Az ostromlott légvár

2012.12.03. 20:07

Az írja az újság: az LMP-t mostanság folyton üldözik. Egyre arrogánsabban, egyre vadabbul. Sőt, liberális körök „direktben mondják”: ki is fogják őket nyiffantani, ha nem csatlakoznak az ellenzéki együttműködéshez. Pedig Magyarországnak inkább büszkének kellene ezekre a fiatalokra, és időt kellene nekik adni, mert ők „egy magasabb értékrendet követnek”.

Arrogancia... Nem tudom, létezik-e annál súlyosabb arrogancia, mint amiről az LMP az elmúlt két évben tanúságot tett. Hiszen mást sem hallunk tőlük, mint hogy ők a balnál és a jobbnál egyaránt különbek. Miért is? Mert a Schiffer András azt izente? Vagy azért, mert ők az egyetlenek, akik nem „kriptofasiszták”? Mármint, hogy ők az egyetlenek a magyar politikai palettán, akiknek nem a hatalom megszerzése a fontos? Hogy oda ne rohanjunk, de tüstént…

Az LMP bizony bajban van. De nem a külső ellenség miatt. Nem azért mert nem kaptak elég időt. Könyörgöm, két és fél éve csücsülnek a Parlamentben! Azért vannak bajban, mert ennyi idő alatt sem találták meg a maguk hiteles válaszát arra a kérdésre, ami ma Magyarország igenis legfontosabb kérdése: hogy hogyan lehet demokratikus eszközökkel véget vetni a narancsuralomnak. Bezárkóztak a maguk kis elefántcsont tornyába, és elhitték, hogy az LMP megerősítése fontosabb annál, mint hogy 2014-ben kormányváltás legyen. Ha akkor nem megy, majd megy 2018-ban. Mert akkorra az LMP már biztosan (?) legyőzi a „régi” baloldalt, hiszen az a lényeg, nem Orbán detronizálása.

A közvélemény-kutatások elég világos nyelvet beszélnek: a ’zemberek nem így gondolják. Az LMP népszerűsége esik, a szavazóik egyre-másra szökdösnek át azokhoz, akik az összefogást sürgetik. Schifferéknek viszont senki sem volt elég jó partner. Se a DK, se az MSzP se az Együtt 2014. A jelek szerint csak és kizárólag a 4K!-val és saját magukkal hajlandóak közösséget vállalni. Ezzel viszont elég nehéz tojást festeni.

Nem vitás, az LMP komoly nyomás alatt van. De ez nem liberális ármány, amelytől egy egyébként hivatásszerűen higgadt oxfordi professzornak nyilvánosan agyvérzést kellene kapnia. Még ha a politika talán-talán lehetne is egy kicsit más, sosem lesz belőle egyetemi szeminárium, ahol a nebulók önkiteljesítése a cél. És ha a dolgok így maradnak, akkor bizonyosan nem az LMP-től lesz más.

Schiffer András azt mondja: a népszerűségvesztés csak átmeneti, mert az MSzMP LMP majd - sic! - „elindul a kongresszus által kijelölt úton” … Ő tudja. Ami engem illet, egyre kevésbé hiszem, hogy az LMP sorsa miatt aggódnunk kellene. Az a 6...5…4…3… százalék biztosan nem ad okot arra, hogy az ellenzék vezetői tovább udvaroljanak Schiffer Andrásnak.

Úgyhogy, kedves liberális barátaim, hagyjátok békén az LMP-t! Ne üldözzétek őket – kár a gőzért.

A bejegyzés trackback címe:

https://ghostwriter.blog.hu/api/trackback/id/tr524945848

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Igény, az van rá 2012.12.04. 12:29:43

Nem is elsősorban az antiszemitizmusra, mint az ismert viccben, hanem a Jobbikra magára.  Sőt, újrafogalmazom: a Jobbikra van igény, arra a Jobbikra, amellyel kapcsolatban az antiszemitizmus csak kívülről tűnik mindent meghatározó tulajdonságnak. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gomorra 2012.12.04. 09:14:21

D...d meg az anyád szellemíró, hát mi a lófaszért fogna össze az LMP a dk-val, mszp-vel stb? Azért, hogy még nagyobb legyen a zavarodottság, ne legyen egyetlen erkölcsi mérce sem? Ó te gyalázatos, felbosszantottál, de nagyon! S még te írsz cinizmusról?!

ágica1 2012.12.04. 09:14:46

Nem tűnt fel még senkinek, hogy ez a mesterséges párt OV csinálmánya?
A fidesz háttérpártja, látszólagos ellentétekkel.
Honnan is jött a Schiffer?

Jól bepalizták a politikától megundorodott hívőket.
Nesztek!
És mi lesz még a választásokon?
Vagy gondolkodjatok, vagy vegyétek elő Talleyrand vagy Metternick műveit.
!

gomorra 2012.12.04. 09:15:02

B...d meg természetesen.

nolto 2012.12.04. 09:18:42

Az LMP az egyetlen elfogadható párt ebben a nyomorult országban, de úgy látom, hogy ez nagyon zavar egyeseket.
Egyébként az írás maga harmatgyenge volt...

din viesel (törölt) 2012.12.04. 09:20:48

ekkora a para a ballibaknal???
aki nem all be a libajnai/gyurcsanyi/hazmesteri trio moge az mar nem is ember,csak szellem???
hihetetlen...
:)
olyba tunik,hogy az lmp vegre jol csinal valamit,ha ekkora hisztit tudott krealni,hogy hetek ota mindenki a ballibakok kozul csak az o kopkodesukkel van elfoglalva...

neonlicht 2012.12.04. 09:23:14

Az LMP-nek nincs választása. Az ellenzéki összefogásban elolvadnának, mint tavasszal a hó, miközben szavazót nem hoznának oda. Ez a kényszer-összeborulás erőszakos kísérlet az LMP kiiktatására.

dr kíváncsivagyok 2012.12.04. 09:31:43

@gomorra:
" hát mi a lófaszért fogna össze az LMP a dk-val, mszp-vel stb? "

Mondjuk , hogy Orvbán elzavarása miatt...

goph-R 2012.12.04. 09:32:22

Hajrá LMP!

Volt már SZDSZ 2, most pedig Fidesz kreálmány... Valakiknek nagyon nem tetszenek úgy látom :D

champagneM 2012.12.04. 09:33:51

Nem unalmas még az LMP b@szogatása? Ezek szerint érzékeny pontot találtak el... a cselekedeteik tükörként funkcionálnak. Nem véletlenül nyivákol a "baloldal".

dr kíváncsivagyok 2012.12.04. 09:34:07

@din viesel: Ez az ! így beszél egy vérbeli "kemény mag" - os fideszgyík...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.04. 09:35:27

@ágica1: Az a legjobb, hogy 2010-ben mindenki MSZP-komcsizta az LMP-t, 2012-ben meg Fidesz-bérencezik őket. Ez a középen állás hátulütője...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.04. 09:37:41

@dr kíváncsivagyok: Ha külön pártként is bejutnak, akkor koalícióban is ugyanúgy el lehet zavarni Orbánt, az egypártosdi pont a Fidesz módszere. Az LMP szavazók jelentős része sose szavazna olyan pártra, amit Orbán, Gyurcsány, Mesterházy vagy Bajnai támogat.

kekeckecc 2012.12.04. 09:40:34

ó, de gyenge ez a cikk.
én például, ha írnék, biztosan odafigyelnék arra, hogy nem ikes igéket, mint például a KÖNYÖRÖG, ne ragozzam ikes igeként.

