Ahol a part szakad

2012.04.25. 19:42

No, akkor kezdődjék a tánc – tárgyal velünk az EU, és az IMF. A jobbik énem azt mondja: ennek örülni kell. Egyértelmű: minden magyar érdeke, hogy legyen tárgyalás, helyreálljon a forint árfolyama, satöbbi. A most már elkerülhetetlen megszorítások miatt így is mindnyájan szívni fogunk, nem kell nekünk még a pénzpiaci haddelhad is. De a boldogságtól elszállnunk azért nem kéne. Mert bizony van két bökkenő.

Először: a gazdaság. Magyarország az IMF tárgyalások megkezdésével még egyáltalán nem került vissza Európa térképére. Mindazok a kifogások, amelyeket a magyar gazdaságpolitikáról, no meg a demokrácia állapotáról az utóbbi időben az Európa Tanács, Velencei Bizottság, az Európai Parlament, és egy sor vezető európai politikus megfogalmaztak, továbbra is fennállnak. És ezekkel az aggodalmakkal nem csupán a „mitugrász liberálisok” foglalkoznak, hanem a befektetők is. Egy olyan országban ugyanis, ahol nincs bírói függetlenség, nagyon bátor dolog befektetni. Konkrét, általam ismert üzleti példát mondok: nemrégiben egy balkáni (!) EU országból való partnerünk komoly megfontolás tárgyává tette, hogy egy egyébként nagyon is jó hírű, ígéretesen fejlődő magyar high-tech céggel szabad-e együtt beruházni, tekintettel arra, ahogy a magyar kormány a piachoz viszonyul. (Össze-vissza adóztat, visszamenőleg törvénykezik, beleszól az igazságszolgáltatásba, és időnként erőszakkal államosít. Hogy az újra terjedő korrupcióról már ne is szóljak.) És nem gondolom, hogy ha már a Balkánon is ilyen hírünk van, akkor a nyugati befektetők másképpen gondolkodnak majd. Nem kell aggódni, mindig lesz annyi új befektető, hogy Orbán Viktor időnként elmehessen átvágni egy-egy szalagot, de messze nem lesz annyi, mint a környék többi országában. És ez már elég is ahhoz, hogy rosszul érezzük majd magunkat. Szóval aki azt hiszi, hogy a gazdasági gondjainknak ezzel vége is, az nagyon téved.

Másodszor az a bizonyos demokrácia-ügy. Tudom, ez a magyarok többségét piszokul nem érdekli. Vagy legalábbis azt hiszik, hogy a „nemzeti függetlenség" előbbre való. Sőt: nem kevesen azt fogják gondolni, hogy az EU döntése az ellenzék csúfos kudarca. Ezúton bebizonyosodott: mégiscsak a bátor miniszterelnöknek volt igaza, a „komcsik” és „libsik” hőbörgése a túlkoros bírákról, a jegybankról (nyilván mindenek előtt az off-shore lovag Simor András „pofátlan” fizetéséről, ugye), meg holmi adatvédelmi biztosokról (ki a franc az egyáltalán, és minek fizetjük?), az egész hazaáruló koncert most aztán bevégeztetett. Hajrá Magyarország, nem lettünk gyarmat! Kár lenne tagadni: Barrosoék döntésének van ilyen olvasata, és akármit mond a Népszabadság mai címlapja, no meg Szanyi kapitány: aki azt hiszi, hogy Orbán Viktor kapitulált, az még nagyobbat téved.

A szabad világ általában úgy gondolja: minden országnak, minden népnek maga felelőssége, hogy mihez is kezd magával. És alapesetben nagyon nyomós ok – igen: közvetlen és súlyos önérdek – kell ahhoz, hogy ebbe külföldről érdemben beleavatkozzanak. Magyarországnak az a szerencséje – igen: a szerencséje – hogy Európa azért nem egészen így működik. Az EU-ban a nemzetek nem úgy élnek, mint azt Orbán és általában az euroszkeptikusok képzelik. Az EU-ban egy-egy tagállamnak nem sok belügye marad. És a demokrácia, az emberi jogok tisztelete semmiképpen sem tartozik ezek közé. Nem titkolom: személy szerint nem értem Barrosoék mai döntését. Egy-két napon belül nyilván lesznek még magyarázatok, hozzáfűzött kommentárok. Viviane Reding, az alapjogi biztos pl. még folytatni akarja a harcot. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mit fog a Bizottság lépni, ha majd kiderül, hogy Orbánéknak esze ágában sincs a Velencei Bizottság kifogásaival érdemben foglalkozni.

Rövid távon minden normális ember örül annak, hogy az EU és az IMF végre leül velünk tárgyalni. Ünnepelni azonban nincs okunk. Ugyanott tartunk, mint januárban. Közben kidobtunk pár tízmilliárdot értelmetlenül kamatra, meg "árfolyamra", az ellenzék továbbra is darabokban, Orbán pedig hatalma csúcsán.

Szegény Magyarország...

A bejegyzés trackback címe:

https://ghostwriter.blog.hu/api/trackback/id/tr144473380

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ungarische szabadulóművész 2012.04.26. 11:47:55

Oda a Nabucco, oda az egykétkulcsos SZJA-tól remélt gazdasági növekedés, oda az álom, hogy valaha is jóléti társadalomban élhetünk. Mindez természetesen Brüsszel miatt, amely mindenáron kényszerzubbonyt akar szeretett miniszterelnökünkre ölteni, rajta ...

Trackback: Érinthetetlen 2012.04.26. 11:44:19

Valószínűleg nem fog megtörténni, de ha esetleg egyszer szobrot állítanak Orbán Viktornak én javasolni fogom, hogy az alkotó egy olyan momentumot öntsön bronzba amikor a miniszterelnök egy tárgyalóasztal mögött ülve várja az IMF delegációját. Jól mutat...

Trackback: Kalapjával tarháló koldusként ábrázolja Orbánt egy cartoonstock oldal 2012.04.25. 22:34:09

Most akkor ki miatt is van rossz híre Magyarországnak? Ki miatt kell szégyenkezni külföldön, ha magyarok vagyunk? A képet Marian Kamensky rajzolta, a drága miniszterelnökünkről készült karikatúra akár 1850×1550 pixeles méretben is letölthető, a mé...

Trackback: Mennyibe kerül nekünk a Fidesz szabadságharca? 2012.04.25. 22:31:13

Naponta 700 millió, hetente 5 milliárd, havonta 20 milliárd, éves szinten pedig 250 milliárd adóforintba. Fejenként naponta több, mint 70, hetente 500, havonta 2000, éves szinten 25.000 forintjába kerül minden egyes magyar adófizető polgárnak a Fidesz ...

Trackback: Mennyibe kerül nekünk a Fidesz szabadságharca? 2012.04.25. 22:31:12

Naponta 700 millió, hetente 5 milliárd, havonta 20 milliárd, éves szinten pedig 250 milliárd adóforintba. Fejenként naponta több, mint 70, hetente 500, havonta 2000, éves szinten 25.000 forintjába kerül minden egyes magyar adófizető polgárnak a Fidesz ...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.04.25. 22:28:17

Nemzetgazdasági miniszterünk soha nem dolgozott a versenyszférában, ám mind MSZMP-s, mind “demokrata” múltja alatt jó pénzt kapott azért, hogy igazgatott, elnökölt, kurátorkodott és tanácsokat adott. Hogyan irányíthatja egy ország gazdaságá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogger Géza 2012.04.25. 22:37:13

"(Össze-vissza adóztat, visszamenőleg törvénykezik, beleszól az igazságszolgáltatásba, és időnként erőszakkal államosít. Hogy az újra terjedő korrupcióról már ne is szóljak.)"

1) Az, hogy "össze-vissza", az relatív. Az MSZP alatt állandóak voltak az évközi módosítások, visszavonták év közben saját korábbi áfa-csökkentésüket stb.

2) Téged miféle "visszamenőleges törvénykezés" ( már maga a kifejezés is egy baromság, a törvénykezés ugyanis ítélethozatalt jelent, ami mindig visszamenőleges, nem a jövőről, hanem a megtörténtről szól) érint?

3) Konkrétan hol szólt bele a kormány az igazságszolgáltatásba??? Természetesen a parlamentnek joga és kötelessége a bíróságok szabályozása, de ítéletekbe nem szóltak bele soha.

4) Hol volt itt erőszakos államosítás??? Van róla fogalmad, mi az az erőszak? A kulákveréses téeszesítés, na az az volt...

5) Újra terjed a korrupció??? Miért, Zuschlag, Hagyó, Hunvald felszámolta, és csak most éled fel?

Amúgy az volt felháborító, ahogy az EU eddig a kettős mércét alkalmazta a hiányok tekintetében, valószínűleg felmérték, hogy valójában Magyarország a fegyelmezettebb csoporthoz tartozik, és nem kéne végképp elidegeníteni, és értelmetlen frontokat fenntartani, amikor recseg-ropog az egész EU (Hollande mindent felül akar vizsgálni, a holland szigorúságpárti kormány megbukott, Merkel népszerűtlen, sorra bukja a tartományikat, az angolok kéjesen várják, mikor omlik össze az eurozóna, a spanyolok gátlástalanul köpnek arra, mekkora hiányt lenne szabad összehozniuk stb.)

