Mondjátok meg Júliának...

2012.05.16. 23:02

A pécsi Egyetem eredmény nélkül zárta le a vizsgálatot Gyurcsány Ferenc dolgozata ügyében. A DK szerint "megdőlt a plágiumvád". Az MN szerint "Gyurcsányt nem tisztázták".

Közben (nem) mellesleg kiderült:

  • nem igaz, hogy Gyurcsány Ferenc nem írt tanári diplomamunkát;
  • nem igaz, hogy nem volt gyakorlótanításon, nem igaz, hogy nem teljesítette az államvizsga-követelményeket;
  • a fenti hír forrásául szolgáló iskolaigazgató szerint a Hír TV a tudta nélkül vette fel szavait, és az anyagot meg is hamisította;
  • nem igaz, hogy a volt miniszterelnököt törvénytelenül vették fel közgazdász-hallgatónak;
  • Pécsett - és másutt - nem szokatlan, hogy hallgatók azonos címmel adnak be diplomadolgozatot.

A Hír TV állításait fenntartja. A közvélemény Rozs Szabolcs dolgozatát - bár megvan - nem láthatta. Gyurcsány Ferenc akkori bírálója, aki egyébként még az ügyben érdemi információval rendelkezhetne, nem állt a nyilvánosság elé. A Gyurcsány-dolgozat pedig továbbra sincs meg.

A hetivalasz.hu-n olvasom, hogy a Nézőpont szerint az emberek 92 százaléka hallott a Gyurcsány Ferencet ért plágiumvádról. 62 százalékuk szerint emiatt Gyurcsány Ferencnek végleg távoznia kell a közéletből. A Fidesz szavazók 74, a jobbikosok  68, és az LMP támogatók 54%-a gondolja így. Az MSzP-sek 74%-a szerint viszont nincs oka visszavonulni.

Eddig a tények. Személyes véleményem három pontban foglalható össze.

Ad 1.: A Nézőpont kutatásából az látszik: Gyurcsány Ferencnek valószínűleg ugyanannyi híve van most, mint a botrány előtt. Még akkor is, ha rengetegen vannak, akik ki nem állhatják. Végső soron azonban: Feltót megint nem tudták kinyírni. Legfeljebb megint kicsit összébb kovácsolták a táborokat. Hogy ezt a szálakat mozgató Fidesz most kudarcnak, vagy sikernek éli meg, azt sose fogjuk megtudni.

Ad 2.: Az ügyben legtöbben a Gyurcsány Ferencről egyébként alkotott véleményük, és nem a plágiuváddal kapcsolatos tények alapján foglaltak állást. Pedig, ha az igazságszolgáltatás normáit néznénk, akkor Gyurcsány Ferencet fel kellene menteni. Ha lenne független ügyész, akkor most ejtené a vádat. Ha lenne esküdtszék, azt mondanák: a vád szerint nem bűnös. Mindez pedig azt is jelentené, hogy mindazoknak, akik a vitában ellenkező értelemben szólaltak meg nyilvánosan, most ugyancsak nyilvánosan korrigálniuk kellene magukat. Aki ezt nem teszi meg, az minimum sunnyog - és gondolatban "Tisztesség" tantárgyból nyugodtan bevéshet magának egy UV-t. A gyanú ugyanis nem lehet elég ahhoz, hogy bárkit elítéljenek. Még Gyurcsány Ferenc esetében sem. Illúzióim persze nincsenek.

Ad 3.: Nem tudom, hallották-e, de Júlia Tyimosenkó gyilkos. Ezt Viktor Janukovicsék két nappal azután jelentették be, hogy a német kancellár arra utasítíotta minisztereit: a Tyimosenkó ügy miatt ne menjenek el a foci EB ukrajnai rendezvényeire. Az első reakcióm erre az volt: ezek - mármint az ukránok - meghibbantak. Aztán elgondolkodtam: tudom én, hogy Tyimosenkó nem gyilkos?! Felmenthetem én őt a vád alól? Nem tudna-e egy hatodrangú ukrán TV legalább olyan meggyőző riporott forgatni a témában, mint a Célpont Gyurcsány Ferenc dolgozatáról? Na ugye. A Nézőpont számai alapján a magyar választók 62%-a szerint nincs is szükség bizonyításra. Mert Ty. Júlia, büntetett előéletű, foglalkozás nélküli, kijevi lakos, csak egy politikus, ráadásul bukott miniszterelnök.

Én nem látom a különbséget a két ügy között. Igazából a két Viktor között se nagyon. Szerintem a focit is egyformán szeretik. Úgyhogy, Miniszterelnök Úr, ne habozzon, nyugodtan menjen csak el Kijevbe. A magyar választók nem fogják megkövezni ezért.

A bejegyzés trackback címe:

https://ghostwriter.blog.hu/api/trackback/id/tr264520607

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szinte szavanként vághatta össze a Hír TV az iskolaigazgató szavait Gyurcsány plágiumbotrányához 2012.05.17. 10:29:49

A vágásokról árulkodik a fény-árnyék váltakozása, és hogy a vágásoknál a férfi mintha levegő után kapkodna. Az arc ki lett takarva, így nem tűnik fel, hogy nincs folyamatos arcjáték az összevágott mondatfoszlányok alatt. (Videó a poszt végén.) * * Az i...

Trackback: Hogyan manipulálj vágással televíziós interjút? 2012.05.17. 10:27:35

Bárki nyilatkozatát meg lehet vágni úgy, hogy pont az ellenkezője kerüljön adásba, mint amit az interjúalany a vágatlan anyagon mondani akart. Erre példa a lentebbi videó, Galla Miklós humoristával. Az első bekezdésben az eredeti “riport” l...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SZDSZPistike 2012.05.17. 09:34:58

Nem féltek leírni a szót hogy "plágium"?
Hiszen mindenkit megfenyegetett, hogy aki piszkálja a témát, azt beperli!

Az senkinek nem jutott eszébe, hogy esetleg nem is adott be semmit?

Mert akkor egyértelmű, hogy nem plagizált!

Scagnetti 2012.05.17. 09:37:39

Kinyírni nem tudták, mivel azt már megtette ő maga hat évvel ezelőtt.

Azért azt is hozzátehetted volna, hogy Feri vádjai egyértelműen megdőltek, tehát nem a Hírtv lopta ki a dolgozatot, és mivel már sok éve nincs meg, a Fidesz sem tűnik valószínűnek. (Hacsak nem jövőbelátó ott valaki.) Úgy tűnik, a sógor sem hazudott, pedig Feri ezt belemondta a kamerába. Vajon Feri most magát is kipereli a vagyonából? Csak a korrektség kedvéért.

Szerintem, akinek nem bűzlik a történet, és simán elhiszi Ferinek, hogy az azonos cím, és a másik dolgozatra illő bírálat nem ad okot gyanúra, az hangoztassa csak az ártatlanságát! De ne csodálkozzon, ha kiröhögik érte!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.05.17. 09:43:47

A tanulság: az átlag szavazónak fogalma sincs az egyetemi életről és elvakultan bízik a pártja vezetőjében. Aki nem ilyen fanatikus, az a közvéleménykutatások szerint nem szavazna senkire és elege van a politikusokból.