2012.12.04. 09:42:21

Szegény-szegény lomposkák.

Hálásan vállalták az SZDSZ utódpárt szerepét.

Cigánybűnözőket vittek üdülni Csillebércre.

Magyar áldozat vs cigány bűnöző konfliktusban mindig a cigánybűnözők mellett álltak ki.

És ez a hála...

egyjózsi 2012.12.04. 09:43:56

@nolto: Az írás jó! Reális! Az LMP az egyetlen elfogadható párt ebben az országban? Hányan érzik így! Azt tudjuk, hogy a Fideszben hívők pedig a Fideszről gondolják ugyanezt... Soroljam? Sokan vagyunk, sokféleképpen gondolkodunk. Az LMP ott téved, hogy nem veszi észre a korlátait. Van helye a közéletben, de vegye tudomásul, hogy másoknak is, legalább olyan jogon! Csak azért, mert nem voltam még hatalmi tényező, miért higgyék el rólam, hogy én vagyok a megoldás? Főleg úgy, hogy az MSZP-n kívül a rendszerváltó pártok mindegyike ezzel az előnnyel indult! S hol vannak? S a Fidesz? Sokan biztak a fijjuk-ban, s mi lett a vége! S az LMP miért lenne más? Egy színfolt a pártok palettáján, semmi több... Ahhoz, hogy tényező legyen, hogy ne tűnjön el a süllyesztőben, el kell fogadnia hogy a pályán erősebbek is játszanak... Ezt a politikai realitást figyelmen kívül hagyni, őrültség! Most a "tűzoltás" ideje van! Ha a házad ég, te sem a TÜZÉP-re mész körülnézni, hogy miből fogsz építkezni, hanem oltod a tüzet! Összefogva másokkal! Ezt kellene megérteni!

Globetrotter2014 2012.12.04. 09:44:10

Egyre inkább meggyőz a gondolat hogy az elkötelezett balos bloggrek így akarják reklémozni az LMP-t.

Pedig én nem vagyok fogékony az összezesküvési elméletekre...

sárkányfő 2012.12.04. 09:45:38

Érdekes hogy senkinek nem tűnt fel, hogy Schiffer nem megakadályozta, hanem megmentette az ellenzéki összefogást.

ha az LMP beállt volna E14 mellé, akkor megvétózták volna az E14-Mszp összefogást. Ez Karácsony Gergő el is ismerte, hogy ez volt a cél. De az LMP és szavazói is zsigerileg is képtelenek lennének a szocikkal összefogni, szóval karácsony nélkül is tudja mindenki hogy az Lmp szavazók nem szavaznának olyan csapatra amiben a szocik is ott vannak (bőven meg is értem őket). Ez nem Schiffer döntése, ez egy olyan adottság, amivel számolni kell.
El kéne már felejteni azt a butaságot, hogy az ellenzéki pártok támogatottságát automatikusan össze lehet adni. Ez szuperfelszínes politikai gondolkodás, a fodrászszalonban biztos működik szőkítés közben.

Melyik a reálisabb az orbáni-simicskás rablásos ámokfutás megállítására? Egy E14+LMP, vagy egy E14+Mszp?

Na ugye. Schiffer jól taktikázott.

Gondolkodjatok már, barátaim...

KG2000 2012.12.04. 09:46:37

Büszke lehet magára az LMP, mert az antidemokratikus terrorista megmondóemberek és az antidemokratikus, uszító sajtó pontosan ugyanúgy támadja, mint annak idején 1993-1994-ben a Fideszt tették, szinte ugyanazokkal a mondatfordulatokkal. A Fideszt is azért támadták, mert nem volt hajlandó elárulni rendszerváltó eszméit és gyakorlatát, és nem volt hajlandó beállni a hazug, rasszista, álballib MSZ(M(P által vezettet maffiakoalícióba. Ugyan az 1994-es választásokon nagyon kevés szavazatott kapott a Fidesz de bejutott a parlamentbe, és 1998-ban már vezető kormánypárt lett. Tehát kedves LMP, csakis az elvi politizálásnak van értelme, és persze meg kell szólítani a társadalom minden rétegét! Persze ne törődjetek az MSZ(M)P-vel és csatolt bajnai-köreivel, nektek külön kell menetelnetek!

din viesel (törölt) 2012.12.04. 09:47:38

@dr kíváncsivagyok: mibol is derulne ki,hogy en fideszes vagyok,hulyeur???
:)

ez a baj veletek balos trollokkal...
altalanositotok...
ha valaki nem a gyurcsanyi/ludmillas/bajnais lufitokat fujja,akkor az egybol fasisztakirekesztoirredentafideszesjobbikos lesz...
egybites gondolkodas,de toletek nem is var tobbet az ember...
:)

madarasi.abel 2012.12.04. 09:49:03

Lehetséges, hogy az LMP a választások után megszűnik létezni, s ezzel bebizonyítják, mégsem lehet más az életképes (megmaradó) politika. Az is lehet, hogy tapasztalatként, nem kudarcként fogják megélni.
Azt azért sosem felejtsük, hogy a párt nem azzal a céllal alakult, hogy a fides-t leváltsa, miért is lenne ez a kizárólagos céljuk most?

Dr. Bélus___ 2012.12.04. 09:51:13

Az tényleg f@sza lenne: legyen más a politika MSZP-vel Gyurcsánnyal meg Bajnaival! Normális vagy?
Amúgy nem sajnálom őket, mocskos libsi banda ez, zölddel nyakon öntött SZDSZ. El is fognak tűnni épp úgy, mint nagy elődjük (legalábbis remélem).

felcsutisuttyo 2012.12.04. 09:51:17

Az LMP olyan mint a szar..ha felteszik a polcra (bekerült a Parlamentbe) azt hiszi magáról, hogy lekvár:DDD
Majd ha kieesnek rájönnek, hogy nem lekvár--hanem 2-3 százalékos szar!!!

déjá vu39 2012.12.04. 09:52:47

@Távmunkás: "Az a legjobb, hogy 2010-ben mindenki MSZP-komcsizta az LMP-t, 2012-ben meg Fidesz-bérencezik őket"

Nem egészen, FIDESZ oldalról komcsizták/komcsizzák őket, MSZP oldalról meg FIDESZ-ezik.

Mellékesen tényleg nem lehet könnyű középen állni, bár a FIDESZ-nek sikerült elhitetnie, hogy ott van...

Az nem lenne baj, ha az LMP megszabadulna a fóbiáitól...

Orbángárda (törölt) 2012.12.04. 09:56:30

S aztán, hogy az orbánt elzavartátok, mit is csináltok, drága DK-sok? Konkértumokat várnánk, mert az lófasz, hogy orbántakaroggy.

déjá vu39 2012.12.04. 09:57:25

@Dr. Bélus___: "Amúgy nem sajnálom őket, mocskos libsi banda ez, zölddel nyakon öntött SZDSZ. El is fognak tűnni épp úgy, mint nagy elődjük (legalábbis remélem)."

... és marad a centrista erőtér. Szép, új világ.

Honnét/miért ez a zsigeri gyűlölet?