Voloka 2012.04.25. 22:38:53

Ezt írod:"Magyarország az IMF tárgyalások megkezdésével még egyáltalán nem került vissza Európa térképére." Mint állítás, ez egy bazi nagy hazugság, mert le sem került róla.Aztán:"És ezekkel az aggodalmakkal nem csupán a „mitugrász liberálisok” foglalkoznak, hanem a befektetők is."
Állítom, a befektetők nagy ívben leszarják, a bírák nyugdíjazását, meg az MNB elnökének a fizetését...stb., tehát azokat az "ügyeket" amelyek,oly"fontosak" az "ország megítélésében".
Ha igazad lenne,akkor elhúzott volna innen az Opel, az Audi,a Suzuki,a Samsung, a...sorolhatnám a befektetőket.
Ha azokra a befektetőkre gondolsz,akik egy negatív portugál hír hallatán kelet-európából kiviszik a pénzüket, na azokat meg nagy ívben nem érdekli az a kicsinyes baromság, hogy hogyan vélekedik az EU-parlementben a szoci a liberális, vagy zöld pártok néhány képviselője, mint ahogy nem érdekli őket,miként reagál egy néppárti vagy konzervatív képviselő.
"Az EU-ban a nemzetek nem úgy élnek, mint azt Orbán és általában az euroszkeptikusok képzelik." De! Pontosan úgy működik! Ha a francia bortermelők kiállnak, hogy a noha borra is kapják meg a támogatást, bizony akkor a francia képviselők azon vannak, hogy megkapják!És meg is kapják!Nincs olyan "nyugati" EU-s bürokrata, amely szembe merne menni a saját hazája érdekeivel!Nincs!Olyan van, hogy ideig óráig elhiteti, az helyes amit tesz( lásd: európai cukorrépa termelés, cukorgyártás), de a saját országának a stratégiai érdekeit egy sem adja fel!Nem is ez a dolga!
Sajnos tele vagy tévedésekkel, hibás feltételezésekkel posztíró!

parttalan 2012.04.25. 22:41:52

Lehet, tényleg elegendő lesz pusztán egy készenléti hitelszerződést kötni. A pénzpiacokat valószínűleg ez is meg fogja nyugtatni. Látva csak az elmúlt 2 nap piaci reakcióit: az állampapírhozamok jelentős csökkenése és a forint erősödése elegendő lesz ahhoz, hogy az állam - most már épeszű kamatokkal - továbbra is a piacról legyen képes finanszíroznia magát - hosszútávon is.

Persze a megállapodásnak meg is kell születnie. És akor még ott van az előremutató és átlátható gazdaságpolitika, amiben a regnáló kormány eddig teljes hiányt szenvedett. A tartós piaci megnyugváshoz - a kedvező nemzetközi befektetői hangulat mellett - erre is szükség lenne.

Voloka 2012.04.25. 22:43:36

"Nem titkolom: személy szerint nem értem Barrosoék mai döntését. "
Sok mindent nem értesz.Most meg vagy zavarodva.
A hiba most nem az EU működésében van.
A hiba számodra abban van, hogy az EU, nem a te téveszméid szerint működik.

Voloka 2012.04.25. 22:49:37

Az államosításról...
A Renault, nos az egy állami vállalat franciahonban.Próbálj meg oda menni egy baloldali franciához ( bármilyen párti franciához)s kezdd el bizonygatni, hogy az állami tulajdonlás az egy rettenetes hiba című szélsőséges liberalista imát, úgy rúgnak valagba a szocialisták...meg mindenki, hogy kiesik a fejedből az összes
eddig mantrázott szoclib zsolozsma,dogma.
Na ott aztán megtudod mi az EU!
A franciák pedig csak tudják, hiszen az egyik alapító nemzet.

dr.kakaósbögre 2012.04.25. 22:53:12

én csak remélem hogy nem kapnak egy fillért sem mert ezek simán ellopják és nekünk kell majd visszafizetni.

ghostwriter.blog.hu 2012.04.25. 23:03:21

@Blogger Géza:
1., Elég világos, hogy mára az adópolitika egyetlen alapelve a kétségbeesés. Nem arányos közteherviselés van, hanem behajtás mindenkitől, akinek pénze lehet. Igen, azt gondolom, hogy ez rosszabb, mint korábban bármikor. És azért van, mert Orbánék elkúrták.

2., Lásd a mai címlapokat a 98%-os adóról.

3., Alkotmánybíróság "eltörlése" pl. És a Paczolay-féle testület karakán gyakorlata azóta is. Kész csoda, hogy vannak még tökös bírók, mint az UD ZRt. ügyében. Respekt.

4., A magánnyugdíj, a állami dohánykereskedelem (ha lesz), a mobilparkolás, az étkezési jegyek - nekem ezek elég erőszakosak. Működő üzleteket, egzisztenciákat tesznek tönkre, teljesen jogtalanul.

5., Korrupció ügyben olvasd a Transparency International, vagy a Corvinus egyetem kutatóinak közelmúltbeli tanulmányait. Index keresőben megtalálod.

Ami a kettős mércét illeti: az egyetlen racionális magyarázat arra, hogy elengedték a grabancunkat, hogy nincs szükségük arra, hogy a magyar gazdaság is beomoljon.

A kettős mérce duma ettől még primitív ostobaság marad. Csak az önsajnálat mindig egyszerűbb, mint az önismeret.

Blogger Géza 2012.04.25. 23:17:28

@ghostwriter.blog.hu: Szerintem meg ez eddig a legarányosabb adózás, ami Mo-on volt. Nem kizárólag a középréteget akarják megnyúzni, hanem lehetőleg minél szélesebb rétegre (beleértve a multikat) kiterjeszteni a közteherviselést.

2) Neked 98%-os adót kell fizetned? Mesélj...

3) Eltörölték az Alkotmánybíróságot? Ugyan melyik országban? (Hozzáteszem, sok országban egyáltalán nincs, mégis jól megvannak...)

4) Erőszakos mobilparkolás? Azannya.. Na ez tényleg új!

5) Konkrétan?

Mesélj, mitől primitív ostobaság megemlíteni azt, hogy pl. a nálunk jóval magasabb (és nem egyszeri) hiányt produkáló Spanyolorszűgot nem fenyegették meg pénzek elvonásával.

ghostwriter.blog.hu 2012.04.25. 23:22:14

@Voloka:

Hello itt is. :-)

1., Kérdezz meg mondjuk egy osztrák
bankot, adna-e akár hitelt bármilyen magyar cégnek vagy magánembernek. Le vagyunk tiltva. Ez csak 1 példa.
2., Te sem nagyon vinnéd a pénzed oda, ahol nincs bíró, akire BIZTOSAN számíthatsz. Persze, páran hozzák így is, de kevesebben, és kevesebbet.
Az Audi, Opel, Suzuki nem ment el. De a Nokia pl. igen. És a hangsúly azon van, hogy kevesebben jönnek.
3., Az EP-ben nem a zöldek-libik-vörösök hoztak nemrég határozatot Orbánék ellen, hanem a TÖBBSÉG. Ahhoz kellettek konzervatívok is.
4., Abban amit Ovi csinál, semmilyen nemzeti érdek nincs. Csak hatalmi érdek. Egyébként az EU természetesen nem a nemzeti érdekek elnyomására jött létre.
Hát, így.

P.S.: Egyébként: J.C. rulez :-)

merre 2012.04.25. 23:31:50

Hazaáruló írás. Fújjj!

Voloka 2012.04.25. 23:33:42

@ghostwriter.blog.hu: "Kérdezz meg mondjuk egy osztrák
bankot, adna-e akár hitelt bármilyen magyar cégnek vagy magánembernek. Le vagyunk tiltva. Ez csak 1 példa."
Hm...Ez így általánosan egy kissé demagóg.
Konkrétum?
"Az EP-ben nem a zöldek-libik-vörösök hoztak nemrég határozatot Orbánék ellen, hanem a TÖBBSÉG. Ahhoz kellettek konzervatívok is."
Hányan is szavaztak az összes képviselők közül?Kiknek is volt fontos az az eredmény?
Na ezt a "parlamenti többség" dumát azért ne vegyük már annyira komolyan...Se itthon, sem kinn.
Ja, tizenegyesekkel kiesett a Real, nem lesz spanyol csapat BL döntőben! :-)

kivisziat 2012.04.26. 00:00:16

Savanyú szőlő ez nektek, libbantkák, ez nem meglepetés.

Az már inkább, hogy ennyire... :-)

And37 2012.04.26. 00:06:37

@ghostwriter.blog.hu: "Nem arányos közteherviselés van, hanem behajtás mindenkitől, akinek pénze lehet."

Nem igaz. Mutass parlamenti képviselőt, aki több adót fizet, mint eddig! :)

ghostwriter.blog.hu 2012.04.26. 00:07:53

@Voloka:
Az osztrák példa közvetlen ismerőstől van. Van személyes tapasztalat is - más összefüggésben. (hosszú...)

Az EP szavazásról talán kijelölt köztársasági elnök urat kellene megkérdezni. Talán megszámolta a vakondokat! :-)

Bakker, a meccsről lemaradtam. Bejutott a Bayern? Ejha! :-)

billy reed 2012.04.26. 01:49:11

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Remélem tudod, hogy a hatályos magyar törvények tiltják és büntetni rendelik a rasszista tartalmak nagy nyilvánosság előtt /internet/ előtt történt közzétételét!

Írtam már neked /is/, de sajnos muszáj megismételni: intelligens ember nem lehet antiszemita. A többieknek meg tilos!
Szörnyű lehet a bőrödben lenni, ha minden problémára ez a válaszod...
Képzeld el, hogy megromlik a tej a hűtődben...nyilván akkor is ezzel jössz...

