemzeti attributum "ragasztatik" a magyarokra. Erre vonatkozólag
semmilyen releváns felmérés nincs. Értek ezen
olyat ami kiemelkedő eltérést mutatna a szlovák, osztrák etc. érzelmekhez képest. És ekkor még az igen érdekes francúz "viszonyulásról" nem is beszéltem. Csak úgy, per tangentem : a most kiderült hosszú éveken
át tartó németországi idegen gyilkolászásokat
tekintve egy további hangot nem hallok. Le tudják azzal, hogy ügyetlen volt a rendőrség.
Azon kívül, ugyan már több helyütt leírtam:
Nálunk van az Unióban az egyik-ha nem legnagyobb-zsidó közösség. Nálunk van közép Európa egyetlen zsidó rabbiképzője és egyeteme. Nem tudom, hogy van-e másutt zsidó nyári fesztivál. Nálunk tanul, az Uniót tekintve majdnem a legtöbb izraeli diák,erről
maga az itteni izraeli nagykövet nyilatkozott elismerően. A budapesti, izraeli
kulturális központban egy árva portás vigyázza a házat. Mikor megkérdeztem tőle, hogy hol a fegyveres őrség, azt mondta: a főnökség nem tartja itt fontosnak. Ezek a fent felsoroltak mind atrocitásoktól mentesek. Nem azt állítom, hogy nincs nálunk
rasszizmus, vagy antiszemitizmus, de az, hogy
kiugró lenne európai viszonylatban, az szerény véleményem szerint és a fentiekből következően is egy -elnézést- pofátlan hazugság. Ócska szemét csúsztató módon, szerencsétlen embereket-mint pl. a nagy utazáson részt vett édesanyámat- sokkolják.
Csak kis színesként említem, hogy amikor az előző demokrata, európéer, humánus kormány belügyminisztere, ill. az akkori főkapitány, megengedte a Hősök terén a náci díszszemlét,
akkor senki sem állt fel az Eu. parlamentjében. Mert, hogy hát a gyülekezési
jog, megazisten. Kíváncsi lennék, hogy ha ugyanezt tenné ez a rasszista, antiszemita, kormány, élén a rettenetes populista, feleségverő, szőlő-, és bányanagybirtokossal
mit szólna a demokratikus közvélemény, no meg
a mindenre érzékeny Helsingőr Bizottság.
Megkülönböztetett tisztelettel.fidzsi,droid.

fidzsi 2012.02.19. 17:41:29

Bocsánat, az attributum mellől lemaradt a rasszizmus szó.f.d.

Húsleves 2012.02.19. 17:48:34

@noviktornoparty:
"több barátom dolgozik a Helsinki Bizottságnál és gyakorlatilag ugyanúgy vélekednek erről, ahogy én. persze nem kétlem, hogy van olyan jogvédő, aki erősen túlzásokba esik sajnos.

egyébként újra ajánlanám mindenkinek a Katonában játszott Cigányok című előadást. Ritka jól eltalált társadalmi tükör romáknak, jogvédőknek, rendőröknek, rasszistáknak egyaránt."

Most, hogy veled elsőként sikerült átlépni azt a kommunikációs szakadékot, amit más jogvédővel szemben még nem, én inkább úgy árnyalnám az általad megfogalmazott dolgot, hogy most már tudom, hogy akad olyan jogvédő, aki nem esik túlzásba, vagy legalábbis jelen pillanatban így tűnik. Nem hiszem, hogy ehhez filmes tanmese szükséges, józan ész elég.
Van egy liberális alapelv, ezt mondd el a többi jogvédőnek: az emberi jogok, a szabadságjogok szabadság határa ott van, ahol az egyik ember szabadsága nem a másik kárára megy. Ezt nagyon jól tudják ők, amikor olyan érvet szerelnek le (joggal), mint pl. "szólásszabadság van, jogom van mocskos zsidó buzinak nevezni, ha azt gondolom róla". De ezt kellene szem előtt tartani akkor is, amikor a romák integrációjáról, védelméről van szó. Tudjátok ti azt nagyon jól, hogy nem a masírozással kezdődött a probléma Gyöngyöspatán (sem), ahol a betelepített cigányok terrorizálták az egyszerű embereket. Nem azért terrorizálták a magyarokat, mert született bűnözők, hanem azért, mert jótevőik megtanították nekik, hogy 20.000 ft-os értékhatárig "csak" szabálysértés meglopni a 30.000 ft-ból élő nyugdíjasokat, a fát derékmagasságban kivágni szintén csak szabálysértés, az erőszakoskodásukat pedig eltúlozzák a magyarok, mert utálják a cigányokat. Mindezt megtámogatták azzal, hogy elvitték onnan a rendőrséget, és megtiltották az etnikai bűnözési statisztikák nyilvánosságát (ennyit a nyilvánossághoz való viszonyukról).
Én elég jól ismerem a cigányokat, és tudom jól, hogy nagyon is kaphatók azok a munkára, ha megfelelően kezelik őket, hát itt hazánkban ez olyan szinten nem akar sikerülni, hogy nem is hiszem, hogy az volt a cél.