Úgy tűnik, Bajnaitól kezdenek félni.

egyjózsi 2012.12.04. 10:02:16

@KG2000: "nektek külön kell menetelnetek! " Tisztelettel kérdezlek: a Fidesz útját vázoltad, s hoztad példaként. Biztosan akarunk még egy ilyen utat? Ne legyen teljhatalma senkinek még egyszer Magyarországon! Összefogás kell, minden demokratikus erőnek, de olyan, amelyben egyéni arculatukat meg tudják őrizni, de egyben kompromisszumokra is vannak kényszerítve! Nem kell az LMP-s szavazónak Bajnaira szavaznia egy normális összefogás esetén, de el kell fogadnia akár Bajnait is, ha jobb megoldás nem kínálkozik! Miért nem termelt ki az LMP két év alatt valakit, aki tömegeket győz meg, hogy le tudja győzni Orbánt! Mesterházy, - aki az ellenzéki oldalon a legtöbb szavazót tudhatja magáénak - sem tudja elhitetni a tömegekkel, hogy képes Orbánt legyőzni. Mondj egy nevet az LMP- ből, akire szívesen rábíznád az ország vezetését!

notib 2012.12.04. 10:02:50

Az igazi arrogancia, az LMP-t arrogánsnak beállítani, már-már a hülyeség határát súrolja....

demokrácia, demokratikus váltás Bajnaival, Kunczeval, Gyurcsánnyal, Havas Szófiával, Bokrossal,Kovács Lászlóval, Lendvai Ildikóval, a drogos Juhásszal, Pityingerrel ?????

elgurult a gyógyszered ???

ugyanúgy segget csinálna a szájából, ugyanúgy feladná az arculatát mint az SZDSZ....

déjá vu39 2012.12.04. 10:04:13

@egyjózsi: "... Az LMP ott téved, hogy nem veszi észre a korlátait...."

Ez egy jó, gondolkodó hozzászólás volt.

Kíváncsi vagyok, hogy lesznek-e akik egybitesnek nevezik. Ez egyszerűbb, mint a gondolkodás.

2012.12.04. 10:04:27

" Magyarország igenis legfontosabb kérdése: hogy hogyan lehet demokratikus eszközökkel véget vetni a narancsuralomnak. "

demokratikus eszközökkel sehogy

2012.12.04. 10:05:41

Nagyon szemellenzős írás.
Szóval az LMP-nek azokkal kellene összefogni, akiknek a politikája ellen létrejöttek. Ők Gyurcsány alatt mondták ki azt, hogy lehet más a politika, most meg ölelgessék? Akkor már egyszerűbb a magasba köpni és aláállni.
"Hiszen mást sem hallunk tőlük, mint hogy ők a balnál és a jobbnál egyaránt különbek."
Ez egy szánalmas mondat, hogy nem veszi észre az író, hogy minden politikai irányzat különbnek tartja magát a többinél. Hiszen mindenkinek joga azt az értékrendet követni, amelyiket a legjobbnak tart, vagy fogalmazhatunk úgy, hogy a legkülönbnek. Akkor meg kár csodálkozni azon, hogy jobbnak tartják magukat annál, amit elutasítanak.
"Úgyhogy, kedves liberális barátaim, hagyjátok békén az LMP-t! Ne üldözzétek őket – kár a gőzért."
Gondolom a blogger ezután egyetlen bejegyzést sem fog az LMP-ről írni, hiszen kár a gőzért. Tényleg, ha ennyire gyenge eresztés az LMP, elveszíti az összes támogatóját, akkor miért megy ellene a vérnyákolás?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.04. 10:06:20

@déjá vu39: Az LMP mindig is szerette a lehetetlen küldetéseket: úgy akarnak ügyeket képviselni, hogy közben nem akarnak kormányozni - valószínűleg alkalmatlanok is lennének rá, hiába egyedül nekik volt értelmes választási programjuk 2010-ben...

A középre húzó Fidesz-ben az a vicc, hogy a szavazói jobboldalibbnak gondolják magukat, mint a Jobbik-szavazók :) Biztos van egy kisebb kognitív disszonancia a fejekben, amit a tények meg nem hallásával oldanak fel, amikor az egykori MSZMP és KISZ tagokról meg a kormányról van szó :)

Vahakomb 2012.12.04. 10:08:04

A poszt írója egy boldog ember! Legnagyobb gondja az, hogy Orbánékat le kell váltani.

Engem inkább aggaszt az, hogy mennyire el lett adósodva az ország, mekkora irdatlan vagyont kiszivattyúztak a multik és az offshore cégek, s mennyire rossz a világgazdasági helyzet. De leginkább az, hogy mennyire széthúznak az ország lakosai, és továbbra is milyen mély az a bizonyos árok.

Úgy látszik, hogy még mindig nem szenvedett eleget az ország lakossága! Még van hová tovább romlani és zülleni!

notib 2012.12.04. 10:08:06

GostWriter: a "demokratikus MSZP" belügyminisztériuma igazolta az ÁVH-s áldozat ellenében, az ÁVH-s pribék érdekében, amikor Ausztráliában rátalált kínzójára, hogy az ÁVH-n tilos volt a kínzás....

ezek fognak demokratikus váltást csinálni, kb. úgy, mint 1989-ben a gengszterváltást...

873ujr3rk 2012.12.04. 10:11:18

jajmár olyan unalmas vagy te kis butus LMP. tessék szépen beállni a tolvajok közé, kaptok azonnal barátságot, sajtót, szeretetet. de ez, hogy nem akartok befeküdni a közös korrupcióba, az nem fog menni.

Állam-vizsga 2012.12.04. 10:11:37

@Távmunkás: Ezt szajkózom én is. Csak mindenkibe beleverték hogy csak beolvadással lehet elzavarni Orbánt. Ez nem igaz.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2012.12.04. 10:12:11

A különutas LMP a baloldal alibije. Majd rájuk lehet fogni, hogy miattuk nem nyernek 2014-ben.

WhyCantITouchIt? 2012.12.04. 10:13:22

2014-ben kormányváltásra van szükség, vagy különben jön a NEMZETHALÁL!!!!
Hát nem értitek!!???

Dr. Bélus___ 2012.12.04. 10:19:37

@déjá vu39: Egyenesen a 8kerből! Sokat laktam ott. Próbáld ki, te se leszel többet libsi!

2012.12.04. 10:25:41

Fura blogposzt.

A Schiffer idézet nagyon korrekt, szerintem egy értelmesen gondolkozó ember nem is mondhatna többet, szebbet.

Aztán jön a nyekergés, hogy de a narancsos ámokfutást így nem lehet legyőzni, és így biztos bukás lesz a vége.

Akad itt némi ellentmondás.

Lassan kezd divatba jönni az LMP. A negatív kampány is kampány, hiszen az elmúlt két évben nem esett fele ennyi szó sem az LMP-ről.

Borenbukk 2012.12.04. 10:31:38

Az LMP egy olyan baleseti sebesz, aki rogton elajul a ver latvanyatol. Tokeletesen alkalmatlanok egy orszag uzemeltetesere, csak a tisztesseguket(legalabbis altalam velelmezett tisztesseguket), es az elkotelezett demokratasagukat lehet a javukra irni. Hogy a dontesukkel kitoltak-e az orszaggal es/vagy magukkal, esetleg eppen jo iranyba loktek, azt nem tudom.

szemtanú 2012.12.04. 10:34:41

Nem vagyok LMP fan, de azt el kell ismerni, hogy következetesen elvhű, de ez a politikai életben az öngyilkosság szinonimája.