Pékszakállú Henceg 2012.05.17. 09:47:11

@Scagnetti: Nem mondom, hogy ártatlan, de azt sem mondom, hogy bűnös. Az értékelés alapján legfeljebb annyi lehet a következtetés, hogy bizonyos oldalakat egy az egyben átvehetett a sógorától, ami viszont nem bűn.
Az azonos cím sem bizonyít semmit, nálunk is fel voltak dobva szakdolgozat címek, azok közül lehetett választani minden évben, és ez nem 1984-ben volt, hanem 2005-ben.

nemecsek ernő áruló 2012.05.17. 09:47:39

@torsokos: Madarász László rendőrminiszter volt. Miniszter. Állami pozíció, miegymás, gyanú felmerül, nem tudják megnyugtatóan tisztázni, távozik.

Gyurcsány Ferenc egy egyelőre bejutási küszöb alatt lavírozó törpepárt elnöke. Lévén politikus lehet 8 általánossal is valaki, rajta múlik távozik-e. Viszont ha beszavazzák a parlamentbe 2014-ben, az itt elhangzott érvek érvénytelenné válnak, lévén a választópolgárok az információk biztos(?) tudatában szavaznak mellette vagy ellene.

2012.05.17. 09:56:26

@peti6: Úgy tartja a mondás, hogy akinek halálhírét keltik, az sokáig él. vagyis éppen a jelenlegi kormánypárt tartja életben Gyurcsányt azzal, hogy szinte naponta bedob a közösbe valami bizonyíthatatlan, de a fidesz hívők etetésére tökéletesen megfelelő marhaságot.
Ezzel persze csak azt érik el, hogy most már 38% "támogatja" Gyurcsányt.

Hiába volt a sokat emlegetett elmúlt nyolc év, az embereknek ezzel a mostani kettővel jobban tele van a töke.

(Mennyire lenne a "jobboldal" kiakadva, ha holnap az jelenne meg valahol, hogy Orbán évekig molesztálta a lányait? Ugrálna-e nyugdíjtolvaj Gabika, hogy Orbán bizonyítsa be, hogy nem tette? És biztos lehetsz abban, hogy sokan el is hinnék, hogy Orbán erre is képes.)

Scagnetti 2012.05.17. 09:57:50

@Pékszakállú Henceg:

"bizonyos oldalakat egy az egyben átvehetett a sógorától, ami viszont nem bűn."

Nem bűn? Nekem mondjuk helyből visszadobták volna a dolgozatomat, ha ilyet találnak benne, de neki úgy látszik nem bűn. Bocs, de ezt hívják plágiumnak. Ha egy az egyben kimásolod a másik munkáját. Ha több oldallal odébb is pont ugyanott vannak a hibák

Arról nem is beszélve, ha egy társam azonos című dolgozatát adom meg forrásnak, úgy kivágnak, mint azt a bizonyos macskát. Szóval kíváncsi lennék, tényleg hivatkozott-e rá.

Scagnetti 2012.05.17. 09:59:17

@Scagnetti: ez lemaradt:

Ha több oldallal kodébb is pont ugyanott vannak a hibák, akkor vajon a közte lévő szöveg nem ugyanaz?

Kicsit sok itt a véletlen.

peti6 2012.05.17. 10:03:12

@bruhahahahihihi: Legfeljebb az olyan idióta barok, mint te nyaljátok a seggét. Még meg is értenélek benneteket, ha látnátok magatokra nézve előnyt belőle, de vegyétek már észre, hogy egy erkölcsi és politikai hullának nyaltok. Az értelmes többség emberszámba sem veszi, nemhogy féljen tőle....
Kitől????? Egy erkölcsi hullától???

tomwar 2012.05.17. 10:03:28

@Steppenwolf: Ha valaki bunosseget nem tudod bizonyitani, akkor artatlan. A jog szerint (ma meg) az artatlansag velelme megillet, es a bunosseg bizonyitando.

A szemelyes velemeny irrelevans. (keveve, ha Viktor mondja a Parlamentben...az mas)

Scagnetti 2012.05.17. 10:05:37

@tomwar: "A szemelyes velemeny irrelevans."

Szerencsére a szavazófülkékben nem.

tomwar 2012.05.17. 10:06:10

@Scagnetti: Ha valami ugy uszik a vizen, mint a kacsa, ugy hapog, mint a kacsa, es ugy nez ki, mint a kacsa, nos, az kacsa.

Tul sok a veletlen, igaz. De az eredeti nelkul sosem tudjuk meg az igazat, csupan feltetelezhetjuk, vagy velelemezhetunk valamit. A jog, az erkolcs es az igazsag nem szinonimak, bar jo lenne...

cso zsi 2012.05.17. 10:08:25

@peti6: "Egyszerüen nem értem , mi a francnak foglalkoznak még ezzel a senkiházi, hazug, idióta politikai hullával???? "
A jelenlegi királyunkról írtál?
Mert fél Gyurcsánytól. Még mindig.

tomwar 2012.05.17. 10:09:09

@Scagnetti: Az ugy jogi megitelesere ertettem. Termeszetesen a politikai velemeny szabad.

Scagnetti 2012.05.17. 10:09:19

@tomwar: Az a kezdetektől fogva nyilvánvaló volt, hogy a dolgozat nélkül nincs bizonyítás. (Ezért tartom valószínűnek, hogy Feri még politikusi pályája elején eltüntette, mert pontosan tudta, hogy még baja lehet belőle.)

De szerencsére a saját véleményét mindenki kialakíthatja az ügyben, és nem hiszem, hogy Ferinek túl sok ember hinne. Leginkább csak azok, akik azt is elhiszik neki, hogy a zöld az piros.

Kutchek (törölt) 2012.05.17. 10:11:00

Az azért biztos, hogy Fletó 2 db szakdolgozatát górálta el az elmúlt évek alatt.
Ha a saját kétkezi munkájára így vigyázott, akkor megértem miért kellett 3 havonta új porgramot, reformot hírdetnie....

peti6 2012.05.17. 10:11:35

@Ylim: Gondolkozz már!!!Ezt az egész diplomaügyet a baloldal indítötta el, kezdve Schmittel, majd Orbánnal, /aki mellesleg egy fél órán belül feldobta nekik a netre a szakdoliját/. Aztán ez visszaütött arra a szerencsétlenre, aki nem találja /persze ami nincs, azt megtelálni is nehéz/........

Yasashi Tanuki 2012.05.17. 10:17:20

Gyurcsány esete jól mutatja a szocialisták általános felfogását a demokratikus játékszabályokról. Az elmúlt néhány év nem volt elég, hogy a baloldali szavazók felfogják, hogy az MSZP összeomlásának egyáltalán nem a Fidesz az oka, hanem az, hogy végig, a nyilvánvaló és átlászó hazugságok ellenére is, kiálltak Gyurcsány mellett.

Szevasztok 2012.05.17. 10:17:31

"Hogy ezt a szálakat mozgató Fidesz most kudarcnak, vagy sikernek éli meg, azt sose fogjuk megtudni."

Szerintem azt gondolják mint a viccben: Így se rossz.

Scagnetti 2012.05.17. 10:18:44

@peti6: Nem lennék meglepve, ha a Hírtv is szoci forrásból kapott volna fülest. Akinek Feri leginkább útjában van, az az MSZP. A Fidesz nagyon is örül neki. Ahogy ennek az ügynek is, hisz Feri egyáltalán nem tudta tisztázni magát. Úgy látszik, most olyasmivel kapták el, amiben tényleg sáros.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 10:20:35

@Steppenwolf: senki nem veretett ossze ellenzeki politikust a rendro pribekjeivel.

a rendorok maguktol vertek ossze azt, aki azt hitte, mert politikus szembe mehet a rendorsorfallal. valoban, megverni nem kellett volna, csak megbilincselni es eloallitani.

egyebkent tudjuk, hogy artatlan. ugyanis nem bizonyosodott be a bunossege. es akinek nem bizonyitott a bunossege az artatlan.