fidzsi 2012.02.19. 17:58:16

@nu pagagyí: Drága kommtársam! Öregedő, lassuló aggyal, nem értem tisztán, hogy rólam mint
bibsiről is szól a film, vagy támogatom az ilyen cselekményeket. Amúgy csak a te kedvedért és csak most elmondom a véleményemet.
1. Rohadt alakoknak tartom az elkövetőket, ugyanakkor kezdem már furcsálni, hogy az ilyen
filmeket készítők már valahol a tudatuk mélyén
a díjakra sandítanak. Nem vonom kétségbe a rendező tehetségét, de itt már kezdek érezni
egy -díjra irányuló- téma kihasználást. Ez már olybá tűnik nekem, hogy egyfajta üzletelés van a különböző helyeken elpusztítot rokonaim halálával. Ezt más területen is észlelem, de nincs kedvem erről
többet írni. Undorít.
Tisztelettel.fidzsxi,droid.

Húsleves 2012.02.19. 18:00:37

@nu pagagyí:
"A cigánygyilkosságokban pszichikai társtettes a szélsőjobb."
A szélsőjobb térnyerésében pedig pszichikai társtettes a cigányokat magyarok ellen uszító baloldal. Amiket műveltek integráció címén, az törvényszerűen vezetett az etnikai konfliktusokhoz. Persze ez nem győz meg mindenkit, a legtoleránsabb kiválóságaink szerint a magyarok genetikailag gyűlölködők, irígyek. Ha magyarokról van szó, akkor nem divat az okokat keresni.

Dr.Betépett felhasználó 2012.02.19. 18:20:45

@fidzsi: Ja-ja.Sikeres film:benne kisgyerek,kutya,és újabban cigányüldözés.

interflug 2012.02.19. 18:28:18

Hálás téma, jól fizet, töröljük a lábunkat a magyarokba, bazdmeg. Ha itthonról nem kapunk pénzt, majd szerzünk külföldről, ugye bazdmeg?

AbuBakr 2012.02.19. 18:34:03

@Dr.Betépett felhasználó: Stabil szokás náluk. Egy barátom, mire kiadta volna a 8. kerületi lakását, már be is költöztek a kéretlen bérlők... Néhány gyerek és egyből nem egyszerű kitenni őket

Dr.Betépett felhasználó 2012.02.19. 18:47:47

@AbuBakr: Ahha,itt egyszerű volt,akkor még.
Kijött a járőr,és közölte,hogy másnap kettőkor jönnek,és segítenek kiköltözni.Addigra visszatakarodtak a lekoszlott lyukukba.Ugyanabban az udvarban.Gondold el,mennyire szerettünk ott lakni.

Felhősaláta (törölt) 2012.02.19. 18:54:42

Szomorúvá tesz, hogy csökken a színvonal a rangos filmfesztiválokon.
Mi történt kedves PfffFliegauf Benedek Bence, nem csókolt meg múzsa, nem ihletett meg igazán semmi ? Te olcsó senki.