And37 2012.12.04. 10:35:13

@Borenbukk: az LMP-nek méretéből adódóan nem is kellene célja legyen az ország vezetése. Épp elég lenne, ha elérnék hogy a parlament környékén csökkenjen a korrupció, azzal már többet használnának az országnak, mint az elmúlt 150 évben bárki.

Egyébként egyetértek, alkalmatlanok az ország vezetésére.

igazi hős 2012.12.04. 10:41:16

@KG2000: Na sorjában: '93-94-ben nem MSZP-s kormány volt. Idézhetnél 1-2 Fidesz ellenes irományt azokból az időkből.
'98-ban Fidesz került kormányra, de ebben leginkább nem az elvhű politizálás segített neki. Vagy te talán nem emlékszel a "semmiképpen nem lesz Fidesz-FKGP koalíció" kijelentésre?

defenestratio · http://www.youtube.com/watch?v=SEuBeH4LCyU 2012.12.04. 10:41:30

annyira szánalmas, ahogy megpróbáljátok lökdösni az LMP-t a pondró bajnai és társai karjaiba...nekem speciel tetszik, hogy nem akarnak az elmúlt bő két évtized tolvajbandáihoz betársulni. hiszen ezért alakultak, vagy mi, és elvek is vannak a világon.

barli 2012.12.04. 10:44:21

@Borenbukk:
"Tokeletesen alkalmatlanok egy orszag uzemeltetesere"
Akkor meg minek kéne bevenni öket egyáltalán??

Az igazi Svarc Enegger · https://www.youtube.com/watch?v=Ik9qunsZZtY&index=21&list=RDJVoyWQSNr8I 2012.12.04. 10:44:49

Megértem őket, ha nem akarnak összebútorozni a Mesterházi-Gyurcsány-Kuncze tengellyel. Nem biztos, hogy érdemes leváltani a Fideszt, ilyen áron, hogy ezek a bukott figurák jöjjenek elő újra.

Még nincs három éve, hogy brutálisan, kétharmadra elveszítették a választást. Most mitől volnának jobbak? Belekapaszkodnak Bajnai kabátjába, mint a tövis.
Ennél már egy ismeretlen csapat is jobb volna.

Amidazophen 2012.12.04. 10:45:33

Az LMP teljesen véletlenszerűen került be a parlamentbe. 2010-ben az Mdf meg az Szdsz már nem is létezett: ezek arconköpött választóinak egy része hirtelen nem tudta, hogy kire is szavazzon, igy melléjük rakták az "x"-et. Erre azután néhány mandátumhoz jutottak.

A parlamentben pedig úgy viselkednek, hogy erről az a régi Peter Sellers film jutott az eszembe, amelyek az Órditó Egér volt a cime - ha jól emlékszem.

Rive 2012.12.04. 10:49:58

Az LMP-nek egyelőre van ideje manőverezni. Persze az efféle taktikázásnak megvannak a maga következményei, dehát kétharmadon innen ez mindig is igy volt.

Magánvélemény, hogy az LMP a Schifferizálódással választókat fog vesziteni, sokat, dehát ez rajtuk áll, a saját alkuerejükkel játszanak.

hovatűnt démonhill 2012.12.04. 10:54:45

@KG2000: istenőrizz, hogy az lmp is megcsinálja azt a pálfordulást, amit a fidesz anno, csak hogy kormányzó erőként lehessen rá tekinteni.
pfujj

bunk0 2012.12.04. 10:58:18

"ami ma Magyarország igenis legfontosabb kérdése: hogy hogyan lehet demokratikus eszközökkel véget vetni a narancsuralomnak"

ha számodra valóban ez a legfontosabb kérdés az életedben akkor csak sajnálni tudlak ...

bögöbö 2012.12.04. 10:59:41

KG2000: "A Fideszt is azért támadták, mert nem volt hajlandó elárulni rendszerváltó eszméit és gyakorlatát"
Ja, össze is állt a kisgazdákkal, később meg a "csuhásokkal", kitermelte a Jobbikot (és ne legyen illúziótok, a hatalom megtartásáért választási szövetségre is lép vele). Fasza eszmék.
Orbángárda: "Konkértumokat várnánk, mert az lófasz, hogy orbántakaroggy."
Olyan konkrétumokat, mint pl. a Fidesz 2010-ben? Tényleg, az új tüntetési segédeszközöket már kiosztották nektek, vagy azt saját zsebből finanszírozzátok a 2014-es kampányotokhoz? (Már alig várom a Bajnaitakaroggy-ot kereplő- és vuvuzela kísérettel...)

BitPork 2012.12.04. 10:59:48

LMP kiesik és megszűnik. Bármely párt tartalmaz 30+% liberálist annak ez a sorsa.

rockjano 2012.12.04. 11:02:19

Ez nem arrogancia hanem politizálás, félebeszélés.

Ahogy jönnek a választások csak egy a kérdés: KI KÜLDI EL ORBÁNT???? Ez lesz a lényeg semmi de semmi más...

És az utolsó pillanatban ők is csatlakoznak majd az MSZP vezette együttműködéshez mert ebben a helyzetben nincs más út. Schiffer ezt pontosan tudja...

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.12.04. 11:03:07

Sokan nem értik, bár a nevükben is benne van igenis LEHET MÁS A POLITIKA.

Csak ahhoz másképpen kéne gondolkodni! Nem csak a bukott szocik és a rajtuk szocializálódott sunyi, simlis, álszent, műmagyar fideszben kellene gondolkodni. A politikai gondolkodásunkat, kultúránkat kéne megváltoztatni.
Ezek pl. nem loptak, csaltak, hazudtak mint a fidesz-szoci banda!
Kis párt, kis pénz, kis létszám, így nehéz látványosat és gyorsan mutatni.

Hosszú távon a két bukott fidesz-szoci banda után ez a járható út.

Borenbukk 2012.12.04. 11:03:09

@barli: Szo nincs rola, hogy kene, sot nem is nagyon akarnak. Valoszinuleg ok mindig is megmaradnak kibicnek.

czjanos 2012.12.04. 11:05:25

@sárkányfő: Úgy gondolom, hogy vétó-joga csak az alapító hármasnak lett volna. Az LMP legfeljebb sértődötten kilépett volna az összefogásból.

Darvászó Koppány · http://prolikonyha.blog.hu/ 2012.12.04. 11:06:29

Édes Istenem, annyira buta vagy, az ilyenek kedvéért, mint Te, tényleg kár ennyit gürizni egy élhetőbb országért.
Ülj le, egyes!

sárkányfő 2012.12.04. 11:09:21

@czjanos:
Rosszul vagy informálva. Minden csatlakozó tagnak, így az LMP-nek is vétójoga lett volna minden további csatlakozó felé. Ez konkrétan bele is volt írva az együttműködési ajánlatba.
Ez egyébként logikus is, másképp nem is vállalná senki, és szétesne az egész.

Schiffer tehát egyengeti az E14-Mszp szövetség útját, ha az LMp is ott van tuti a vétó.