@Blogger Géza: "Hol volt itt erőszakos államosítás??? Van róla fogalmad, mi az az erőszak? A kulákveréses téeszesítés, na az az volt..."
Nálad az erőszak ott kezdődik -Rejtőt idézve- ha valaki fejét kalapáccsal verik szét?
Az nem, ha pl. akarata ellenére elveszik 15 év magánnyugdíj-megtakarításait?

@kivisziat: Akkor vigyorogj majd, ha netes forgalmadat, meg az sms-eidet adóztatják!

Fideszdroidoknak nem szól, mert ők úgysem értik: a tárgyalások megkezdése gesztus az EU részéről. Nem jelent semmit.
Majd, ha a feltételek jönnek, akkor lesz savanyú a magyar narancs.

ubu1 2012.04.26. 01:51:05

Én tovább mennék: nem örülök a tárgyalások megkezdésének. Pont azért, mert ez azt a látszatot kelti, mintha javulnának a dolgok. Az önelégült felcsúti paraszt most csak még jobban villoghat. Jobb lenne, ha kiborulna a bili. Akkor egyetlen nagy kijózanító pofonnal túl lennénk az egészen.

svega 2012.04.26. 03:28:30

Írtam már neked /is/, de sajnos muszáj megismételni: intelligens ember nem lehet antiszemita. A többieknek meg tilos!
Miért nem lehet értelmes ember antiszemita? Kötelező imádni egy olyan népet, amelyik ma is fegyverrel tart sakkban egy másikat? (Palesztina)
Ez a demokrácia, szólásszabadság? Kötelező imádni?
Te beteg vagy. Vagy buzsi.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.04.26. 05:14:46

@flugi_: Teljesen rosszul látod, ugyanis az előző sarc esetében konkrétan azt hozsannázták, hogy "neazemberekfizessékmeg" és ellenőrizni fogják, nehogy a szereplők áthárítsák a lakosságra.
Persze ez nem történt meg, szép lassan átnyomták a szereplők az ügyfelekre. Most legalább nyíltan arról szól a dolog, amiről valójában...

midnight coder 2012.04.26. 06:11:36

@ghostwriter.blog.hu: Akkor vajon Megyóék és Fletóék alatt miért volt, hogy alig jöttek ide befektetők ? Bezzeg a demokratikus Szlovákiába! Ahol nem túl rég erősítették meg azokat a Benesi-dekrétumokat amik ugyanúgy származási alapon különböztetnek meg és nyilvánítanak kollektív bűnösnek mint a mi hajdanvolt "szépemlékű" zsidótörvényeink. Ma, a hűdenagyondemokratikus Európa közepén. És persze ezért senki nem cseszteti őket, ahogy a többi hasonló pajkos intézkedéseik miatt sem. A befektetők pedig Fletóék alatt özönlöttek oda, pedig olyan náci kormányuk volt, amikhez képest a Jobbik az demokratikus szabadságjogok legfőbb szimbóluma.

Amúgy hasonlóan érdekes kérdés, hogy vajon őket miért nem csesztetik az európai demokraták ? Ott ugyanis picit nagyobb a probléma annál hogy pár elaggott - még a vörösnáci rendszerben szocializálódott, azaz eleve a Kádár rendszert nem csak jogállamnak tekintő, de abban jogi karriert indító - bíró (akiknek a pártsemlegessége ilyenformán legalábbis kétesélyes) nyugdíjaztatása.

torró 2012.04.26. 06:28:29

Kár hogy még alszik a szomszédom, aki német állampolgár.Azt hiszem ámulna egy- két emberke mi a véleménye nekik az EU képviselőiről, meg úgy általában az egészről.Többször politizálunk vele, hát nem szívesen idéznék itt tőle. Azt hiszem többen is látják mire megy ki a játék. Úgy igaz ahogy többen is írják, leszarják, hogy az átlag emberke él-e, hal-e. Egy a lényeg a profit be legyen söpörve. És az is mindegy ki söpri be. A többi duma.

grafoguru 2012.04.26. 07:20:43

Volt egyszer egy okos ember.
Az azt mondta:
"Nem az a hatalom, ha valaki végig tud vinni értelmes, okos, logikus, jó dolgokat.
Az igazi hatalom az, ha valaki bármilyen hülyeséget át tud verni bárkin..."
Szerintem a vezírnek igen nagy hatalma van...

mendson 2012.04.26. 07:20:56

@midnight coder: Audi?Mercédesz?Richter Gedeon? Pajtás,ahol Orbán mostanság avat az mind 2006-2008 közti tárgyalásokon,engedélyezéseken alapul.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.26. 07:30:24

@Before: hja hogy a marketinget ennyire komolyan kell venni..

Ugyanmár.

nu pagagyí 2012.04.26. 07:43:45

Végre! Orbán Viktornak mégicsak sikerül gyarmati sorba taszítani az országot. Már nagyon el volt kenődve, hogy hiába tesz meg mindent, sehogy sem akar összejönni. Pedig két év alatt felélte az ország tartalékait, leállította a gazdasági fejlődést, elüldözte a befektetőket, elvett minden lehetőséget az emberektől, hogy önerőből lendítsenek saját maguk és az ország helyzetén. Megteremtette a lehetőséget, hogy ismét gyarmat lehessünk, de az istennek nem akart jelentkezni az újabb megszálló. Nem kellünk a kínaiknak, az arabokat sem érdekeljük, az oroszok meg megsértődtek, hogy karórák ellopásával vádoljuk őket. És most örül, hogy a sok álmatlan éjszaka, amelyet íróasztalánál ücsörögve töltött, nem volt hiábavaló. Jelentkezett egy vevő. Kicsit ugyan furcsa, hogy nincs hadserege, de majd alkalmazkodunk ehhez is. Ez az ország már annyi mindenkit kiszolgált, ezt sem lesz nehéz. A sanyargatás terhét végre át lehet passzolni valakinek és nyugodtan meg lehet nézni a BL-döntőt. Még nem tudja, hogy az IMF nem akar itt maradni, a pénzét viszont visszakéri valamikor. A rémálom még nem ért véget.

midnight coder 2012.04.26. 07:51:21

@mendson: És ez alatt vajon hány nagyobb gyár költözött mondjuk a szlovákokhoz ?

And37 2012.04.26. 07:53:09

@ubu1: "Jobb lenne, ha kiborulna a bili. Akkor egyetlen nagy kijózanító pofonnal túl lennénk az egészen. "

Nem teljesen értem a kiborulna a bili alatt mire utalsz, de ha mondjuk államcsőd jellegű intézményre, akkor az nem egy nagy kijózanító pofon, hanem pár év pofozógép előtt ücsörgés. (Bár persze biztos van az argentín modellnél jobb, de amit arról olvastam, az alapján nem móka.)

ghostwriter.blog.hu 2012.04.26. 07:55:06

@Blogger Géza:
Spanyol ügyben komplett poszt itt: ghostwriter.blog.hu/2012/02/22/bejegyzes_url_cime_518

98-as adót nem fizetek - és nem azért, mert a haverjaim tegnap eltörölték. Nem anyagi okból írok ilyeneket, hanem mert megérdemlik.

A többinek lsz. olvass utána. A mobilparkolásnak is, a közbeszerzésnek is - azok is tények, és nem az MSzP honlapon olvastam őket. Index kereső pl. jó lesz.

midnight coder 2012.04.26. 07:56:22

@nu pagagyí: Két év alatt felélte a tartalékait ? Mégis, mire gondolsz, ember ? 2010-ben Bajnaiék tököig eladósodva adták át az országot, és nem csak állam bácsi, de az emberek (devizahitel), önkormányzatok, egészségügy(halasztott műtétek, kórházak hitelei), és persze a cégek is nyakig voltak már akkor is s szarban. Nem állítom, hogy Orbánék olyan hajde nagyon jól csinálják amit csinálnak, de ezt bizony Fernec testvérék kúrták el 8 éven keresztül. Nem véletlenül távozott Fletó úgy mint egy piti tolvaj akit rajtakaptak a kiflilopáson.

nu pagagyí 2012.04.26. 08:02:09

@midnight coder: "Akkor vajon Megyóék és Fletóék alatt miért volt, hogy alig jöttek ide befektetők ?"

A mai helyzethez képest, az említett időszakban özönlött a külföldi tőke az országba. Olvasgasd, ha ráérsz:
hvg.hu/gazdasag/20120314_FT_European_Cities_and_Regions_of_the_Fut

ghostwriter.blog.hu 2012.04.26. 08:03:10

@midnight coder:
"mint egy piti tolvaj akit rajtakaptak a kiflilopáson"
Na az speciel nem a Fletó volt. :D

Egyébként Neked is ajánlok egy másik posztot.
ghostwriter.blog.hu/2012/02/22/bejegyzes_url_cime_518

Idefyt · https://www.facebook.com/ElegAPolitikaiAmokfutasbol 2012.04.26. 08:10:39

Az elmúlt 22 év politikusai többszörösen bebizonyították alkalmatlanságukat arra, hogy egy országot vezessenek.

Bebizonyosodott, hogy mindössze két dologhoz értenek:

1. Szétrabolni az országot. Mindegyik hatalomra került erő egyetlen dologgal foglalkozott, de azzal éjjel-nappal. Milyen módon lehet a legtöbb pénzt ellopni, hogy lehet a lehető legjobban megtömni saját és elvbarátaik zsebét.

2. Minden fontos pozícióba cimborát, sógort, komát, rokont ültetni. Mit számít a szakértelem, kit érdekel, hogy a posztra helyezettnek halvány lila segédfogalma sincs arról a területről, aminek a vezetője lett. A lényeg, hogy lojális, és mindig megteszi, amit kérnek tőle.