Szevasztok 2012.05.17. 10:20:38

@Kutchek: "Az azért biztos, hogy Fletó 2 db szakdolgozatát górálta el az elmúlt évek alatt.
Ha a saját kétkezi munkájára így vigyázott, akkor megértem miért kellett 3 havonta új porgramot, reformot hírdetnie.... "

Csendben megjegyzem, hogy én is 2 diplomamunkát írtam (már a 90-es években) de egyik sincs meg. Szóval ne vonj le túl nagy következtetést ebből.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 10:21:45

@Scagnetti: "Akinek Feri leginkább útjában van, az az MSZP"

konkretan puccslacibacsi, aki azt hiszi, valamikor meg visszajon a hetvenharminc bolddog bekeideje ha eltunteti gyurcsanyt aki felrugta a szarosbodont oszodon.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 10:24:21

@peti6: ha beloled ilyen agressziot kepes kivaltani, akkor te is felsz tole. az agresszio ugyanis mindig a felelembol fakad:-)

Scagnetti 2012.05.17. 10:26:10

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Az arra lehetett indok, hogy a pártból kirakják. Most viszont az a legnagyobb baj Ferivel, hogy aktív, és egyben az egyik legutáltabb politikus. Az ún. balos ellenzék semmit sem tud csinálni úgy, hogy Feri ne jelenjen meg ott, és ne reklámozza saját magát.

Egyszerűen útban van. Már csak ártani tud a saját oldalának.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 10:37:31

@Scagnetti: ez csak akkor igaz, ha tovabbra is elhisszuk a fidesz allitasait gyurcsanyrol.

mivel en semmit nem hiszek el a fideznek, igy nem hiszem el azt sem, amit gyurcsanyrol allitottak az evek soran. tehat szamomra gyurcsany egy az ellenzeki politkusok kozul akit a fidesz probal ellehetetlenieteni. es mivel en a halalos ellensege vagyok roban viktornak - nem en mondtam, o mondta.. - igy ertelemszeruen orban szamara legfelelmetesebb ellensege automatikusan a szovetsegesem.

ugyanis en nem erzelmi alapon hozok politikai dontest. nekem a celom a teljes ellenzeki osszefogas es a fidesz megbuktatasa es birosag ele allitasa. ez nem fog menni gyurcsanyek nelkul a jelenlegi allas szerint. egyelore o volt az, aki mar kepes volt ket alkalommal is elpicsazni orbant es egy tvvitaban is felmosni vele a studiot. ha majd valaki mas kiallit egy olyat, akiben a minimalis potencial megvan erre, akkor biztos erdekelni fog. de egyelore nincs ilyen. sem mesterhazi, sem schiffer, sem a 4k csegevaraja nem alkalmas erre. gyurcsanytol retteg a fidesz es orban. es ez jo. ez mar eleg, hogy megmaradjon a kozeletben.

pumukli 12 2012.05.17. 10:45:29

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Azt, hogy peti6 fél-e Gyurcsánytól, azt nem tudom, De azt biztosan, hogy nem ismeri az öszödi beszédet. Mert ez az egy mondat, csak kiemelés volt a Fidesztől, amit a fideszfanok be is szürcsöltek évekre. És nem veszik észre, hogy csak a beetetésük folyik. Persze az is igaz, ha 2014-ben veszít a Fidesz, akkor remélem a baloldal / nem az Mszp/ már nem lesz olyan tesze-tosza, mint 2006-ban volt. Azt viszont jó tudni, hogy jelenleg Orbánnak csak egy ellenfele van, és az Gyurcsány. Mert rá jön az ideges rángás, hacsak a nevét látja. Tagadhatatlan, hogy fölnyalatta vele a padlót anno.

Scagnetti 2012.05.17. 10:48:57

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Fletó már senkivel nem fog felmosni senkit. Akkor ezt meg tudta tenni, de azóta leírta saját magát. Most már csak arra jó, hogy az Orbánból kiábrándult szavazókat a "baloldaltól" is távol tartsa.

Nagy hülyeség, ha Feri mélyrepülését a Fideszre fogják. Azért elsősorban ő volt a felelős, utána jött az MSZP, és csak ezek után a Fidesz.

Yasashi Tanuki 10:17-es hozzászólása elég jól összefoglalja a szocik bukásának egyik fő okát.

Az, hogy te csak azért felértékeled Ferit, mert a Fidesz szidja, a te fóbiádat bizonyítja. Természetesen te szavazhatsz ennek alapján, de nagyon ne lepődj meg, ha ezután sem fogsz tőle nagy dolgokat látni.

Az meg tényleg vicces, hogy egy ilyen szózat után leírod, hogy te nem érzelmi alapon döntesz. :)

Szerencsére a plágiumügy miatt elég sokan Feri ellen fordultak balról is. Talán most végre tényleg elszigetelődik, és 2014-ben megszabadul tőle az ország.

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.17. 10:50:59

@Steppenwolf:

"Maradjunk annyiban, hogy nem Orbán volt az a miniszterelnök, aki ellenzéki politikust veretett össze a rendőr pribékjeivel. "

Ne legyél már ennyire hülye, édescsillagom!

A utcán randalírozó, autókat borogató, barikádokat építő, utcakővel dobálózó, székházakat gyújtogató csürhét mindenhol a helyére rakják, nem csak Ukrajnában.

Scagnetti 2012.05.17. 10:53:24

@pumukli 12: Én végighallgattam a teljes beszédet, nem is egyszer. És így sem tartom menthetőnek Ferit, mert a beszédben világosan benne van, hogy szándékosan hagyták lecsúszni az országot, csak azért, hogy megnyerjék a választást. Ez a hülyeségnél is súlyosabb. Ez bűn.

Scagnetti 2012.05.17. 10:56:13

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Egyébként ha célod a teljes ellenzéki összefogás, akkor még inkább érthetetlen, miért erőlteted Ferit. Vele ez nem fog megtörténni.

Lucky Larry Silverstein 2012.05.17. 11:01:39

Az MSzP-sek 74%-a szerint viszont nincs oka visszavonulni.

Akkor legalább 2-3%-a lehet az emeszpének...:)

Pas de probleme 2012.05.17. 11:14:27

@Scagnetti: Ha lesz neki (a DK-nak) öt százaléka 2014-ben, akkor NÉLKÜLE nem fog menni. Úgyhogy ez a kérdés még nem eldönthető.

élhetetlen 2012.05.17. 11:19:57

@Scagnetti: Természetesen nem tudom, mi történt, ez csak egy gondolat. A dolgozatok címéből úgy gondolom, hogy ez egy szöveseg értekezés, bizonyos táblázatok, adatok szakirodalomból beemelésével. Annak mi a valószínűsége, hogy négy év különbséggel két különböző bírálónak pont az a következtetés, mondat nem tetszik? Nagyobb a valószínűsége annak, hogy a családi könyvtárban található szakkönyvből vettek át mindketten hibás forrásadatot. Én matek szakon diplomáztam, ha rossz egy bizonyítás, azt ugyanúgy veszi észre mindegyik bíráló, de ez egy szöveges dolgozatnál?

Scagnetti 2012.05.17. 11:29:46

@élhetetlen: "Annak mi a valószínűsége, hogy négy év különbséggel két különböző bírálónak pont az a következtetés, mondat nem tetszik? Nagyobb a valószínűsége annak, hogy a családi könyvtárban található szakkönyvből vettek át mindketten hibás forrásadatot"

Már csak azt kellene megmagyarázni, hogy ezek oldalszámra is stimmelnek. Meg azt, hogy a címből hiányolt részek a sógor dolgozatában pont ott kezdődnek, ahol Ferié befejeződött.