Mirusik 2012.12.04. 11:10:07

@Regisztrálj és szavazz, hogy Orbán takarodjon!: Kicsit már zavar ez az ömlengés az LMP tisztaságáról.
Mit is mutattak fel abból, hogy mások?
Számomra mérvadó lett volna, ha például úgy állnak ki a tisztaság és a becsületesség mellett, hogy a költségeikről önkéntesen visznek számlát vagy mondjuk kiteszik azokat a honlapra, ha már az Országgyűlés úgy határozta meg, hogy 386 ember bemondásra számolhatja el a költségeit.
De nem így tettek/tesznek. Sajnos, nekik is magukkal kellett volna kezdeni a becsületességet a hitelességhez ...

Hathajó 2012.12.04. 11:11:41

1994 Fidesz= újabb 4 év MDF
2014: LMP=újabb 4 év Fidesz
Akár koalíciós partnerként, akár külső támogatóként (úgy is hívhatjuk ellenzékként).

Alonee 2012.12.04. 11:16:50

@din viesel: Igazad van, nem vagy Fideszes szerintem sem, Te a saját jogodon vagy segghülye.

Flúgatlan 2012.12.04. 11:19:37

Nem vagyok LMP szavazó, de igenis kell ez a kiállás, hogy az eddigi elittől igyekeznek távolságot tartani.

Szerintem nem az a legfontosabb, hogy 2014-ben ne Orbánék nyerjenek, pláne nem, ha ez a korábbi bajkeverők hatalomba visszakerülését jelentené.

A legfontosabb szerintem: kitörni ebből a kétpólusú gondolkodásból, ami a mai politikai palettát jelenti. Bajnai nem lenne jobb, mint Orbán. (Sőt, szerintem rosszabb lenne.) De a legnagyobb baj a kétpólusú rendszer, ami csak az indulatok erősítését szolgálja a higgadt mérlegelés helyett.

Jó lenne a nemzeti oldalon is látni valami igazán új formációt. Arra még szavaznék is. De az LMP-ből szimpatikus, hogy a kétpólusú rendszer ellen tesznek.

balfék 2012.12.04. 11:22:16

@KG2000: Te teljesen el vagy tévedve. A Fidesz éppen mostanában hajtja végre a Pozsgay-Horváth-Stumpf trió által tanultakat. Előjöttek az elvtársak és most kértek valamit.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.04. 11:24:40

Két út van azok számára akiket az MSZP és GYurcsány felkér szövetségesnek...

- vagy elfogadják azt, tudva hogy kifacsarják, ellehetetlenítik az elveiben, majd eldobják (MSZP, MDF)

- vagy nem fogadják el, és közellenséggé teszik őket, minden médiafelületen, teljes blogcsicska garnitúráikat bevetve.

kvertyu 2012.12.04. 11:25:18

Azon gondolkodom, egyáltalán meg kell-e verni a fideszt? Hülye kérdés? Nézzük, mi van, ha sikerül:
-lesz egy mindenféle pártokból, csoportokból összeverődött koalíció, ami nagy keservesen átvitte az 50%-ot. Ahogy az szokás, már a választás másnapján megkezdődik a széthúzás közöttük, mert igazából mindenki mást akar.
-lesz egy jó erős fidesz-jobbik ellenzék, aminek szokása szerint egyetlen célja lesz mindent megakadályozni a kormányzást és lerombolni, amit a kormány mégis megcsinálna.
- a fideszé az alkotmány, a törvények, az ő spanjaiból áll az alkotmánybíróságtól elkezdve minden szerv és szervezet, akkorra már a nemzeti bankot is beleértve. Ez így elég szarul néz ki.

És mi van, ha nyer a fidesz, de már rég nem 2/3-dal, hanem netán kisebbségben kéne kormányoznia? Ebben az esetben már nem tehet meg mindent, nincs alkotmánymódosítgatás, kétharmados törvények, abból kell főznie, amit addig összehozott.
A következő négy év mindenképpen szívás lesz, ez ellen keveset lehet tenni, de utána már jöhetne egy normális és erős kormány, ha.

czjanos 2012.12.04. 11:26:36

@sárkányfő: Ha ezt biztosan tudod, akkor megadom magam.

MoxNox 2012.12.04. 11:27:54

Aha, szóval lényegében az blog írója ex cathedra kijelenti, hogy az egyetlen cél a narancsuralom leváltása, és aki nem ennek szenteli minden erejét, természetesen úgy, ahogy a blog írója üdvösnek tartja, és bármilyen kompromisszum árán is, az arrogáns. No ennek a gerendának a szemből való eltávolításához már az erdészetet kell hívni.

Balt 2012.12.04. 11:28:17

Helyes. Lehet visszaszivárogni Szekeres, Kovács, Veres stb. elvtársak bűvkörébe, aztán hadd jöjjön a "Nem lehet Más"...

din viesel (törölt) 2012.12.04. 11:28:30

@Alonee: a masik nickeden nem ment semmi frappans???
vagy csak elb@sztad a valtast???
:)
esetleg eszerv,reagalas a posztra???

MAti 2012.12.04. 11:28:30

Rövidtáv vs. hosszútáv

Ez a mérlegelendő szempont mindenkinek - az LMP-nek is.
Rövidtávon jól járnának mindenféle szövetséggel, közép/hosszú távon végük lenne. Mivel az ő fő vonzerejük az volt, hogy legalább nem fociznak egy csapatban Kovács Lászlóval, Kuncze Gáborral vagy Kövér Lászlóval (hogy néhány régi, karakteres arcot mondjak mindenünnen)... ezt viszont elveszítik, és így épp a lényegükről mondanak le.

Balt 2012.12.04. 11:30:04

@ágica1: "Honnan is jött a Schiffer?"

:) Ahonnan Bajnai meg Gyurcsány:
"1989-ben egyik tagja volt – Bajnai Gordonnal együtt – a Gyurcsány Ferenc által vezetett rövid életű Új Nemzedék Mozgalomnak. 1990-ben egyik alapítója és 1992-ig ügyvivője az Ifjú Szocialisták mozgalmának, ekkor kilépett a szervezetből." (Wiki)

sárkányfő 2012.12.04. 11:31:37

@czjanos:

Az E14 közleménye a fb oldalukon:

"Róna Péter minden valószínűség nélkül nem látta, vagy, ha látta, nem olvasta el figyelmesen a csatlakozási tárgyalások megkezdését indítványozó meghívóhoz mellékelt két dokumentumunkat, az elvi, erkölcsi alapvetéseinket és az együttműködési megállapodást, amit a Milla, a Haza és Haladás Egyesület, valamint a Magyar Szolidaritás Mozgalom kötött október 23-át követően.
Ez utóbbi dokumentum 5. pontja ugyanis egyértelműen és szó szerint kimondja, hogy további szervezetek csatlakozási tárgyalásokra való meghívásról, csatlakozásáról, valamint minden alapvető fontosságú politikai kérdésben az Együtt 2014-et alkotó szervezetek egyhangú szavazással döntenek – magyarul az együttműködő tagoknak vétójoga van."

www.facebook.com/egyutt2014

Balt 2012.12.04. 11:31:45

@din viesel: :) Egyetértek. Nem véletlenül mondta Róna P. azt, amit... Jól látszik, hogy bajnai elszólását, a "nincs bocsánatot" komolyan gondolják.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.04. 11:32:55

sajnos semmi nem mutatná, hogy az LMP ne a parlamenti küszöb felé/alá halad egyenesen, és gyorsan.

dbeata 2012.12.04. 11:32:57

Kár volt ezért a posztért is.

Ha nem érti, hát nem érti.

@Flúgatlan: +1. Köszi, megspóroltad, hogy leírjam.