Dr.Betépett felhasználó 2012.02.19. 19:06:04

@Felhősaláta: Pffffliegalufsteiner......asszem,vagy mi...

fidzsi 2012.02.19. 19:08:33

@Dr.Betépett felhasználó: Tisztelt kommtárs!
Nem vonom kétségbe, hogy vannak társadalmilag
fontos kérdések, problémák, amikről lehet, sőt kell, akár a film nyelvén, szólni. Ami piszkosul zavar, az a problémán felüli, kívüli
számító módszer. Az antiszemitizmusnak, rasszizmusnak most szezonja van. Politikai- taktika, ismertséget hozó, és nem kevéssé forintosítható-eurósítható- az erről szóló "műsor". Én soha a büdös éltben nem tagadtam zsidó származásomat. No jó: aljas, szemét gój
barátaim szerint nehezen is tudnám. Hát most mondd, milyen gazemberek! De én juszt is-dafke- neglizsézem az ilyen beszólásokat.Csak hogy pukkadjanak.
Amúgy, hogy folytassam,néha az az érzésem, hogy itt egy bizonyos, mondjuk pszeudó szekszuális aktusról van szó. Mondjuk, egy talpig demokrata, humánus, européer polgártársunk elkezd vadul antikatolikus meg
hasonszőrű szövegeket megereszteni.Ekkor gyün
a "te büdös zsidó" formanyomtatványból a megfelelő válasz. Ekkor, lelki szemeimmel látom, amint a kedves kommtárs-wahrscheinlich rokon- hátra dűl és jó lesz neki. Megjegyezném, hogy aktívabb koromban, lehetőségeim és képességem szerint igyekeztem
ilyet elérni, ahol csak lehetett. De ennek az antiszemitizmushoz a leghalványabb köze sem volt. Egyébként demokrataként azt tartom, hogy mindenki úgy élvez ahogy akar. Ha nekije így szép a napja, nem rontom el.
Tisztelettel fidzsi,droid.

Dr.Betépett felhasználó 2012.02.19. 19:33:19

@fidzsi: Valahogy nem teszünk már különbséget a zemberek között.Van a cigány (roma),aki becsületes,rendes,a gyerekeit neveli,és van a Magyar,becsületes,rendes,a gyerekeit neveli,között.A cigány segélyt kap .Csak szarik dolgozni azért a 47000 ft-ért.Inkább elmegy lopni,rabolni,gyilkolni.A Magyar elfogadja az "állást",hogy ne kelljen lopni rabolni,gyilkolni.Nem kell itt rasszistának lenni,csak látni kell a különbséget.Azaz az indíttatást.

Felhősaláta (törölt) 2012.02.19. 19:56:40

Ostoba utópia azt hinni, hogy az antiszemitizmusnak, rasszizmusnak most van szezonja ! Egyáltalán milyen "szezon " ? Magadat is kinevetteted ezzel.

Egyébként az az igazán vicces, hogy ezek tényleg nagyon komoly szavak ám. Ha nem csak dobálódzunk velük. A többségnek a kezében van inkább mint a fejében, ott is max. a száján keresztül szajkózza, az agy irányítása nélkül rasszista...stb :)

Kíváncsi vagyok mikor készül hasonló témában ilyen szívet facsaró film romániai, szlovák rendezőtől...s utána hogyan dicsérik az egekig a saját országában....tán azokon a helyeken is fontos problémává nőtte ki magát a kialakult helyzet, vagy nem ? Talán ez a kötelező bűntudat kategória itt, persely helyett, és most a cigányok a sorosok ? Ez már nekem is nagyon szürrealista.

Egyébként őszintén sajnállak fidzsi, hogy vannak aljas gój barátaid, ismerőseid, ellenséged is. Mintha ez nem lenne egy súlyos bélyeg, ismeretlen embercsoportokra általad, de mindegy.Ennek máshol van a ragasztós vége biztos nem értem. :) Kérlek ne írj ide erről, mert nem is ez a téma.