"Munkálkodásukkal" sikerült elérni, hogy az ország romokban hever, emberek milliói nyomorognak, miközben ők tömött erszénnyel vidáman élik mindennapjaikat.

Köszönjük szépen, de ebből nem kérünk tovább!

Tájékoztatjuk a "tisztelt" képviselőurakat és képviselőhölgyeket, hogy nincs több lenyúzható bőr rajtunk. Tessék észrevenni, hogy a birkán már nincs bőr, csak a csupasz, véres húscafatok.

Nem lehet az embereket tovább sarcolni, nem lehet az emberekkel tovább megfizettetni a gazdasági és politikai dilettantizmus kamatát.

Nem kérünk tovább a politikusok hazudozásaiból, akkor sem, ha elismerik hogy hazudtak (Gyurcsány), akkor sem, ha ezt tagadják (Orbán). Gyurcsánynak és Orbánnak, valamint az ország mostani katasztrófális helyzetéért felelős minden politikusnak egy helyen lenne szabad csak közös levegőt szívni - valamelyik büntetésvégrehajtási-intézmény cellájában.

Elég volt az elmúlt 22 év politikai és gazdasági ámokfutásából!

Tisztességes, becsületes, az országért, és a benne lakókért dolgozó képviselőket és vezetőket akarunk.

Szakembereket akarunk minden felelős posztra, olyan szakembereket, akik tudásuk és tehetségük okán kerülnek a posztra, és nem azért, mert a vezetők haverjai, cimborái, rokonai.

Azt akarjuk, hogy a választott képviselők vállaljanak felelősséget a munkájukért, ahogy bármelyik dolgozó vállal ma hazánkban. Ha rosszul végzi a munkáját, ha kárt okoz a munkaadójának az ORSZÁG BÁRMELY ÁLLAMPOLGÁRÁNAK, akkor fizessen az okozott kárért.

Hazánk romjain tort ül a korrupció. Hazánk a mutyiország.

Elég volt ebből, nem akarunk mutyiország lenni, nem akarunk banánköztársaság lenni.

Rendet akarunk, kiszámítható gazdaságpolitikát, munkahelyeket, tisztességes fizetéseket.

NEM VÁRHATUNK TOVÁBB, HA CSENDBEN TŰRÜNK, AKKOR ÉHENHALUNK!

Ha egyetértesz, csatlakozz hozzánk a facebookon.

tarackos 2012.04.26. 08:13:48

Én is agyaltam azon vajon mi lehetett az EB motivációja, írok három lehetséges okot:

1) Orbán valóban érdemi garanciát adott. Azért ne feledjük NEM lesz addig tárgyalás amíg érdemben nem változtat. Ezért mondják, hogy még hetek kérdése.

2) Miután a jegybank az IMF részéről is kizáró ok, ezért nyilván nem célszerű bíróság elé vinni az ügyet ami évekig elhúzódhat. Az EU nem vállalhatja fel ennek következményeit, pl. egy csődöt. Ezért látszatra engedett de ld. egyes pont Viktornak előbb le kell tenni vmit az asztalra vagyis uaz van mint volt az egész csak kommunikáció.

3) Az IMF kontroll is egy erős kontroll, tk. Viktor önként bedugná a fejét a pórázba. vö: nem leszünk gyarmat. Miért is akadályoznák ezt a végtelenségig?

Arra számítok, hogy Viktor részéről lesznek még trükkök, megpróbálja majd elkerülni vagy tovább húzni a megállapodás megkötését mert nem akar pórázt.

Egyébként az EU-tól nem lehet többet várni, az írott jog alapján tk. alig vannak eszközei rendbetenni ezt a jogalkotás ámokfutást. Viszont azt sikerült elérni, hogy odafigyeljen rájuk a világ.

nu pagagyí 2012.04.26. 08:24:30

@midnight coder: Az önkormányzatokat a Fidesz polgármesterei adósították el. A lakossági devizahitelproblémát a fülkeforradalmi kormány okozta az árfolyam elkúrásával. Az előző ciklusokban megtakarított, Orbán által viszont ellopott MNYP pénzek nélkül, a 2011-es költségvetés az utóbbi idők legnagyobb hiányát produkálta. És az orbitális túlköltés leplezésére kivetett különadók egy részét is fizethetjük vissza, remélem még ebben a ciklusban. Bajnai IMF-hitelből meghagyott 1500 milliárdját is sikerült eltőzsdézni. Az államadósság sem akar csökkenni. A minden eddiginél több összeharácsolt pénznek semmi látszatja, elfolyt nyom nélkül. A BKV, MÁV, egészségügy, kultúra, oktatás dögrováson. A MALÉV csődbe ment. A négyes metró nem épül nincs egy körömpiszoknyi állami beruházás sem. Előbbiek ellenére az adósságállomány csak Matolcsy titkosított exceltáblájában mutat csökkenést, így a jó hírről a köz sajnos lemaradt.

Ja, és a kiflit az univerzális szőke nő, Selmeczi Gabi lopta el.

midnight coder 2012.04.26. 08:30:21

@nu pagagyí: Az önkormányzatokat az adósította el, hogy a kötelező feladatok megoldására nem kapták meg a szükséges normatív támogatást. És nem ma kezdtek el adósodni, sőt nem is a FIDESZ-es vezetés alatt - ez a folyamat már úgy 20 éve zajlik, csak igazán Fletóék alatt bontakozott ki. Persze az sem mindegy, melyik önkormányzat - van ahol sok volt az iparűzési adó és kevés a lakos, ott ez kevésbé gond.

A manyup pénzed mögött az utolsó centig államkötvények voltak. Havi 22 milliárd mínuszt csinált, kb. azóta hogy kitalálták.

A BKV, MÁV nagyjából a genszterváltás óta van dögrováson. Gondolod, hogy a metró orosz szerelvényei, vagy a 30 éves buszok valami gonosz csoda folytán 2 év alatt öregedtek meg, előtte valamennyi korszerű és kiváló állapotú volt ?

Na jó, mára több időm nincs, további szép napot mindenkinek!

Parajpuding 2012.04.26. 08:43:05

Ezek szerint Barroso és az európai döntéshozók agyilag alulmúlják orbánt is. Aki hisz, vagy egyáltalán szóba áll egy tényszerűen tolvaj, hazug emberrel, az féleszű, nincs mit szépíteni.
Most az lesz, hogy ezek szerint bármelyik tagállamban lehet centrális hatalmat, diktatórikus kormányzást kialakítani, sőt vígan átvágni az EU-t, annak szabályait semmibe venni.....
Szóval Barroso és a többiek az agyhalott narancszombik szintjén állnak, akiket a csutignóm meg tud(ott) etetni. Egyetértek: Szegény Magyarország!

külvárosi 2012.04.26. 08:45:29

Aki becopta ezt a deokráciaféltő dumát az nehezen érti a hátraarcot.
Talán ideje belátni, hogy percig nem erről szólt.

ezanicknevem 2012.04.26. 09:07:25

@midnight coder: "A manyup pénzed mögött az utolsó centig államkötvények voltak. Havi 22 milliárd mínuszt csinált, kb. azóta hogy kitalálták."

?
Államkötvények az utolsó centig? És az államkötvények mögött mi volt? Nem az emberek munkája, akiktől beszedték a pénzt?

Nekem hová tűnt a bankszámlámról minden hónapban a pénz, amíg fizettem a manyupot?

Szóval a tőkések lopták el, valójában pedig a magyar állam fizetett nekem?
És a magyar állam olyan önfeláldozó volt, hogy engem végig meghagyott abban a hitben, hogy a saját fizetésemet feccölöm a manyupba?

Ez igen. Már látom, vak voltam. És hálátlan. De két év múlva a Fideszre szavazok, talán még nem késő.

nemecsek ernő áruló 2012.04.26. 09:08:29

@kivisziat: Most komolyan... Az siker, hogy Viktor lement kutyába, és garanciát adott rá, hogy visszavonja, amit vissza kell, és 3 év után kábé ott tartunk, ahol Gyurcsányék 2009-ben, csak 3000 milliárdnyi nyugdíj-pénzzel kevesebb van?

Érdekes világképetek van nektek, de ne csodálkozzatok, ha agyhalottnak néznek titeket.

nu pagagyí 2012.04.26. 09:11:44

@midnight coder: Érdekes, hogy csak a Fideszes önkormányzatok adósodtak el, főleg a nagyon okosan, svájci frankban kibocsátott kötvényeik miatt. Az eladósodást a párt ösztönözte, mert a kötvénykibocsátás közvetítői díja, több milliárd forint, egy Fidesz-közeli cég közvetítésével a párt zsebébe vándorolt. A pénz a tetemes költségű, a párt által szervezett örjöngések finanszírozására, a szennymédia feltőkésítésére és a pénzből eszközölt beruházások révén, a megcélzott vállalkozói réteg korrumpálására kellett. A projekt átütő sikerrel zárult, az adósság viszont az ország nyakán maradt.

nu pagagyí 2012.04.26. 09:14:16

@nemecsek ernő áruló: Már csak az nem világos, hogy a "Nem leszünk gyarmat" tábla mögött vonuló lelkes tömeg IMF-hitelért, vagy ellene tüntetett.

nemecsek ernő áruló 2012.04.26. 09:19:35

@midnight coder: "Az önkormányzatokat az adósította el, hogy a kötelező feladatok megoldására nem kapták meg a szükséges normatív támogatást."
Ha igaz, amit mondasz, akkor miért van az, hogy Budapest XIII. kerületnek _NINCS_ADÓSSÁGA_EGY_FILLÉR_SEM_???