Balt 2012.12.04. 11:34:26

@imperial: :)) Na igen, de a zorsós leváltására azért kellenének. :))

Balt 2012.12.04. 11:35:45

@ZF2: :)) Valszeg nem ez a szándék, de ez jön ki belőle. :))

Balt 2012.12.04. 11:36:39

@ZF2: :)) Valszeg nem ez a szándék, de ez jön ki belőle. :))

burbion 2012.12.04. 11:37:30

Nem igazán értem az LMP-t. Miért nem akkor csatlakozik, amikor még relatív többen állnak mögötte a közvéleménykutatások szerint? Miért várja meg, hogy lecsökkenjen a támogatottsága 1-2%-ra? Akkor jobb lesz tárgyalni a csatlakozásról?
Egyébként hogyan gondolták megvalósítani a programjukat?

NIL7 2012.12.04. 11:38:19

100%-ban mindegy, hogy mit csinal az LMP. Vilagosan latszik, hogy Magyrorszag megy vissza a kozepkorba es a nyomorba, akar levaltjak majd a zorbant, akar nem. Akkor meg nem mindegy? Akkor mar az a jobb es viccesebb, ha minel nagyobb a balhe es van min rohogni. Fogjatok mar fel vegre, hogy vege, nincs miert kuzdeni!

makacs szennyeződés 2012.12.04. 11:40:53

tényleg, milyen felháborító, hogy van 1 db. párt, amelyik nem akar részt venni a 22 éves fidesz-mszp ping-ping-koalícióban.

micsoda arrogancia, hogy valaki nem különbözteti meg az mszp-t a fidesztől.

mert hát közben világosan látszik, hogy micsoda fényes siker az elmúlt 20 év, folytatni kell így tovább.

Balt 2012.12.04. 11:49:11

@igazi hős: "Vagy te talán nem emlékszel a "semmiképpen nem lesz Fidesz-FKGP koalíció" kijelentésre?"

A dolog úgy nézett ki, hogy választások előtt nem állapodtak meg semmiben (szemben a '94-es SZDSZ-MSZP-vel), hanem azt mondták (kb.): "arra kérjük a választói támogatást, hogy egyedül is kormányt tudjunk alakítani". Ehhez képest Torgyán (igaz, nem túl boldogan) önként és előzetes megállapodás nélkül léptetett vissza >80 kisgazda jelöltet.

algi 2012.12.04. 11:50:35

Azért vicces, hogy az LMP annak a Bajnainak a politikája ellen jött létre, aki kb. annyi ideig volt miniszterelnök, hogy kihúzza a szarból az országot az utolsó pillanatban. Ezen kívül gyakorlatilag nem csinált semmit, de az LMP azért, hogy megmutassa, mennyire önálló, mindent megtett, hogy elhatárolódjon mind Bajnaitól mind az összes többi demokratikus erőtől. A sarokba festették magukat.

Balt 2012.12.04. 11:50:47

@Amidazophen: "2010-ben az Mdf meg az Szdsz már nem is létezett"

Dehogynem: közös listán indultak, Bokrossal az élen. :)

Balt 2012.12.04. 11:53:59

@czjanos: "Az LMP legfeljebb sértődötten kilépett volna az összefogásból."

Még azt sem tehette volna meg az "alapító okmány" szerint.

Aerion 2012.12.04. 12:11:47

... Magyarország igenis legfontosabb kérdése: hogy hogyan lehet demokratikus eszközökkel véget vetni a narancsuralomnak ...

Ez nem kérdés, kedves blogíró, társadalmi többséggel lehet végetvetni.

De az a helyzet, ha ez be is következne a választás napján, ez a társadalmi többség a hatalomba visszatért neoliberális (értsd fogalomhasználatod alapján: posztvörös) uralom legeslegelső intézkedései után gyakorlatilag azonnal társadalmi többség alakítana ki, ellenük.

De semmi gond, majd a rendszerhű rendőrség, ha meg az nem, majd a rendszerhű civilek ugyebár demokratikuis eszközökkel (fejlövés, kézeltördelés, meztelenre vetkőztetés etc.) felszámolják ezt a fasiszta-náci csürhét, akkor is, ha gyerekről van szó, akkor is, ha aggastyánról akkor is ha férfiről és akkor is, ha nőről.

Természetesen szigorúan a demokrácia védelmében.

MAti 2012.12.04. 12:15:36

"... Magyarország igenis legfontosabb kérdése: hogy hogyan lehet demokratikus eszközökkel véget vetni a narancsuralomnak ..."

Szerintem meg, amíg úgy közelítünk minden választáshoz, hogy a nemzethalált okozó ősi gonosztól kell megszabadulni, addig itt semmi nem lesz jobb.

Mert amíg mindenekfeletti létkérdéssé válik, hogy csak a piros/narancs ne nyerjen, addig ugye "francba a részletekkel". Például sosem lesz senki rászorítva, hogy legalább körülbelül kidolgozott, szakmai tartalommal is bíró programot tegyen le az asztalra.

Sötét korom 2012.12.04. 12:44:12

A politika állítólag a kompromisszumok művészete.
Miért fél ebben az országban mindenki ettől? Élükön természetesen az LMP-vel...

Az olyan elvek, amelyek csak a különállás hangoztatására alkalmasak, azok nem politikai elvek. Mit akar az LMP valójában?

Sötét korom 2012.12.04. 12:50:30

@MAti: Én már azzal is megelégednék, ha világos elveket tennének le az asztalra. Egy párt (különösen Parlamenten kívül) lehetőségei (a felhasználható szakember/szaktudás mennyiséget illetően) nagyon behatároltak. A kidolgozott szakmai program elvárások szerintem nem reálisak.

OftF 2012.12.04. 12:52:49

Nem értem, miért hiszi még bárki is azt ma Magyarországon, hogy 10-20 éven belül változás jöhet.
Schiffer szerintem már tudja, és a bűnösökkel szembeni kérlelhetetlenségével példát akar állítani a következő generációnak. Akár még be is jöhet, kell egy ilyen ideál is.
Türelem, lószar sem lesz itt 2014-ben, még akkor se, ha ismét a vörös róka ül a kormány mögé.

volgograd 2012.12.04. 12:57:13

Most olvasom, hogy az Együtt 2014 elszámoltatná az MSZP-t 2006-ért. Na most kérdezem én, ŐK milyen erkölcsi magasságról prédikálnak?

Vörös T Károly a Népszabadság főszerkesztője volt és nyalta a szocik seggét, Bajnai kormánytag és kussolt, ellenben az LMP-ből Schiffer az első pillanattól kiállt a TASZ-szal az áldozatok mellett.

Melchi Zadok 2012.12.04. 13:00:42

Ez neked arrogancia? Nevetseges. Orban barmelyik megnyilvanulasa arrogansabb ennel.

Piraeus 2012.12.04. 13:01:51

Hogyne! Fogjanak össze az MSZ(M)P-vel, az abból kinőtt Gyurcsánypárttal, amiről tudjuk, hogy mit hoz az országnak demokrácia (2006 ősze) és gazdaság tekintetében. Esetleg Bajnaival, aki a Gyurcsány kormány tagja volt, most meg elszámoltatni akarja...
Fogjanak össze, ugye? Egy a tábor egy a zászló, igaz?
És akkor tényleg nem marad senki, akire hányinger nélkül szavazni lehet.