S tudod vannak olyanok is, akiknek nem számít, hogy más kárára van szép napjuk. Tán te is erre céloztál. Béke.

gerdo 2012.02.19. 21:50:00

@Húsleves: Abszurd, hogy egy kozosseget vedeni hivatott fegyveres orok szuksegessegevel, szamaval akarod erzekeltetni a rasszizmus hianyat az orszagban. Ennel fontosabb hogy nem is olyan regen a nyilt utcan, a fovarosban ezrek skandaltak, hogy "mocskos zsidok!", de ez szerinted biztosan csak affele "pajkos udvozles" lehetett.

Ha nem talaltal felmereseket az europai rasszizmusrol, diszkriminizacirol, az csak azert van mert nem kerested oket. Sok ilyen van. Sot meg csak felmeres se mindig kell hozza, eleg benezni, ki van a parlamentben. fra.europa.eu/fraWebsite/attachments/eumidis_mainreport_conference-edition_en_.pdf
Termeszetesen minden osszehasonlitas szubjektiv, de ha te ugy gondolod, hogy nem nezel oda es hazugsagnak nevezed, akkor az is csak teged minosit.

gerdo 2012.02.19. 21:51:05

@fidzsi: bocsanat Husleves, az elozo komment fidzsinek ment.

fidzsi 2012.02.19. 22:13:06

@Felhősaláta: Kedves kommtársam!Egészen lecsigázol. Hát ha nem veszed észre az aljas-barát antagonizmust...tajtra megyek.
És akkor a "szezon" értelmét ebben a szöveg környezetben. Olvasd, kérlek újra. A mái világban az embörök már szavak láttán/hallatán ugranak. A kis csacsogásom pont az ellenkezőjéről szól, mint amit kiolvastál belőle. Biztos késő van, ezért zanzásítom amit
írtam.
1.) Szeretem ezeket a klassz barátaimat, egymást húztuk csak. Piszkosul unom a menetrendszerű antiszemitázásokat, a külföldi
mószerolókat. Jó pár ezek közül egyszerűen provokál és valahol betegesen élvezi a reakciókat. Erre, mondtam, hogy egyfajta orgazmus pótlék lehet náluk, vagy mi. Ha pedig én értelek félre, tudd be lassan hajló koromnak. Ja és még ezt az ostoba goj-ozást is itt szedtem fel, az indexet olvasva. Végül pedig: két fajta ember
van: rendes és kevésbé rendes. Talán inkább
tartományok, bennük fokozatokkal/átmenetekkel, hogy matematikai
legyek kissé. Azt hogy ki, hova tartozik... nem is nekünk kell eldönteni. Valahol tudja ezt mindenki magáról.
Jóccakát és boldog hetet kívánva maradok
tisztelettel.fidzsi,droid

fidzsi 2012.02.19. 22:26:21

@gerdo: Tisztelt kommtárs! Nem a rasszizmust
tagadom, csak megjegyeztem, hogy nem rosszabb
itt a helyzet, mint sok más uniós országban.
Azt pedig ne akard bebeszélni nekem, hogy ne tudnák pl. az izraeli kulturális központban, hogy itt félni valójuk van. És nem jönnének
ide izraeli diákok ilyen számban. Az, hogy vannak seggfejek az egy dolog. De azt állítani
és hangoztatni, hogy itt a zsidóságnak félni valója van... Egyébként, ha ez jól esik neked,rettegj. Én inkább így maradok, hülyén.
Jedem das seine.
Nazért szép álmokat és kellemes jövő hetet
kívánok.
Tisztelettel.fidzsi,droid.