Persze a másolás fel sem merülhet egy akkora államférfi esetében, mint Feri. :)

barli 2012.05.17. 11:30:43

Bebizonyosodott, hogy a hírtv nem hazudott. Ugyanazokon az oldalakon ugyanazok a hibák. Nekem nem kell ennél több. Hazudik. Én már megszoktam mondjuk.

Scagnetti 2012.05.17. 11:32:34

@Pas de probleme: Szerencsére ez a plágiumügy sok ingadozót elvihet Feritől.

Egyébként meg szerintem az ő esetleges 5%-a is kevés lesz. Nem tud a szoclib tábor 50%-ot összehozni.

room_101 2012.05.17. 11:34:31

Így kell ezt csinálni. Bedobni valamilyen jó kis gumicsontot, amiben a tényektől függetlenül megvan mindenkinek a véleménye, azután az összes, már a címszótól felhergedt mélymagyar és libbant ontja a kommenteket, az oldal reklámbevétele meg ettől jól az égig szökik. Így csinálnak pénzt a kapitalizmus ellenségei a kapitalistáknak.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 11:42:12

@Scagnetti: terelsz, de nem cafolsz.

egyelore az egesz magyar kozeletet a fidesz aldozatanak tekintem, a fidesz ugyanis semm im ast nem csinalt az elmult 18 evben, orban 1994es megkattanasa ota, mint mindenkit szepen kinyirt, felszalamizott.

es en ebben nem vagyok hajlando reszt venni, nem vagyok hajlando tamogatni a fidesz sorozatos karaktergyilkossagait. ezt pedig csak ugy tudom tenni, ha nem hiszek el neki semmit. gyurcsanyrol sem. es nem fogadom el az ilyen lobogtatasokat, mint ami tortent most, vagy a fittelina ugyben, ahol se vizsgalat nem tortent, semmi nem tortent, csak egy igazolhatatlan allitas a fidesz reszerol.

plutarchos mondta annakidejen, hogy clummari audacter, semper aliquit haeret.
azaz batran ragalmazz, pletyka lesz belole.

ezen elvek menten nyirta ki a teljes hazai kozeletet a fidesz. ugyhogy en most mindenkivel vagyok a fidesz ellen. ugyanis koztorvenyes bunozok, akik a politikai hatalommal es az emberek legalantasabb erzelmevel manipulalnak.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 11:46:46

@Scagnetti: teljesne mind1, hogy felmerulhet, vagy nem

akinek a bunossege nem bizonyosodik be az artatlan. a tobbi pletyka. ez a jogi resze.

es mivel ismerem a fidesz szarkeveresi szokasait, politikai modszereit ab ovo a fidesz ellensegeinek hiszek.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 11:48:32

@Scagnetti: mert a teljes ellenzeki ossefogas azt jelenti, hogy a dk is benne van. ugyanis a dk is resze az ellenzeknek. es a dk nelkul nincs teljes ellenzeki osssefogas. ez ilyen egyszeru.

Scagnetti 2012.05.17. 12:01:30

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Te terelsz. Az üldözési mániáddal próbálod magyarázni az ügyet. Pedig az a vizsgálattal bebizonyosodott, hogy a bírálat és a dolgozat valódi, az egyezések szintén.

Hogy te ezeket egy az egyben figyelmen kívül hagyod, az nem változtat azon, hogy ezek tények. Nem a Hírtv, nem a Fidesz találta ki egyiket sem.

Scagnetti 2012.05.17. 12:02:15

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Szerencse, hogy odaát a becsület bajnokai vannak, akiknek automatikusan igazat kell adni a Fidesz ellenében. Mert ők nem szoktak hazudni.

Scagnetti 2012.05.17. 12:04:44

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Akkor nem kell teljes ellenzéki összefogás. Nem is lehetséges, mert a vadkapitalistáktól a szélsőbalig minden van ott. Ezeket lehetetlen összefogni. Ha véletlenül valahogy nyernének, akkor sem tudnának döntésre jutni a legalapvetőbb kérdésekben sem.

Feri meg több szavazatot visz, mint amennyit hoz. A Fidesz legjobb kommunikációs eszköze még ma is.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 12:12:57

@Scagnetti: "Akkor nem kell teljes ellenzéki összefogás. Nem is lehetséges, mert a vadkapitalistáktól a szélsőbalig minden van ott."

dehogynem

70 eve egy hasonloan ontelt, bomlott elmeju kis csirat pontosan egy ilyen osszefogas nyomott le.

egyebkent nagyon feltek feritol, szoval a jelek szerint van mit keresgelnie:-)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.17. 12:15:39

Nem egészen értem az okfejtést. HA valakit felmentenek az nem biztos hogy ártatlan.
Lehet elévült, avagy lehet bizonyíthatatlan a bűncselekménye.

A plagizálás vádját nyilvánvalóan nem lehet bizonyítani, hisz nincs meg az eredeti szakdolgozat.

De annak a valószínűsége, hogy egy bírálat és egy ettől eltérő szakdolgozat, minden oldalszáma ugyanúgy stimmeljen mint a kritika tartalmi része matematikailag is elhanyagolható.
Magyarul szinte csak plagizálással álhatott fent az egyezésre a körülmény.
Nincs más racionális magyarázat.

Az elévülésre példa pedig ismét Gyurcsány.
Ha valaki kiadja bérbe saját cégének a házát ahol él. Azt felújítja, uszodát épít bele, az definitív adócsalást követ el, akár elévült a bűncselekménye akár nem.

2012.05.17. 12:15:45

@peti6: Schmittnél egyértelmű és bizonyított a plágium. Gyurcsány szakdolgozatánál viszont bizonyítékok híján erőlködik a "jobboldal" már egy hónapja. (Gyanítom, hogy Gyurcsány is felrakhatná akárhova a szakdolgozatát, de neki éppen az jön jól, hogy "nincs meg", mert így az említett erőlködéssel a "jobboldal" ellenszenvessé válik a politikailag közömböseknek.)

Egyébként a "jobboldalnak" kurvára le kellene már szoknia arról, hogy ha faszságon kapják, akkor a "baloldalra" mutogat, hogy hát ők is. Korábban éppen azt kántálták, hogy ők különbek.

Tessék már felfogni, hogy ha ugyanazt a szart művelik, mint az, akit korábban fikáztak, azzal nem magukat mentik, hanem a másik oldal szarságait legalizálják.

Scagnetti 2012.05.17. 12:19:49

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Akkor háború volt. Bár rólatok egyre inkább úgy érzem, most is háborúban érzitek magatokat. Valahogy mindig, mikor nem a tieitek kormányoznak. Pedig ez is része a demokráciának.

Én magam valóban félnék attól, hogy megint a kezébe adjuk az országot, mert kevés alkalmatlanabb ember van nála a Parlamentben. Pedig szép a felhozatal ott is. Az nyugtat meg, hogy esélye nincs a győzelemre.

Abban viszont biztos lehetsz, hogy a Fidesz nem fél tőle. Számukra már csak hasznot tud hozni. Az rég volt, mikor veszélyes volt rájuk.

Kár, mert egyébként a Fideszre is ráfér már a pofon, de amíg balra csak Ferit látja a szavazó, addig marad Viktor.

Pas de probleme 2012.05.17. 12:20:06

@Scagnetti: Ebben alaposan tévedsz.
Arra jó, hogy mint mumus, a jobbos ábort összerántsa. Mert félnek tőle. Okkal.

