A Magyar Nemzet keddi címlapsztorija szerint az IMF hitel feltételei között az EU szerepeltetni kívánja a melegházasságokat kizáró alaptörvényi passzus eltörlését, valamint a Gyurcsány Ferenc elleni per megszüntetését. Reménykedjünk, hogy a hír nem igaz.

Nem foglalkoznék most azzal, hogy már megint milyen felfoghatatlan mélységekbe süllyed a Magyar Nemzet. Az információ tálalásának módja – már ha tényleg van ilyen információjuk – nyilvánvalóan manipulatív. A gyűlöletre játszanak, a példányszám és/vagy a kormány kiszolgálása érdekében. Mindkettő aljas indíték. Broáf.

A két ügy érdemében sem lehet kétségünk. Az Alaptörvény azon kitétele, miszerint házasság csak férfi és nő között képzelhető el, farizeus, hazug, primitív és embergyűlölő. Ennek megfelelően ellentmond mindazon értékeknek, amelyekre Európa épül. A Gyurcsány-ügyben pedig független bíróságon, nyilvános, tisztességes perben kell dönteni, nem valami hátsó szobában, titkos alkuval. Ahogy Virág elvtárs mondotta volt: „Erről kár lenne vitát nyitni”.

Fontos lenne ugyanakkor, hogy Brüsszel az alaptörvény és a pénzügyi segítség ügyét igyekezzen minél jobban elválasztani egymástól. Még akkor is, ha ez az események időbeli egybeesése folytán elég nehéz lesz.

Vagy ez csak hülye szőrszálhasogatás? Talán nem.

A szólásszabadság, az emberi jogok, a bírói függetlenség tárgyában semmilyen alkudozásnak helye nincs. Remélem, bármilyen leveleket is irkál Martonyi János, az EU nem ad módot és időt Orbánéknak, hogy a nagy gonddal kitervelt alkotmányos disznóságok helyretételét – már megint – a bírálat eltagadásával, színlelt értetlenséggel, félrefordított szövegek köröztetésével, időhúzással, részkérdések szalámizgatásával szabotálják el. Menjenek csak szépen haza, javítsák ki. Nagyon jól tudják, mit. Majd utána beszélhetünk a pénzről, amiért könyörögnek. Sáros cipőt lepucoljuk, csak aztán megyünk be a klubhelyiségbe.

Az alkotmányos és a gazdasági csőd egymástól függetlenül is értelmezhető, külön kellene őket megoldani. Előbb az egyiket, aztán a másikat. Ha összekeverednek, még a végén „árcédula” kerül oda, ahová nem kéne. OK, átírjuk a médiatörvényt, de akkor kapjunk 3 milliárddal többet. Vagy ugyannyit, de előbb. És persze jobb kamatra. Cserébe, egye fene, még a Gyurcsányt is elengedjük.

A kormánynak nyilvánvaló érdeke lenne, hogy a vereséget, amelyet az új alkotmány körüli vitában elszenvednek - már ha az EU valóban beleáll az ügybe - politikai zsarolás eredményének tüntesse fel. Ezért fontos, hogy a demokrácia védelmét az EU ne az IMF-tárgyalásokon akarja megoldani. Vannak más eszközei is, tessék azokhoz nyúlni. A két balhé menjen párhuzamosan, de még véletlenül se egy asztalnál. Az időhiány nem lehet kifogás. Akkor sem, ha a pénzpiac ettől még idegesebb lesz, és a forint közben „letesztel még egy két árfolyamszintet”.

Mondom mindezt a devizahiteles családok érdekében. Is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ghostwriter.blog.hu/api/trackback/id/tr423535498

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Melegházasodni akarnak a Magyar Nemzetnél 2012.01.11. 10:11:18

Brüsszeli forrásból úgy értesültünk, hogy a Magyar Nemzet hírszerkesztője melegházasságra készül....

Trackback: Gyurcsány-e vagy? 2012.01.11. 08:15:53

A Magyar Nemzet ma az alábbi címmel közöl infót, brüsszeli forrására hivatkozva: "A melegek házassága és Gyurcsány Ferenc az EU elvárása?" Sajnálom, h Jobboldali kollégáim megint a Mórickát hozzák ki

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2012.01.11. 07:36:29

"a bírálat eltagadásával, színlelt értetlenséggel, félrefordított szövegek köröztetésével, időhúzással, részkérdések szalámizgatásával szabotálják el"

A hívek pedig átveszik a látott módszereket és ugyanúgy pofátlanul hazudnak a kommentekben, ahogyan azt a médiában látják mestereiktől.
Ezek a keresztény, konzervatív, nemzeti oldal módszerei?
Hova jutott el a jobboldal Magyarországon édes Istenem?
Az erkölcsi pusztítás Orbán legújabb bűne az árokásás mellett. Azért vannak az ügyvédek, oszt jónapot?
Mintha egy az öszödi beszédből készült színdarabot látnánk élőben. Előadja a Fidesz és tsa.
süti beállítások módosítása