Hányszor szavaztunk már protestből, csak azért, hogy "ne az a szemét X/Y maradjon hatalmon"? Hányszor? És mi lett az eredménye? Egyre szarabb, egyre aljasabb kormányok, amik a korrupciótól, fizikai erőszaktól, alkotmánynak a saját érdekekhez való igazgatásától sem riadnak vissza.
Meddig lesz ez még így?

Tudod mit posztíró? Te szavazz a posztkommunistákra vagy a Fideszre és edd meg amit főztél. Én azóta vagyok potenciális LMP szavazó, hogy nemet mondtak a "nagy összefogásra" azokkal, akik legalább annyira vállalhatatlanok, mint Orbán.

Melchi Zadok 2012.12.04. 13:05:38

@KG2000: Elvi poltizalasra a fideszt hozni peldakent szimplan rohejes...

szürkegém 2012.12.04. 13:12:36

Persze hogy szükséges az összefogás a fityisz leváltására! De nem Bajnaival! Ennyit mondott (döntött) az LMP, nem mást. És igazuk van! Milyen ember is ez a Bajnai. Vasárnap a beszédében ismét hamis képzetet keltett. Mintha ő és barátai nem nem lettek volna kormányon. Mintha ő nem lett volna miniszterelnök. Mintha ő nem tehetne arról hogy itt tart az ország. Ugyan már. A fidesz tehet arról, hogy itt tartunk...Gyurcsány is...de Bajnai is.
És az ultimátuma Gordonkának!!!! Végre Róna P. politikai ügyben is megszólalt. Ha igaz amit mondott akkor bizony az gyomorforgató az együtt 2014 részéről (az sem véletlen hogy nem reagáltak rá onnan). Izomból politizál a csapatuk...mint libaügyben annak idején!

2012.12.04. 13:23:41

ha te írtál évekkel ezelőtt ghostwriter néven index fórumra, akkor még sokkal normálisabb gondolataid voltak.

Netuddki. 2012.12.04. 13:31:50

"Arrogancia... Nem tudom, létezik-e annál súlyosabb arrogancia, mint amiről az LMP az elmúlt két évben tanúságot tett."

Létezik, orbán viktor a neve. Szóval ez valami öngól írás akart lenni? Az lmp meg nem ér meg egy posztot. Ennyi...

Sötét korom 2012.12.04. 13:34:58

@Piraeus: Én megértem, ha valakinek nem szimpatikus sem a Fidesz, sem az Mszp (nekem sem), de nekem az LMP még kevésbé, mert egyszerűen semmit nem látok bennük.

De a pillanatnyi veszély a Fidesz oldaláról jön... Nem tehetünk mást, jobbat, minthogy ez ellen védekezünk, nem?

SPYD3RM4N 2012.12.04. 14:00:16

Számomra nem derült ki, hogy a cikk központi fogalma, az "arrogancia" pontosan miben is mutatkozik meg a szerző szerint. Ilyen erővel akár NBA-s kosárlabdázókként is jellemezhetné őket.

"Arrogancia" lenne, ha végre van egy párt, amelyik nem a kétpólusú maffiauralom századik kiszolgálója akar lenni?

Csak az a lényeg, hogy valami csúnyát mondjon róluk a szerző, mert nem tagozódnak be egyik oligarcha-csoportba sem? Ja értem. Tökéletesen értem. Minden nap születik egy-egy ilyen cikk a Maszopos, Fideszes, Jobbikos stb. blogokon, tényleg nem értem, hogy mi ebben az ezerszer olvasott pártoskodó értelmetlenségben az Index-címlap, de hát ők tudják.

makacs szennyeződés 2012.12.04. 14:07:33

@Sötét korom:

hát persze. "muszáj". na látod, ez a legkártékonyabb hazugság.

szerintem pedig az az ország, amelyik kitermel magának egy fideszt, aminek az egyetlen alternatívája az mszp, az az ország megérdemli a fideszt.

menj, szavazz te is arra, hogy minden oké az elmúlt 22 évvel, csak így tovább.

Balt 2012.12.04. 14:13:06

@Balt: "Az Együtt 2014 viszont a közlemény értelmében először a korszakváltás erkölcsi alapelveiről tárgyalna, azaz elvárja, hogy az MSZP nyilatkozzon a kormányon töltött idő "bűneiről" (2006 őszéről) és "hibáiról". Csak ezt követően hajlandók a jogállam újjáépítéséről és a szakpolitikáról egyeztetni.

Az Együtt 2014 november közepén jelentette meg 2006 ősze és a politikai felelősség című blogposztját. Az írás szerint morális értelemben bűn volt, hogy a kormány nem élt a törvény adta irányítási lehetőségekkel, az alapvető feladatukat ellátni képtelen, egymással rivalizáló rendőri vezetőket pedig nem leváltotta, hanem elismerésben részesítette.

Kellett volna lennie felelős politikai vezetőnek, aki (október 23-án) azonnal leállítja a vétlen, békés tüntetőket is érintő erőszakot, továbbá okkal veti fel a demokratikus elkötelezettség problémáját, hogy a jogsértések elismerése és reparációja elmaradt. Mindezekért a felelősség döntő részét, de nem az egészét az akkori kormánynak kell viselnie – áll az Együtt 2014 értékelésében. A jobboldali ellenzéknek azt róják fel, hogy kiengedték a politikai karanténból a szélsőjobboldali rendbontókat, és hatalmi számításból hagyták, hogy súlyosan erodálódjon a rendőrségbe vetett közbizalom."

Balt 2012.12.04. 14:14:56

@Balt: Na még egyszer: "továbbá okkal veti fel a _demokratikus elkötelezettség_ problémáját, hogy a jogsértések elismerése és reparációja elmaradt. Mindezekért a felelősség döntő részét, de nem az egészét az akkori kormánynak kell viselnie – áll az Együtt 2014 értékelésében."

Na, most lehet az arroganciáról elmélkedni, elvtársak. :)

SPYD3RM4N 2012.12.04. 14:16:27

@makacs szennyeződés: Pontosan. Ezek az emberek kifejezetten azt szeretnék, hogy összesen 2, azaz kettő lehetőség közül lehessen választani Magyarországon a választásokon, hogy összesen csak 2, azaz kettő darab párt(szövetség) juthasson be a Parlamentbe, hogy nehogy valami külső szereplő bezavarhasson a 22 éve tartó állóvízbe, amiben olyan jól élnek oligarcháék közpénzből.

ágica1 2012.12.04. 14:17:36

@Távmunkás: Nem tudtad, hogy a középen állókat két oldalról ütik?

genyamagyar 2012.12.04. 14:24:28

Ha az LMP-nek az ország sorsa a fontosabb, akkor csatlakozik az Együtt 2014-hez.

Ha a saját pártjuk a fontosabb, akkor nem csatlakoznak.

Viszont én olyan pártra nem szavazok, amelynek nem az ország az első.