Húsleves 2012.02.19. 23:43:05

@gerdo:
Az ékezetek hiányából feltételezem, Magyarországról írsz, azért vagy ennyire képben a helyzettel. Egy szóval sem mondtam, hogy Magyarországon nincs rasszizmus. Magyarországon van rasszizmus, de annak ugyanúgy megvannak a szociológiai okai, mint a cigányság vagy bármely más nép, vagy népcsoport viselkedésének.
A "Sot meg csak felmeres se mindig kell hozza, eleg benezni, ki van a parlamentben."-szerű általánosításról annyit, hogy mivel a Jobbik jelenléte a parlamentben nem kiugróan magas más országok szélsőségeihez képest, feltételezem a Fideszt fasisztázod most is a végtelenül toleráns lelkeddel. Szintén jellemző a végtelen toleranciádra, hogy csak azért, mert veletek, "antifasisztákkal" ellentétben én azt gondolom, hogy a magyarok viselkedésének is vannak szociológiai okai, azért összemosol engem utcán zsidózókkal.
Nem értek egyet sem a zsidózókkal, sem a cigányok ellen uszítókkal, de ettől még nem dőlök be az álszent, hazug, megosztó politikátoknak, amit ráadásul annyira túlzásba vittetek, hogy egy olyan választási rendszeben is sikerült magatokat majdnem teljesen kirúgatni a parlamentből, amelyik direkt úgy lett kitalálva, hogy a töredékszavazatok miatt ez nehezen történhessen meg.
És ezek után nem sül le a pofátokról a bőr a magyarokat fikázni azért, mert elege lett belőletek. És ne hidd, hogy kizárólag "árja" magyarokról van itt szó. Egyre több cigánynak, egyre több zsidónak is elege van már belőletek. Tudtad például, hogy a két nagy "fasiszta" hírcsatornán, a HírTV-n és az Echo tévén zsidó műsorvezetők is vannak? Talán ők is nácik? Talán a Fidesz szimpatizáns cigányok is nácik?
Mivel látszik, hogy szándékosan kikerülted azt amit írtam, ismétlem: Gyöngyöspatán nem a masírozással kezdődött a probléma, hanem azzal, amit az álszent, korrupt liberálisok "integráció" címén műveltek.
Ez annyira igaz, hogy kevésbé erős megfogalmazásban ugyan, de az LMP (már lemondott) vezetője, Schiffer is elhibázottnak minősítette a korábbi romapolitikát a Népszabadságnak nyilatkozva.
Küldtél egy linket egy 276(!) oldalas felmérésről. Elárulod melyik az a rész, amelyikre ha nem nézek oda, akkor engem minősít? Vagy olvassam végig, aztán legközelebb majd egy tízezer oldalas ENSZ felmérést linkelsz be, amire "ha nem nézek oda", akkor az engem minősít?

gerdo 2012.02.19. 23:58:45

@fidzsi: "Nem a rasszizmust
tagadom, csak megjegyeztem, hogy nem rosszabb
itt a helyzet, mint sok más uniós országban." Amig nem vagy hajlando elemzeseket olvasni errol (lasd a linket, amibe szerintem bele se neztel), inkabb hallgass: a helyzet rosszabb mint a legtobb unios orszagban. Ezek az anekdotazasok hogy a szomszed meg a portas ezt mondta hiteltelenek, nevetsegesek.

Szalahadin 2012.02.20. 05:07:55

@Csingiz:
Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen, nyugati alatt ebben az esetben egyértelműen a nyugat-európait értettem.

Szalahadin 2012.02.20. 05:44:23

@noviktornoparty:
"vannak szociológiai, kultúrantropológiai és kriminológiai okai is, melynek egy része ugyanúgy igaz a hasonló körülmények között élő nem roma elkövetőkre is. ezért butaság a cigánybűnözés kifejezés."
Ebben a megfogalmazásban az a szép, hogy nem vonatkozik nagyjából senkire se. Feltételezem, nem azt akartad állítani, hogy a mélyszegénységben élő gádzsók ugyanúgy lopni és rabolni járnak, mint a cigányok?
A hangsúly ebben a megfogalmazásban a kultúrantropológiai okokon van, tehát azon a mentalitáson, amely nem fogadja el a magántulajdont, éppen ezért virtusként értékeli mások meglopását, a tanulást és a tudást egyáltalán nem tekinti értéknek, az érvényesülés lehetséges útjának, ezért igyekszik is megakadályozni, hogy bárki közülük erre az útra lépjen. Nem tekinti továbbá még hibának sem, nemhogy bűnnek a hazugságot, tehát a célok elérésének érdekében történő megtévesztést, összevissza hazudozást inkább erényként könyveli el.
Ha ezeknek a viselkedésformáknak az összességét tekintjük kultúrantropológiai háttérnek, rögtön kiderül, hogy egyetlen csoport van Magyarországon, aki ezekkel a jellemzőkkel rendelkezik, ez pedig a cigányság nagy része. (nem egésze) Ezért nem járnak például a szintén mélyszegénységben élő nyugdíjasok hordákba verődve lopni, rabolni és ha a helyzet úgy hozza, gyilkolni.
Nem helyes tehát a megélhetési bűnözés kifejezés, mert nem a jövedelem az egyetlen faktor, ami ezt befolyásolja. A többi faktor pedig az eléggé cigányspecifikus értékrenddel függ össze, innentől mindegy, hogy cigánybűnözésnek hívjuk -e, vagy nem, a jelenség létezik.