De a baloldalon más a helyzet. Lásd a Nézőpont statisztikát:
- az MSzP 3/4-ének OK
- az LMP felének OK (hoppá!)
- DK-nak nyilván 100%. :-)

Ha pedig vitára, kampányra kerül a sor, neki bőven lesz muníciója. Na, pont ezért ...sztatják narancsék, nehogy meg tudjon szólalni.

Az ugye világos, hogy ennek meg semmi köze se tisztességhez, se igazsághoz, csak politikai manipulációhoz. A választópolgár manipulációjához, jelesül

Kutchek (törölt) 2012.05.17. 12:23:28

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"egyebkent nagyon feltek feritol, szoval a jelek szerint van mit keresgelnie:-)"

Van mit keresgélnie, mondjuk a bulváriparban.;)

Némileg nagyobb az esélye a visszatérésre, mint annak idején Torgyán Doktornak. Ex-miniszterelnökből felküzdötte magát celebbé...

pástétom 2012.05.17. 12:25:38

Milyen jó, hogy az állam pénzeli a Nézőpontot. Jó tudni, milyen fontos kutatásokra fordítódik az adófizetők pénze.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 12:26:01

@Scagnetti: ez is haboru.

orban kijelentette, hogy inkabb holtan latna ahozzam hasonlokat, mint sebesulten. ez casus belli. az eletem, a szabadsagom a tet.

nem is tudok a fideszre es tamogatoira masknet tekinteni, mint potencialis gyilkosaimra, akiket szemmel kell tartani es elobb utni/loni, mint ok.

mert egy pszichopatat, egy potencialis gyilkost tamogatnak.

Kutchek (törölt) 2012.05.17. 12:26:27

@Pas de probleme: "Az ugye világos, hogy ennek meg semmi köze se tisztességhez, se igazsághoz, csak politikai manipulációhoz. A választópolgár manipulációjához, jelesül"

Erről az ugrott be, amikor a tv ostrom után Fletó meglátogatta a lábadozó rendőröket és majdenm elsírta magát a kamerák előtt!

Bár, az nem manipuláció volt, csak szimpla ripacskodás:)))

Scagnetti 2012.05.17. 12:29:09

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Te elmebeteg vagy. Javaslom, keress fel egy pszichiátert.

Pas de probleme 2012.05.17. 12:32:20

@Kutchek: :-)

Legalább a rendőrökhöz ment be, és nem a rendbontókhoz. Ezt mindenképpen írjuk a javára! :-)

(Hogy én ezért mit fogok itt kapni...)

Scagnetti 2012.05.17. 12:33:04

@Pas de probleme: Hessegesd el egy pillanatra a vörös ködöt, és gondold végig, mi félnivalója van a kormánynak egy olyan politikustól, aki a népszerűségi listák végén ül már hat éve, és ez alatt semmit nem tudott javítani a megítélésén!

És még annyit, hogy nem az MSZP vagy a DK táborában kell nézni Feri megítélését, hanem a bizonytalanok között. A győzelemhez új szavazókat kell keresnie, azzal semmit nem ér, hogy az eddigi szavazói szeretik. Az kevés. Azokat kell meggyőznie, akik nem szeretik, és ez nem megy neki.

A szoclib oldal ott kúrta el csúnyán, hogy ezt hiszik, a Fidesz faszságai majd kikaparják nekik a gesztenyét. És most bajban vannak, mert kiderült, hogy nem.

huhhhu 2012.05.17. 12:33:35

Nagyon sok embernek tele van a hócipője a politikával, a pártokkal. 54 % nem menne el szavazni. Viszont ez a fidesz malmára hajtaná a vizet. Mert ők ott lesznek a szavazáson. Tehát választani kell. Ha a kettő közül választani kell, akkor ezerszer inkább Gyurcsány, mint egyszer a fidesz. És nem érdekelnek szakdolgozatok, meg hasonló baromságok. Ez ugyanolyan "karaktergyilkosság", mint az eddigi próbálkozások. Lásd Bajnai is!

Minden ember hibázik, minden politikus hoz(hat) rossz döntéseket. Azonban a demokrácia szisztematikus lebontása, a rabszolgatartó társadalom felé történő gyaloglás már nem jó vagy rossz döntés kérdése. A visszaható törvénykezés, a MANYUP pénzek lenyúlása, adó adó hátán, miközben ők milliókat kapnak a közpénzekből puszira, azért, hogy a végtelenségig nyomorba döntsék az embereket, az már nem jó/rossz döntés kérdése. A fidesznek mennie kell.

peti6 2012.05.17. 12:34:19

@No_Fidesz_No_Problem: Ebben igazat is adok neked. De kérdezem én, mi, ill. ki váltotta ki az emberekből a "csürhét"??
Ezt el felejted leírni. A te általad annyira dicsőített gyurcsány.......
De már megint erről a senkiháziról írok, pedig egy nulla számomra, de az ilyen eszement kommentek kihoznak a sodromból...Ezt az egész komédiát ő maga gerjeszti, hogy legalább valamit beszéljenek róla, mert külőnben a kutyát sem érdekli ez az elmebeteg......

Scagnetti 2012.05.17. 12:36:43

@huhhhu: Kíváncsi vagyok, odaátról vajon kivel szemben lennél ennyire megértő. :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 12:38:50

@Kutchek: nem nagyon lesz mar miniszterelnok. de remek fegyver az ellenzek kezeben orbanek ellen. ha gyurcsannyal osszefogna az ellenzek, azzal kicsavarnak a fidesz kezebol az egyetlen fegyveret, amit hasznalni tud. a ragalmazast es pletykaterjesztest, a politikai karaktergyilkossagok eszkozet.

ugyanis a pletyka halala ha nem figyelsz ra. a fidesz halala az, hogy a karaktergyilkossagi kiserletei ellenere SEM kozosited ki a celpontjaikat.

Pas de probleme 2012.05.17. 12:39:44

@peti6: Azért ezt így Te sem gondolhatod komolyan.

Fletó nem egy kezdő hollywoodi starlet, akinek mindegy, csak írjanak róla. Olvasd el a blogját. Bőven van neki tartalmi mondanivalója, az ilyen faszságok miatt pedig három hete defenzívában volt. Ez nyilván nem az ő érdeke. Hanem azoké, akik nem tudnak vele érdemben vitatkozni.

A helyzet az, hogy akár tetszik, akár nem, ő komoly tényező a bal oldalon, és ha Orbán tovább folytatja, amit csinál, akkor azon túl is az lesz.

Úgyhogy Ovinak bőven van mitől félnie. Ezért is próbálja meg börtönbe juttatni, erkölcsileg kinyírni, satöbbi.

Egyébként tényleg: nem tudom, feltűnt-e, de a Sukoró-vád nagyjából pont annyira komoly, mint amivel Tyimosenko ül.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 12:40:50

@Scagnetti: az en latens mentalis zavarom nem valtoztat orban viktor kijelentesein es a ti viselkedeseteken:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 12:43:20

@peti6: "ki váltotta ki az emberekből a "csürhét"??"

sajat maguk
hagytak maguklat felhergelni es legaljasabb erzelmeiken - gyulolet, harag, bosszuvagy, irigyseg - keresztul motivalni. ahelyett, hogy elgondolkodtak volna, mirol is szol valojaban az oszodi beszed, felnyaltak a hirtv tematikusan vagott verziojkat ami koszono viszonyban sincs a valosaggal. szoval csakis sajat magukat hibaztathatjak, hogy csurheve valtak.