Pedig a nemzetre rárontott MSZP-s Tóth József a polgármester, és soha egy városban sem láttam annyi egyszerre futó felújítási projektet, mint itt!

Nem, barátom. Húzd ki a fejed a seggedből! Az önkormányzatokat az adósította el, hogy nem szakembereket, hanem párt-kádereket raktak oda, akik nyakló nélkül bocsátották ki a deviza-kötvényeket, de valós teljesítmény, és józan terv nem volt mögötte. Mert nem szakemberek, hanem párt-káderek. Jobbról is, balról is. Göd annó MIÉP-es polgármesterével politikailag képtelenség volt egyet érteni, de soha egyetlen polgármester nem épített annyit, és nem tett a városért annyit, mint ő.

Az érvelésed buta, egysíkú, primitív. Tájékozódj, mielőtt baromságokat beszélsz.

Amit meg MANYUP téren mondtál, az még inkább mutatja, hogy csak a Szentkirályi utcai tréningen begyakorolt sablonokat tudod nyomni, semmi közöd nincs a témához, fogalmad sincs (jó komcsihoz mérten) a befektetés, és megtakarítás fogalmak jelentéséről. Undorító, hogy a magadfajták osztják az észt olyanról, amivel köszönő viszonyban sincsenek, és undorító, hogy a magadfajta párt-patkányok miatt fog eltűnni ez az ország a térképről. Mert a konstruktivitás tőletek olyan távol áll, hogy egyszer lehet, hogy láttátok egy általános iskolai nyelv-könyvben ezt a szót, de átlapoztátok, mert nem tudtátok kiolvasni!

Majd ha érveid is lesznek, szólj, amíg csak panelek alapján vagdalkozni tudsz, nagyon szépen kérlek, húzz a picsába!

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.26. 09:22:55

@nu pagagyí:

"Mindig is háborúban álltunk Kelet-Ázsiával."

Matróz Kommandó 2012.04.26. 09:27:03

@nemecsek ernő áruló: Így kell ezt, tényekkel higgadtan megcáfolni a másik oldal gazdasági érvit. Érzelmek és személyeskedés nélkül. Ebből mindjárt kiderül valódi szakemberrel van dolgunk, aki pengeélességű kritikáját senki nem meri kétségbevonni.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.04.26. 09:29:23

Addig itt nem lesz remeny a civilizalt vilagba valo integralodasra, amig a jobbik nem kerul hatalomra. Orban kigyo, kicsuszik minden szarbol, es a hiveinek mindenkor meg tudja magyarazni, hogy a visszavonulasa egy hatalmas atuto siker.
De ha a jobbik regnalasa soran szarrament gazdasag, az elszigetelodes, es a boritekolhato allamcsod raebreszti az embereket arra, hogy 20 even at vezeti a jobboldal az orruknal fogva oket, es hogy nem a liberalizmus, es a civilizalt vilaghoz valo tartozas az ordogtolvalo, hanem ez a nepnemzetieskedo urambatyam klerikalis visszatancolas a multba baszik be nekunk igazandibul, no akkor lesz itt lampavas. Es talan a romokbol sikerul valami ertelmeset epiteni.
Talan...

Hiaba no, a magyar olyan, hogy generacionkent valamilyen csosznek a fejere kell koppintania, mert nem tanul a multbeli hibaibol, es mindig leamortizalja sajat magat az avitt, rovasirasos, bogatyas, karikasustoros es melyen gyulolkodo, intolerans amokfutasaval.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.04.26. 09:33:15

Es a hazat ippeg orban, es a krealmanya, a zazrivecz arulja. Az a borzaszto, hogy ha mar hazat arulnak, akkor legalabb elkernek az arat, de ezek a szerencsetlenek olyanok, mint az ecceri timbuktui kiskiraly, par kagyloert, es uveggyongyert, meg egy uveg palinkaert kotyavetyilek el az orszagot.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.04.26. 09:37:29

Viszont a leggusztustalanabb krealmany az egesz pakkban, a kdnp.
Ahogy ratettek a mancsukat az oktatasra, es ahogy foggal-korommel harcolnak azert, hogy helyzetbe hozzak az igazi fonokeiket, a vatikani maffiat, az verlazito. Be se jutottak volna a parlamentbe, ha a szoszeki valasztoabuzalas arakent a zorban be nem cepeli ezt a vegbelkejjenc bandat a hatan...

nemecsek ernő áruló 2012.04.26. 09:38:56

@DR. DR. DR. rasztaparaszt: "jobbik nem kerul hatalomra"
Hát persze. Álmodj, királylány. Mitől lenne azzal jobb nekünk, hogy még Viktornál is kompromisszum-képtelenebb miniszterelnökünk lenne, akivel még annyira sem állnak szóba nyugaton, mert még az Európai néppárt is lenézi, és vidéki parasztnak tartja őket?

Ha szuverén állam akarunk lenni, mint Észak Korea, akkor lehet, hogy jobb lenne nekünk, de én ebben nem hiszek, és nem nagyon láttam még a jobbiktól a zsidózáson, és a Queen+George Michael betiltásán kívül más konstruktív ötletet, ami működne.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.04.26. 09:42:48

@nemecsek ernő áruló: nincs igazad. olyan ez, mint a lazcsillapitas.
Ha nem engeded kitombolni a lazat, akkor a kór haboritatlanul sunnyoghat a szervezetedben. Ha nem csillapitgatod folyton a lazat, hanem hagyod a "dolgokat eszkalalodni", szarul leszel, lehet bele is makkansz, de a laz megteszi a dolgat, es kipusztitja a kórokozókat.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.04.26. 09:46:25

Ugyhogy en nagyon remelem, hogy vonaek kormanyzo part lesznek 2014-ben.
rajuk fogok szavazni, pedig gyulolom minden parameteruk.
Viszont ennek a generacionak is meg kell tapasztalnia milyen amikor bakancsok masiroznak, es peneszes kenyeret zabal a csalad, ahhoz, hogy legalabb a kovetkezo 30-40 evre megtanulja: A NYILASELVU JOBBOLDAL MINDIG TONKREBASSZA AZ ORSZAGOT.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.04.26. 09:48:29

Sajnos azt latom, hogy maskepp nem megy.
A fiatalok beszoptak a szalasi-dumat.
olyan jopofi mindenert a buziciganyzsidoimprilista osszeeskuvest okolni, s kozben azt hangoztatni, hogy mi vagyunk a vilag faszan a pattanas.
Hat majd felebrednek.

nemecsek ernő áruló 2012.04.26. 09:51:30

@DR. DR. DR. rasztaparaszt: JA, már értem, hogy érted. Akkor viszont lehet, hogy egyet értünk.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.04.26. 09:51:58

Vonaek haborut akarnak. tisztogatast. Eubol kilepest. Ezt a vak is latja, nevetseges az a cirkusz, hogy amikor a jobbikos kalapacsos polgarmesteruk instrualja a "kollegait" a legvedelem atvetelerol, meg a polgarhabou szuksegessegerol, akkor a nemzetbiztonsagiak csak mossak kezeik.
Szerinted veletlen?

telkoe 2012.04.26. 09:55:18

@DR. DR. DR. rasztaparaszt: Egy kis peneszes kenyer most is jot tenne a hozzad hasonlo ballibbant hulyeknek. Akkor talan azt sem felejtened el, hogy a komcsik es seggnyaloik hogy basztak tonkre az orszagot.

gerdo 2012.04.26. 09:56:32

Alapvetoen nem sokra mentunk Barroso kemenykedesevel: a fidesz szavazokat hidegen hagytak mind a demokratikus deficitunket mind az unortodox gazdasagpolitikankat erinto brusszeli biralatok (ezek inkabb a "gyarmatositasban" hisznek...). Ketseges, hogy hosszabb tavon ez mukodott volna-e, vagy csak erositi az euroszkeptikus hangulatot.

Muad\\\'Dib 2012.04.26. 09:59:28

@DR. DR. DR. rasztaparaszt:
Ez hűen tükrözi mindazt a mocskos, hányingerkeltő gondolkozást, amit a nyugati kapitalista pártokrácia megtestesít (mellesleg ennek a része a Jobbik is, és, mint ilyen megbízhatatlan tolvajbanda).
A recept évtizedek óta a szokásos. Mást akartok, mint a hivatalosan elfogadott irányvonal? Hajrá, jönnek a gazdasági szankciók, majd a patkányok, akik addig külföldön dőzsöltek ujjongva bejelentik, hogy látjátok mennyire alkalmatlanok, akiket ti akartatok. Ne akarjatok önállóan gondolkodni, pláne nem kérdőjelezzétek meg a hivatalos gondolkodási irányvonalat (éjjen a dömokrácia...).
De meg lesz ennek a böjtje. Persze sajnos azt már nem az európai ember fogja leverni rajtuk, de az már most látható, hogy a bevándorló tömegek nem vevők erre a csótány mentalitásra. Ott egy kissé elszámolták magukat Európa bölcs vezetői, és ennek ára is lesz hamarosan.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.04.26. 10:06:46

@telkoe: mit izgulsz, en RATOK fogok szavazni!
remelem minden "ballibant" hasonlokepp fog cselekedni, es az uj m.elnokot zazrivecznek fogjak hivni.
Egyreszt faszanyosul rohognek orbanon, hogy a sajat kreaturaja zavarja el a husosfazektol, masreszt meg remelem, hogy a vonaek tenyleg akkora barmok, hogy megvalositjak a polgarhabosus lazalmaik, es szep uniformisban masirozva teletacepaozzak az orszagot szalasival.
Aztan jojjon, ami ilyenkor jonni szokott.
mentek a trianoni kispadra megest.

tarackos 2012.04.26. 10:07:29

Senkinek sem érdeke, hogy válsággóc alakuljon ki miattunk kelet-európában. Ez is közrejátszhatott abban, hogy az EU engedett. Orbán január óta expressis verbis az EU ellen uszít. Ha végleg megőrül mert szénné alázzák az érdekes helyzeteket okozhat.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.04.26. 10:10:32

@Muad\\\'Dib: es onfelrobbantani is fogsz?
lajkolnam a facebookon a fotokat, amin ippeg kiskanallal szedik ossze a hos maradvanyaid :)
Jvaslom, menj valami kulszini banyaba, es ott kovesd el a nagy iszlamista jotettet! :)

Szabványok 2012.04.26. 10:13:10

@Blogger Géza:
"1) Az, hogy "össze-vissza", az relatív. Az MSZP alatt állandóak voltak az évközi módosítások, visszavonták év közben saját korábbi áfa-csökkentésüket stb."
Volt. Nem volt jó. De pl. az ÁFÁ-t csak a végfelhasználó fizeti, az üzleti szférában, ahol tipikusan hosszú távra kell tervezni nem befolyásolta.