Az a másik kérdés pedig, hogy valóban a liberálisok -e a cigányság jótevői, megérne egy külön misét. Különösen annak tükrében, hogy a liberálisok által erőltetett sokkterápiás gazdasági átalakulás dobta azokat a vállalatokat egyik pillanatról a másikra kukába, ahol dolgozva a dolgozni akaró cigányok valami kis halvány egzisztenciát fel tudtak mutatni. Ha ez a probléma minden részletében kiteljesedik, könnyen lehet, hogy kiderül, kevesebb lett volna a társadalmi költsége, ha valamilyen megvalósítható stratégia kidolgozásáig életben hagyják ezeket a nagyüzemeket....

Csingiz 2012.02.20. 10:09:41

@Szalahadin: Na, akkor már csak egy kicsit kell ezen finomítanod. A film (KAtyn) Olaszországban is megnyerte a legjobb európai film címet, és mind Nagy-Britanniában mind Spanyolországban beválasztották a legjobb 5 közé a kritikusok. Én értem az elkeseredést Fliegauf sikere miatt, és egy sor dologgal, amit mondasz, egyet is értek, de ez vonal, hogy ny.európa mentegeti a Szovjetuniót, és nincsenek filmek amikben cigányok követnek el bűncselekmémyt, stb, ez nem állja meg a helyét.

fidzsi 2012.02.20. 11:00:14

@gerdo: Tisztelt kommtársam! Bár bírom valamelyest az angolt, de ez egy kicsit sok, őszintén.
Elsőbben is: nem azért, hogy froclizzalak, de
azt irrelevánsnak tekinteni, hogy a portástól
az izraeli követig egyhangúan az itteni jó
légkört említik, ill. ha már statisztikát említesz: a hallgatói -a többi országhoz viszonyított- létszám többlet információ értéke
negligálandó?!. Hasonlóan az évről évre növekedő számú itt beruházó és itt rezideáló
vállalkozó nem jönne egy rossz légkörű országba. Ezzel nem azt mondom, újfent, hogy
nincsenek antisémik, csak az "antiszemita légkört" tagadom. A roma probléma egy sokkal
problematikusabb ügy.
Nézd van egy kis problemám az ilyen statisztikákkal, még ha a legbecsületesebb
szándokkal és nagy szorgalommal készülnek is.
Statisztikailag csak hasonló populációs helyzeteket lehet összehasonlítani. Nem csak
a populációk relatív száma -az összehason-
lított országokban-lényeges hanem más szignifikáns jellemzők is. Hogy ne legyek ilyen elvont: pl nem mindegy, hogy pl. "egy Franciaországban" 10 000 ír él, és egy másik
"Franciaországban" 700000 ír él. Ti. összehasonlítva az 1000 írre jutó inzultusok
számát, nem lesz ugyanaz a a két országban.
Sajnos. Hasonlóan: ha a fenti Fr országban
10 000 roma van, a másikban 500 000 roma él,
megint csak más jön ki.Megint csak sajnos.
Ha az egyikben 100 000 ír van a másikban
100 000 roma, újfent különbséget kapunk. Újfent sajnos. Ami egy másik, érdekes adat a
hivatkozott statisztikában, nevezetesen az
úton való megállítások száma. Nos ez pl. az Egyesült Államokban is probléma. A rendőr szignifikáns tapasztalatokból indul ki. Ez nem a feketék bűnöző hajlama, de -bár szociológiai okoknál fogva- tény, hogy az autólopások , sőt -sajnos- más bűncselekmények elkövetői között is relatíve sokkal több a fekete. Az igazoltatások során
esetleg elkövetett rendőri atrocitások más
megítélés alá esnek.
Mindezzel együtt, nem tagadom a probléma súlyosságát, de a statisztikákkal óvatos vagyok. Nem idegesítésed céljából, csak
humor helyett megjegyzem, hogy nem hasonlítom
össze az emberek által megharapott postások
számát a kutyák által megharapottékkal. Vagy ha mégis, nem vonok le konzekvenciát az emberek és kutyák agresszivitása közti különbségre vonatkozólag.
Kellemes hetet kívánva
maradok tisztelettel.fidzsi,droid /d'Magóg/