Scagnetti 2012.05.17. 12:45:19

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: De arra pont elég, hogy félreértelmezd. Orbánt mondjuk nem, őt én is benyomnám a klinikára. (Ahogy Ferit is.) De félelmet látni ott, ahol nincs, az már egészen más dolog.

Nem kell felülni minden hülyeségnek. Ha a Fidesz félne Feritől, mindent megtenne, hogy sehol se lehessen hallani róla.

dukeekud 2012.05.17. 12:55:46

"A gyanú ugyanis nem lehet elég ahhoz, hogy bárkit elítéljenek. Még Gyurcsány Ferenc esetében sem. Illúzióim persze nincsenek."

Gyurcsany hirtv-nek adott nyilakozta onmagaban elegendo arra hogy 100 %-ban bizonyitsa, hogy csalt, lopott, hazudott. Eloszor nem is emlekszik ra, hogy kicsoda az a Rozs Szabolcs, aztan 30 masodperccel kesobb mar bevalja, hogy hat valoszinu latta, olvasta, es felhasznalta (lemasolta) a szakdolgozatat. Ez nem gyanu, hanem 110 % bizonyosag.

Pas de probleme 2012.05.17. 12:58:46

@Scagnetti: "mi félnivalója van a kormánynak egy olyan politikustól, aki a népszerűségi listák végén ül már hat éve, és ez alatt semmit nem tudott javítani a megítélésén!"

Egyrészt, ne vegyél arra mérget, hogy Fletónak nincs politikai vonzereje akár a bizonytalanok felé. Ezt a mostani számokból tényszerűen nem lehet kiolvasni. A DK egyáltalán nem áll rosszul. És ha az LMP és az MSzP nem tud valami igazán nagyot felmutatni, még jobban fel fog értékelődni.

A Fidesz azért fél tőle, mert tudja, hogy bőven benne van a potenciál arra, hogy bajt csináljon. És természetesen nem várják meg, amíg túl erős lesz. Csírájában akarják elfojtani az egészet.

Nem beszélve arról, hogy egy ilyen pali, mint ő - bár bevallani se Mházy se Schiffer nem fogja - igenis orientálja és irányítja az egész ellenzéki tábort. Szóval, akár szeretik akár nem, a bal oldalon, szükségük van rá. Ezt Ovi is tudja, és Fletó kiiktatásán keresztül ellenük is harcol.

Fletó nem mint miniszterelnök-jelölt veszélyes. Tud elég "bajt" csinálni anélkül is. :-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 13:05:07

@dukeekud: "Gyurcsany hirtv-nek adott nyilakozta onmagaban elegendo arra hogy 100 %-ban bizonyitsa, hogy csalt, lopott, hazudott."

marmint fideszisztanban. eszak-koreaban.
egy sztalinista rendszerben, vagy egy naci nemetorszagban. ott eleg.

jogallamban nem eleg, sot, kurva keves:-)

pástétom 2012.05.17. 13:05:51

@Scagnetti: "Ha a Fidesz félne Feritől, mindent megtenne, hogy sehol se lehessen hallani róla."

Klubrádió ellehetlenítéséről hallottál már? Amúgy épp' hogy mindent megtesz a Fidesz, hogy mindenhol hallani lehessen róla. Negatív kicsengéssel.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 13:07:40

@Scagnetti: "Ha a Fidesz félne Feritől, mindent megtenne, hogy sehol se lehessen hallani róla."

ez a kijelentes nelkulozi az eletszeruseget:-)
azert tartjak forron a gyurcsany-temat, mert meg meg lehet vele osztani az ellenzeket egy darabig. de amikor rajonnek majd masok is, hogy igazabol az egesz gyurcsanyugyet a fidesz csinlja es minden allitas gyurcsanyrol a fidesz hazatajarol indult el es egyet sem sikerult bizonyitani, akkor ez csunyan vissza fog utni:-)

a fidesz most elore menekul. az eu elol, az imf elol, gyurcsany elol...

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.17. 13:08:06

@peti6:

"A te általad annyira dicsőített gyurcsány"

*

NEM dicsőítem Gyurcsányt. Arról van szó, hogy:

1. NEM TETSZIK az a módszer, ahogy a fidesz-média manipulálja a birkanépet Schmitt BIZONYÍTOTT plágiumügyének és Gyurcsány BIZONYÍTATLAN plágiumvádjának az összemosásával,

2. NEM TETSZIK az a módszer, ahogy a fidesz-média azt próbálja elhitetni a birkanéppel, hogy a bizonyítás terhe nem azon van, aki vádaskodik, hanem azon lenne, akit bizonyítékok nélkül megvádolnak.

dukeekud 2012.05.17. 13:12:29

@Pas de probleme: "
Fletó nem egy kezdő hollywoodi starlet, akinek mindegy, csak írjanak róla. Olvasd el a blogját. Bőven van neki tartalmi mondanivalója,"

Gyurcsany egy pszihopata elmebeteg, aki a lopott milliardjaival politikust jatszik. Nincs, es nem volt az egvilagon semmilyen mondani valoja, egyszeruen csak elmebeteg, es az a kenyszerkepzete, hogy fontos ember. Barmit mond vagy csinal, azt kizarolag az idegbeteg szereplesi maniaja miatt teszi.
Annyira dilis, hogy meg ennek az mszp nevu bunszervezetnek sem kelett, pedig ott aztan nincsenek magas elvarasok az tagokkal szemben.

Pas de probleme 2012.05.17. 13:13:18

@dukeekud:

Tudod, azért érdemes megnézni, ahogy az a Hír TV-s riporternő kérdezett. Aztán képzeld el, hogy miként kérdezte volna mondjuk Bethlen János (hogy egyéb ÚJSÁGÍRÓK neveit ide ne idézzem).

Az az - indulat nélkül mondom - mikrofonos véglény az első pillanattól arra ment, hogy megszívassa, ellentmondásba keverje, átverje a riportalanyát. Van ilyen bőven a médiában. Ettől még meg lehet vetni. Pfuj.

Fletó valóban elszúrta azt az interjút. Mindjárt ott, hogy ezzel a bandával egyáltalán szóba állt. Aztán meg ott, hogy nem kapcsolt. Csak akkor jött rá, hogy mire megy ki a játék, amikor már késő volt.

És a végeredmény egyébként valóban nem impozáns.

De hogy ez bizonyíték lenne, na, az azért erős túlzás.

Scagnetti 2012.05.17. 13:16:53

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Megosztja az ellenzéket. Tehát annak a bizonyos ellenzéki összefogásnak az egyik akadálya.

Ha majd nagyanyám repülni fog, ő lesz a repülő. Addig viszont nem. Az meg hülyeség, hogy Ferivel kapcsolatban minden a Fidesztől jön. Ebben az ügyben is pont azt mutatta ki a vizsgálat, hogy amit a célpontosok találtak, az tényleg úgy van.

Scagnetti 2012.05.17. 13:17:36

@pástétom: A Klubrádió mondjuk sokkal veszélyesebb Orbánra nézve, mint Feri.

Scagnetti 2012.05.17. 13:21:21

@Pas de probleme: Nem kell rá mérget vennem. Ott a népszerűségi lista a Népszabiban minden héten. Feri kb. hat éve a sor végén van, és nem mozdul.

Abban igazad van, hogy bajt csinálni tud. Ezért van a lista végén.

Pas de probleme 2012.05.17. 13:22:04

@Scagnetti: Légy erős: Schiffer András is megosztja az ellenzéket. Mesterházy is. Ha visszagondolsz az elmúlt húsz évre, az SzDSz és az MSzP vezetői igen sok esetben konkrétan ki nem állhatták egymást.