"2) Téged miféle "visszamenőleges törvénykezés" ( már maga a kifejezés is egy baromság, a törvénykezés ugyanis ítélethozatalt jelent, ami mindig visszamenőleges, nem a jövőről, hanem a megtörténtről szól) érint?"
A "törvénykezés" nem a törvény alkalmazását jelenti, hanem azt, hogy a múltbeli eseményre utólag hozunk annak megítélését befolyásoló törvényeket. Jogi abszurdum, de pl. a végkielégítések megadóztatásánál, illetve a banki hitelszerződések utólagos basztatásával megteszi pártunk és kormányunk.

"3) Konkrétan hol szólt bele a kormány az igazságszolgáltatásba???"
Ott, hogy a bírákat elküldi nyugdíjba, ott, hogy főbírónak kívülről kinevezi egy régi jó barátot, ott, hogy konkrét ügy bírókijelölésbe beleszól.
Egészen konkrét példa: a vörösiszap-katasztrófánál Ovi statáriálisan semmi perc alatt eldöntötte, hogy ki a hibás.

"4) Hol volt itt erőszakos államosítás???"
Szerencsére még nem tartunk a géppisztolyos pufajkásoknál, de a MOL részvényfelvásárlás elég csúnya volt. A közműveknél igencsak durván csinálják. Aminek látszik a negatív hatása, mert ezek után egyetlen közműcég nem fog beruházni. Pl. az E.On sok-sok milliárdnyi beruházást nem tesz meg a mi villamosenergia- és gázelosztórendszerünk korszerűsítésére.

"5) Újra terjed a korrupció??? Miért, Zuschlag, Hagyó, Hunvald felszámolta, és csak most éled fel?"
:-) Nem. Az MSZP+SZDSZ túl soká volt hatalmon. Nagyon nem tett jót a 8 év folyamatos hatalom, mert ránőttek a pénzcsapokra. Nem volt szabad még 4 évet adni nekik.
Másik oldalról viszont az elmúlt két évben soha nem látott intenzitással és módszerekkel terjed a korrupció. Például ma nem pár milliónyi pénz átadása a szerződés (vagy akár a cég piacon maradásának) feltétele, hanem résztulajdon vagy Simicska, vagy Nyerges által szervezett tulajdonosnak.

gmower (törölt) 2012.04.26. 10:15:17

Nem értitek, nem értitek, nem véletlen...

Muad\\\'Dib 2012.04.26. 10:16:27

@DR. DR. DR. rasztaparaszt:
Egy szóval nem említettem az iszlámot, de ez téged cseppet se zavarjon. Nem sok köze van az iszlámhoz, a Londonban fosztogató és gyújtogató bandáknak, de gondolom ez sem aggaszt különösebben.

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.04.26. 10:17:42

Elég komoly balkáni befektetők lehetnek, ha még azt sem tudják, kit kell lefizetni.

Mad Mind 2012.04.26. 10:24:03

@Blogger Géza:
Szasz komcsi. Még mindig fizetnek a komcsi haverjaid a kormány faszának szopásáért?
Sajna téged már nem lehet komolyan venni.

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.04.26. 10:27:11

@Muad\\\'Dib: Annyi köze tán van a londoni fosztogatásnak az iszlámhoz, hogy egyedül jellemzően muszlim kultúrákból származó bevándorló közösségek voltak képesek némi önvédelemre. A többiek vagy bandákba verődve fosztogattak vagy pedig a twitteren szörnyülködtek, hogy miért nem csinál már a rendőrség valamit.

kerecsen2010 2012.04.26. 10:31:08

@Blogger Géza: "A törvénykezés = ítélethozatal, tehát mindig is visszamenőleges." Hű. És ezzel a kompetenciával neked szavazati jogot biztosítanak. Hát ezért tartunk itt.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.04.26. 10:39:49

@Muad\\\'Dib: europaban leginkabb az iszlam bevandorlok azon reszevel van a baj, amelyik fenenagy vallasossagaban ugy gondolja, hogy aki nem a saria szerint el, az dogoljon meg.
Tudom, nehez elfogadni, hogy az evezredes mesek csak mesek, allah jehova, a joisten es tsa. nehezen akarodzanak a muzeumba menni, ahova valok, de barmennyire is probaljak az uccsokat rugni a fejlodesbe az elvakult hiveik, a haladas megallithatatlan.
Tudod, a nap baszik a fold korul forogni, es fejtetore alhattok, ez akkor is igy van.

blaubner 2012.04.26. 10:41:26

@Szabványok:

a MOL részvényfelvásárlás miért erőszakos államosítás? szerintem az pont nem az volt, hiszen akkor az volt a vád, hogy a kormány értéken felül fizetett érte, ha jól emlékszem. de lehet, hogy rosszul emlékszem.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.04.26. 10:45:46

@Muad\\\'Dib: persze kedves terorpityu, lehet itt mas "iranyvonalat" kepviselni, pl hogy a nagy bolombika szarta a vilagot, vagy hogy aki nem eszaknyugat fele allva hugyozik naponta otszor istenenek teccoen, azt le kell kaszabolni mer' eretnek, csak tudod bocs, ha ezen a felvilagosult emberek rohognek.
Es ha fenyegetoztok, mint a minapi csecsek iq huszar hogy "verrel aztatjuk moszkvat ha..." akkor bizony kaptok a nozitokra.
vatikan se huzza sokaig, manapsag nincs titok, az internet jovoltabol minden percek alatt kiszivarog. A regi rendszerek meg annyira korhadtak belulrol, hogy nem lehet mar a lyukakat befoldozni.
Mostanaba a szentszek botranyait olvasgathatju, de nemsokara az imamok, es ajatollahok piszkos kis emberi faszsagai is kint lesznek a twitteren, es akkor lesz nagy vidulas :)

Szabványok 2012.04.26. 10:49:44

@Csiken Disztroly: Persze hamar kiderül, hogy most, kinek, mennyit kell fizetni. Kell fizetni mindenütt. Csak a mérték és a pofátlanság változó.

Ha annyit és főleg olyanokat kérnek, amikor már nem éri meg a bolt, akkor nem éri meg.
Ki tudja, hogy ez a társaság meddig marad hatalmon?
Ki tudja miután beindult az üzlet, milyen és hány egyéb szopatás vár rájuk? Ami lehet szándékos, de lehet a gazdaság helyi romlásának következménye.

blaubner 2012.04.26. 10:50:08

@ghostwriter.blog.hu:

"Az Audi, Opel, Suzuki nem ment el. De a Nokia pl. igen"

a nokia sem ment el; az elmúlt két évben rádöbbentek, hogy a korábbi piacvezető pozícióból nagyon visszaestek, majdnem mindegyik szegmensben lemaradtak, lassú a termékfejlesztésük és nem hatékony a termelésük. ezért világméretű költségcsökkentést vezettek be, amelynek része a munkaerő csökkentése, és a termelés átcsoportosítása. e miatt sok gyárat bezártak, pl. a kolozsvárit, de pont a komáromit nem -- ott elégnek tartották a munkaerő (drasztikus) csökkentését.
ennek a döntésnek semmi köze nem volt a magyarországi gazdasági helyzethez vagy a demokrácia vélt vagy valós állapotáshoz.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.04.26. 10:50:50

@kerecsen2010: miert? teljesen racionalis.
A multban elkovetett bunokert itelkeznek a birak. Az esetek tobbsegeben :)
leszamitva azt a nem szamos esetet, amikor a buncselekmeny elokesziteseert kaszalnak el, de persze erre is rahuzhato az, hogy az elokeszitest is a multban kovetted el :)
Tok jo az ervelese.
Olyan igazi fideszes :)
Vegul is a biroi gyakorlak visszamenoleges, es innen kezdve (hogy benne van a mondatban a visszamenoleges szo) a visszamenoleges torvenykezes napi gyakorlak, tehat semmi kivetnivalo nincs benne.

Es te ennek az embernek nem adnal szavazati jogot? :) :) :) :)

Szabványok 2012.04.26. 10:51:41

@blaubner: Írtam, nem fizikai erőszak, pénzügyi erőszak. Jó drágán (a mi pénzünkön) megvették.
Hogy befolyásolhassák. És nagyon nem jó, ha az állam (ráadásul egy ilyen állam) befolyásolja a gazdaságot.