gerdo 2012.02.20. 14:04:05

@fidzsi: Franciaorszagban az emberek 41 szazaleka vallja magat rasszistanak, nalunk sokkal kevesebben, mert a szo mast jelent, megis egyforman diszkriminaljuk mi a romakat, ok az afrikaiakat. Ezert is mondtam, hogy barmifele osszehasonlitas szubjektiv, de ha megnezed a grafikonokat, Magyarorszag a legtobb diszkriminacit mutato listan dobogos. Nem a kozepmezonyben van, nem hatul kullog. Nem soporhetjuk a problemat a szonyeg ala azzal, hogy Magyarorszagon minden rendben van, "atlagos eu orszag" vagyunk atlagos megkulonboztetessel.

fidzsi 2012.02.20. 15:24:45

Drága Gerdóm! Ez így nem kóser-hogy hazabeszél-
jek-. Pont a végén írtam kis eszement-futtatásomnak, hogy nagy a gáz. A statisztikákkal van bajom, értsd meg kedves kommtársam. Egyszerűen nem így kell összeállítani a felméréseket. Hogy balga poénomat ismételjem, hamár:postást harapó népcsoportokat kell összehasonlítani postást harapó népcsoporttal, postást harapó kutyafajtát postást harapó kutyafajtával. Komolyra véve: hasonló "paraméterű" populációkat, szociális helyzeteket, kultúrákat lehet párba állítani. Ha pedig a megoldást keressük, hát bizony évtizedes, nagy kitartással, ráfordítással és bizony nagy határozottsággal végrehajtandó programra van szükség. Nem azért, mert rasszista az országlégkör, hanem mert cca. ötvenegy néhány éven belül itt lesz egy ország, kevesebb mint 9 000 000 lakossal, köztük lényegesen több mint 2 000 000 romával. Hogy az milyen szociológiai eloszlásban lesz?! Ha nem lesz itt -bizony, MINDKÉT NÉPCSOPORTTÓL áldozatokat, kompromisszumokat, alkalmazkodást kívánó- változás... hát belesülünk a problémákba.
És ne mondja nekem senki sem-még, kedves kommtársam, te sem- hogy ez csak a többség feladata, felelőssége. Ez ti. nem liberális,
hanem felelőtlen, sőt szerény véleményem szerént orbitálisan ostoba hozzáállás lenne. Bocs.
Most elpályázom egy kellemes fogászati kezelésre. Két órán belül visszavánszorgok.
Tisztelettel.fidzsi,droid.

Felhősaláta (törölt) 2012.02.20. 18:14:40

fidzsi, Nem vagyok a kommtársad, se tisztelt se kedves. Mindenkinek van felhasználóneve, ők is így szólítanak meg, de te nyomod ezt a negédes nyavalygást, egyes arcokat már drágám megszólítással illetsz.
Ez a te burkolt lenézésed másokkal szemben.
Vannak jó meglátásaid, de soxor ellentmondásba keveredsz magaddal s a mondanivalód nem állja meg a helyét mindig.
S orgazmuspótléknak nevezed más véleményét, milyen alapon ítélkezel folyamatosan ?

Azt hiszem te voltál az elsők között aki itt közölte mindenkivel, hogy te bizony nem vagy rest közölni bárkivel, hogy zsidó vagy. A gój barátaid mint megtudtuk, azóta aranyosak, és remekül vitáznak veled. Kit érdekel ez itt ? A filmről beszélgetünk.