Az, hogy Fletó lejárt lemez, meg hogy milyen jó lesz, ha majd elmegy, "wishful thinking". Önszuggeszció. Méghozzá mindkét oldalon, Gyurcsány épp úgy riválisa Mesterházynak és az LMP-seknek is.

Ez egyébként nem probléma, ha a végén meg tudnak egymással egyezni annyira, hogy együtt tudjanak dolgozni. És többre nincs is szükség. Majd a választó eldönti, hogy ki legyen köztük a főnök.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 13:24:14

@Scagnetti: "Megosztja az ellenzéket. Tehát annak a bizonyos ellenzéki összefogásnak az egyik akadálya."

marmint ezt szeretnek a fideszesek elhitetni.
pedig fleto vagy a szimboluma lesz az osszefogasnak, vagy nem lesz osszefogas:-)

tudod, az osszefogas ugyanis nem ugy ertelmezendo, ahogy a fidesz szokta, hogy "csatalakozz es kuss legyen", ahogy azt tette a kdnpvel, kisgazdakkal, mdffel, mieppel, hanem az osszefogas azt jelenti, hogy a kozos cel erdekeben - a jelenlego kormany demokratikus levaltasa - erdekeben felretesszuk az ellenteteinket es egy idore megegyezunk.

elhiszem, hogy atertelmezve bizonyos szavak jelenteset meg akar igaz is lehet az allitas, de ragaszkodnek a szavak definicio szerinti ertelmezesehez..;-)

Pas de probleme 2012.05.17. 13:28:28

@Scagnetti: Nem várom tőle, hogy valaha is az élre kerüljön.
Azt viszont mondom, hogy a személyes népszerűsége nem keverendő össze a szavazatvonzó képességével. Bár nyilván van erős korreláció.
Mondom azt is továbbá, hogy az elmúlt népszerűsége, de akár a mostani, nem mond sokat arról, hogy mi lesz a következő választáson. Két év nagy idő.

Egyébként Orbánnak is van még bőven ideje. És ennek most lehet örülni, vagy nem örülni. Én speciel nem örülök. :-)

De hát ez egyéni szociális probléma.

Scagnetti 2012.05.17. 13:33:50

@Pas de probleme: "Légy erős: Schiffer András is megosztja az ellenzéket. Mesterházy is."

Schiffer leginkább azóta, mióta kijelentette, nem kér Gyurcsányból. Ezt nem tudták neki elfelejteni Feri rajongói. Még orbánbérencnek is nevezik.

"Ha visszagondolsz az elmúlt húsz évre, az SzDSz és az MSzP vezetői igen sok esetben konkrétan ki nem állhatták egymást."

És nem is működött soha a koalíció.

"Az, hogy Fletó lejárt lemez, meg hogy milyen jó lesz, ha majd elmegy, "wishful thinking". Önszuggeszció. Méghozzá mindkét oldalon, Gyurcsány épp úgy riválisa Mesterházynak és az LMP-seknek is."

Persze, hogy rivális. De egyben teher is. Az ő nevéhez kötik a legtöbben a nem túl szép emlékű szoclib kormányzást.

"Ez egyébként nem probléma, ha a végén meg tudnak egymással egyezni annyira, hogy együtt tudjanak dolgozni. És többre nincs is szükség. Majd a választó eldönti, hogy ki legyen köztük a főnök."

Az erőviszonyok nagyjából adottak. De hogy ez a koalíció valaha is működőképes lenne, azt kétlem. Eddig még egyszer sem működött. Az első szoclib kormány csak azért volt működőképes, mert ott az MSZP egyedül is többségben volt.

Scagnetti 2012.05.17. 13:36:32

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nézz már be az ágy alá, hátha ott is találsz egy kis Fideszt! Egyszerű lehet az életed, hogy minden probléma okozóját a Fideszben látod. Tudnak kárt okozni, de ez azért túlzás.

Persze aki háborúban él, annak bármi lehetséges.

Scagnetti 2012.05.17. 13:37:36

@Pas de probleme: Két év tényleg nagy idő. Csak Feri hat éve van ott, ahol, és nem mozdult. Úgy sem, hogy közben a Fidesz szavazótáborának fele odalett. Ferit ez sem emelte fel.

Pas de probleme 2012.05.17. 13:42:17

@Scagnetti: Egész jó érvek. És sokban igazad is van. Szívesn folytatnám - de sajnos most mennem kell. De majd talán máskor. Here, there everywhere :-)

Na, cső!

peti6 2012.05.17. 13:43:14

@No_Fidesz_No_Problem: Már ne érts félre, de itt gyurcsánynak lenne az érdeke egyértelműen, hogy bizonyítson.
Egyébként ez kvázi bizonyított is.
Nem véletlen a szó szerinti címegyezés a volt sógora dolijával.
Az sem véletlen szerintem, hogy pontosan az ő dolgozata tűnt el az egyetemről.
Az sem, hogy a sajátját sem találja otthon /bár annyira kereste a szerencsétlen, hogy kétszer majdnem leesett a létráról/
Az sem véletlen, hogy az ő dolgozatának a hivatalos bírálatában ugyanazok a hibák ugyanazon lapszámon szerepelnek, mint a sógor hivatalos szakdolijában./ bár amíg a sógor hivatalos szakdolija meg nem lett, azzal magyarázkodott, hogy a saját példánya, mármint a sógoré, akár utólagosan manipulált is lehetett/ de pechére meglett a sógor hivatalos dolgozata, és minő véletlen, egyezett az otthonival.....
Ennyi véletlen után számomra legalábbis gyanús a fletó szakdolgozata....
Neked nem??????

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 13:49:07

@Scagnetti: nem az eletem minden problemajat, de jelentosen sokat. a jelenlegi euro arfolyam kifejezetten kellemetlen. ezen kivul az orszag megoszotttsagat fideszesre es nem fideszesre is orbanek szamlajara lehet irni - persze, ehhez kelle egy nagy halom suket birka is, akik itt elnek es kelloen rosszindulatuak. a fidesz szamlajara irom a teljes kozelet leamortizalasat. a fidesz szamlajara irom, hogy kiszmaithatatlan gazdasagi kornyezette valtunk. azt is a fidesz szamlajara irom, hogy egy keresztapa a rendorseg fonoke, valamint a korrupcio a sokszorosara novekedett, mikozben minden rohad szanaszert. a szocik is nagy szemetladak voltak, de legalabb ugy-ahogy probaltak mukodtetni az orszagot. legalabb a latszatra probaltak adni. de ami most megy, az elegge durva.

szoval jah, eleg sokminden irhato orban es a fidesz szamlajara. es ne gyere azal, hogy "dehat o nem is.."
az egyetlen vezeto politikus aki a rendszervaltas ota folyamatosan tuzkozelben van es folyamatosan vezeto tisztseget toltott be, tehat folyamatosan koze volt az orszag sosrsanak alakulasahoz az orban viktor. az osszes tobbi eltunt, felbukkant, levaltottak, elkuldtetk, eltunt magatol. az egyetlen biztos pon a multban es jelenben orban...

a jovonek mar nincs szuksege ra. mert vele nincs jovo.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 13:50:07

@peti6: "Már ne érts félre, de itt gyurcsánynak lenne az érdeke egyértelműen, hogy bizonyítson."

ez hulyeseg. jogallamban a vadlonak van bizonyitasi kotelezettsege. es gyurcsanyra pont ugyanugy vonatkoznak a jogallamisag szabalyai, mint barki masra.