Muad\\\'Dib 2012.04.26. 10:52:09

@DR. DR. DR. rasztaparaszt:
Hogy miként sikerült ebbe belekeverned a vallást, az továbbra is rejtély. Sajnos úgy látom nem erősséged a gondolkodás. Azért én kitartó vagyok és megpróbálom még egyszer. Az angliai zavargásoknak, melyek előfutárai voltak a várható jövőnek az ég világon semmi köze nem volt a valláshoz.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.04.26. 11:02:31

@Muad\\\'Dib: olyan lyooo, hogy te helyettem is tuccc gondolkodni :)
mar megerte megszuletned! :)
egyebirant ugy jon ide a vallas, hogy ajropaban jelenleg a "problemas" bevandorlok zome vallasa miatt keptelen beilleszkedni, es az ebbol fakado feszultsegek generaljak a londonihoz hasonlo balhekat europaszerte.
de ez teged ne zavarjon :)
Speciel a londoni nem etnikai/vallasi balhe volt, de ez a kevesbe tipikus.

blaubner 2012.04.26. 11:03:21

@Szabványok:

ebben az értelemben igazad van, bár pont a mol-nál én személy szerint jobban örülök annak, ha a mindenkori magyar kormány tulajdonolja, mintha egy olyan ország (orosz) átláthatatlan vállalata, amely felé magyarország energetikailag sajnos teljesen ki van szolgáltatva.
mert - valljuk be őszintén - az oroszok se pusztán pénzügyi vagy szakmai befektetési döntés eredményeképpen vásárolták meg a mol-t (vagy az omv-t ausztriában).

ugyanígy azt sem bántam, amikor bajnaiék visszavásárolták a malévot is az oroszoktól, akiknek kb. sikerült is teljesen tönkretenniük.

Muad\\\'Dib 2012.04.26. 11:06:21

@DR. DR. DR. rasztaparaszt:
Valójában a mélyen vallásos bevándorlókkal (leszámítva, aki robbantgatni jön) van a legkevesebb gond. Akikkel gond van, azok a második generációs bevándorlók, akik már elvesztették a vallási gyökereiket, de a döglődő európai áldemokráciából, mely kizárólag a felső rétegeknek kedvez, nem kérnek. Ezek a rétegek agresszívek, tele vannak gyűlölettel, a liberalizmus hülyeségében tengődő Európa urai pedig engedik nekik a tombolást, a bárgyú őslakosokkal egyetemben. Egyéb iránt sajnálatosan megérdemlik amit kapnak.

Mr. Vissarionovich (törölt) 2012.04.26. 11:06:39

"Én tovább mennék: nem örülök a tárgyalások megkezdésének. "

a jó büdös hazaáruló kurvaanyádat.

nem baj, ha belepusztul az ország, ha le kell járatni a sárga földig hazugságokkal az sem baj, csak orbán menjen, gyurcsány jöjjön. ha bajnai képében, az se baj :D

az külön vicc, amikor bajnai munkáját istentik. 1 év alatt lófaszt nem lehet csinálni, nulla érdeme van bajnainak.

mendson 2012.04.26. 11:08:38

@midnight coder: Egy se.Amire te gondolsz/gondolhatsz (mind a két és fél)azok még a Megyó alatt választották Szlovákiát.Azóta semmi.Illetve az én közvetlen ismeretem alapján két nagy internacionális cég döntött úgy, a Magyarországra tervezendő telepítéssel (az egyik "csak" duplájára bővítés) kapcsolatos előkészítéseket a 2010-11 tövényhozási orgia,gazdaságra való hosszútávú hatása miatt véglegesen leállítja.Nem irom meg , hogy melyik országba igyekeznek most,de igen csak jellemzi helyünket a ranglistán.

Égi óceán, sky smile 2012.04.26. 11:09:26

Emberek, tudjátok: az baj itt, hogy nagy baj. Volt itt egy könnyed cikk, megfogalmazott egy-két kritikát, és észrevételt. Ok, nem járta teljesen körbe a témát, valahol pedig elhamarkodottan ítélt, DE HÁT EZ EGY BLOGG.Nem a Larousse lexikon. Persze, a szerző is lehetne annyira alázatos, hogy nem állít olyan magabiztossággal dolgokat, mint egy szakember, ha nem az. Ezután olvasom a komment háborúhoz felgyülekező csapatokat: vaskalapos narancsok, vörös nosztalgiások, harcos kék madarak, lobbanékony és egyben vicceskedő kék-madár ellenes, ezért piros fehér alakulatokat. És íme, elkezdődik az országunk történelmével egyidős harc, amit egy humoros, félig-magyar ismerősöm a következő szavakkal írt le: "Ahol 2 magyar, ott legalább 4 vélemény"
Na pontosan ez szólalt meg a fejemben, miközben Titeket olvastalak, amikor is rájöttem, hogy nem értetek olyan alap igazságokat, mint "Az erősebb kutya megy randizni" és "Ha pénz van, minden van". Nem is értem: egy ilyen kis íromány után hogyan lehet eljutni a vatikán maffiázásig, az iszlám bombarobbantásig, és az anti-szemitizmusig? Közben pedig olyan izgi témákat nem vetünk fel, hogy országunk Viktorja, egy nappal a tárgyalások előtt a feszült EU hangulat terhe alatt, megszellőztet egy "Nem-lájkolom a NABUCCO"-t posztot. És ennek a fényében, nagyon érdekes végignézni a keddi eseményeket. Tudom, tudom: "Ki a fasz ez az okoska?" kérdések már felmerültek bennetek, és a rutinnak megfelelően küldjetek is el a picsába, először a jobb, majd bal, majd a többi. És aztán egyszerre.CSumika

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.04.26. 11:16:59

személy szerint nem értem Barrosoék mai döntését."
nem baj, sok mindent nem értesz, ettől még a karaván halad.

R Daneel Olivaw 2012.04.26. 11:30:57

@ghostwriter.blog.hu:
"1., Kérdezz meg mondjuk egy osztrák
bankot, adna-e akár hitelt bármilyen magyar cégnek vagy magánembernek. Le vagyunk tiltva. Ez csak 1 példa."

Az osztrák bankok egyszerűen meg vannak sértődve, a magyar államra a bankadó miatt. Ugyanaz a bank Ausztrában jóval kedvezőbb feltételekkel ad EUR hitel, mint Mo-on (tehát Mo-on jóval többet szakítanak le az ügyfélről), és mivel ezt némileg megvágta a bankadó, ezért most meg vannak ránk sértődve.

"2., Te sem nagyon vinnéd a pénzed oda, ahol nincs bíró, akire BIZTOSAN számíthatsz. Persze, páran hozzák így is, de kevesebben, és kevesebbet.
Az Audi, Opel, Suzuki nem ment el. De a Nokia pl. igen."

A Nokia nem az ország vezetése miatt ment ki, hanem azért, mert Kínában a jóval olcsóbb a munkabér, ráadásul az előírások is sokkal rugalmasabbak (napi 16 órát dolgoznak 2 tál rizsért). Ha ennyire érdekelné a belpolitikai helyzet a Nokiát, akkor egy olyan országba vinné ki a termelését, ahol gyakorlatilag egy diktatórikus rabszolgatartó társadalom van?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.04.26. 11:37:14

Ez az egész poszt ostoba DK-s Gyurcsányos picsogás...

Az egész úgy szar ahogy van.

De a legdurvább hazugság az ez: "ahol nincs bírói függetlenség"
Ezzel a posztíró kapásból degradálta az összes bírót.

Azokat is akik 60 éve, azokat is akik csak 8 éve, de az MSZP-SZDSZ kormány alatt is döntéseket hoztak.

Az ilyen hazugságok otrombák, nem igazak, és rengeteget ártanak.

A posztírótol kártékonyabb fajta nincs.
Nekik köszönhetjük leginkább ezen helyzetet.
MIndent elkövetnek hogy hazugságaikkal minnél több alaptalan kritika érje az országot.

A bírók, pedig akik dönetenek 10-20-40 éve, le vannak szarva. Nyílván 2 év elég volt a posztíró szerint, hogy az összes hazuggá, és a hatalom kiszolgálójává válljon.

Elmebeteg marha.

Szabványok 2012.04.26. 11:59:25

@blaubner:
Én jobboldali, kapitalista vagyok, ezért én az állami vállalatot utálom. Elég visszanézni, milyenek voltak az állami vállalatok, amiket nem a tulajdonos irányított, hanem fizetett hivatalnokok. Inkább ne legyen légitársaságunk, olajvállalatunk, minthogy visszajőjjön a szocialiuzmusból a minisztériumi íróasztal mellől vezetett MALÉV, ÁFOR, GOV!
Én nagyon nem vagyok szocialista, én a kapitalizmus pártján vagyok, a piacban jobban hiszek, mint az okos emberekben, akik állítólag irányítani tudják a gazdaságot.
És antiszociális liberális is. Aki hülye halljon meg. Legközelebbb jobban meggondolja, hogy egy bizonytalan 200e-s fizetésre 50 év 120eFt törlesztést vállal és erre felteszi a családját is.
Lehet itt szociáldemokráciát, szocialista piacgazdaságot, jóléti társadalmat csinálni! Majd. Amikorra a gazdaság már elbírja.