Örülök viszont, hogy odáig sikerült eljutnod, hogy van rendes ember meg nem rendes ember. Én is így ítélkezem, először MILYEN EMBER, aztán zsidó, keresztény, buddhista, komcsi, eszkimó, cigány stb. AZ EMBER a lényeg.
Lecsigáztalak ? :D Elférsz közöttük.

fidzsi 2012.02.20. 18:43:22

@Felhősaláta: Hogy ne sértselek meg, nem köszöntelek. Nem nézek le senkit. Nem a vélemény kifejtését tartom orgazmus pótléknak, hanem azt, hogy másokat-jelen példában templomba járó, hívő embereket- sértenek, ill. direkt olyan megfogalmazással
élnek, aminél a durva reakció borítékolható.
Erre mondom, hogy ez nem egy, akár éles, vita,
érvelés része, hanem valami egészen más. Mondtam már, hogy az interneten kivül-itt
is csak viccből nem használom a "gój" versus "biboldó" kifejezéseket, mert itt divat. Egyébként undorítónak tartom mindkettő használatát. A barátaimat nem a fentiek miatt
szeretem, hanem csak úgy.
Kedvenc alapelvem, hogy szinte mindenkinek
-pláne, látatlanban, hisz nem ismerem- megadom a tiszteletet. Vagy ahogy régen, valamelyik Moldova könyvben olvastam, a "kóvedet". Valószínűleg nem jól alkalmazom
az internetet, kissé levélszerűen csinálom.
Igyekszem belejönni és nem köszönteni senkit
és leszokni bármiféle ilyes dologról. Nehogy belelépjek mások önérzetébe. Azt, hogy jelen
témával ütközik amit írtam, kétlem. De vedd úgy, hogy nem írtam. Azt azért ne várd, hogy anyázzalak. Öreg vagyok hozzá, meg nem szórakoztat. Sőt.
Pont.

Felhősaláta (törölt) 2012.02.20. 19:56:07

fidzsi, ez nem kocsma nem kell itt köszöntgetni senkinek. Van mindenkinek felhasználóneve. Ennyire nehéz ezt megérteni ?
Ha azért nem anyázol mert idős vagy attól még lehetsz bunkó. S miért is kéne azt tenned ?
Ne válaszolj rá.

gerdo 2012.02.21. 00:39:56

@fidzsi: ha nem erted vagy nem akarod megerteni, elfogadni a szakmailag megalapozott kozvelemenykutatasok eredmenyeit, akkor csak sajnalni tudlak. Ulj vissza a karosszekedbe es elmelkedj tovabb, milyen az elet odakunn.

Frizuravarjú 2012.02.21. 09:06:54

@milyen szép a Vértes, ó: Hozzám szólottál, sötétség fejedelme? Vagy megint csak a rángógörcs kínoz?

fidzsi 2012.02.21. 09:49:41

@Felhősaláta: Lehetek bunkó. Ennek megítélését
rád bízom. Szép napot!

fidzsi 2012.02.21. 10:01:51

A megalapozott közvélemény kutatásokról csak
annyit, hogy választási eredményeket igen
sokszor szinte nagyságrendileg hibáznak el.
Az általam felsorolt alap kritériumokon kívül-nem én találtam ki azokat- piszkosul
függnek a kérdésektől stb..De újfent mondom:
ez a kérdés létezik és nagy erőfeszítést igénylő megoldást kíván, mindkét részről és
nem csak nálunk, hanem Európa sok országában,
tagállamában. Azt hiszem ennél nem jutunk többre egymással. Karosszékem nincs, de majd
beszerzek egyet.
Szép napot. fidzsi,droid.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.24. 11:11:17

szerintem meg abszolút kultúrállamra jellemző a levélírás. de sajnos a film azért kapott támogatást, mert jó elvtárs fliegauf is, a jó gettómeleg akolból jött ő is elő, ahogy groó, ahogy fabricius, ahogy tarr, ahogy mundruczó, ahogy jancsó, ahogy pálfi györgy,

kkbk.blog.hu/2012/02/08/magyarorszag_2011_magan_filmszemle
süti beállítások módosítása