Scagnetti 2012.05.17. 13:54:05

@Pas de probleme: Lesz még rá alkalom. Szevasz!

dukeekud 2012.05.17. 13:59:37

@Pas de probleme:
Nem a riporter kerdeseivel volt baj.
Ahogy a Gyurcsany beszelt, amilyen szavakat, mondatokat hasznalt, abbol nyilvanvalo, ott helyben probalja meg kitalalni a dolgot. Egyik mondataval a masikat cafolta, mert akkor meg nem tudta, hogy pontosan mennyit is tudnak a hirtvsek. Ha valaki az igazsagot mondja, az nem felteteles modban beszel, 20 eve megtortent dolgokrol, hanem csak osszefuggoen elmondja ami tortent. Szamomra az a produkcio, minden bizonyiteknal tobbet er.
Es akkor meg ott vannak az objektiv tenyek. Az eltunt szakdolgozat, es hivatalos biralat egyezese, Rozs Szabolcs dolgozataval. Ha komoly penzben kene fogadnom( egy evnnyi fizetes) arra, hogy a Gyurcsany masolta e a dolgozatat, arra tennem a penzem, hogy MASOLTA, mert nem akarnam elvesziteni a penzem.

Scagnetti 2012.05.17. 14:00:05

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Sosem mondtam, hogy Orbán nem felelős a megosztottságért. Én csak azt mondom, hogy nem volt ezzel egyedül. Egy ilyen pocsék politikusi banda csak úgy maradhat meg hosszabb távon, ha a híveit a másik ellen hangolja. Ebben meg benne voltak a szocik is az első perctől kezdve. Ahogy a szadesz is. Ők már a taxisblokád idején bizonyítottak.

Szóval mutogathatsz a Fideszre, de ezzel még messze nem találtad meg az összes ganét.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 14:02:24

@Scagnetti: egyetlen gane maradt

a fidesz. es hajlamos vagyok ezek utan azt hinni, hogy mindig is o volt az egyetlen gane es azert szarozta ossze a tobbit, hogy ne tunjon fel a sajat penetrans szaga.

peti6 2012.05.17. 14:04:58

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Az a hülyeség, amit te firkálsz....
Én nem azt írtam, hogy a gyurcsány kötelessége a bizonyítás, hanem azt, hogy neki lenne az érdeke, hogy bebizonyítsa hogy "tisztességes" dolgozatot írt /ha írt/.
Ha a kettő közötti különbséget nem érted, sajnállak......

Scagnetti 2012.05.17. 14:08:42

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Francokat! Orbánt lassan 15 éve kórusban szidja az egész szoclib oldal, pedig akkor még közel sem volt vele ennyi baj, mint most. Viszont győzni tudott '98-ban, ezért kezdték el mocskolni.

Azóta persze sokat tett azért, hogy okkal lehessen mocskolni, de ez azóta történt, nem akkor, mikor elkezdték. Nem mindegy.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 14:22:33

@peti6: igazbaol ertem

van egy jogallami oldala a dolognak, meg van egy pletyka oldala.

na a pletyka az, amit en leszarok:-)

mivel en jogkoveto allampolgarnak tartom magam, igy szamomra a jogallamisag szabalyai a mervadoak.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 14:28:42

@Scagnetti: orban azota szidja a szoclib oldalt, amiota szoclibrol elkezdett szelkakasozni. ugyanis egeszen az 1994es buktaig orban es a fidesz balliberalisnak nevezte magat - ezzel egy uj politikai iranyt feltalalva. hiszen a liberalizmus jobboldali eszme, nehez benne baloldali ideologiat talalni:-)

csak orban keves volt a liberalizmusban, konnyunek talaltatott, igy valasztotta a populizmust. egyebkent hagy alljon itt egy idezet tole azokbol az idokbol:

"A populizmus élő klasszikusai szájában a "liberális" szó káromkodás, szitok. A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet... Ezért vonzódtak a populisták mindig az állam gyámkodó hatalmához"

aztan a liberalizmus egyszercsak karomkodas, szitok lett a szajabol. nahat...:-DDD

egyebkent probalhatod tagadni, de orban az egyetlen vezeto az elmult 22 evbol. mindenki mas eltunt/feltunt/lebukott. tehat az elmult 22 ev fo politikai felelose bizony orban. tagadhatatlanul. vitatkozhatnal abban, hogy nem votl vegig ott a kozeletben. de ott volt. es ha ott volt, akkor felelos minden percert, amit a kozeletben vezetokent toltott. ugyanis a vezetoi pozicio felelossegvallalassal is jar.

Scagnetti 2012.05.17. 14:48:10

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nem rémlik, hogy '94 előtt hallottam volna azt a szót, hogy balliberális. Ez csak a szoclib koalíció után terjedt el. Az után a koalíció után, amit az utolsó percig tagadtak.

Szóval liberálisból lett populista, maradjunk ennyiben.

Van még Orbánon kívül elég sok politikus, aki a kezdetektől ott van a Parlamentben. Azok miért nem felelősök? Csak mert az MSZP-ben ülnek?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 15:06:35

@Scagnetti: en fideszes volt 94ig..:-)
es bizony akkor a fidesz hatarozottan balliberalisnak vallotta magat:-)

orban az egyetlen VEZETO politikus. es a vezeto KIEMELT FELELOSSEGGEL tartozik.

es en egy szoval nem mondtam, hogy orban az egyetlen felelos. sak mivel o volt az elmult 22 ev egyetlen vezeto politikusa, igy a felelosseg tulnyomo resze is az ove.

es ne gyere azzal, hogy nem volt mindig kormanyon. csak a fidesz ertelmezeseben mukodik a parlament ellenzek nelkul:-)

demokraciaban az ellenzeknek is van felelossege az orszga dolgainak alakulasaban. ahogy ha 2014ben orbanek maradnak az a jelenlegi ellenzek felelossege lesz elsosorban, ha ekkora korrupcio es ennyi elkovetett buncselekmeny, antidemokratikus es jogallamellenes intezkedes utan nem tudnak legalabb egy kormanyvaltashoz elegseges szavazatot szerezni.

Scagnetti 2012.05.17. 15:15:19

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: El sem hiszem. A szocik is felelősek lehetnek (persze csak 2014-ben) valamiért?

Ezt biztos csak elírtad. :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.17. 15:24:30

@Scagnetti: nem
nem irtam el.

de olvasd vegig megegyszer. nem csak 2014ben. vagy te is annak a kb 30%nak vagy a tagja, aki keptelen ertelmezni egy osszefuggo irast?;-)

mindneki felelos. elsosorban mi, allampolgarok, akik orbant szarrtunk az asztalra. masodsorban ortabn, aki vegig felelos pozicioban volt az elmult 22 evben. aztan jonnek a tobbiek. mindenki felelos tobbe-kevesbe. de leginkabb mi kurtuk el, itt elo polgarkak. nem kicsit. nagyon. szar az elitunk? na gondold el akkor micsoda hig fos lehet az, aminek a tetejen ez az elit uszik...

egyenlítő 2012.05.17. 21:29:55

@nemecsek ernő áruló:

"Madarász László rendőrminiszter volt. Miniszter. Állami pozíció, miegymás, gyanú felmerül, nem tudják megnyugtatóan tisztázni, távozik."

SP a NOB elnökségi tagja volt, mindenféle egyéb pozícióval a háta mögött.

GyF pedig egy egyetemi hallgató.

Cégalapítás · http://www.angolcegalapitas.org/ 2012.06.11. 03:29:11

"jogallamban a vadlonak van bizonyitasi kotelezettsege"
süti beállítások módosítása