Mr. Vissarionovich (törölt) 2012.04.26. 12:10:03

@R Daneel Olivaw: pont ez az osztrák-magyar bankos összefonódás mutat rá az igazi hazugságra.

a minap megerősítették az osztrák AAA besorolást.
na most valami nem stimmel: állandóan mást sem hallani, mint a sírást, hogy az osztrák bankoknak milyen fokú a kitettsége Magyarországon, és egy magyar csőd micsoda csapást jelentene az osztrák gazdaságra nézve, a bankadó máris negatívan érinti őket stb stb stb.

na most vagy az osztrákok nem lehetnek AAA, vagy mi nem lehetünk bóvlik. nem kérdés, hogy melyik az igazság.

bóvliba sorolásunk egyszerű politikai nyomságyakorlás. semmilyen alapja nincs és nem is volt. kőkemény terror.

berlin szerint szó nincs arról, hogy az amerikai politika nyomásgyakorlásra használná a minősítőket.
www.spiegel.de/international/europe/0,1518,809353,00.html
ha jalta és nürnberg után berlin szerint szó nincs erről, akkor tudhatjuk, hogy az ellenkezője igaz.

de nem lesz európai minősítő sem, mert egész európában nem találtak 300millió eurót erre a célra :)

az EU a világ legnagyobb gazdasága, mi a faszért vagyunk, akarunk kiszolgáltatva lenni a 2. USA-nak?
vagy jalta miatt nem lehet saját EU-s minősítő?

valaki komolyan gondolja, hogy az amerikai doktrínában nincs benne az, hogy a monetáris világot uraló 3 minősítő mind amerikai?
tuljdonképpen mi a baj az euróval? mitől van válságban?adósság miatt? ne vicceljünk. az USA adóssága mekkora?

teljesen egyértelmű, hogy mivel a heller-konrád-kohn bandita féle ajvékolsá nem volt elég arra, hogy a kormányt 'helyes' irányba tereljék, és azonnal meghátráljon, ezért jöttek a keméynebb eszközök: teljesen alaptalanul, minden indok és precedens nélkül 1-2 hónap alatt, olykor több szintet ugorva olyan szintre raktak, ahol a legtöbb alapnak pl a szabályzata tiltja, hogy vegyen a kötvényeinkből.

sokba volt nekik gyurcsány, mire eladósította az országot, hogy ezzel 'szorosabbra' fogják a gyeplőt. 80% felett már lehet diktálni, 50%nál azért korlátozottabb a dolog.

de hol volt az EU, amikor MSZPSZDSZ 54ről 82re tornázta fel? miért nem szólt a maastrichti 60%-nál, hogy akkor most elég. óó aztán az IMF-fel még adtak is 30milliárdocskát. ezzel biztosították be, hogy ha majd orbán tényleg 2/3-t nyerne, mint ahogy történt is, biztosításk maguknak a jogot a játékszabályot meghatározására.

nem véletlen kell azt a 30milliárdot idéntől törleszteni. 530milliárd Ft idén a törlesztője a gyurcsány megmentésére adott hitelnek. 53e/fő, jó mi? de a geci zorbán megszorít. nem tudott 2 év alatt kánaánt teremteni a kontárja. van pofája gyurcsányra hivatkozni.

aztán amikor nem tetszett a rendszer hilariéknak, amire koszlobár hellerek meg konrádok még ajvékoltak is, akkor jött az, hogy hiába csökkentettél te itt 4%pontnyi adósságot, forint megy a levesbe. 267Ft volt tavaly júliusban. érdekes azelőtt senki nem kontározta matolcsyt :D
piacról akarsz te itt hitelt olcsóért, hoyg szabadulj tőlünk? lófaszt. nem vehetik a kötvényeidet, mert irreális hozama lesz, aminél még mi is jóval olcsóbbak leszünk.

de mi csak úgy adunk, ha ezt meg ezt meg ezt teszed...

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.04.26. 12:39:34

@Trompf: cucuska, onnan kezdve, hogy a főbíráné ahhoz a birohoz utalhatja au zgyet, amelyik varhatoan a fidesznek kedvez, a hozzaszolasod egy nyulos darab szar lett.
kend a hajadra!

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.04.26. 12:43:29

@Mr. Vissarionovich: mar megest ezek a cuuuna zsidok... ezek a khon-banditak...
bancsak szegeny eszes magyart!
mer' ha nem bantanank, akkor - leven erre vagyunk predesztinalva a 13x csavarodo sziriuszi DNS-unk altal - mar leigaztuk volna ezt a sok hulye nepet itt ezen a sarteken.
hat persze.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.04.26. 12:48:53

@Égi óceán, sky smile: ne legy ilyen kurvara flegma. ha mar ugy alakult, hogy elvalt a nyilas szar a majtol, akkor bocs, de ne akarjuk megest osszehazasitani.
Mar ne is haragudj, de joggal ekezi minden demokrata ezeket a veglenyeket, mert koszonve a recesszionak, es a benazo kormanyainknak, jonnek fel, mint a talajviz, al-megoldast kinalva a kilabalasra, ami nagyabol egyenlo a nepirtassal.
Az a mi kishazank specialitasa, hogy a demokratikus erok sikeresen gyilkolasszak egymast, mignem demokratikus erobol demokratikus kulimassza nem basszak magukat.
Ezert kell ide a jobbik kiralysaga, hogy osszefogjonak a normalisok.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.04.26. 13:25:38

Na mi van "szabadságharcosok", törlitek a nem tetsző véleményeket?

Gratulálok.

ghostwriter.blog.hu 2012.04.26. 14:02:56

@negondolkozz!majdénmegmondom!:
Sőt, ki is tiltalak, ha nem haragszol.
Amióta van ez a blog, Te vagy a második. De sikerült átlépned a határt.

Hogy értsd,nem tűröm a fajüldöző, nyíltan náci szövegeket. Még viccből sem. Se romára, se zsidóra, se másra nézve.

Azt, hogy a posztíró síkhülye, nyugodtan le lehet írni. Elő szokott fordulni, és ezért még senkit nem moderáltam ki.

Égi óceán, sky smile 2012.04.26. 14:23:09

@DR. DR. DR. rasztaparaszt:
Figyi Papi! Ja nem, bocsika: Figyi Paraszt!Ha Te vagy a nem-flegma, akkor büszke vagyok rá, hogy engem flegmának neveztél. Tudod, az a baj, hogy az ilyen kis "okosok" mondják, hogy mi a tuti,és raknak bele olyan szavakat, hogy "kurvára", mert attól jobban megérti a sok "gyík".DE attól még nem érvelsz, nem tudsz, és nem is győzöl meg senkit. Biztos hallottad már:"Több méhet foghatsz egy csepp mézzel, mint egy hordó ecettel", tanulj ebből. De tudod, Te nem demokrata vagy, hanem lázító, aki valaki ellen agressziót fejez ki, de ez pont az, ami ellen elvileg küzdesz. Így plíz, légy kedves és érvelj, mert ha keménykedsz, attól még továbbra is hülyének foglak nézni.

Kockagolyó - a legjobb csúszógömb (törölt) 2012.04.26. 14:56:37

@ghostwriter.blog.hu: Már bocsánat, de "negondolkozz!majdénmegmondom!" csak válaszolt egy felvetésére.
Egyet nem érteni lehet, főleg cáfolni.
De a sunyiság gusztustalan. Gerinctelen féreg vagy!

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2012.04.26. 19:35:49

@ghostwriter.blog.hu: @Rwindx: Mondtam én hogy hamis? A Teller Ede interjú is igazivót vagynem?

Blogger Géza 2012.04.26. 19:41:38

@Mad Mind: Bezzeg téged! A beírásod tartalma, stílusa , kiforrottsága alapján egészen biztos az MTA egyik tagját tisztelhetjük benned!

Blogger Géza 2012.04.26. 19:44:22

@ghostwriter.blog.hu: nem azt kérdeztem milyen adót NEM fizetsz, hanem hogy milyet fizetsz... Tehát ez alapján megállapíthatjuk, hogy semmiféle visszamenőleges dolog nem sújt téged. Köszönöm.

Blogger Géza 2012.04.26. 19:45:29

@billy reed: Nem, mert választási lehetőséged volt. És nem tőled vették el, hanem átrakták egyik pillérből a másikba.

Blogger Géza 2012.04.26. 19:52:56

@Szabványok: Bocsi, de alapján a kormány (illetve egészen pontosan a parlament) beleszól a médiába is, mert eldönti, a médiában dolgozók mikor menjenek nyugdíjba. Miért ne dönthetne a parlament a nyugdíjszabályokról? Ez nem az ítélethozatalba való beleszólás.

A törvénykezés szó jelentését a posztolóhoz hasonlóan nem ismered.

Mikor nevezte meg OV név szerint, ki a felelős? Csak megállapította azt nyilvánvaló tényt, hogy mivel semmi rendkívüli természeti esemény nem történt, ami ezt okozhatta volna, nyilvánvaló, hogy emberi mulasztás áll a háttérben. Ami be is bizonyosodott.

Mad Mind 2012.04.27. 08:30:13

@Blogger Géza:
Eltaláltad. Szóval kussolj. :D

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.05.01. 13:12:26

@Blogger Géza: "
Mikor nevezte meg OV név szerint, ki a felelős?"

a parlamentben a vizsgalatok eredmenye elott es a mal vezetoseget nevezte ki felelosnek.

" Csak megállapította azt nyilvánvaló tényt, hogy mivel semmi rendkívüli természeti esemény nem történt, ami ezt okozhatta volna, nyilvánvaló, hogy emberi mulasztás áll a háttérben. Ami be is bizonyosodott. "

talajtores tortent a szakertoi velemeny szerint, de mivel ez nem tamogatta a mal elrablasat a kormany altal, egyszeruen kihagytak a nyomozati anyagbol. ha termeszeti katastrofanak nyilvanitottak volna - ahogy az is volt - akkor ugyan kaptak volna euroapai/nemzetkozi segitseget a katasztrofa aldozatai, de nem teremtett volna jogi alapot a ceg lenyulasara.
süti beállítások módosítása