Zöldövezeti 2012.12.04. 14:26:24

@Balt Az elvtársaknak annyi !!:

ágica1 2012.12.04. 14:26:43

@Balt: Igazad van, viktor is kisz-titkár volt, bajuszkirály sem adta alább, schiff a fideszben tanácsadott, aztán amikor nem kapott eleget, kiderítette, hogy lehet másképp is. Persze nem így.
Lellén egyszerű nyaralónak még jó fejnek látszott ugyan, de ki az akit nem szédít meg a mani?
Láttál már egy eszme mellé álló élő politikust?
Mellesleg az egész arról szólna elvileg, hogy először rakjuk ki ezt a fertőtött bagázst, állítsuk bíróság elé és vegyük vissza, amit elloptak, és közben keressünk tisztakezű vezetőket.
Szép álom.
Mindenesetre sem gyurcsányozással, sem viktorozással nem haladunk!
Folytassuk ezt a világvége után!
:-))

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.12.04. 14:30:24

@ágica1: Mindenkit arról ütnek, ahonnan tudnak. Ezért csak egy irányból kaphatnak ütést a szélsőjobboldali/szélsőbaloldali pártok, így a stratégiájuk is sokkal könnyebb...

makacs szennyeződés 2012.12.04. 14:31:02

@genyamagyar:

Ha az Együtt 2014-nek az ország sorsa a fontosabb, akkor nem szövetkezik az elmúlt 20 év leszerepelt maffiózóival.

Ha az ország a fontosabb, akkor nem csatlakoznak hozzájuk.

Én pedig olyan pártra nem szavazok, amelynek nem az ország az első.

Globetrotter2014 2012.12.04. 14:31:52

"Ha az LMP-nek az ország sorsa a fontosabb, akkor csatlakozik az Együtt 2014-hez."

Ez így marhaság. Ez most egyedül Bajnai Gordonnak lenne érdeke, senki másnak. Na jó talán picit Orbán Viktornak.

Én sokáig a kétblokkos rendszer híve voltam, mert úgy gondoltam hogy egy nagy szervezetben kisebb az esélye hogy az xtrém vagy a hülyeség felülkerekedjen. Erős néppárttal könnyebb lezárni a jobbikot az 5% alá (ehhez sajna kénytelenek amgukhoz ölelni a felválllahhtaó hülyeséget is), ahogy a szélsőbalos szerencsétleneket is (ez könnyebb, a balos szavazóbázis vagy pragmatikus, vagy elvakultan az MSZMP utódpárt híve, ők meg nem adják fel h más pártra szavazzanak).

Erre most kaptunk egrészről unortodoxiát, másrészről Mesterházyt, Gyurcsányt és matrijóskáit (sajna Bajnai is ide sorolható).

Állna fel egy ütőképes balos csatasor de nem látom a jelét, csak lehasznált arcok. Olyanok kellenének mint bajnai csak Gyurcsányos kapécsoalt nélkül.

A másik oldal mgé meredekebb, onnan látszik hogy ki lenne jó az új csatasorban, hogy ki tettek kispadra. Mintha direkt menne egy kontraszelekció, aki szimpi azt lecserélik, vagy le fogják.

barli 2012.12.04. 14:58:10

@genyamagyar:
"Viszont én olyan pártra nem szavazok, amelynek nem az ország az első. "

Mintha egy pillanatig is mérlegelted volna, hogy rájuk szavazol!
Nem tudom, egyedül vagyok-e a véleményemmel, de énbennem eddig fel sem merült, hgoy rájuk szavazzak, de most már ők is benne vannak az igen kisméretü kalapban.

szürkegém 2012.12.04. 15:48:38

@genyamagyar: Én meg olyanra ahol libás bájgúnár gordon góré!

Piraeus 2012.12.04. 16:38:58

@Sötét korom: Az üzeneted első és második része között üvöltő ellentét van.

Az első mondatod hogy az LMP-ben "nem látsz semmit", jogos felvetés. Én is akarom tudni, hogy mit gondolnak adórendszerről, nemzeti alaptantervről, EU politikáról, pártfinanszírozásról - és nem tudom. Ez gáz. Akkor nem fogok szavazni rájuk ha nem tudom meg az álláspontjukat ezekről a kérdésekről, vagy ha tudok egyet érten velük.

Az üzeneted második fele viszont pont az ami idáig vezetett minket. 94-ben védekeztünk Antallék Horthy romantikája ellen, ezért megszavaztuk Horn Gyuszit és a korrupt posztkommunista bagázst, aki ellen '98-ban úgy védekeztünk, hogy megszavaztuk Orbánt. 2002-ben ellene védekezve szavaztuk meg újra a posztkommunistákat és beköszöntött a soha nem látott sötétség, gazdasági válság, rendőri erőszak. Ez ellen védekezve megszavaztuk Orbánt aki jelenleg felszámolja az alkotmányosságot.

Mi kell még?
Hadd kérdezzek vissza! Az LMP-ben "nem látsz semmit", ezért nem szavazol rájuk. OK. Az Bajnai-Mesterházy koalícióban mit látsz??? Mert őket az LMP-vel szemben már igen jól ismerjük. Sok mindent láthattunk már belőlük, csak olyat nem amit szeretnénk. Ők már bizonyítottak negatív értelemben...

Tényleg kezükbe adnád az Orbán által a lehetetlenségig kitágított végrehajtói hatalmat?

(És csak hogy értsd: nem az LMP mellett kampányolok, sőt téged és mindenkit arra bíztatok, hogy csak akkor szavazzon valaki MELLETT, ha megismerte az elképzeléseit, egyetért azokkal és hisz neki. És ne szavazzunk többé hisztis pics@ként senki ELLEN, olyanok kezébe adva a hatalmat, akiket valójában nem ismerünk. Ha nincs kire szavazni, akkor inkább menj el és adj le egy érvénytelen szavazatot. Orbánék úgyis ezt akarják megakadályozni a regisztrációval, mert már jóval előtted meg előttem végiggondolták ezt az egészet.)

Piraeus 2012.12.04. 16:41:36

@Piraeus: Bocsánat kapkodva írtam. Ezt akartam írni:

"Az első mondatod, hogy az LMP-ben "nem látsz semmit", jogos felvetés. Én is akarom tudni, hogy mit gondolnak adórendszerről, nemzeti alaptantervről, EU politikáról, pártfinanszírozásról - és nem tudom. Ez gáz. Akkor nem fogok szavazni rájuk ha nem tudom meg az álláspontjukat ezekről a kérdésekről, vagy ha EZEKBEN A KÉRDÉSEKBEN NEM tudok egyet érten velük."

márta)) 2012.12.04. 18:08:34

Na. Igen. Az LMP. politikusai, talán még saját maguk sem tudják hogyan, s miért kerültek be a Parlamentbe.

S ha a következő választáson nem fognak bejutni, azt csak saját maguknak köszönhetik.
Talán soha sem volt igazi egység a pártban, vagyis arra utal, az is, ami a legutóbbi kongresszuson történt.
Mondjuk a Bajnai nem kértek, hogy sietve csatlakozzanak az Együtt 2014-hez, azt meg főleg nem, hogy belső feszültségeket gerjesszenek maguk között.
Ez van.
hm? :)

márta)) 2012.12.04. 18:10:51

Bocsánat!
"a Bajnai nem kérte"

Csak azt kérte, hogy az elkövetkező időkben tárgyaljanak.
Igen.
:)

Alonee 2012.12.04. 23:09:13

@din viesel: Másik nick? Miről beszélsz kicsi csibe? Nincs kedvem visszakeresni, hogy miről is volt itt szó, mert ennyit a reagálásod alapján nem érdemelsz. Valószínűleg valami ordas nagy barom vagy.
Várom magvas válaszod, gondolom úgysem úszom meg, vonzom a hülyéket. Ha jó kedvemben leszek majd válaszolok is, oké maki?
süti beállítások módosítása